Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב מחומש!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפציץ זה לא ממש מתאים...

במגברים ברמות כאלה...

מספיק שתשמע גבוה וממש לא בשיא של המגבר

אתה תיהיה בקליפינג אולי בשלב המקודם לא תשמע אותו

אבל יש קליפינג

שי עשה איזה בדיקה עם המחשב הנייד שלו שחכתי עם איזה מגבר...חבל שהוא לא פה

עריכה :

אדי שהמגבר שלך נמצא בקליפינג יש לך יותר עיוותים בצליל זה אומר צליל פחות נקי ופשוט פחות איכותי

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובזה לא עוד לא ניתקלתי.....אני שומע בעוצמות של 40-47ברדיו דיסק ואין הפרעות כאלה או אחרות...

ועכשיו אחרי שהבנתי קצת באמת איל צודק במילה "מפציץ"כי אם אני עובר את ה50 ברדיו דיסק יש עיוות...

פורסם

כמובן שזה תלוי בגיין שלך

תראה אדי כמה הקומפוננט שלך יכול לקבל ? יותר ממה שהמגבר יכול לספק לו ( לא בברדיג זה בטוח )

ברגע שאתה מגיע ל 50 ( במקרה שלך )

אתה פשוט נכנס לקליפינג ממש ממש חזק !

תראה תקח רמקול לא חשוב איזה אבל שיהיה חזק כמו האחוריים שלך שיכולים לקבל 80 RMS

תחבר אותם לרדיו דיסק תגביר עד הסוף אתה ממש ממש לא תשמע נקי וברור

מה הסיבה ?

הרמקולים שלך יכולים לספוג הרבה יותר פשוט המגבר של הרדיו דיסק נכנ לקליפינג גבוהה

ואז יש לך אחוזי עיוות ממש גבוהים ואתה פשוט שומע חרא המגבר שלך מתחיל להוציא "צליל" לא נקי

ושוב לידע הכללי שלך אם אתה שומע ממש גרוע ב 50 תדע שגם ב 35 אתה בקליפינג אבל עם אחוזי עיוות ממש נמוכים ואתה לא ממש שומע את זה...

פורסם

אז מתן אתה בא להגיד לי שאם המגבר שלי מוציא 200 RMS לאלמנט כלשהו שהוא 100 RMS (כמובן עם גיין נכון) זה יותר בריא מאשר שהמגבר יהיה 100 RMS והאלמנט 100 RMS ???

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

מה שכתבת לא נכון בכלל.

אין דבר כזה שבגלל שהרמקול יכול לעמוד בהספק גבוה יותר הוא "סופג" את ההספק ולכן צריך הספק גבוה יותר. זה הכל קשור לנצילות.

אתה לא יכול לדעת באיזה ווליום הוא יהיה בקליפינג שכן לא מדדת את הHU ואתה לא יודע איך הGAIN שלו מכוון.

מכיוון ששניכם לא ממש מבינים בנושא, הייתי מציע לשניכם לקרוא בFAQ.

פורסם
אין דבר כזה שבגלל שהרמקול יכול לעמוד בהספק גבוה יותר הוא "סופג" את ההספק ולכן צריך הספק גבוה יותר. זה הכל קשור לנצילות.

אייל אתה לא ממש הבנת אותי נכון...

אני לא בדיוק הבנתי מה רשמת פה

אני רציתי להגיד שהסיבה שתקח רמקול שיכול לספוק 80 RMS

שתחבר לו הגברה של HU שיכולה לספק גג 22 RMS ( תלוי איזה HU )

ברגע שתגביר עד הסוף

המגבר יהיה בקליפינג רציני ויוציא ממש צליל לא נקי

אתה לא מסכים איתי בזה?

עריכה:

אייל ממה שאני הבנתי המגבר שלנו ( שלך לא :-P )

נכנס לקליפינג הרבה הרבה יותר מהר ממה שאנחנו חושבים

שזה אחוז עיוות נמוך האוזן האנשוית לא ממש שומעת הבדל אבל עדיין המגבר נמצא בקליפינג ( אומנם נמוך אבל קליפינג)

אם אני טועה אני אשמח אם תתקן אותי

פורסם
אז מתן אתה בא להגיד לי שאם המגבר שלי מוציא 200 RMS לאלמנט כלשהו שהוא 100 RMS (כמובן עם גיין נכון) זה יותר בריא מאשר שהמגבר יהיה 100 RMS והאלמנט 100 RMS ???

אתה מוכן לענות לי, האם זה מה שאתה אומר??

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

כמובן שזה תלוי במגבר אבל אם תקח אותו מגבר בדיוק ותחבר רמקול מסויים לערוץ אחד

ותחבר את האותו המרמקול בברידג ( באותו מגבר )

הברידג יהיה הגברה הרבה יותר בריאה וזה יתן לך צליל יותר נקי

פורסם

מה שאני בא להגיד פה זה שהמגברים שאנחנו מתעסקים איתם ולא מגברי אי אנד

מוציאים sine wave רק בעוצמות נמוכות ברגע שאתה מתחיל לנצל את מלוא העוצמה של המגבר זה כבר ממש לא sine wave המגבר יהיה בקליפינג לפעמים נמוך לפעמים גבוה תלוי במגבר תלוי בגיין ותלוי באיך אתה מנצל את ההגברה

זה לפחות מה שאני הבנתי וזה מה שלימדו אותי

אייל בזה אני טועה ?

פורסם

מתן צודק, כולנו מכניסים את המגברים שלנו לקליפינג, חלקנו לקליפינג שנשמע וחלקנו לקליפינג שלא נשמע, הייתי אומר 99% מאיתנו.

אם היינו מכוונים את המגברים ליחס של 1:1 (sine wave ללא קליפינג) העוצמה היתה כל כך חלשה שזה לא היה מספק אותנו.

כעיקרון ממליצים על כיוון של 3:1 בין המגבר/לרמקולים, כלומר, אם המגבר שלנו נכנס לקליפינג ב 2V, נשלח לו 6V! קליפינג כזה יגרום למערכת שלנו להיות חזקה ב 10dB שזה אומר פי שתיים עוצמה! ללא עיוותים נשמעים.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אפשר לשמוע ללא CLIPPING זה תלוי בהספק המגבר שלך ובהרגלי השמיעה. אני במערכת הקודמת שלי הייתי שומע ללא CLIPPING (נמדד) והווליום היה מספק מעל ומעבר (ולאחר מכן כבר לא ייחסתי לזה חשיבות וכיוונתי ללא מדידה). אבל כאמור, הרוב אכן מכניסים CLIPPING ואין עם זה בעיה. מסיבה זו כל פעם ששי כותב למישהו שהוא יכוון לו עם הסקופ אני אומר לו שזה מיותר, פשוט אין בזה צורך.

פורסם

סבבה, רק לא לשכוח שכיוון נכון של גיין יתן לנו גם יחס Signal to Noise מושלם מבחינת רעשים - hiss, רעש אלטרנטור וכו'... מעבר למקסימום עוצמה ללא קליפינג נשמע.

בהרבה התקנות כיוון גבוה מידי גורם לרעשים שיכולים להימנע.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
מי דיבר איתך על קליפינג בכלל?!

אני מנצל את המגבר שלי עד הסוף מוציא לו את כול המיץ למה הוא לא ניכנס לקליפינג תסביר לי? כי רוקפורד חרא?

למה סתם ליקנות 2 מגברים אם אפשר להביא מגבר אחד שיספק את הסחורה....

מתן, תיחבר לקומפוננט שלך ברכב מגבר של 80RMS תיראה איך הוא מעיף לך אותם והם ישמעו הרבה יותר טוב אני חושב....

אדי, אחרי כל ההסברים שלי, וכל השעות בפורום, אתה כותב דברים כאלה במהלך ויכוח ?

אומנם מתן לא יכל להסביר לך בצורה הכי מפורטת שיש, אבל הוא עשה עבודה בכלל לא רעה בשביל להצדיק הגברה בריאה.

וכן, יש הבדל בין הגברה חלשה של רוקפורד שניכנסת לקליפינג שגורם לרמקול שלך להישמע בהתאם.

וכן, אני כימעט משוכנע שההגברה שלך ניכנסת לקליפינג שמיע.

וכן, אם תגיע למפגש אני מוכן למדוד לך את רמת הקליפינג -הנוכחית-.

אז כניראה אתה סתם מדבר אחרי הכל, זה לא כל כך חכם כל פעם לקפוץ בראש אדי, צריך לפעמים לשבת ולהקשיב... גם אם מתן זה הבחור שמסביר לך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...