Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא מזמן עברתי טסט ואני מעוניין לקנות את הרכב הראשון שלי בקרוב מאוד

אז ככה:

תקציב - עד 13אלף עם חריגה של אלף ש"ח ואם ממש יהיה נחוץ אז אלפיים ש"ח

תיאור הרכב - *רכב שיראה צעיר וקצת ספורטיבי .....(לא חובה ספורטיבי אבל כן צעיר)

*שיהיה דיי חסכוני בדלק אשמח אם הוא ישתה לי 1-12/13 וגם אם זה יהיה 1-11 אני אתמודד עם זה

*שלרכב יהיה קצת כוח ולא יקח לו מאה שנה להגיע ל100 קמ"ש

*רכב אמין וטוב

*ידני / אוט' לא נראה לי שממש משנה לי אבל עדיפות לאוטומט (גם ידני יתקבל ברכה)

תכנוני נסיעה

*הלוך חוזר לעבודה כל יום 12 ק"מ סה"כ

*פעמיים בחודש נסיעה ארוכה ראשון לציון - באר שבע (כמובן שהלוך חזור)

אם יש לכם שאלות כלשהם לנסות להבין עוד דברים אשמח שתשאלו

תודה רבה לכל העוזרים !

פורסם

חפש סקודה פאביה מנוע 1.4 16V 100 כ"ס, הרכב שיתן לך הכי הרבה בסכום כזה (אפשר למצוא 2004-2005).

רכב אמין חזק מאוד ודי זריז יחסית לנתונים שלו. (תחפש גרסת ה 100 כ"ס האחרות יותר חלשות וביצועים קצת עגלה בהתאם)

מנסיון של כמעט 4 שנים עם אחת כזו סטיישן שנת 2004.

פורסם
חפש סקודה פאביה מנוע 1.4 16V 100 כ"ס, הרכב שיתן לך הכי הרבה בסכום כזה (אפשר למצוא 2004-2005).

רכב אמין חזק מאוד ודי זריז יחסית לנתונים שלו. (תחפש גרסת ה 100 כ"ס האחרות יותר חלשות וביצועים קצת עגלה בהתאם)

מנסיון של כמעט 4 שנים עם אחת כזו סטיישן שנת 2004.

נשמע טוב האמת אבל הביטוח לא יהיה מאוד יקר על רכב כמו סקודה? כנ"ל לגבי טיפולים וחלפים אם אצטרך בעתיד

פורסם

גם התחזוקה השוטפת יקרה - לא רק ביטוח.

מצטרף להמלצה על יונדאי גטס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
גם התחזוקה השוטפת יקרה - לא רק ביטוח.

מצטרף להמלצה על יונדאי גטס.

יונדאי גטס דגם ספציפי?

הבנתי מחבר שהגטס אוכלת דלק יותר ממה שציינתי באשכול

פורסם

לא יותר ממה שביקשת בהודעת הפתיחה, אבל יותר מרכבים אחרים בגודל שלו. במקרה שלך האמינות שווה יותר מהחסכון המזערי .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הדלק הוא חלק לא עיקרי באחזקת הרכב - בטח לא במרחק שאתה מעיד שאתה עומד לעבור.

בתקקציב שלך חשוב שמחפש רכב אמין שגם אם יתקלקל לא יהיה יקר לתיקון.

הצריכה של הגטס עומד בקצה העליון של רף הצריכה שבקשת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גטס לחפש ברמות גימור gli/glx/gls.

כדי לחפש את מנוע ה 1.6,אין הרבה אבל שווה לנסות.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי 206 ידנית (מנוע 1.4) רכב מעולה לדרישותיך. אם תרצה אשמח לשלוח לך הודעה פרטית עם קצת פירוט על הרכב ועל בעיות נפוצות בו ששלחתי לחבר פורום אחר.

הגטס יכולה לעשות גם 1-11 בלי בעייה באופן נהיגה לא מהיר מדי, ובה תימנע מדגם ה-GLF כי יש רק כרית אוויר אחת ואין ABS (ובטח שלא בקרת יציבות).

פורסם

תודה אבל אני לא אוהב את מה שאני שומע על פגו ולכן אני אוותר על המכונית הזו, לעומת זאת הגטס 1.6 נשמעת טוב מאוד וכנראה שבאמת אם אני אחליט לקנות אותה אני אלך אך ורק על 1.6

לכל שאר הכותבים תודה רבה אני מבין מאוד את ערך התיקונים והטיפולים לעומת צריכת הדלק

אשמח לעוד הצעות אם יש כאלו.

ועוד משהו אם אמצא סיאט איביזה שנת 2003 - 2005 דגם 1.4 100כ"ס ידני באותו סכום כסף עליו אנחנו מדברים מה יותר ממוץ הגטס או הסיאט?

פורסם

אני הייתי הולך על הסיאט, רכב חביב למדי אבל קח בחשבון שהחלפים לא זולים אבל תקבל ״יותר אוטו״ לכסף. רק תוודא שהוחלף טיימינג כל 60 אלף קמ.

פורסם
נשמע טוב האמת אבל הביטוח לא יהיה מאוד יקר על רכב כמו סקודה? כנ"ל לגבי טיפולים וחלפים אם אצטרך בעתיד

רק ביטוח מקיף תלוי בסוג הרכב. רכב כזה בדרך כלל לא מבטחים בביטוח מקיף, גם החברות לא ממהרות לבטח. חובה וצד ג' לא תלוי בדגם הרכב.

חוץ מזה, מציע לך לקחת בחשבון סכום של 10,000 ש"ח ליישור קו ותיקונים, בנוסף לדלק כ5000 ש"ח בשנה לפני המטר הראשון (רק ניירת) ועוד קרוב ל-1000 ש"ח בחודש. אם ישנו הסכום מציע להתמקד ברכב ידני כמה שיותר צעיר עם פחות ק"מ והכי חשוב שטופל היטב.

פורסם
רק ביטוח מקיף תלוי בסוג הרכב. רכב כזה בדרך כלל לא מבטחים בביטוח מקיף, גם החברות לא ממהרות לבטח. חובה וצד ג' לא תלוי בדגם הרכב.

חוץ מזה, מציע לך לקחת בחשבון סכום של 10,000 ש"ח ליישור קו ותיקונים, בנוסף לדלק כ5000 ש"ח בשנה לפני המטר הראשון (רק ניירת) ועוד קרוב ל-1000 ש"ח בחודש. אם ישנו הסכום מציע להתמקד ברכב ידני כמה שיותר צעיר עם פחות ק"מ והכי חשוב שטופל היטב.

למה לי לקנות רכב שאני אצטרך להשקיע עליו עוד 10,000 שקל תיקונים ויישור קו ? ומהדלק אני לא כזה דואג, לא הבנתי מזה ניירת ולמה אני צריך להשקיע על זה 1000 שקל בחודש ?

אני רוצה רכב ב13 שאם יהיה צריך אשקיע עליו עוד 2-3 אלף שקל ולא 10אלף זה נשמע אבסורד

פורסם

הכוונה לעד 10,000 במקרה הגרוע. יכול להיות גם יותר. יכול להיות גם פחות.

רכב שנסע כמה שנים, כמה עשרות אלפי ק"מ דורש תחזוקה, לא תמיד זה המצב בשוק היד שנייה, ולא תמיד יודעים את זה מראש.

• תוכן חדש...