Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון דופק

iceco
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לה"ו

משתדל לעשות מדי פעם הליכות

ואמר לי חבר שמבין בעניין, שישנה חשיבות גדולה לדעת את הדופק שלך בטרם מתאמנים ע"מ להתאמן נכון ולשרוף בצורה יעילה יותר קלוריות? הבנתי נכון?

אם כן,

זקוק ככל הנראה לשעון שידע להגיד לי את הדופק שלי בצורה הכי מדויקת שאפשר, מבין שהם לא הכי מדויקים אבל שישתדל לכוון כמה שאפשר בדופק שלי, יש הצעות לשעון פשוט ויעיל? לא פוסל אפשרות של הזמנה מחו"ל אם יש אה גרוייסע מציאה, תודה מראש.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה רק הולך מדי פעם , מצטרף לדעתו של יגאל.

לדעתי יותר פשוט

תלך בקצב מספיק מהיר שלא יהיה לך נוח לדבר בזמן ההליכה. אבל עדיין לא מתנשף מדי (לא מאמץ קיצוני )

זה סימן לקצב טוב בלי שעון דופק.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יש אנשים שצריכים להגביל את הדופק מסיבות בריאות.

יש מי שרוצה מעקב אחר הפעילות - השעון יתן לך אינדיקציה לרמת הפעילות בכל יום ובמצטבר.

שעון דופק סטנדרטי - מהסוג שמשתמש ברצועה - די מדוייק. שעונים בסיסיים של פולאר ניתנים להשגה ברשת תמורת כמה עשרות דולרים. לפני מספר חדושים קניתי לאחד הבנים שלי בפינלנד שעון M5 של Suunto תמורת 80 אירו והבחור מרוצה ממנו מאד.

אופציה נוספת הינה רצועת דופק - כגון H7 של פולאר - שמתקשרות עם הסמארטפון באמצעות BT ומציגות את הדופק והחישובים על מסך הסמארטפון.

יש מערכות עם כל מיני ערכים מוספים - כגון מדידות מרחק, מהירות ושיפועים באמצעות GPS, בניית תוכניות אימונים וכל מיני אופציות אחרות, מעולם לא השתמשתי בהן, ואני מניח שאפליקציה מתאימה בסמארטפון תעשה את העבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רק מסיבות בריאותיות ,

כאשר רוצים לשפר ביצועים אכן יש דופק מטרה שמומלץ להגיע אליו למשל תוך כדי עבודה באינטרוולים וכאן שעון דופק עוזר.

או לוודא שאתה לא רץ מצד אחד לאט מדי , ומצד שני מהר מדי בכדי להוציא את המירב מכל אימון .

כאשר משהו משתדל לבצע הליכות , כאשר המטרה היא בריאותית ולא שיפור תוצאות , לדעתי זה over kill

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אם תחליט על ה H7, אפשר למצוא אותו כאן בפחות מ 250 ש"ח (כולל משלוח מסים וכו...)

https://www.amazon.de/POLAR-Brustgurt-WearLink-92044305-iPhone/dp/B007S088F4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1474476232&sr=8-1&keywords=polar+h7

אם אתה מאנשי האייפון, התוכנה הזו תדע בין היתר להקריא לך לאוזניות את הדופק הממוצע לכל פרק זמן שתבחר (דקה, עשר דקות, ק"מ וכו...)

http://www.ismoothrun.com/

פורסם

ההליכות הן מדי יום כמעט בסדר גודל של 6 ק"מ בקצב 5.5, 6, וכוללות באמצע אימון כושר של חצי שעה לערך, חשוב לי העניין של יעילות באימון כלומר למצות את המקסימום מהאופן בו אני מתאמן כעת, בעתיד הקרוב אתחיל לשלב את זה עם ריצות של כ 2 ק"מ ואז אגביר לפי הצורך והיכולת, עדיין אין עניין גם למד צעדים? מרחק? שוב, שואל ולא מעוניין בכח בפריט הזה, אבל אם גם הוא יוכל לתרום משהו למאמץ הפיזי יותר מאשמח לרכוש אחד.

פורסם

עשיתי הרבה שיעורי בית לאחרונה בעניין ואתן לך את ה-2 אגורות שלי.

קודם כל אני ממליץ בחום לחשוב על עניין הדופק. לא רק מבחינה בריאותית, למי שרוצה למדוד את התוצאות שלו ולהשתפר לאט לאט זה הכיוון הנכון. התחלתי להשתמש בזה לאחרונה ואני משתדל לכוון את הדופק כמה שיותר לטווח של שריפת שומן, השעון עוזר קצת.

התחלתי לקרא לגבי זה אומנם לאחר הרכישה. מסתבר שיש 2 סוגים של מודדי דופק: 1. הרצועה שנמצאת על החזה שלך עם מכשיר שמודד את פעימות הלב שלך. 2. שעון \ צמיד שמודד את הדופק באמצעות חיישן אופטי.

מודד הדופק מסוג 1 הוא המדוייק ביותר וזה דיי ברור למה: הוא ״מרגיש״ את פעימות הלב שלך וסופר אותם. סוג 2 הוא המדוייק פחות ומביא לרוב תוצאות לא אחידות ויש מצב טוב שגם לא אמיתיות.

אני הלכתי על אופציה 2. למה ? כי גיליתי מאוחר מידי שאופציה מספר 1 היא הטובה יותר. גם רציתי מכשיר שינתר את השינה שלי ויהיה שעון מעורר שקט. בנוסף חשבתי שהוא יעיר אותי כאשר אני לא בשינה עמוקה, אבל לצערי בסוף האופציה הזאת לא נתמכת.

אחרי מחקר שעשיתי בחרתי לרכוש את ה Xioami Mi band 2 ואלה הן הסיבות:

1. מודד דופק

2. עמיד במים: שחיה, מקלחת - הכל

3. מראה קומפקטי: נראה כמו צמיד. רציתי משהו שישב על היד ימין שלי כיוון שביד שמאל אני עונד שעון כל הזמן (רולקס) ואני לא רואה את עצמי מחליף אותו במודד דופק.

4. מחיר: מדובר על מכשיר ברמת פתיחה: 46$ שזה ממש זול. ברגע שאתה מסתכל על ה fitbit למיניהם הם מתחילים בכ-100 דולר+ ולא מציעים את כל הפיצ׳רים שציינתי.

לצערי אין כרגע מד דופק רציף (אפילו שמישהו הוציא אפליקציה שכרגע עובדת רק באנדאוריד כדי למדוד את הדופק בצורה רציפה) ולצערי כרגע גם אין שעון מעורר חכם שמעיר אותך כשאתה לא בשינה עמוקה.

מקווה שעזרתי :)

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

ראשית תודה על ההסבר המפורט, לא הבנתי כ"כ את עניין הרצון לשעון מעורר כאשר אתה לא בשינה עמוקה, מה החשיבות של הדבר הזה?

הרצועה הזו נשמעת ממש טוב אבל לצערי היא מסורבלת לי למדי אני די בטוח שאשתמש בה פעם אולי פעמיים ואתייאש לעומת זאת שעון הוא יותר נגיש, לגבי זיופיי הדופק, הם עד כדי כך שגויים? אולי כדאי לנסות ללכת על שעון דופק ולא שעון אללא סמארט וואטש?

פורסם (נערך)

50 האגורות שלי בנושא, בתור אחד שהיו בבעלותו שעונים משני הסוגים:

כמו שציינו פה נכון, ישנן שתי טכנולוגיות מובילות כיום בשוק, רצועת חזה וחיישן אופטי מובנה.

רצועת החזה לא מרגישה שום דבר כפי שניסו להסביר פה (איזה מן הסבר טכני זה?!) אלא מודדת שינוי במוליכות חשמלית של הגוף בין שתי נקודות..

החיישן האופטי המובנה מודד שינוי בתכונה אופטית (כניראה מקדם ההחזרה) של העור. אגב כל סמארטפון יודע לעשות את זה היום בעזרת המצלמה, זה עובד מצויין רק שלא ניתן לרוץ עם זה.

יתרונות וחסרונות של שתי השיטות:

לרצועת החזה יש חיסרון אחד מאוד מהותי (תופים) ־ הרצועה. היה ברשותי שעון פולאר עם רצועה. הצורך לזכור לשים את הרצועה, אי הנוחות של הרצועה על הגוף בדרך לאימון, הרצון העז לקרוע מעצמיך את הרצועה אחרי האימון, מהר מאוד הורידו לי את החשק להתעסק איתה. בינינו, גם לתחושה של רצועה שחובקת את הגוף בזמן האימון לא ממש התרגלתי. בזמן רכיבה על אופניים, כאשר הגוף רכון קדימה, זה אפילו יותר נורא. היתרון של הרצועה הוא שזו טכנולוגיה ותיקה ובשלה שנותנת דיוק מכובד מאוד. אבל מה כל זה שווה כשאין לך שום חשק לשים את השיט הזה עליך?!

היתרון של חיישן אופטי מובנה הוא כמובן חוסר הצורך לשים עליך משהו נוסף לשעון שנמצא ממילא עליך תמיד (לפחות במקרה שלי). בגלל שהשעון עלי כל היום אז הוא מנטר את הגוף כל היום, מה שלא ניתן לעשות עם רצועה. החיסרון הוא שמדובר בטכנולוגיה די חדישה שעדיין פה ושם יש לה חבלי לידה. לדוגמא זה עדיין לא נותן קריאות אמינות מתחת למים. הדיוק משתנה מאוד בין דגמים שונים וגירסאות תוכנה שונות אבל לרוב עומד על אחוזים בודדים (נבדק על ידי רבים והושווה עם ציוד רפואי מקצועי).

אני רכשתי לעצמי לפני 4 חודשים את ספינת הדגל של גארמין ־ הפיניקס 3 hr.

לא הכל היה ורוד, היו תקופות שהיה יוצא עידכון תוכנה כל שבוע וחלק מהעידכונים היו עושים יותר נזק מתועלת.. כיום העסק יציב ובזמן אימון נותן תוצאות מדוייקות. במנוחה התוצאות פחות מדוייקות בגלל קצב ריענון איטי.

לאדם שעושה רק הליכות ואולי טיפה ריצה אין סיבה לקנות מפלצת שכזו וניתן להסתפק בדגם פשוט דוגמת ה235 (שכבודו במקומו מונח, זה שעון ריצה נהדר).

כל הצמידים הסינים למיניהם זה לטעמי לא רציני ואני לא רואה בהם יותר מצעצוע..

אגב אם באמת יש עניין במוצרים של גארמין, תביט על המחירים באתר היבואן, שניה אחרי השוק הראשוני תוריד מהמחיר 40%, זה המחיר האמיתי לצרכן כשתבוא לרכוש מהיבואן. מדוע השיטת מצליח הזו? לא ברור.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל - רצועות הדופק משתמשות באק"ג - רישום פוטנציאלים מהפעילות החשמלית של הלב.

השעונים עם החיישנים האופיים מגלים את קליטת\החזרת האור על ידי ההמוגלובין (החלבון נושא החמצן) בצורתו המחומצנת. גם כאן מדובר בשימוש "אזרחי" בטכנולוגיה המשמשת את הרפואה שנים רבות לניטור ריווי החמצן בדם.

אישית אני משתמש ברצועות פולאר כבר קרוב ל-10 שנים (בחדר כושר, בעקר על המכשיר האליפטי ומעט על ההליכון) ואני ממש לא מרגיש בה.

יתרון של רצועת הדופק בחדר כושר הוא המקלט המובנה ברוב המכשירים, אשר מאפשר הצגת הדופק על צג המכשיר (אם כי מניסיוני הקליטה ביחידת האמה יותר יציבה).

שעון דופק בסיסי עם רצועה ממש אינו דבר יקר, דגם ה-FT4 הבסיסי של פולאר יעלה סביב 250 ש"ח באיביי, ה-FT7 כ-340 ש"ח, וכפי שכבר ציינתי, לפני מספר חודשים קניתי את הסואונטו M5 תמורת 80 אירו, כלומר כ-340 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפותח השרשור אני מתנצל על ההסבר הטכני הלקוי. כתבתי את ההודעה באמצע הלילה והאמת היא שאני לא מבין את הטכנולוגיה בצורה מושלמת.

50 האגורות שלי בנושא, בתור אחד שהיו בבעלותו שעונים משני הסוגים:

כמו שציינו פה נכון, ישנן שתי טכנולוגיות מובילות כיום בשוק, רצועת חזה וחיישן אופטי מובנה.

רצועת החזה לא מרגישה שום דבר כפי שניסו להסביר פה (איזה מן הסבר טכני זה?!) אלא מודדת שינוי במוליכות חשמלית של הגוף בין שתי נקודות..

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...