Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני עומד בפני קנייה של רכב מאזדה 6 2014 מבן משפחה ממש קרוב, הרכב נהדר, פנים הרכב שמור מאוד, כמו כן הרכב מצויין מכנית, ק״מ נמוך, יש רק בעיה אחת, שלוש דלתות ברכב נצבעו על ידי הבעלים הראשון(בן המשפחה הוא הבעלים השני), לבעלי עין חדה מאוד ניתן להבחין בהבדלי צבע בין הדלתות שנצבעו לשאר הרכב, הרכב עבר בדיקה במכון לבדיקת רכבים והממצאים הם שלא הוחלפה שום דלת ברכב ושאין תאונות כלל, ומסתבר שהדלתות נצבעו בגלל שריטות, מה המשמעות של הדבר הזה? האם הבדלי הצבע יהפכו לבולטים יותר לעין עם השנים?, ישנה דלת אחת שיש בה כתם צהבהב כזה ממש ממש עדין, האם זה יכול להחמיר? בן המשפחה הוריד לי 7000 שקל מתחת למחירון וביחס למחירים בשוק המחיר ממש מציאה כיוון שמדובר בדגם הפרימיום פלוס, עזרו לי בבקשה לפני שאני סוגר עסקה

תודה לכולם!

פורסם

הכתם הזה כנראה היינו חומר מילוי של פחחים, להחמיר הוא לא, רק במידה ויעשו פוליש שיוריד שיכבה של צבע.

לגבי הבדלי גוון אין כ"כ מה לעשות בנידון, לא כל פחח עובד לפי קוד צבע מדוייק, יש כאלה שמכינים לפי העיין ולא לפי קוד יצרן

• אחראי פורום
פורסם

זה אחד הצבעים הקשים ביותר לגיוון.

הכתם זה בטח משקע של משהו, לשלשת או חומר שהתייבש וצרב את המקום,

סביר שפוליש נקודתי יטפל בזה (אלא אם הלאכה נפגעה).

הבדל גוונים הוא תמיד מבאס אבל זה לא נדיר שרכב נצבע, גם חדש יחסית.

לפחות במקרה הזה זה לא בגלל תאונה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רשמתם שהכתם הצהבהב הוא כנראה חומר מילוי של פחחים, זה נראה לי הגיוני, נראה לי שלא מומלץ לבצע פוליש ברכב עם תיקוני צבע נרחבים , ווקס יכול להספיק לשמירה על צבע הרכב?

פורסם

פוליש זה תלוי באיש מקצוע שמבצע אותו, יכול להיות חאפר שישחט את הצבע ויכול להיות מישהו מקצועי שיגיע לתוצאה מעולה עם גילוח זניח של הצבע אבל לכל עבודה יש מחיר.

במידה ומחליטים שלא לוקחים סיכון אז ניתן לבצע את תהליך הבסיסי שזה פלסטלינה ואוטם טוב(כמובון עם כל הסלט מסביב, יש המון מידע כאן בפורם אין למה וכמה) שזה דיי מספיק כדיי לתחזק באופן בסיסי את החיצוניות.

כמובן חומר מילוי זאת השארה, אם היו תמונות ניתן היה לשפוט אם מדובר במפגע על הצבע או משהו שנמצא מתחת לצבע שיכול להיות חומר מילוי של פחחים וכו'

• אחראי פורום
פורסם

חומר פחחים הוא התחתון ביותר מכל שכבות החומרים שמיישמים, פחות סביר שזה זה.

בכל תהליך עבודה נורמלי הוא צריך להסתתר לחלוטין.

אין שום בעיה לבצע פעולות פוליש על תיקונים כל עוד הם נעשו כמו שצריך ועברו לפחות חודש-חודשיים מסיום העבודה.

פורסם

איתי אל תשכח שמדובר בצבע פנינה,ואני מדבר מנסיון כאחד שבעל רכב בצבע פנינה, עבודות תיקון ברמה סבירה ניתן להרגיש בקלות מול הצבע המקורי,אם אתה לא קודח לפחח שיביא צבע מקורי סביר להניח שהצבע שהוא יכין לפי מה שנראה לו בעין יהיה שונה ויש המום מקום לטעיות בצבע הזה, לי אישית יש תיקון עם מילוי שבאור סביר אתה לא רואה אותו, שים תאורה בזוית מסויימת ואתה רואה את כל האיזור שעשו עליו מילואי.

• אחראי פורום
פורסם

אין דבר כזה צבע מקורי, למעט במותגי יוקרה ששם יש צבעים שהיצרן מספק.

יש להם תוכנות שמדמות הזדקנות של צבע וכו׳.כל צבע אחר יעורבב באופן עצמאי, לפי תוכנה שמבוצעת ידני.

כלומר, עדיין יש נגיעה לדיוק של הצבעי. פנינה זה צבע מורכב מאוד כי יש לו מספר סוגי חלקיקים צבעוניים,

כל סטיה קטנה באחד מהם ותראה הבדל.

ועוד לא לקחנו בחשבון את גיל הצבע בפאנלים אחרים וכמה הספיק לדהות ואת אופן הצביעה עצמו.

לגבי הטענה שרואים דרכו משהו, אם זה באמת חומר שמתחת אז זו עבודה רשלנית לאללה.

צבע יסוד אפור (וגם לבן) אוטם ומאחד כל תיקון וכל חומר.

מה נעשה אצלך בפועל - לא יודע.

פורסם

צבע פנינה מורכב משלושה שכבות. יסוד לבן פנינה ולכה. לכן מאוד קשה להגיע לגוון הרצוי גם במקום מקצועי ופדנט.

(היה כאן שרשור על אינפנטי שמישהו צבע ב1400ש"ח!! פגוש במקום שהומלץ לו ועדייו התוצאה לא מושלמת)

צבע מהמם (לדעתי הצבע היפה ביותר) עם חסרונות משלו....

• תוכן חדש...