Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת גפמ מאזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קבלתי הצעה לרכישת מאזדה 6 2008 בודי ישן שעשתה 100000k

בנוסף מותקנת עליה מערכת גפמ

מקריאה ראשונית על המערכת כל הסיפור נשמע ממש טוב ,אך מטבע הדברים אני חושש לרכוש .

הבעלים אומר שהמערכת הותקנה במקום מוסמך ויש מסמכים המעידים על כך

מישהו התנסה עם מערכת כזו?

האם יכול להווצר נזק למנוע?

עלויות אחזקה שוטפות?

דברים שצריך לשים לב אליהם בקניה?

תודה

פורסם

היה לי גפמ ובקושי נסעתי ברכב...

לא היו לי תקלות ברכב ,היה לי את הרכב כ-3 שנים והכל היה בסדר.

היתה לי גולף שתודלקה ב 1000 שקלים והמעבר לגפמ חסך לי חצי כמעט כך שבגדול אחרי שנה הכנסתי חזרה את הכסף.

פורסם (נערך)
היה לי גפמ ובקושי נסעתי ברכב...

לא היו לי תקלות ברכב ,היה לי את הרכב כ-3 שנים והכל היה בסדר.

היתה לי גולף שתודלקה ב 1000 שקלים והמעבר לגפמ חסך לי חצי כמעט כך שבגדול אחרי שנה הכנסתי חזרה את הכסף.

דלק ב-1,000 ש"ח לחודש זה לא "בקושי נסעתי ברכב".

אמנם לא הרבה מדי, אבל בטח לא מעט.

אם הרכב של פותח השרשור היה גומע מרחקים כאלה כל שנה, הוא היה עומד על ק"מ הרבה יותר גבוה.

מה שכן, ייתכן ובעל הרכב האחרון קנה אותו כיד2 עם ק"מ נמוך, ואז התקין את מערכת ונסע יחסית הרבה.

עריכה אחרונה על ידי tomerc
פורסם

1000 שקלים בגולף זה 3 פעמים בחודש תידלוק ,כל תידלוק מאפשר גג 400 ק"מ בחיפה וזה מקסימום 13000 ק"מ בשנה .כיום אני 6 שנים עם הונדה ,מיכל הדלק קטן יותר ואני תדלק מקסימום 40 ליטר ועדיין אני לא מגיע ליותר מ350 ק"מ בחיפה.

אנילא נוסע הרבה ,13000 בשנה זה קצת

פורסם
המספרים שכתבת מספרים על צריכה של 1:6.5 בגולף. מוגזם לכל הדעות ולא מייצג רכב נורמלי.

גולף נפח 2000 צורכת בערך 6.5 ק"מ לליטר בעיר ,ההונדה בחיפה צורכת 8.5 ק"מ לליטר בחיפה.

הרבה אנשים לא ממש יודעים לבדוק צריכת דלק אז חשוב לי לתת כמה טיפים:

1.מחשב הדרך הוא ממש לא מדוייק

2.נתוני היצרן רחוקים מהאמת

3.אני כל תדלוק סופר ק"מ של הרכב מהתדלוק של הקודם וסופר את כמות הדלק שנכנסה ,ואז חילוק ויש נתון מדוייק.אני מבצע את זה בכל תדלוק ב2 הרכבים שלי.המזדה 3 של עבודה עושה 8 ק"מ לליטר .

4.כאשר יוצאים מהעיר הצריכה נמוכה יותר ואפשר להגיע עם הונדה לדוגמה ל 15 ק"מ עם ליטר על פי המחשב אבל כניסה לעיר וקצת עליות ומסיימים עם 10ק"מ לליטר.

היה מבחן שעשו בין סיוויק 1800 מיטסובישי 1800 ורנו פלואנס ובסיכום הצריכת דלק במבחן היו בין 8 ל 8.4 ק"מ לליטר.

לא ניתן כמעט עם רכב משפחתי אוטומט בעליות של חיפה להגיע ל 12 ק"מ לליטר

פורסם

לא חלקתי על המספרים שלך.

רק ציינתי שלא ניתן להשליך מהמקרה שלך למקרים "נורמליים".

ככלל, אתה לא יכול לומר: "ק"מ נמוך" ו"חסכון משמעותי במעבר לגפ"מ" באותו המשפט כי צריכה של 1:6.5 לא מייצגת כלום, זה נכון רק למקרה המאוד מאוד פרטי שלך.

אגב, אני מרשה לעצמי להניח שטויוטה פריוס ואולי גם רכבי דיזל מודרניים ישיגו גם בחיפה צריכה טובה מ-1:12.

פורסם

400 ק"מ על 55 ליטר יוצא 1 ל7.27. בפועל גם אם מתדלקים על מיכל ריק ממש מתדלקים רק 52 ליטר (מניסיון על גולף), אז הצריכה אפילו טובה יותר (1 ל7.7). איך חישבתם 1 ל6.5?

פורסם

"גג 400 ק"מ" זה לא מספר מדויק.

"13000 ק"מ בשנה" זה משהו יותר מדויק.

תעשה את החישוב לפי נתון זה ותגיע ל-1:6.5. במקור עשיתי בראש ועכשיו אני רואה שדי דייקתי. המספר המדויק לא קריטי, גם 1:7 זו לא צריכה שניתן להשליך ממנה על המשתמש הסביר ברכב.

פורסם

דיזלים וחשמלים יצרכו פחות אבל לא תמיד מתאימות לגז.אם אני נוסע 13000 וזה שווה לי בחיפה אז מי שנוסע 20000 בשנה או שנתיים זה כבר משתלם לו.

• תוכן חדש...