Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

אני יודע שיש פה כמה רופאי שיניים. בעבר גם יצא לי להיעזר באחד מהם שהפנה אותי לקולגה ועזר לי בטיפול.

אם אפשר לשאול בבקשה:

יש לי כאב שהתחיל לפני כמה ימים בשן טוחנת בלסת תחתונה, צד ימין.

זאת שן שעברה טיפול שורש, ולאחר מכן כתר, ואחרי זמן מה שהיו שוב כאבים אז זה הצריך

להסיר את הכתר, ולעשות פעם נוספת טיפול שורש, ולעשות כתר מחדש.

כעת אחרי שנה - שנה וחצי לאחר הטיפול שורש השני, והכתר, אני מרגיש כאב במגע עם מים או נשיכה חזקה.

זה לא נעים ולמען האמת זה אפילו די משבית אותי.

הייתי אצל רופא שיניים בקופה שעשה צילום, ולא ראה דבר, אמר שלדעתו צריך לעשות ניקוי אבן.

למרות שהוא לא רואה אבנית. אבל אמר שאעשה לפחות פעם בשנה גם אם אין. כי אולי הצטברה אבנית שם.

הלכתי לרופא נוסף ועשיתי גם אצלו צילום, והוא אמר שהוא לא רואה דבר, ולדעתו אין צורך בניקוי אבנית

אלא לשטוף במשך שבוע את הפה עם אבקת סודה לשתייה, ואם זה לא יעבור אז לחזור אליו.

יש לכם רעיון אולי למה זה יכול להיות?

חשבתי אולי לנסות ולבדוק את כל הסימפטומים שבגללם זה כואב לי, ולנסות לעזור לרופא עם האבחנה?

כי אני די מיואש וזה לא נעים לסחוב את הימים עם כאב שיניים:|

פורסם

יש לי הצעה מעולה בשבילך

לך לרופא שיניים שיודע מה הוא אומר.

אם הוא לא מצליח להבין למה כואב לך, כנראה שהוא לא מספיק מקצועי.

אתה לא אמור לעזור לרופא, הוא אמור לעזור לך.

אם תרצה אעביר לך את טלפון של מומחה לטיפולי שורש, או טלפון של 2 מומחים לשיקום הפה, כמובן פרטי וכמובן יקר

אבל אני מאמין שכשמדובר בבריאות, לא חוסכים.

פורסם

הבעיה שאני לא מכיר הרבה רופאי שיניים. אני מקריית גת.

הלכתי לקופה שלי, ואחרי שהוא אמר שהכל בסדר, אז החלטתי לעשות צילום נוסף

אצל רופא פרטי שאני מכיר רק בשביל לראות אם יש הבדל באבחנה בין רופא של קופה לבין רופא פרטי.

מעבר לזה יש כל כך הרבה רופאי שיניים, גם פה בעיר שבה אני גר, שאני לא יודע למי ללכת.

אם אתה ממליץ על הרופא שלך הוא בטח טוב, אבל אם הוא יקר זה קצת בעייתי לי.

מצד אחד אני לא אזניח את זה. כי לצערי בצד השני, בצד שמאל, בדיוק אותה שן, עקרו לי אותה בגלל הזנחה כי לא היה לי כסף לטפל.

אני רק רוצה שהרופאים ימצאו את המקור לכאב. לא לאבד חלילה את השן.

זה הרי לא הגיוני שפתאום כואב לי ולא רואים שום דבר בצילומים.

אני מקפיד על תחזוקה מונעת בכוונה בשביל להימנע מעלויות גבוהות: צחצוח שיניים יסודי + חוט דנטלי + מנקה לשון. לא אוכל בכלל מתוק.

אולי הרופאים שחברים פה בפורום נתקלו במקרים כאלה אצל המטופלים שלהם, ויוכלו לעזור לי לעזור לרופא שלי?

ניסיתי לחשוב לבד על כמה כיוונים אולי?

אולי הכתר נכנס עמוק מדי, מעבר למה שהוא היה תמיד, ואני מרגיש כאב במגע עם מים?

אולי באמת יש אבנית מתחת לכתר ולא ניתן לראותה?

יש סיכוי שחס וחלילה תהיה עששת מתחת לכתר, שלא נראית לא בצילום נשך ולא בצילום אפיקלי?

פורסם

*אני לא סטודנט לרפואה ואין לי רופאים במשפחה*

אבל אולי צומחות לך עכשיו שיני בינה במקרה?

אצלי עדיין צומחות (הזוי, כמעט בגיל 24 וזה עדיין לא צמח) וזה מכאיב לפעמים וגם מקרין לחלקים אחרים בפה.

אולי זה גם המצב אצלך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כן, יכול להיות. לא חשבתי על זה.

חגגתי 24 לפני פחות מחודש, וגם לי עדיין אין שיני בינה.

אתה חושב אבל שיכול להיות קשר שרק השן שנעשה בה כבר 2 טיפולי שורש ו 2 כתרים כואבת?

וגם הכאב לא קורה מדי פעם מעצמו, אלא רק כשאני שותה מים (במגע עם מים בצד של השן, בגלל זה אני משתדל לשתות מים בצד שמאל, שלא יכאב לי).

אצלך השן כואבת סתם מעצמה, או גם במגע עם מים / אוכל / נשיכה?

השן שכואבת היא לא השן הטוחנת הכי אחרונה, אלא אחת לפני הכי אחרונה. ההיגיון אומר שאם צומחת שן בינה

אז השן שאמורה לכאוב זו השן שסמוכה לה, הכי אחרונה.

אני רוצה להאמין שזה בגלל זה. הלוואי.

כי ככה אני יכול להיות רגוע שהשן לפחות בריאה ואין לה שום בעיות.

תודה. נתת לי עוד כיון לשאול את הרופא.

אם הרופאים ירצו להגיב ויוכלו לעלות עוד סיבות או כיוונים אני אודה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

תקשיב

אני אתן לך פעם אחרונה עצה זהב.

לך לרופא שיניים פרטי מומחה, יקר אבל כמו שאמא שלי אמרה לי

אני לא מספיק עשיר כדי לשלם זול.

סלח לי על הבוטות - תפסיק לקשקש שטויות לעזור לך לעזור לרופא לך, לך לרופא שיודע מה הוא עושה.

רוצה המלצה? בכיף. רוצה להמשיך להתבחבש עם כאבים ורופאים שלא יודעים? בבקשה.

פורסם

בפסח כשהייתי בלונדון פתאום כאב לי באוזן. חזרתי לארץ, הלכתי אף אוזן גרון והוא טען שזה לא אוזן. נסה אצל רופא שיניים. הלכתי לרופא שיניים. אחד יקר וטוב, ולא ראה כלום בצילום. הלכתי לעוד רופא שיניים, גם יקר וטוב ששלח אותי לצילום פנורמי וגם לא ראה כלום. הדבר היחיד שהוא אמר שאם זה באמת מהשיניים, אז כעבור תקופה בסוף יכאב לי בשן מסוימת. כך היה. כעבור שבוע הכאב עבר לשן 26. עשינן צילום של השן והיא נראת בסדר גמור. אבל כאב לי. בסוך עשו טיפול שורש וכתר לשן שנראת בצילומים בסדר גמור. גם כשפתחו אותה לא היה ריח מהשורשים. אבל היא הייתה מקור הכאב.

מה שאני בא להגיד שלפעמים גם רופא יקר וטוב וגם עוד רופא יקר וטוב לא רואים בעיה כי לא רואים אותה. לא כל כאב שיניים הוא חור או שורש שמת.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

חברים, אני מבין את מה שאתם אומרים.

אני גם יודע שזה לא נהוג לבוא ולדון / להתייעץ / לשאול על דברים כאלה

אלא בדר"כ באים לבעל מקצוע (לרופא במקרה שלי) ומפקידים בידיו את הטיפול.

הסיבה שאני מנסה לברר ממה עוד יכול לנבוע הכאב, זה אך רק בגלל שמדובר בשן רגישה שעברה הרבה טיפולים.

לו הכאב היה בשן בריאה, לצורך הדוגמה, שלא עברה טיפולי שורש או כתרים, אז הייתי פחות לחוץ.

אני לחוץ בגלל שבשביל להסתכל בשן אני חושש שיהיה צריך לעשות פעם נוספת כתר חדש + טיפול שורש. מה שמייקר את העלויות.

בכל מקרה, אני לא יודע אם זה היה רעיון טוב לשאול פה. כי אני מסכים שזה מסוג הדברים שבדר"כ לא שואלים.

אלא כמו שכתבתי פשוט הולכים לרופא טוב שסומכים עליו.

אני ככל הנראה אחזור לרופא שלי, ואבקש פעם נוספת אולי יש סוג צילום שיודע לתת קצת יותר מידע מצילום נשך ואפיקלי.

לאחר מכן ננסה מהפתרונות הזולים, ניקוי אבן. אם לא יעזור אני אראה מה אני עושה.

אשאל אותו גם אם יכול להיות שהכתר נכנס עמוק מדי אולי פתאום (אם אפשרי מצב כזה). או אולי שיני בינה.

תודה, ומתנצל.

פורסם (נערך)

שן שנעשה בה טיפול שורש לא תכאב בעקבות גירוי לקור, אז בסיכוי סביר הכאב לא מהשן בה בוצע הכתר. מצד שני כאב חריף בעת לעיסה יכול לרמז על סדק בשן, שאותו אכן לא תמיד אפשר לאבחן ע"פ צילום. מעבר לזה בלי לראות צילום אני לא אוכל לסייע לך, יש עשרות סיבות לסימפטומים שאתה מתאר

עריכה אחרונה על ידי mystopp

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אולי יש לך דלקת בחניכיים .היה לי השבוע כאבים תופת .נתנו לי אנטיביוטיקה ועבר .איפה אתה גר אולי אפשר להמליץ לך על רופא לפי הסביבה שאתה גר

פורסם

Mystopp,

תודה רבה לך.

יש לי כמה כיוונים שחשבתי להגיד אותם, אם הרופא שלי לא יעלה על המקור.

או אם זה לא יעבור. כי לדברי הרופא אם אשטוף את הפה 3 פעמים ביום עם אבקת סודה לשתייה, זה אמור לעזור.

תודה.

קישו,

קודם כל, תרגיש טוב. שמח לשמוע שהאנטיביוטיקה עזרה לך.

אבל, אם אני לא טועה, ואני לא רופא, אל תזניח את הדלקת חניכיים.

תבדוק מה הסיבה לכך, ואולי תחליף למברשת רכה יותר / תשנה הרגלי היגיינת הפה.

אני גר בקריית גת.

אם יש לך המלצה באזור שלי, או קרוב אלי, אתה מוזמן. זה יכול אולי גם לעזור לאחרים.

תודה.

~ ~ ~

בינתיים אני מקפיד על שטיפת פה עם אבקת סודה לשתייה, משתדל לא לאכול בצד של השן, לא לשתות בצד של השן.

נקווה שיעבור שבוע והכל יהיה בסדר, ושזה היה סתם ויעבור מעצמו (הבנתי שכאב בשיניים לפעמים יכול להיות גם מלחץ/דאגה).

שבוע טוב לכולם, וכמובן למי שקורא, אולי זו תזכורת טובה לעשות בדיקה תקופתית למי שעוד לא עשה smile.png

פורסם

יש לי רופא שיניים מעולה אבל הוא ברעננה תמר גנהיים .אני רגיל לקום ב 3 בלילה ולעשות סריקת מקרר מהירה אפילו תוך כדי שינה אכלתי פעם 300 גרם נקניק .אישתי שאלה אותי איפה היה במקרר חבילה אמרתי לה שלקחתי פרוסה עם לחם פרוס .הכי מצחיק שזה לא היה לחם פרוס זה היה הבנתה את הכיוון .אני מטפל קבוע ועושה שיננית כל חצי שנה . הבעיה לפעמים בלילה אני אוכל מאוחר ולא עובר דרך המברשת פעם שניה לפני השינה .חצי זומבי .ותרגיש טוב

פורסם

אני מכיר אדם שסבל מכאבי שינים וכאבי ראש לאחר טיפול שורש שעבר אצל רופא השיניים שלו.

עשה בירור מקיף לאיתור הסיבה לכאבים. כמעט התייאש, עד שהסתבר, בעקבות צילום רנטגן שביצע, שהינו סובל מסינוסיטיס שלא ידע על עצם קיומו. במצב הרפואי הנ"ל מצטברת לאורך השנים מוגלה באיזור הסינוסים בעיקר אצל אנשים הסובלים מנזלת כרונית.

המצב הוחמר בעקבות פלישה של רופא השיניים לחלל הסינוס במהלך טיפול, מה שגרם למוגלה לצאת משם החוצה לתוך אזור השן, דבר שגם לכאבים עזים באיזור.

אם אתה סובל באופן כרוני מנזלת כרונית ואף סתום, שווה לבדוק את הכיוון הזה.

פורסם

השקל תשעים שלי,

לפני כמה שנים סבלתי מכאבי תופת שהיו באים והולכים, לא מוסברים.

ראיתי כמה רופאי שיניים (ומומחי חניכיים), אף אחד לא מצא כלום, חלק הציעו מרפאת כאב או טיפול פסיכולוגי - הבנתי שאין עם מי לדבר.

חיכיתי זמן מה והפתעה - אכן הייתה בעיה, אבן בבלוטת רוק בגרון שגרמה לכאבי שיניים.

ברגע שרופא שיניים/מומחה לטיפולי שורש לא מוצא שום דבר, תתחיל לחקור מסביב (חניכיים, גרון וכו').

----

• תוכן חדש...