Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי(עם LSD) תקציב עד 200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אפשר להצטרף לדיון לרגע. אני רק שאלה.

איך הקופרה אם אני מחפש רכב שהוא גם ספורטיבי וגם פרקטי ונוח לנסיעה יום יומית? מהן האלטרנטיבות האחרות?

לפי כל מה שקראתי על המגאן - היא מאוד ספורטיבית. אבל מאוד קשיחה, לא נוחה לנסיעות יום יומיות וכו'.

כרגע אני עושה 80 קילומטר ביום על סקודה פאביה 2012 עם איזה 80 כוח סוס. ומחפש משהו שירגש אותי יותר. למה אני מכניס את עצמי ברכישת רכב ספורטיבי? אני משער שהביטוח יקר יותר. מה בנוגע לטיפולים? שום דבר לא התקלקל בפאביה שלי, אבל התחזוקה השוטפת מאוד יקרה. במילים אחרות, למה לצפות כשאני קונה רכב כמו קופרה?

אני נהגתי על המגאן מספר פעמים והיא לא הייתה קשיחה בשבילי. ממליץ לבדוק.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אפשר להצטרף לדיון לרגע. אני רק שאלה.

איך הקופרה אם אני מחפש רכב שהוא גם ספורטיבי וגם פרקטי ונוח לנסיעה יום יומית? מהן האלטרנטיבות האחרות?

לפי כל מה שקראתי על המגאן - היא מאוד ספורטיבית. אבל מאוד קשיחה, לא נוחה לנסיעות יום יומיות וכו'.

כרגע אני עושה 80 קילומטר ביום על סקודה פאביה 2012 עם איזה 80 כוח סוס. ומחפש משהו שירגש אותי יותר. למה אני מכניס את עצמי ברכישת רכב ספורטיבי? אני משער שהביטוח יקר יותר. מה בנוגע לטיפולים? שום דבר לא התקלקל בפאביה שלי, אבל התחזוקה השוטפת מאוד יקרה. במילים אחרות, למה לצפות כשאני קונה רכב כמו קופרה?

אתה מכניס את עצמך לעולם שלם של הנאה וכיף. נכון, יש את החסרונות שהם בעיקר עליה בהוצאות באופן כללי (עלות רכישה, דלק, טיפולים, חלפים, ביטוח ועוד) אבל תמיד מדברים על זה ואני מאמין שאת זה אתה יודע. שמע כל עוד אתה לא קונה רכב פרימיום, זה לא אמור להיות מאוד קיצוני. בסופו של דבר, כל הייעוד של ההוט האץ' הוא לתת חווית נהיגה למי שצריך רכב ליום יום, גם מבחינת עלויות וגם מבחינת חווית נסיעה ופרקטיות (כל זה ביחס לרכב ספורט).

תנסה את כל האפשרויות, גם את הידועות לשמצה מבחינת נוחות, מקסימום תופתע לטובה.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

הקופרה לא מתאימה לך משלוש סיבות:

1. קשיחה. בשביל ספורטיבית זה בסדר, אבל זה רחוק מרכב "נורמלי".

2. חזקה מדי בשבילך. הקפיצה מפאביה לקופרה היא גדולה מדי. הקופרה מאוד מאוד מהירה ואוחזת. אתה תרגיש שהיא גדולה עליך.

3. אם אתה חושב שהתחזוקה של הפאביה יקרה, תחכה לחשבון הדלק או החלפת צמיגים בקופרה (וכן, הביטוח יקר הרבה יותר, כי האוטו יקר הרבה יותר).

בקיצור, עזוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

^

פיאסטה ST נשמעת כמו אחלה אופציה - במיוחד לנסועה של 80 קמ ביום הרכב גם חסכוני לפי ביקורות שונות.

אני מתאר לעצמי שגם הביטוח יהיה בהתאם בניגוד לקופרא ושאר הווגיות.

ובנוסף, אצל הפיאסטה גם יש מערכת הדומה לXDS של פולקסווגן מסתבר.

לאחר ההמלצות שלכם וביקורת של חבר הפורום שרכש אחת כבר ב2014 היא בראש הרשימה אצלי כרגע.

מעניין אם באיילון מוטורס יש רכב זמין לנסיעת מבחן? והאם בכלל אפשר להזמין דגם 5 דלתות?

גילוי נאות, אני פותח השרשור (saaloom), כרגע רושם מהמחשב עם משתמש בשם אחר.

משום מה בtapatalk הוא הגדיר אותי בשם אחר למרות שנרשמתי עם הסיסמא הרגילה שלי

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

שים לב:

פיאסטי אינה מיובאת לכאן בייבוא סדיר, צריך לחשוב טוב לגבי מי יטפל איפה כמה ולמה.

בנוסף, כשאני בדקתי את הנושא לא היה ניתן לבצע נסיעת מבחן.

הרכב עולה יותר מהמתחרות שלו בארץ (208GTI / איביזהC), למרות שבכל העולם הוא עולה פחות... ותבדוק טוב טוב איך עובד השירות של הייבואן הפרטי כי הבדיקות שאני עשיתי העלו שהשירות לפני ואחרי התשלום, שונה מאוד.

זה לשלילה, לחיוב:

מה שהמגאן RS היא להוטהאצ' הגדולות, הפיאסטי היא להוטהאצ' הקטנות. מבחינת נהיגה זו המלכה הבלתי מעורערת של הסגמנט לפי כמעט כל מבחן שראיתי וקראתי - ועשיתי מחקר מאוד ארוך ויסודי כי שקלתי ברצינות רכישה.

אם היתה כזו בייבוא סדרתי ומחיר דומה (ואפילו יקר יותר במעט) מהמתחרות, סיכוי סביר שהייתי רוכש אותה. אין ספק שמדובר ברכב נ-ה-ד-ר, ובנוסף אני מאמין שאפשר לקחת בחשבון ירידת ערך פחות רצינית מהתחרות מהסיבה שיש כ"כ מעט אקזמפלרים על הכביש, וכל אחד שקצת בודק מה מי מו מגלה שמדובר בנמר בעור של חתלתול (:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה לעונים. נשמע שאכן קופרה תהיה גדולה עליי ושווה לשקול קפיצת מדרגה קטנה יותר.

בנוגע לפיאסטה ואיילון - חשבתי שהחברה נסגרה בגלל קבלת שוחד או הברחה או משהו, מישהו קנה מהם?

מה סדר גודל המחיר? 150 עבור חדשה?

התחזוקה של הפאביה אכן יקרה, רק חודש שעבר הייתי צריך להחליף רצועת טיימינג ומשאבה. 3000 ש"ח, וזה לפני מע"מ. שאלתי לגבי התחזוקה כדי לדעת למה לצפות ואיזה עלויות חבויות יש, אם בכלל. אני משער שרכבים כאלה גם פחות אמינים.

פורסם

ST

עירומה 3 דלתות - החל מ 160K למיטב הבנתי

מאובזרת 5 דלתות - דרומית מגולף GTI

תאכלס...יקר. המחיר של האיביזה הכי הגיוני (סביב ה140K) הבעיה שהיא נראית רע, וואגית, ורק שלוש דלתות

נ.ב

האיביזה גם מגיעה מאובזרת

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם
התחזוקה של הפאביה אכן יקרה, רק חודש שעבר הייתי צריך להחליף רצועת טיימינג ומשאבה. 3000 ש"ח, וזה לפני מע"מ. שאלתי לגבי התחזוקה כדי לדעת למה לצפות ואיזה עלויות חבויות יש, אם בכלל. אני משער שרכבים כאלה גם פחות אמינים.

הם לגמרי לא פחות אמינים. מה שכן, הכל יותר יקר. צמיגים, השמן שכדאי לשים, חלקי בלמים מתכלים, צריכת דלק, ביטוח...

בין האיביזה ל-208GTI, הפיז'ו לוקחת. גם נראית יותר טוב, בייחוד בפנים, וגם יותר כיפית לנהיגה. היא רחוקה מלהיות GTI טובה מאוד (או אפילו טובה), אבל היא תמורה טובה לכסף, והרבה יותר זולה מהלאון קופרה.

אני חושב שכספורטיבית ראשונה, היא נחמדה מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

IMG_6968-01.jpg

שים לב:

פיאסטי אינה מיובאת לכאן בייבוא סדיר, צריך לחשוב טוב לגבי מי יטפל איפה כמה ולמה.

בנוסף, כשאני בדקתי את הנושא לא היה ניתן לבצע נסיעת מבחן.

הרכב עולה יותר מהמתחרות שלו בארץ (208GTI / איביזהC), למרות שבכל העולם הוא עולה פחות... ותבדוק טוב טוב איך עובד השירות של הייבואן הפרטי כי הבדיקות שאני עשיתי העלו שהשירות לפני ואחרי התשלום, שונה מאוד.

זה לשלילה, לחיוב:

מה שהמגאן RS היא להוטהאצ' הגדולות, הפיאסטי היא להוטהאצ' הקטנות. מבחינת נהיגה זו המלכה הבלתי מעורערת של הסגמנט לפי כמעט כל מבחן שראיתי וקראתי - ועשיתי מחקר מאוד ארוך ויסודי כי שקלתי ברצינות רכישה.

אם היתה כזו בייבוא סדרתי ומחיר דומה (ואפילו יקר יותר במעט) מהמתחרות, סיכוי סביר שהייתי רוכש אותה. אין ספק שמדובר ברכב נ-ה-ד-ר, ובנוסף אני מאמין שאפשר לקחת בחשבון ירידת ערך פחות רצינית מהתחרות מהסיבה שיש כ"כ מעט אקזמפלרים על הכביש, וכל אחד שקצת בודק מה מי מו מגלה שמדובר בנמר בעור של חתלתול (:

בתור הבעלים של פיאסטה ST כבר שנתיים אני יכול להגיד שהיא עדיין גורמת לי לחייך כמו ילד קטן כשאני נוהג בה.

רכב מהנה מאוד לנהיגה ושווה בעיני כל שקל.

אחיזת הכביש, קלות הנהיגה והתגובות של הרכב פשוט מעולות!

הרכב הוא סליפר ורוב האנשים בכלל לא ישימו לב אליו (יתרון בעיני).

בעיני אין היום מתחרה בסגמנט שיותר טוב ממנו (אבל אני קצת משוחד :).

גם אני עשיתי מחקר גדול לפני שרכשתי (דרך איילון) וגם לי היו חששות, חלקן בצדק וחלקן לא.

בעיני המתחרה היחידה שהייתה רלוונטית היא ה208 שאני פשוט לא אוהב את המראה שלה.

לגבי איילון, לא נתקלתי בבעיות איתם, דווקא הקנייה הלכה די חלק וכמובן קיימת האופציה גם לעשות את הייבוא בעצמך.

לגבי מי יטפל ברכב דווקא אין חשש, כל מוסך פורד יכול, הבעיה היא בעיקר בזמינות החלקים, חלק מהחלקים זהים לרכבים בשוק ולכן קיימים במלאי וחלק יש צורך שהמוסך יזמין/יבוא אישי.

קח בחשבון שהנסיעה ברכב היא יחסית נוקשה אך המושבים המעולים מפצים על כך.

מבחינת התחזוקה השוטפת לא נתקלתי במשהו חריג בינתיים (למעט צמיגים וברקסים שתלויים באיך שאתה נוהג...)

הביטוח אכן יותר יקר אבל לא בהגזמה.

מבחינת הדלק כמובן שתלוי איך אתה נוהג אבל דווקא היא יותר חסכונית מהליאון TSI שהייתה לי לפני.

מקווה שעזרתי!

נ.ב. התמונה להמחשה בלבד :)

עריכה אחרונה על ידי y-k-r
פורסם

אתה החבוב מאזור יקנעם, במקרה בטעות?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש איזה בחור עם ST סגכחולה מהאזור שלי, עובד באותו מתחם.

לגמרי סליפרית.

ממש מחבב את הרכב הזה. ממש.

פורסם
יש איזה בחור עם ST סגכחולה מהאזור שלי, עובד באותו מתחם.

לגמרי סליפרית.

הוא גם אחלה בן אדם.

ממש מחבב את הרכב הזה. ממש.

גם אני :wink:

• תוכן חדש...