Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה באלקטרוניקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור- סיכוי סביר לא פחות הוא שמיסבי ההחלקה של ציר המנוע איבדו את השימון ולכן הציר מתקשה להסתובב במיסבים. במקרה כזה צריך לפרק את המנוע, לשייף קלות את הציר, לשמן ולסגור את המנוע.

פורסם (נערך)

היי אביב.

ולהארנזה - השיוף (וניתן גם להשתמש בממס כמו אלכוהול נקי וכדומה) בא להסיר שכבת שמן שהתקשתה ונצמדה לציר. אם תנקה היטב, זה כנראה יספיק.

אישית למדתי ששמן בהתזה (WD40 ושאר סוגים של שמנים חודרים ומשחררים) נוטה לנדף את החלקים המדללים אותו ודי מהר הציר נתפס מחדש.

לדעתי הזדקנות השמן נובעת מהטמפרטורה היחסית גבוהה של ציר המנוע בעבודה ממושכת.

התחלתי להשתמש בשמן דק השומר על צמיגותו הרבה זמן.

אישית קניתי שמן המשמש למברגי אימפקט מופעלי אוויר דחוס (כמו לפתיחת גלגלים בפנצ'ריות) והוא מחזיק מעמד הרבה יותר זמן.

אין לי תשובה מבוססת ללמה לא שמני מנוע חוץ מתחושת בטן. שמני מנוע הם מרובי צמיגות כלומר מכילים מולקולות בעלות מבנה מרחבי כדי לשמור על צמיגות יציבה גם כשהצמיגות של המרכיב היסודי בשמן פוחתת בזמן עליית הטמפרטורה, ואינני יודע כמה זה מתאים למיסבי החלקה פשוטים כמו במאוורר.

חשבתי גם שישנה אפשרות שזליגות חשמל במיסבי המאוורר מפרקות את השמן אבל בדיקה שעשיתי רק עכשיו עם מכשיר יעודי לכך לא העלתה ממצאים חיוביים, אז כנראה שלא זאת הסיבה להזדקנות השמן.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

חשבתי על עוד משהו.

בדרך כלל, אם השמן התעבה, עבודה ממושכת מחממת את הציר וחומרת הבעיה פוחתת כלומר לאחר שהמאוורר יעבוד הרבה זמן במהירות מופחתת המצב ישתפר קצת.

לא זה המצב אם הקבל הזדקן.

יוסי

פורסם
תשמ'ע, אם באמת הייתי מבין מה אתה מעוניין לבנות כנראה הייתי גונב לך את הרעיון. :roll:

תגנוב חופשי- אמרתי, במפורש:

מקלדת, עם 3 כפתורים שניתן לתכנת לביצוע פעולות שונות.

אני צריך אחת כזו כדי להקל על החיים שלי, הקנויות יקרות מאד ואין להשיג במלאי כרגע מאיפה שבדקתי, אז אני רוצה לבנות אחת וזהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מקלדת, 3 כפתורים, ניתנת לתכנות.

לא צריך להציג תמונות על הכפתורים, לא צריך מסך מגע על הכפתורים, לא צריך שום דבר מפואר יותר מדיי- רק היכולת לבנות את החומרה בהתאמה אישית (נניח, סביב הפינה של המקלדת בקונפיגורצייה שתתאים לי, או בטור, או בשורה)

לינק למשהו שמצאתי להמחשה (שמכיל תמונות לכל כפתור- מיותר עבורי).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תודה יוסי, יש דגשים חשובים בפירוק מאוורר או שזה רברס אנג’נירינג פשוט? איך נקרא השמן הזה?

הפרוק פשוט לגמרי. קבל צילומים של מיכל השמן שאני משתמש בו ומיכל לחיצה עם פייה צרה הנוחה מאד ליישום.

20160909_131214.jpg20160909_131408.jpg

יוסי

• תוכן חדש...