Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאסטה 2013 שקניתי אתמול. לאחר קבלת הרכב לחצתי על כפתורי הווליום על ההגה כדי לבדוק את התקינות ומה שקרה זה שהתחלפו לי התחנות ברדיו ולא התגבר/נחלש הווליום. ניסיתי לעבור מצב בעזרת כפתור הMode אבל המצב נשאר אותו דבר. חיפשתי בספר הרכב ובאינטרנט אבל לא מצאתי איזשהוא הסבר איך להחזיר את הכפתורים שישלטו על הווליום ולא על תחנות הרדיו, מישהו מכיר ויכול לעזור?

IMG_20160824_114946.jpg

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

כל המכלול של הכפתור התקלקל ויש להחליפו בחדש. בעיה יחסית מוכרת בפיאסטה הזו

בדיוק לפני שבוע החלפתי בפיאסטה שלי את הכפתור הזה בחדש שקניתי בחו"ל. אצלך התאורה של הכפתורים האלה כחולה או כתומה?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

:-( לא כיף לגלות שהכפתור לא עובד.

לא זכור לי שיש נורה בתוך הכפתורים, אבל בכל אופן שאר הנורות במערכת שמע/מד סל"ד וקמ"ש הן כחולות.

כמה עולה תיקון של זה?

פורסם

קראתי עכשיו בפורום של בעלי פיאסטות שריסט למערכת ("hard reset") פתר לכמה אנשים את הבעיה. ידוע לך איך עושים את זה?

פורסם

לא מכיר איך עושים זאת.

אצלי לפחות העובדה שאם היית לוחץ עדין או בזווית מסויימת אז הכפתור כן עבד נכון הייתה הוכחה שהכפתור תקול. לאחר פירוק הכפתור הישן לחלקיו נראה שיש אולי מעט מאוד לכלוך באזור המגעים שאולי מפריע לפעולתו אבל לא בדקתי הנושא. להפתעתי, כל המכלול הפנימי של המתג הזה היה נקי למדי.

למיטב הבנתי המתג אצלך עולה בארץ אצל היבואן 450+מע"מ. הכוונה לכזה שיש לו תאורת רקע כחולה ולא כתומה כמו 2009-2012.

מצאתי חנות מצויינת באנגליה שיש לה כל החלקים לפורד והמחיר שם כולל משלוח לישראל בדואר רשום ולא מהיר יוצא 300 ש"ח.

הפירוק וההרכבה של המתג לא מסובכים אבל די טריקיים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אצלי גם יש את הבעייה המוזרה הזו, משום מה במעבר בין מודים של ה-FM ברדיו ההתנהגות שונה (לא זוכר אם זה ככה היה מההתחלה או לא) באחד מהם (FM-AST אם אני זוכר נכון) ההתנהגות של הכפתורים נורמלית וב-FM הרגיל כפי שפותח השרשור תיאר. מוזר.

עכשיו כנראה מלכלוך או בלאי לפעמים הכפתורים מתנהגים מוזר עוד יותר אבל משום מה נראה לי שכיבוי והדלקה מחזירים את המצב לתקין...

כל השאר תקין

מישהו יודע איך מבצעים hard reset למערכת השמע?

פיאסטה אמביאנטה 2013, אצלי יד ראשונה מהיבואן המקורי מ-2013, המערכת המקורית, לא המולטימדיה בהתקנה מקומית שאיכותה לא ברורה לי..

מעבר לזה הרכב מצויין, כל שאר הכפתורים והתגובות "כמו חדש", באמת מרגיש איכותי!

תודה

בועז

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מחייה את השרשור הזה. עד כה לא מצאתי פתרון (גם ניסיונות ניקוי למתגים וקצת פנימה לא שינו את המצב), הצלחת לתקן את הבעיה איציק?

פורסם
מחייה את השרשור הזה. עד כה לא מצאתי פתרון (גם ניסיונות ניקוי למתגים וקצת פנימה לא שינו את המצב), הצלחת לתקן את הבעיה איציק?

אייזיק..

גם אני לא הצלחתי לפתור העניין, ניסיתי לנתק מצבר לאיזה שעתיים ולא עזר אבל גם התחנות נשמרו אז לא באמת בוצע "reset".

במוסך (לא יבואן אבל רציניים) לא הצליחו לעשות reset גם

פורסם

הקישור לא העלה לי אף מערכת ספציפית.

בכל אופן, לאחר שביצעתי ניקוי עם סיכה קטנה מאחורי הלחצנים+לחיצות חזקות על כל כפתור וכפתור בפקדי שליטה עם ההגה הפקדים פתאום חזרו לעבוד באורח פלא באופן מושלם. כמה חבל שלאחר שעה של נסיעה הם החליטו להתפגר שוב :|

פורסם

בראש הדף יש מקום לבחירת דגם ושנה. בכל מקרה, כנראה שלא משם הבעיה.

אפשר לחלק לחצנים מהסוג הזה לשתי קבוצות עיקריות. כאלו שמובנים בלוח וכאלה שמורכבים עליו.

במקרה הראשון אין מנוס מלפרק את הלחצנים ולנקות מתחתיהם (אלכוהול יעשה עבודה טובה). במקרה השני צריך להחליף אותם.

לא ברור לי איזה ניקוי אפשר לעשות עם סיכה. יש לך תמונה מהעבודה, תוכל להעלות?

pcb_switch_pads.jpg

Switch-Tact-Micro.jpg

פורסם

אני הזנתי את פרטי הרכב בקישור כשנכנסתי לאתר אבל זה לא ממש תאם את מה שיש לי.

לגבי הניקוי- פשוט השחלתי סיכת סבתא+סיכה של כיפה בניסיון נואש להגיע ללחצנים האלו בפנים (אני יודע שזה לא פתרון, זה באמת היה צעד נואש שסתם קיוויתי שמשהו ישתנה) בכל מקרה אז הלחצנים התחילו להגיב בצורה מיטבית ללחיצות שלי במשך פרק זמן קצר, ולאחר מכן הם חזרו למצבם הקודם וכבר לא מגיבים.

• תוכן חדש...