Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אני שואל עבור אבא שלי שהוא בעלים של סקודה פאביה 2013 דיזל - מונית. הק"מ של הרכב הוא 210 אלף כרגע, כמו כן חשוב לומר שהרכב כמעט שלוש שנים על הכביש.

נדלקה לו היום נורת מצבר במהלך הנסיעה (ללא נורות נוספות*). הוא ניסה לכבות את המנוע ולהניע בשנית, ולאחר מספר שניות נדלקה הנורה שוב באופן קבוע. אנחנו היד השניה, לכן איני יודע את עבר המצבר, אבל אני מתרשם שמדובר במצבר המקורי שאיתו הגיע הרכב שכן מוטבע עליו VW AG.

הוא לא מדווח על "סימני גסיסה" של המצבר, הכל עבד כרגיל לטענתו.

לפי מיטב הבנתי, האפשרויות הן:

הלך המצבר.

הלך האלטרנטור.

במידה והמצבר אכן מקורי (ואכן עושה רושם כזה לפי מה שרשמתי), סביר יותר להניח שמדובר במצבר?

איזה מצבר נדרש לרכב הזה? יש לי מצבר 55Ah בבית, בן שנה וחצי, שכמעט ולא נעשה בו שימוש, האם הוא יתאים לרכב? (לא מותקנות ברכב מערכות כבדות שדורשות הספק גבוה.)

ראיתי באתרים באינטרנט מחו"ל שמוכרים מצברים לרכב הזה, הצעות למצברים בעלי אמפראג' הנע בין 60 ל-70 עבור הרכב הזה.

איזה חברות מומלצות יותר? מעדיפים לקנות משהו איכותי, שכן מדובר ברכב עבודה ואין כוונות להתקע ולהפסיד יום עבודה.

אשמח לדעות, הארות ועיצות.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

קרה לי מקרה דומה במאזדה 6.

כניסה למוסך גילתה שתא אחד במצבר "הלך".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה על העזרה!

עדכון: אבא שלי נסע עם הרכב היום, באמצע הנסיעה ההגה הפך קשה, הוא הצליח להגיע בחזרה עד לבית, וכשהוא ניסה להניע בשנית את הרכב הוא כבר לא הצליח.

הוא דיבר עם המוסכניק שלו, והוא טוען שמדובר באלטרנטור. מה דעתכם?

פורסם

בהחלט ייתכן שהבעיה באלטרנטור אבל כנראה גם המצבר עשה את שלו. המנורה בלוח השעונים בדרך כלל מצביעה על בעיה באלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם

איזה מצבר נדרש לרכב הזה? יש לי מצבר 55Ah בבית, בן שנה וחצי, שכמעט ולא נעשה בו שימוש, האם הוא יתאים לרכב? (לא מותקנות ברכב מערכות כבדות שדורשות הספק גבוה.) - צלם את המצבר שכרגע מותקן ברכב. בעקרון גם מצבר של 55AH עשוי להתאים אבל מכיוון שהמצבר עמד ללא שימוש במשך תקופה ארוכה כנראה צריך להטעין אותו וגם אורך החיים שלו יהייה קצר.

ראיתי באתרים באינטרנט מחו"ל שמוכרים מצברים לרכב הזה, הצעות למצברים בעלי אמפראג' הנע בין 60 ל-70 עבור הרכב הזה. - מצבר רוכשים בארץ ולא בחו"ל מכיוון שזה יעלה לך יותר בחו"ל.

איזה חברות מומלצות יותר? מעדיפים לקנות משהו איכותי, שכן מדובר ברכב עבודה ואין כוונות להתקע ולהפסיד יום עבודה. - וורטה/בוש

אשמח לדעות, הארות ועיצות.

תודה רבה

תוכל לבדוק במדוייק איזה מצבר מתאים לרכב בקישור המצורף.

http://www.varta-automotive.com/en-gb

פורסם

המוסך איבחן אלטרנטור תקול, הוא דורש 1350 להחלפת האלטרנטור לאחד משופץ. הוא טוען שבמשופץ כל החלקים חדשים.

עבור השיפוץ הוא דורש 1000 שקלים, בעבור הפירוק וההרכבה 350. מחירים כוללים מע"מ.

האם סביר? אין לי מושג האם האלטרנטור הזה יותר מסובך לשיפוץ מהאלטרנטור שברכב שלי, אני זוכר שלי הציעו 400 שקלים לשיפוץ בלבד של האלטרנטור ברכבי, פיאט פנדה. (שבסוף לא בוצע כיוון שהתקלה הייתה במצבר ולא באלטרנטור.)

פורסם

לא מחליפים הכל מחליפים רק מה שהתקלקל. לרוב זה הולך אחד תמורת אחד. המוסך מזמין אלטרנטור משופץ ומוסר את שלך תמורתו. ההגה הפך קשה כי המצבר התרוקן ההגה מתוגבר על ידי מנוע חשמלי. המצבר המתאים הוא 72 אמפר בערך. עדיף לא שנפ רק וורטה כחול מחזיק הכי הרבה בתנאים של מונית.

פורסם

אני התקנתי ברכבי לפני שנה מצבר של START UP שהוא משמעותית יותר זול מה-VARTA, נאמר לי שכל החלקים בו זהים ל-VARTA והוא רק משווק תחת שם אחר עם אחריות קצרה יותר.

האם זה נכון ?

פורסם
המוסך איבחן אלטרנטור תקול, הוא דורש 1350 להחלפת האלטרנטור לאחד משופץ. הוא טוען שבמשופץ כל החלקים חדשים.

עבור השיפוץ הוא דורש 1000 שקלים, בעבור הפירוק וההרכבה 350. מחירים כוללים מע"מ.

האם סביר? אין לי מושג האם האלטרנטור הזה יותר מסובך לשיפוץ מהאלטרנטור שברכב שלי, אני זוכר שלי הציעו 400 שקלים לשיפוץ בלבד של האלטרנטור ברכבי, פיאט פנדה. (שבסוף לא בוצע כיוון שהתקלה הייתה במצבר ולא באלטרנטור.)

1. בדוק שהאלטרנטור זהה אחד לאחד לאלטרנטור המקורי מבחינת זרם מוצא וחיבורי חשמל ובלי קומבינות.

2. אישית הייתי מחפש אלטרנטור מקורי מפירוק מרכב עם קילומטראז' נמוך. לא סומך על השיפוצים.

פורסם (נערך)

לרוב מה שמתקלקל זה הווסת או הגשר דיודות. אני בטוח שיש להשיג חלקים מגרמניה ואלטרנטורים מפירוק מגרמניה,

אני השגתי משאבת סולר למנוע BKC מגרמניה עלתה 50 יורו ועובדת כמו חדשה....

המשלוחים מגרמניה דיי נמוכים יחסית לארה"ב.

אבל כאשר זה מונית אין זמן למשחקים.

עריכה אחרונה על ידי mozman11
פורסם
1. בדוק שהאלטרנטור זהה אחד לאחד לאלטרנטור המקורי מבחינת זרם מוצא וחיבורי חשמל ובלי קומבינות.

2. אישית הייתי מחפש אלטרנטור מקורי מפירוק מרכב עם קילומטראז' נמוך. לא סומך על השיפוצים.

הבעיה היא שאין זמן לחפש, זה רכב לעבודה, לא כלכלי להשבית אותו בסופ"ש ולהתחיל לרוץ לפירוקיות, לכן נאלצו לשלם מה שביקשו בלי יותר מדי שאלות. אני דיי סומך על המוסך, אם זה היה הרכב שלי לא הייתה לי בעיה להשבית אותו ולבדוק את האפשרויות יותר לעומק.

פורסם

דבר נוסף - מאחר והמצבר נפרק, יתכן כי נגרם לו נזק (בהנחה שאיננו מצבר לפריקה עמוקה).

מציע לבדוק את תקינות המצבר, כי חבל להיתקע עם הרכב פעם נוספת - בגלל מצבר.

פורסם

במוסך בדקו את המצבר לאחר ההרכבה של האלטרנטור, הם טוענים שהמצבר במצב תקין ואפשר להמשיך לעבוד איתו גם עוד חצי שנה.

אנחנו בכל מקרה נחליף את המצבר בקרוב כדי לא להיתקע, כי עושה רושם שמעולם לא הוחלף מצבר ברכב.

• תוכן חדש...