Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קניתי לפני שבוע את הרכב.

בספר יצרן רשום להשתמש ב 10-40. או 15-40.

בתמונות שבספר מופיעה תמונה של 5-30 וגם על הפקק של המנוע ממנו ממלאים שמן.

התבלבלתי והתקשרתי למוכר הרכב לשאול אותו במה השתמש עד כה... הוא אמר 5-40.

מישהו יודע ?

הדגם שלי 3.5L שנת 2007 2x4

פורסם

אם לסמוך על אתר Amsoil (חברת שמנים אמריקאית), אז 5W30 בתקן GM 6094M וכמות של 3.8 ליטר עם פילטר:

http://www.amsoil.com/mygarage/vehiclelookuppage.aspx?url2=2007+BUICK+RENDEZVOUS+9&metric=True&celsius=True

לשמנים בצמיגות ובתקן הנדרש, ראה כאן (לא כל הלינקים פעילים, אבל השמות קיימים):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?590251

הנה האתר המעודכן של אבי:

http://www.justmotor.co.il/items.asp?Qsearch=GM+6094M

אני נוטה לחשוב, ותקן אם אחרת, שהצמיגויות הגבוהות יותר רשומות בספר רכב בעברית, ולכן אולי מדובר בהמלצה מקומית ששונה מהנחיית היצרן הכללית. תוכל להעלות תמונה של הדף הרלוונטי?

שווה לברר אולי גם מול UMI אם יש שינוי בהנחיות.

פורסם

תשתמש ב 5w30 , שרשרת התזמון תודה לך .

תקן 6094m הוא תקן מאוד מחמיר, תעבור לתקן dexos 1 יעשה לך טוב לכיס ובו זמנית טוב לרכב.

פורסם

רק שהוא לא סינטטי מלא- מה שמוריד לי...

אני משתמש ב valvoline 5w30 /shell 5w30 .

אני לא מדד אני מחליף כל 5-8 אלף אבל מאוד מרוצה מהוולויין ולא מתייחס לתקן שם מנוע פרמיטיבי ונהנה משמן איכותי שאני מאמין שנותן מה שצריך.

פורסם

נו בסדר, אז הוא חצי סינטטי. עדין מתאים עבורו ויהיה כנראה יותר טוב ממה ששמו עד עכשיו ברכב.

בלינק שנתתי לו קודם יש לו עוד כמה אפשרויות רלוונטיות.

פורסם

חברים אין לי מושג בצמיגיות וכד' .

האם התכונות של 5-40 דומות ל 5-30 ?

למה לא להמשיך להשתמש במה שהרכב קיבל עד כה 5-40 ושמר על ביצועי מנוע טובים ? לפחות עפ בדיקת הקניה...

בהנחה שמדובר בהבדל של עשרות ש''ח או מאות בודדים. מחיר השמן פחות רלבנטי. חשוב לי לתת לרכב את הטוב ביותר.

פורסם

בא נעשה לך קצת סדר, תשכח את כל בלבולי המוח על סינתטי וכו' ותשכח את כל ההמלצות של מכונאי ארץ הקודש. תצמד אך ורק לדרישות היצרן, היצרן שלך דורש להשתמש בצמיגות 5W30 בלבד ובתקן 6094M או בתקן החדש יותר Dexos 1. כל השאר לא נכון חד משמעית.

Buick Rendezvous 2007.png

פורסם

מה בלבולי מח בסינתטי או לא?

כמה מנועים כאלה פירקת? כמה שרשראות טיימינג או מותחנים החלפת?

מצאת תמונה בגוגל והעלית לפה?

ידידי, בתור אחד שהחזיק מנוע כזה 340,000 ק"מ מה שאתה אומר נכון חלקית .

ברגע שמשתמשים בחצי סינתטי המותחן מרעיש.

פורסם

שמן סינתטי בתקנים לא מתאימים יעשה יותר נזק מאשר תועלת. לצמיגות ולתקנים החשיבות הכי גבוהה לכל הפילוסופיה שמעבר תשאיר לאנשי השיווק.

מה בלבולי מח בסינתטי או לא?

כמה מנועים כאלה פירקת? כמה שרשראות טיימינג או מותחנים החלפת?

וזה הופך אותך למומחה לנוזלים ומנועים כי?

פורסם

כי פירקתי והחלפתי- ואתה לא .

אני חותם על כך שכל שמן סינטטי מלא מודרני יעבור טוב במנוע פרימיטיבי ומיושן כזה .

תשאיר את החיפוש גוגל שלך בצד, ותשמע לאחד שאצלו מנועים מגיעים ל500,000 ולא בזכות העיניים הכחולות היפות שלו .

לא מדבר משחצנות, מדבר מנסיון .

תקן 6094 הוא תקן שמשנת 2000 לא משתנה, תהיה בטוח שכל שמן סינטטי מלא אוכל אותו בלי מלח .

פשוט מאוד לא משתלם לכל חברה לשלם ל GM כדי לקבל חותמת שיווקית .

אם ילך לפי תקנים בארץ הקודש ימצא את עצמו או אם חצי סינתטי מבית וולוליין או שמנים של 70 שקל לליטר .

ביומאיי, ימלאו לו פז 10w40 וישלחו אותו לשלם את החשבון .

מהיום הראשון של הקאוואליר הראשונה שלנו, שמנו 5w30 כשביואמיי התעקשו לשים 10w40 .

המנוע התחיל לא מזמן להזיע ב517 אלף מאטם שסתומים בפעם הראשונה!

פורסם

מאליבו 2007 עם מנוע 3.5 עברה 355,000 על גז עם מנוע שלא עומד בתקן היוקרתי של GM .

הכל מקורי במנוע, מהשסתום נשם ועד אטמים .

פורסם
תקן 6094 הוא תקן שמשנת 2000 לא משתנה, תהיה בטוח שכל שמן סינטטי מלא אוכל אותו בלי מלח .

ה-Dexos 1 החליף אותו בשנת 2011. זה לא עניין של "אוכל" זה עניין של התאמה למנוע. היצרן יודע מה המנוע שלו צריך ואיזה שמנים מספקים את זה.

פשוט מאוד לא משתלם לכל חברה לשלם ל GM כדי לקבל חותמת שיווקית .

לכל מוצר יש תקן או סדרת תקנים ועל כולם צריך לשלם ברוב המקרים. לכל יצרן שמנים יש סדרות המיועדות לתקן כזה או אחר וזה זכות הקיום של חברות השמנים ,שיתוף פעולה מחייב מול יצרני הרכב כולל עמידה בשלל תקניהם השונים.

תשאיר את החיפוש גוגל שלך בצד, ותשמע לאחד שאצלו מנועים מגיעים ל500,000 ולא בזכות העיניים הכחולות היפות שלו .

המידע והניסיון הזה לא הופכים אותך למדען נוזלים או מהנדס מנועים, יש יצרן מאחורי הרכב הזה והצמדות לדרישות שלו תניב את התוצאה הטובה ביותר. לשם ההגינות אני חושב שיצא לי להחליף מספר מנועים (משהו סביב המאה) אמנם לא של כלי רכב אבל הניסיון הזה לא הופך אותי למהנדס בכיר בג'נרל מוטורס נכון?

פורסם

לא טענתי לזה.

פותח שרשור תחליט אם אתה רוצה לשמוע עצות מבוססות גוגל או עצות מבוססות נסיון .

מודה אנוכי שלא עמדתי בתקן 6094 באף אחד מהרכבים שלי .

לא בקאוואליר 2.2, לא ב2.4 , לא ב2.2 עם סופרצארג'ר .

ונחש מה?

האוטו נסע הרבה הרבה יותר טוב עם וולוליין 5w30 מאשר ac delco שכן עומד בתקן .

בכל מקרה בהצלחה, עידן מקווה שלא נפגעת חלילה.

אני פשוט נוטה להזהר עם המלצות שעלולות לפגוע באחרים.

תקנה מוביל ב75 שקל לליטר כדי שיעמוד בתקן של המנוע המיושן הזה .

הזוי.

• תוכן חדש...