Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול גיליתי כמה טיפות נוזל קירור על השטיח בצד הנהג. אין לי צורך ברדיאטור חימום כי כל מערכת איורור/מיזוג לא תקינה מזמן ואין לי כרגע כסף להחליף את כל הסיפור. כמו כן אין לי רצון לפרק את כל הפלסטיקה (הרכב הוא פג'ו 205) ולחפש נזילה. חשבתי על פיתרון זמני (ויכול להיות גם קבוע) לנתק צנרת שנכנסת ל-FW ופשוט לקצר אותה. האם אפשר לעשות את זה? האם זה לא יפגע ביעילות מערכת קירור?

פורסם

קודם כול אפשר לעקוף את הרדיאטר החימום בלי שום בעיה וללא כל חשש.

אבל יש חומר שמוסיפים אותו לנוזל הקרור וברגע שהוא מגיע במגע אים אויר הוא מיתקשה(יוצר אטימה)

(החומר עולה בערך 40 שח ועוזר מיתוך ניסיון)

מזדה 323F 92 טורבו :onfire:

פורסם
אתמול גיליתי כמה טיפות נוזל קירור על השטיח בצד הנהג. אין לי צורך ברדיאטור חימום כי כל מערכת איורור/מיזוג לא תקינה מזמן ואין לי כרגע כסף להחליף את כל הסיפור. כמו כן אין לי רצון לפרק את כל הפלסטיקה (הרכב הוא פג'ו 205) ולחפש נזילה. חשבתי על פיתרון זמני (ויכול להיות גם קבוע) לנתק צנרת שנכנסת ל-FW ופשוט לקצר אותה. האם אפשר לעשות את זה? האם זה לא יפגע ביעילות מערכת קירור?

ב 205 אין צורך לפרק את כל הדשבורד בשביל להחליף את הרדיאטור חימום.

אם אתה בכל זאת רוצה לנתק אותו, בצע גישור בכניסה של הצינורות לתא הנוסעים (קיר האש).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק.ו : האמת שאני לא סומך על חומרים מסוג זה מחשש לסתימות.

איציק נ. : אני לא בטוח שנזילה היא מרדיאטור,יכול להיות שזה סדק בצנרת. אם אני אחליף כל מערכת איוורור

אז אני גם אטפל על הדרך בנזילה. נכון לעכשיו אני אפילו לא יכול לעביר בורר טמפ' למצב חימום, לכן אין לי צורך ברדיאטור.

תודה רבה על התגובות.

פורסם

אם יש לך סדק בצנרת שבתוך תא הנוסעים אז אם תנתק את הצנרת בתא המנוע ממילא לא יגוע מים לאיזור תוך תא הנוסעים אז שוב הנזילה תיפסק. אם הנזילה היא בתא המנוע אז קצת מוזר שזה יגיע לתוך תא הנוסעים לא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אם יש לך סדק בצנרת שבתוך תא הנוסעים אז אם תנתק את הצנרת בתא המנוע ממילא לא יגוע מים לאיזור תוך תא הנוסעים אז שוב הנזילה תיפסק. אם הנזילה היא בתא המנוע אז קצת מוזר שזה יגיע לתוך תא הנוסעים לא?

זה מה ששאלתי מהתחלה, האם ניתן לעקוף רד' חימום בלי לפגוע ביעילות המערכת.

פורסם
איציק.ו : האמת שאני לא סומך על חומרים מסוג זה מחשש לסתימות.

איציק נ. : אני לא בטוח שנזילה היא מרדיאטור,יכול להיות שזה סדק בצנרת. אם אני אחליף כל מערכת איוורור

אז אני גם אטפל על הדרך בנזילה. נכון לעכשיו אני אפילו לא יכול לעביר בורר טמפ' למצב חימום, לכן אין לי צורך ברדיאטור.

תודה רבה על התגובות.

כשקונים רדיאטור חימום חדש מקבלים איתו גם 2 צינורות מתכת, זו למעשה כל הצנרת שיש בתוך הרכב שקשורה לחימום.

אם הרכב כבר עבר את גיל ה 6-7 שנים, כדאי להחליף גם את הרדיאטור חימום יחד עם הצנרת.

בכל המקרה את המעקף תעשה בצינורות הגומי שמתחברים לקיר האש באמצעות צינור מתכת זכר-זכר שקוטרו החיצוני מתאים לקוטר הפנימי של צינורות הגומי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל יש חומר שמוסיפים אותו לנוזל הקרור וברגע שהוא מגיע במגע אים אויר הוא מיתקשה(יוצר אטימה)

(החומר עולה בערך 40 שח ועוזר מיתוך ניסיון)

איך מוסיפים את החומר הזה בלי שייגע באוויר בדרך?

איזה חומר זה?

dirty old man

need love too

פורסם

היתה לי נזילה קטנה ברידאטור, ברוב טיפשותי במקום להחליף ישר רדיאטור חדש, שמתי את החומר המהולל הזה ששוסתם , והוא סתם - הוא בהחלט סתם.

אחרי שבוע מכרתי תאוטו . - תזהרו.

פורסם

חומר פשוט זבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבל . לא לגעת בו הוא סותם מעברי מיים במנוע ועוד עשרים אלף דברים בדרך לחור הרצוי.

דבר שני ,פשוט מאוד יש לך שתי צינורות הניכנסים לתא הנוסעים ,כל שעליך לעשות זה לקנות מכל חנות של חומרי בנין מאריך צינור של 1/2 צול ושתי שלות הברגה חדשות ,לנתק את הצינורות גומי מהכניסה שלהם לרכב ולחבר כל צינור לקצה אחד של המאריך 1/2 צול ,לסגור את השלות לנקז אוויר אם צריך ואין יותר נזילות .

פורסם

לחבר שלי בפונטו (97) היתה נזילה דיי רצינית שנזלה לפנים הרכב.

התברר במוסך שזה הרדיאטור חימום.

המוסכניק ביטל לו את הרדיאטור חימום (ניתק, סתם, לא ממש זוכר) ואמר לו שאם הוא רוצה להחליף זה יעלה לו 800 שקל.

אזהרה למי שרוצה לעשות דבר כזה: בתקופת החורף חייב חימום! בעיקר בשביל להפשיר את השמשות מהלחות. בלי חימום באוטו ובזמן שיש אדים בשמשות, הנסיעה יכולה להיות מאוד מסוכנת בגלל שלא רואים את הדרך!

אז תעשו את השיקולים שלכם אם בא לכם לחסוך כסף, ולסתום את המערכת או לעשות בשכל, להיות עם חימום בחורף ולהמנע מעוד דרך לעשות תאונות\לדרוס מישהו, בגלל שלא ראיתם את הדרך.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
לחבר שלי בפונטו (97) היתה נזילה דיי רצינית שנזלה לפנים הרכב.

התברר במוסך שזה הרדיאטור חימום.

המוסכניק ביטל לו את הרדיאטור חימום (ניתק, סתם, לא ממש זוכר) ואמר לו שאם הוא רוצה להחליף זה יעלה לו 800 שקל.

אזהרה למי שרוצה לעשות דבר כזה: בתקופת החורף חייב חימום! בעיקר בשביל להפשיר את השמשות מהלחות. בלי חימום באוטו ובזמן שיש אדים בשמשות, הנסיעה יכולה להיות מאוד מסוכנת בגלל שלא רואים את הדרך!

אז תעשו את השיקולים שלכם אם בא לכם לחסוך כסף, ולסתום את המערכת או לעשות בשכל, להיות עם חימום בחורף ולהמנע מעוד דרך לעשות תאונות\לדרוס מישהו, בגלל שלא ראיתם את הדרך.

יוסי.

לא נכון בכלל אדוני הנכבד.

בחורף אתה יכול להשוות את טמ"פ השמשה בין חוץ לפנים ע"י קירור ולכך משתמשים עם המזגן .

לגביי תאונות וכל שאר הבלבלבלה... אני חושב שאם אין לו כסף עם הצעות כשלך הוא יכול לגמור גם מנוע ובסרטים שאתה רואה הוא גם יכול להחליק על הראש בעודו יוצא מהרכב עם רגליים רטובות.

פורסם

חימום הוא טוב, נוח ומפנק אבל בהחלט לא חובה בישראל. מספיק להפעיל איוורור (בלי מיזוג) על השמשה ולא יווצרו שום "אדים".

שאלה נוספת: האם קיים ברז חימום ב-205?

פורסם
לא נכון בכלל אדוני הנכבד.

בחורף אתה יכול להשוות את טמ"פ השמשה בין חוץ לפנים ע"י קירור ולכך משתמשים עם המזגן .

לגביי תאונות וכל שאר הבלבלבלה... אני חושב שאם אין לו כסף עם הצעות כשלך הוא יכול לגמור גם מנוע ובסרטים שאתה רואה הוא גם יכול להחליק על הראש בעודו יוצא מהרכב עם רגליים רטובות.

תגיד לי שאתה צוחק, קירור בחורף? אתה שפוי? אפילו שאני בנאדם שסובל מאוד בקיץ, עדיין קר בחורף ותוספת קירור בטוח תקפיא אנשים.

some people need a high five

in the face

with a chair

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...