Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תרגע קצת, אל תקח קשה כן. אתה עושה סלט מנסה להפוך את כל הדברים ואז אני עף על עצמי? תעשה לי טובה.

תשובה לשאלה 3 לא סותרת שום דבר, טורבו יכול ללא אינטרקולר אבל אני מדבר איתך על שנים רבות מאוד לאחור, מן הסתם כיום זה לא המצב, אני חושב שזה היה די ברור.

בכל מקרה תחפש ברשת קצת תוכל ללמוד על כל זה, ברצינות.

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אז אנסה שוב,

ההסבר שלך לא חידש לי דבר,למעשה,רשמת מידע גנרי שכל טירון יכול להקליד בגוגל,אז כאמור "אחרי שהשכלת והפנמת" העלה אצלי גיחוך.

דבר שני,מי שעושה סלט פה זה אתה.

אינטרקולר ורדיאטור,בהגה המקצועית אינם אותו חלק כפי שאתה מתבטא.

זה נכון שהמושג קולר הוא מושג גנרי אבל עדיין.

צלינדרים קוררו היטב גם כשלא היה אינטרקולר, על ידי הדלק עצמו.

בכל אופן,הוויכוח הזה לגמרי מיותר.

אני לא הבנתי את המשפט הנ"ל

...ולא סתם לרכבים מוגדים יש אינטרקולר ולא רק בגלל להסיבה שדחיסת אוויר יוצרת חום מן הסתם.

הסיבה היחידה שיש אינטרקולר במערכת הטורבו היא בגלל שדחיסת האוויר יוצרת חום,כאשר אויר חם הוא תופס יותר נפח ולכן קשה מאוד לדחוס אותו,לכן לא תרוויח נפח,שזו כל הפואנטה של הטורבו - לנצל נפח קטן על ידי יותר דחיסת יותר נפח תערובת בתוכו.

מקווה שהכל ברור עכשיו.

פורסם

לא נכון, ברור שדחיסת אוויר יוצרת חום אבל, מטרת האינטרקולר זה לצנן את הטמפ' אוויר ולא בגלל נפח או כל דבר כזה או אחר אלה לשמר את היתרון באוויר קר דחוס בכדי למנוע הצתה מוקדמת, נקישות ובעיות כאלו ואחרות ולא כי קשה לדחוס אוויר חם, אין שום בעיה לדחוס אוויר חם, מה שיקרה הוא שתאבד הספק בצורה משמעותית, זה הכל והמנוע לא יפיק את המירב שהוא יכול וזאת גם הסיבה שהאוויר הקר נשאר "דחוס" יותר והכוונה היא בספירה של פר חלקיקים לעומת הנפח המתקבל.

שוב, אין בעיה לדחוס אוויר חם, היעילות של זה פשוט נמוכה בצורה מזעזעת, זה הכל.

פורסם
לא נכון, ברור שדחיסת אוויר יוצרת חום אבל, מטרת האינטרקולר זה לצנן את הטמפ' אוויר ולא בגלל נפח או כל דבר כזה או אחר אלה לשמר את היתרון באוויר קר דחוס בכדי למנוע הצתה מוקדמת, נקישות ובעיות כאלו ואחרות ולא כי קשה לדחוס אוויר חם, אין שום בעיה לדחוס אוויר חם, מה שיקרה הוא שתאבד הספק בצורה משמעותית, זה הכל והמנוע לא יפיק את המירב שהוא יכול וזאת גם הסיבה שהאוויר הקר נשאר "דחוס" יותר והכוונה היא בספירה של פר חלקיקים לעומת הנפח המתקבל.

שוב, אתה מכניס לי רדיאטור, באיזה הקשר? מה הקשר בינהם? הסברתי די במפורשות איך המנוע מקורר באופן טבעי וכיצד הצלינדרים עצמם, שים לב, הצלינדרים עצמם קוררו עוד אז כשלא היו אינטרקולרים וכיצד האוויר שנדחס על ידי הטורבו ולא היה אינטרקולר, קורר על ידי הזרקת הדלק לתערובת האוויר לקרר את האוויר החם הדחוס, ברור יותר עכשיו? מה שתורם להורדת הטמפ' הכללית.

למה לא הבנת את זה אם אמרת שכל טירון יכול לכתוב את זה בגוגל? למה שלא תגלל INTERCOOLER ותקרא באנגלית? סתם בשביל הידע במקום להתווכח?

בוא נעשה שוב פעם הפרדה, הפעם בקצרה...

המנוע עצמו מקורר על ידי הרכבים הייעודיים, האוויר עצמו כיום כאשר הוא נדחס על ידי טורבו, מקורר עם האינטרקולר ופעם, בעבר הרחוק, לא היה אינטרקלר ולכן, התערובת קוררה על ידי הזרקת דלק לאוויר החם עצמו להוריד את הטמפ' שלו.

זה הכל, פשוט וקל.

אתה הגעת לצעלות, שמן, רדיאטורים וכו', אבל אפשר להמשיך עוד הרבה, במשרד גם ככה לא לחוץ כרגע.

פורסם (נערך)

דבר ראשון,נקישות הן הצתה מידיי מוקדמת,זה אותו מושג.

דבר שני,אוויר חם קשה יותר לדחיסה,וזו הסיבה המרכזית בקירור שלו ולא פרי הצתה שזה תוצר לוואי.

דבר שלישי,כל הרעיון מאחורי הטורבו זה להגביר ניצולת,אם נדחוס אוויר חם לא נייעל שום דבר,מהסיבה שזה יתנגד לדחיסה יותר ויותר,כתלות בלחץ שמופעל עליו מה שמתורגם לחום גבוהה מאוד,לכן,בשביל לשלוט בדיוק ההצתה ובשביל ליצור תנאיי דחיסה אופטימליים - שני אלה מביאים לניצולת הכי טובה,אנחנו שואפים למצב בו האוויר קר ככל הניתן ותא השרפה נמצא בטווח טמפ' צר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

ברשותכם:

חלקיק של אוויר הוא גוף בעל נפח, ובקוב של אוויר יש כמות מסויימת של חלקיקים כאלה, הכמות תלוייה בלחץ ובטמפ.

אוויר קר יותר הוא צפוף יותר, כאשר האוויר צפוף יותר - יותר ממנו יכנס לצילנדר בכל פעימת יניקה, מחשב ההזרקה, בעזרת חיישני יודע למדוד את כמות האוויר ולהזריק דלק בהתאם:

אוויר קר=יותר אוויר ליחידת נפח=יותר אוויר בצילינדר=יותר דלק= יותר דלק+יותר אוויר= יותר תערובת = יותר מומנט כתוצאה מפיצוץ חזק יותר.

בנוסף - באשר לרסס בצילינדר, התערובת הטובה ביותר הינה תערובת הומוגנית לחלוטין, אם אני לא טועה - החסרון בזרימה טורבולנטית(מסוחררת) היא שהיא איטית יותר מזרימה למינרית (ישרה) מה שגורם לכך שפחות אוויר יספיק להיכנס לצילנדר.

בנוסף2 - הסיבה שאינטרקולרים אינם קיימים במערכות ללא מגדש היא כי מדובר במערכת שמקררת אוויר שנשאב הרגע מבחוץ ע"י אוויר דומה עד כדי זהה מאותו ה'חוץ', אין שום סיבה לעשות את זה אם לא גרמת לו לחימום בדרך (ואת זה עושה מגדש טורבו כשהוא דוחס את האוויר).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה - החסרון המרכזי בזרימה טורבולנטית היא שלא כל הרסס נכנס לצילינדר,בגלל שהוא נמרח על הקירות של הסעפת בדרכו לשם,או בצדדיה - תלוי במיקום המזרק,מה שמעכב אותו (פעולת יניקה קצובה בזמן,במילוי אופטימלי כל או כמות מקס' של הרסס אמורה להיכנס פנימה בחלון זמן הנ"ל) - זה לגבי מנוע אטמוספרי,לכן יש צורך בפילטר מערבולות,דהיינו תיבת אוויר,כמו כן יש לה תפקיד מרכזי בתקני רעש.

כמובן שאוויר שהוא מיושר,גם יגיע מהר יותר לצילינדר.

לגבי מנוע מוגדש - לרסס אין הרבה ברירות כי הוא נדחק פנימה,לכן במנועים שתקנים לא מעניינים אותם,גם אין קופסה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • תוכן חדש...