Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי(עם LSD) תקציב עד 200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש הבדל גדול בין דיפרנציאל מכאני (קורסה OPC ולאון קופרה) לדיפרנציאל אלקטרוני (פולו אבארט וכו).

לא בא לזלזל אבל לא הבנתי איך הדפרנציאל מהווה כזאת חשיבות גבוהה עבורך, אתה מתקדם מקורולה וכל רכב הוט האצ או עם נטיות ספורטיביות יקח אותך למקומות חדשים בנהיגה גם בלי דיפ.

ברכבי ספורט אתה חייב לקחת בחשבון עלויות נלוות של ביטוח טיפולים וכו.

פורסם

ראשית ''אוטו'' כבר מזמן איבדו את הבכורה בכל הקשור לאמינות או יכולת, מאז עזיבתם של גדולים וטובים כמו אריאל אלסיבוני, ניצן רז וכד', ניתן להבחין כיום על מבחנים שנעשים על ידי ניצן אביבי, ערן אביבי, אליק פרומצ'נקו ואביו שאינם עומדים בקנה אחד עם חוות הדעת של קולגות נחשבות מעבר לים.

שנית ללאון קופרה אין דיפ' מכאני.

המלכה הבלתי מעורערת בסגמנט הקומפקטיות בעלות ההנעה הקדמית ובעלת דיפ' מכאני אמיתי היא המגאן.

לפותח השרשור יותר ממליץ לך לגשת ולתאם נ.מבחן או להיעזר במכרים להם הרכבים שמעניינים אותך

בהצלחה

פורסם

הפיג'ו מרשימה עם מתלים שמצליחים לשמור את המסה מרוסנת יחסית, גם אם יש לה יותר זוויות גלגול והיא רכה יותר מהפולו. המינוס הגדול של הפיג'ו הוא ההגה הקל מדי; יחד עם נכונות גבוהה לפנות ההגה יוצר מצב שבו הוא דורש שבכבישים מהירים ולא מאוד מפותלים ההפניה תהיה מאוד מדויקת. בנוסף, הוא רגיש גם לטורק-סטיר (האצה חזקה שמשפיעה על ההיגוי) גם במהירות לא נמוכה. "

עד כאן לגבי ההגה.

בעניין הדיפרנציאל המוגבל, לפי הכתבה לפולו כן יש תוספת ב4000 שח. אמנם לא דיפרנציאל מכני אבל גם הXDS שלהם נראה שעושה את העבודה. במקום לחלק את המומנט בין שתי הגלגלים הקדמיים (LSD), הXDS מכניס פעולה עדינה של הבלם לגלגל הפנימי.

לא נהגתי בפולו, נהגתי באיביזה. להרוג טורק-סטיר ע"י אילחוש ההגה + שיתוק המצערת עם ה-XDS, זה לא פתרון. כבר עדיף שיהיה טורק-סטיר, לפחות אפשר לתקן לבד.

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עם XDS לנהיגה ספורטיבית, זה לנתק אותו.

אתה טועה, יש.

המגאן מכונית נהיגה טובה מהלאון קופרה, שאיננה רעה בזכות עצמה.

הבחירה ביניהן היא בחירה של סגנון ואופי.

ה-208GTI נחותה משתיהן משמעותית, מכל בחינה דינמית.\ (וגם במחיר...).

היא תמורה טובה לכסף ויחסית למתחרות, אבל לא יותר מזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ראשית ''אוטו'' כבר מזמן איבדו את הבכורה בכל הקשור לאמינות או יכולת, מאז עזיבתם של גדולים וטובים כמו אריאל אלסיבוני, ניצן רז וכד', ניתן להבחין כיום על מבחנים שנעשים על ידי ניצן אביבי, ערן אביבי, אליק פרומצ'נקו ואביו שאינם עומדים בקנה אחד עם חוות הדעת של קולגות נחשבות מעבר לים.

בהצלחה

מת על זה שמגיבים בלי להבין.

יש לה דיפרנציאל מכאני.

על השאר אפילו לא נגיב.

פורסם (נערך)

חבל שהאיביזה מגיעה עם שלוש דל', וזהו. זולה משמעותית מהפולו אם להתייחס לתוספות שצריך לשלם בפולו כדי ליהנות מאותה רמת גימור (כפתור הספורט והדיפרנציאל = 5000 בערך).

בינתיים הפולו (החדשה) היא המתמודדת העיקרית.

ידנית, 5 דל, דיפרנציאל אלקטרוני, זאב בעור של כבש, ועוד כמה תוספות והנה הוט הטצ' ב150k על הכביש.

אתייחס לביקורת של GTI33 על הכתבה של "אוטו":

א. לא חושב שהם טעו לגבי הפולו החדשה, בכלל זה מוזר שעד עכשיו אף אחד לא הזכיר בשרשור שהרכב עבר מתיחת פנים רצינית והשתנה דרמטית מהפולו הקודמת (עכשיו הבנתי למה יש לפחות 10 מודעות ביד שתיים על הדגם היוצא).

ב. נקודה למחשבה: שים לב שמגזיני רכב לא רציניים סה"כ מלקטים אוסף של דעות של עיתונאים מוכשרים מהם. לא יודע אם אוטו כאלו, אולי זה טוב שלפחות יש להם דיעה ( כי אנגלית הם לא קוראים [emoji2] [emoji33])

דוגמא מערוצי יוטיוב:

Carfection מול Chris Harris on cars

האם תוכל לאמוד את ההבדלים בין שתי העיתונאים הללו?

עריכה אחרונה על ידי saaloom
פורסם

מגאן RS.

פשוט חיה, בעיני אין מה להשוות עם GTIיות למניהן, החוויה שונה לגמרי. פשוט תנסה בנסיעת מבחן ואתה תרגיש את הייחוד.

פורסם

אני אתקן, התכוונתי שללאון אין דיפ' מכאני, כלומר הוא ישנו אך רחוק ממה שאנחנו מכירים ויודעים ולכן גם נחות משל המגאן.

ארחיב :

מדובר על חב' דיסקיות שמשאבה הידראולית מופעלת מנוע חשמלי ויוצרת לחץ משתנה , כלומר סוג של דיפ' האלדקס בגלגלים הקדמיים.

אז נכון שהיא מצויידת בדיפ' מכאני לטענת החברה אך שוב הוא לא עושה את זה יעיל כמו מכאני אמיתי לדעתי ולהרגשתי.

בהתייחס לכתבות של ''אוטו'', תקרא כמה כתבות אחרונות שלהם על רכבים מעניינים ותגיד לי שלא מדובר בקשקושים, אפילו מבלי להשוות לקולגות.

פורסם
אני אתקן, התכוונתי שללאון אין דיפ' מכאני, כלומר הוא ישנו אך רחוק ממה שאנחנו מכירים ויודעים ולכן גם נחות משל המגאן.

כמה קילומטרים עשית על כל אחת מהמכוניות הנ"ל?

פורסם

אם אתה באמת שואל על מנת לדעת ולהסיק מסקנות אז לא מעט, אף יצא לי לנהוג גם בטייפ אר החדשה שעושה שימוש בדיפ' מכאני שהרשימה מאוד בקרב והתישה במנהלתי.

אינני מתיימר להיות נהג הממוקם בפודיום אך על פי הרגשתי והפאן שחוויתי, הרנו אכן נותרה המלכה הבלתי מעורערת בסגמנט ההנעה הקדמית של ההוט האצ' גם שהיא איננה מציגה עליונות מספרית על שאר המתמודדות כגון הלאון 280\290, סיוויק טייפ אר...

הלאון לא מכונית רעה כלל, היא חב' טובה מאוד עם יכולות מצויינות, שימושיות ומחיר נהדר, היא מסוגלת ואוהבת לפנות להבדיל מהדור הקודם, כמה ימים בחברתה גרמו לי לחבב אותה מעט אך גם לסלוד ממנה ולצפות בשקיקה לחזור למיאטה שלי.

מתנצל אם סטיתי מהשרשור, בסה''כ אנו כאן על מנת לסייע לחובבי רכב או אובדי עצות בחיפוש אחר הרכב הבא שלהם.

פותח השרשור הייתי מנסה לתאם נ.מ על קורסה OPC החדשה שמציעה בתוספת תשלום דיפ' מכאני ועשויה להתאים לדרישותייך

בהצלחה!

פורסם

אני במקום פותח שרשור,מתחיל במסע נסיעות מבחן.

מתחיל ב פולו GTI ממשיך למיני קופר,קופרה וכו.

אחר כך נכנס לכושיות של מטרת הדיפ המכאני מקדימה

ובודק,ברוב המקרים אפשר להוסיף.

לא לפני שאשאל מהי

מטרת הדיפ הקידמי בעיניו של פות"ש...סה"כ מגיע מקורולה

ואים יש או אין נסיון ברכבים אם או בלי דיפ מכאני?

פורסם

אין לי ניסיון עם דיפרנציאל ולא דיפרנציאל...מה שכן אני מכיר את עצמי ויודע שתוך חודשיים אצטער על הרכישה.

מה שכן, אתה צודק לגבי הנסיעות מבחן

Sent from my ONE E1001 using Tapatalk

פורסם
אם אתה באמת שואל על מנת לדעת ולהסיק מסקנות אז לא מעט

אני שואל, כי אני ביליתי 3 ימים עם הקופרה והדיפרנציאל עובד, גם אם יש לו איזו שביב דיליי.

הקופרה היא מכונית מאוד מוצלחת לייעוד, מגה האץ' מהירה ושימושית. היא לא מבאסת, אבל היא לא מכונית הארד קור, למרות הקצב שהיא מייצרת. את מה שהיא עושה, היא עושה מצויין (בניגוד לקופרה הקודמת, שהיתה לא טובה). להשוות אותה למיאטה פשוט לא במקום. באותה מידה אפשר להשוות למשאית.

לגבי עליונות המגאן, אין ספק. היא כל כך טובה שצריך 10 דקות כדי להבין את זה.

מי ששם ספורטיביות של הרכב במקום הראשון, היא "נו בריינר".

פורסם
אין לי ניסיון עם דיפרנציאל ולא דיפרנציאל...

אז למה זו דרישה?

כי קראת על זה שזה טוב?

נראה לי שבחרת תכונה שלא באמת רלוונטית לך.

פורסם

אם אפשר להצטרף לדיון לרגע. אני רק שאלה.

איך הקופרה אם אני מחפש רכב שהוא גם ספורטיבי וגם פרקטי ונוח לנסיעה יום יומית? מהן האלטרנטיבות האחרות?

לפי כל מה שקראתי על המגאן - היא מאוד ספורטיבית. אבל מאוד קשיחה, לא נוחה לנסיעות יום יומיות וכו'.

כרגע אני עושה 80 קילומטר ביום על סקודה פאביה 2012 עם איזה 80 כוח סוס. ומחפש משהו שירגש אותי יותר. למה אני מכניס את עצמי ברכישת רכב ספורטיבי? אני משער שהביטוח יקר יותר. מה בנוגע לטיפולים? שום דבר לא התקלקל בפאביה שלי, אבל התחזוקה השוטפת מאוד יקרה. במילים אחרות, למה לצפות כשאני קונה רכב כמו קופרה?

• תוכן חדש...