Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה לשדרוג הרכב . כרגע יש לי b4 2007 עם 160K בסה"כ רכב כיפי ומאוד נהנתי ממנו.

ההצעה היא לb4 2011 עם 200K במחיר נמוך מאוד 44000ש"ח. הרכב יד ראשונה פרטית. טופל במורשה כל הזמן, ס.טיפולים מלא. והכי חשוב ביצע את הטיפול הגדול ממש עכשיו (טיימינג וכל השאר בעלות של 10K).

חיפשתי ביד 2 אין אפילו אחת במחיר הזה. ובסה"כ הרכב טופל 100%.

מה שקצת מבאס זה שזה דגם ביזנס (אין ג'אנטים! במודל כזה טמטום. וכסא לא חשמלי -לא נורא)

מה דעתכם משתלם? החישוב שלי שהרכב הנוכחי צונח במחירון ברמה מדאיגה. וכמובן להשתדרג.

פורסם

מונית עושה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב שנסע 50,000 ק"מ בשנה ככל הנראה נסע הרבה בכבישים מהירים/בין-עירוניים, והבלאי הנוצר מנסיעות אלו יהיה נמוך מבלאי הנוצר בנסיעה עירונית.

הרב עבר את הטיפולם בזמן, שמור, לא רואה סיבה להרחק מהעסקה, סה"כ נראה כי הרכב יעבור עוד קילומטרים ארוכים וימשיך לשרת נאמנה את בעליו.

(או שלא)

פורסם

אתה מקבל רכב שעל הנייר יותר חדיש אבל בפועל יותר שחוק וגם לא מיוחד בו כלום (אתה בעצמך אומר שזה דגם ברמת גימור נמוכה).

אין כאן שדרוג לטעמי.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני הייתי הולך על זה.

לדעתי יש פה שדרוג רציני, כי בכ"ז מדובר בדגם 2 דורות חדיש יותר מהדגם שלך,

במידה והרכב הזה מטופל כמו שעון (שמנים/פילטרים/טיימינג), הוא יסע גם 500K KM. המנוע שיושב שם אמין מאוד וגם הגיר הרציף החדש של סובארו (CVT LINEARTRONIC) מציג אמינות כמעט מושלמת.

מה גם שסביר להניח שאת רוב ה200K הוא עשה בבינעירוני ששם הבלאי נמוך בהרבה יחסית לנסיעה עירונית.

תראה, רכב בשנתון כזה עם ק"מ סביר נמכר בסביבות ה65-70. יש לך פה הנחה של 20K+ על ק"מ גבוה.

*לפני כשנתיים קניתי B4 שנת 2004 עם 200K KM, הרכב היה יד1 אצל אדם מבוגר שטיפל רק במוסך המרכזי של סובארו, טיפולים בזמן וכו', בזמנו חששתי מעניין הק"מ הגבוה, אבל בסוף הלכתי על זה.

אני במקומך קונה את הרכב, מעביר לו יישור קו בהתאם להיסטוריית הטיפולים שלו כדי להיות בראש שקט (שמן מנוע/פילטר שמן/פילטר אוויר/פלאגים/שמן גיר 2 סבביבם/שמן דיפרנציאל/נוזל קירור/ברקסים), ניקיון רציני, ויש לך אחלה רכב באחלה מחיר.

אם ממש מפריע לך עניין החישוקים - תקנה מפירוק 4 חישוקים של דגם מפואר יותר, לא סיפור.

שלומי

פורסם

שלום,

אם זה שווה או לא זו שאלה מאוד סובייקטיבית.

סה"כ אם הרכב משטופל היטב כי שרשמת הוא יכול לשרת אותך נאמנה עוד עשרות אלפי ק"מ ללא בעיות.

אתה 'מתקדם' לרכב חדיש יותר, במחיר יחסית לא גבוה.

מצד שני קח בחשבון שלא בטוח שתקבל על הרכב שלך המשומש את הסכום שאתה סבור שתקבל.

בסיכומו של דבר, לך עם נטיית הלב שלך.

אם מדגדג לך בבטן להחליף - לך על זה. אין כאן סיכון גדול.

בהצלחה,

שלומי

פורסם

שלומי E אני יודע שגם לך יש B4. זה דור אחד מעל לא 2. (אא"כ אתה מתייחס ל"שנמוך" המנוע ב2008). אם אני טועה אשמח לדעת למה. אגב לגבי הטיפולים הרכב מטופל במוסך המרכזי ולא נראה לי שהם חסכו בפילטרים... והטיפול האחרון היה ממש עכשיו. כך שמהבחינה הזו אני רגוע.

יש שטענו שאין כאן שום שידרוג כי זה רכב "שחוק" יותר. עם זה אני לא ממש מסכים. בכ"ז מדובר בשנתון גבוה יותר- משמע טוב יותר . (בד"כ). ה2007 צפוף משמעותית נמוך ונוקשה (הפרמטרים האחרונים הם אינדיבידואלים הרכב יציב יותר אבל אותי זה מרגיז). ה2011 מרווחת מאוד גם לעומת המקבילות. היא גם עם תנוחת ישיבה גבוהה שלי זה חשוב וגם מכוילת רך יותר.

ההתלבטות שלי היא הפסד במכירה העתידית (ואני מחליף בממוצע כל שנה שנה וחצי). והאם הק"מ הגבוה השפיע משמעותית על מכלולי השילדה כמו בולמים קפיצים וכ'ו ואז הנוחות כבר תהא פגומה. וכמובן על המנוע שהוא גם ככה לא הכי חזק (150כ"ס).

(אגב כמה עולים בערך ג'אנטים מפירוק זה מפריע לי ובטוח יפריע במכירה עתידית)

פורסם

200K ב5 שנים זה 40 לשנה,

הרכב יכול להיות כבר כמעט 5.5 שנים על הכביש...

אני לדוגמא עושה יותר מ50K בשנה, ולא אני לא נהג מונית ולא איש מכירות.

פורסם

ברשותך, אגיב בתור בעלים של B4 2010. אני מאוד מאוד אוהב את הרכב הזה. אז כן, הגרסה אצלי היא TOP אבל בינינו, מלבד מגנזיום, אתה כנראה לא מפסיד הרבה. מושב חשמלי אמנם מגניב אבל גם קצת מציק (כל פעם שאשתי נוהגת, היא שעה מזיזה אותו - חושבת שזה לונה פארק :)).

הרכב חסכוני בצורה מפתיעה בזכות הגיר (שמעתי שהדור שיש לך ממש זולל) והרכב מרביץ יפה מאוד. זה גם נחמד להעביר הילוכים עם הידיות מאחורי ההגה.

המושבים נוחים מאוד, הסלון בנוי לתפארת, מוצק והחומרים טובים בסה"כ, הרמקולים המקוריים פשוט מעולים ואולי החסרון היחיד זה שאין כניסת USB. מכסה המנוע וגם מכסה תא המטען נפתחים הידראולית (יוקרתי).

ממליץ לך לעשות סיבוב על הרכב כי הגיר הרציף מרגיש טיפה שונה מגיר פלנטרי (אם כי לא משמעותית - זה בפירוש לא גיר רובוטי).

תעדכן אם רכשת ושים תמונות ;)

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
ברשותך, אגיב בתור בעלים של B4 2010. אני מאוד מאוד אוהב את הרכב הזה. אז כן, הגרסה אצלי היא TOP אבל בינינו, מלבד מגנזיום, אתה כנראה לא מפסיד הרבה. מושב חשמלי אמנם מגניב אבל גם קצת מציק (כל פעם שאשתי נוהגת, היא שעה מזיזה אותו - חושבת שזה לונה פארק :)).

הרכב חסכוני בצורה מפתיעה בזכות הגיר (שמעתי שהדור שיש לך ממש זולל) והרכב מרביץ יפה מאוד. זה גם נחמד להעביר הילוכים עם הידיות מאחורי ההגה.

המושבים נוחים מאוד, הסלון בנוי לתפארת, מוצק והחומרים טובים בסה"כ, הרמקולים המקוריים פשוט מעולים ואולי החסרון היחיד זה שאין כניסת USB. מכסה המנוע וגם מכסה תא המטען נפתחים הידראולית (יוקרתי).

ממליץ לך לעשות סיבוב על הרכב כי הגיר הרציף מרגיש טיפה שונה מגיר פלנטרי (אם כי לא משמעותית - זה בפירוש לא גיר רובוטי).

תעדכן אם רכשת ושים תמונות ;)

טל, איזו צריכת דלק אתה משיג איתו?

שלומי

פורסם

שמע, אני מתקשה למדוד שכן אני מבלה לא מעט בפקקים אבל נניח בכביש מהיר יוצא בערך 6 ליטר ל-100 ק"מ. ב-100 קמ"ש הרכב על 1700 סל"ד שזה נפלא.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

השאלה היא כמה אתה נוסע בשנה. אם אתה נוסע 20K בשנה לדוגמא, ובעוד 4 שנים יהיו לך כ-280K יתכן שלא תמצא קונים בכלל. עדיין נראה לך שווה?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...