Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת stop and start

sidewinder
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר שאלות לגבי מערכת stop and start שנפוצה ברכבים רבים,ומכבה את המנוע בעת עצירה מוחלטת : המערכת קיימת אצלי ברכב ,וכרגע אני מכבה אותה בפקק זוחל, אבל בשאר הזמן משתמש בה (למשל בעתירה באדום).

1. האם המערכת תורמת לחיסכון בדלק?

2. האם המערכת פוגעת או מקצרת את חיי המצבר/סטארטר/חלק אחר?

פורסם

המערכת הנ''ל אמורה לספק חיסכון בדלק של כמה אחוזים, אך ישנם גם מגרעות, שלדעתי עולים על היתרונות.

מדובר במצברים בעלי יכולת להתמודד עם הנעה ופריקה מרובים, כך שמחירם גבוהה מהמצבר הקונבציונלי כ שהחיסכון בדלק מתקזז עם עלות המצבר, בחלק מהרכבים גם הסטארטר עובד יותר מה שייצור בלאי גבוהה מהרגיל וכו'.

מטרת כל המערכת הזאת היא להפחית את כמות המזהמים ומניעת הקנסות ליצרנים.

פורסם

בצמוד למנועי פיורטק של פיג׳ו סיטרואן, המערכת פועלת אחרת מהמקובל. בנוסף למצבר AGM , מצבר פריקה עמוקה, יש אי-בוסטר, קבל צובר אנרגיה, שהוא זה שמספק את זרם ההתנעה. אין במנועים אלה מנוע סטרטר! האלטרנטור משמש כסטרטר וההתנעה סופר מהירה, ברבע שניה. המערכת מתוכננת ל 600,000 התנעות לדברי פיג׳ו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

למערכת הזו יש מטרה אחת בלבד, לשפר את הציון הירוק של היצרנים בעמידתם בתנאי תקני זיהום האויר ההזויים של הרגולטורים השונים.

זהו.

אולי יש לה יתרון בתחום תצרוכת הדלק אבל כמו שאני מתרשם לאורך זמן היא גורמת ליותר בעיות מהיתרון הבודד שהיא מספקת.

פורסם

אני, בניגוד להרבה אחרים, דווקא מאד בעד המערכת הזו!

בנסיעה היומית שלי לעבודה יש 17 רמזורים (סיוט); יוצא שמתוך 20 דק' נסיעה פחות או יותר, בערך 5 דק' המנוע כבוי.

אלה דקות שהמנוע לא צורך דלק ולא פולט מזהמים לאוויר. תכפילו את זה במספר הימים בחודש ובפוטנציאל של אלפי רכבים ותגיעו לעשרות אלפי שעות שבהן זיהום האוויר יכול להצטמצם.

אצלי היא פועלת על בסיס קבוע, כשאני מבטל אותה במידת הצורך, כדי למנוע כיבוי מנוע של שניות בודדות (כמו בפקק או ברמזור שעומד להתחלף לירוק).

פורסם

אצלי החיסכון בדלק היה כ 2%.

לא שווה את הכאב ראש והמזגן הנחלש (ואולי בלאי מוגבר למצבר ולסטרטר)

אני ביטלתי את המערכת דרך שידרוג תוכנה.

פורסם

לאור מגוון הדעות לכאן ולכאן הייתי אומר שהמסקנה היא שצריך להשתמש במערכת בתבונה,לא כל הזמן. למשל בפקק זוחל לא להשתמש בה, בנסיעה עירונית עם רמזורים ארוכים כן ניתן להשתמש בה.

פורסם

בפעם המי יודע כמה - מערכת stop &start זו לא מערכת שנוספה כלאחר יד, אלא דורשת תכנון מקיף ומכלולים מחוזקים, בעיקר מצבר ומתנע.

אי שימוש בה אינו מאריך את חיי המכלולים, ושימוש בה אינו מקצר אותם.

מסכים שבקיץ היא אינה שימושית, לפחות לא במכוניות עממיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא סומך על מערכת שמכבה את המנוע לפני שהספיק להגיע לטמפ' עבודה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

וברכבים ידניים זה עוד יותר מעצבן.

ואני גם לא קונה את הסיפור של מכלולים מחוזקים לא נפגעים. אני החלפתי מצבר 3 פעמים בשנתיים. אמנם הרכב היה באחריות ולא שילמתי את העלות הגבוהה של המצבר, אבל עדיין הוא כשל.

פורסם
אני לא סומך על מערכת שמכבה את המנוע לפני שהספיק להגיע לטמפ' עבודה.

במכוניות מודרניות המערכת לא זמינה בכמה דקות הראשונות של הנסיעה עד שהרכב מתחמם

D

• תוכן חדש...