Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפרשי מחיר בבנזין 98 - האם יש משמעות לכך ?

kfirg
שימו לב! השרשור הזה בן 3061 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

רציתי לשאול האם יש הבדל באיכות הדלק של סונול לעומת תבור ?

מדובר על אוקטן 98 ולהלן המחירים :

תבור - 6.70 לליטר.

סונול - סביבות 9 לליטר.

ההפרש הוא לא קטן כפי שאתם שמים לב,האם יש הצדקה למחיר כה גבוה לדלק של סונול ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

נטחן (עד דק) בפורום - אין שום הבדל באיכות הדלק בין 98 ל-95, המספרים הללו מציינים את רמת האוקטן. ככל המספר האוקטן גבוה יותר, עמידות הדלק בפני ההתלקחות עצמית גבוהה יותר. זה כל ההבדל בין שני הדלקים הללו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT | Citroen C4 SX 1.6 AT 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

menir1 - זה לא מה שהוא שאל.

הוא שאל מדוע ב2 תחנות דלק שונות מוכרים את אותו הדלק ב2 מחירים שונים משמעותית, והאם יש לזה סיבה שיכולה לבוא לידי ביטוי באיכות הדלק?

לא מדובר על השוואה בין 95 ל98 אלא בין 98 ל98 בתחנה אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקור אספקת הדלק הוא ככול הנראה זהה, מכאן נגזרות שתי אפשרויות לוגיות:

1. תחנה אחת מסתפקת במתח רווחים נמוך יותר

2. תחנה אחת מוהלת דלק דבר שמאפשר לה להוריד מחיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בניגוד ל 95 מחיר ה 98 אינו מפוקח וכל תחנה יכולה לעשות כרצונה. 98 אוקטן זה 98 אוקטן ואין זה משנה באיזה מחיר הוא נרכש, זה לא שה- 98 של סונול יותר "איכותי" מתחנה שמוכרת 98 במחיר זול יותר. למה זה קורה? ראה תשובתו של dorki.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין הוא לראות שהדלק מספיק איכותי, אם הרכב שלך דורש 98 זה חשוב, חפש עוד אנשים שמתדלקים שם 98, יש רכבים שכשה 98 לא מספיק איכותי מצלצלים, שוב, אין פה קשר למחיר הדלק כפי שהסבירו לך (יכול להיות שב9 שקל תקבל דלק פחות איכותי מה 6 שקל).

אם זה חשוב, הייתי שולח דגימות לבדיקת האוקטן , ידוע לי שבתחנת דלק שאני מתדלק (סונול שערי חולון), פרט לכמות הרבה של הרכבים שמתדלקים שם 98 ללא תלונות, נשלחו בעבר דגימות והאוקטן יצא 99!

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת ששמעתי מכמה אנשים שהדלק של סונול הוא הכי איכותי ולכן הוא גם הכי יקר מכולם.

בת'כלס אני לא יודע,פשוט חשבתי שאם הדלק יותר יקר אז הוא יותר איכותי,אני לא מבין גדול בזה.

6.70 לליטר זה קצת נשמע לי זול מידיי ל-98. (תבור)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בדיוק כמו במחירי סולר שאף הוא אינו מפוכח. תוכל למצוא פערים של כמה שקלים, כאשר בתחנות המחזרות אחרי נהגי מוניות למשל, מחיר הסולר נמוך יותר ממחיר הבנזין.

מבחינת עלות ייצור, הפער בין 98 ל-95 קטן למדי,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT | Citroen C4 SX 1.6 AT 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שורה תחתונה אין לי אפשרות לבדוק אם הדלק מהול או לא.. אז ללכת לתחנה הכי זולה? תבור במקרה שלי

אין לך חשש שהדלק יהיה מהול במים מכמה סיבות:

1. המים הם תמיד בתחתית בבאר, ולכן אתה יכול לצאת מנקודה הנחה שכבר מישהו אחר לקח את המים המהולים במקומך.

2. אנייודע שבתחנה שבה אני עובד, אין אפשרות לשאוב מתחת ל-1500 ליטר של דלק בגלל מיקום של המשאבה. (אגב זו אמירה של נהג במיכלית, לכן יתכן שזה חלק מהתקן של הבאר).

3. תחנות מדי פעם בודקות את רמת האיכות של הדלק, וגם משרד הכלכלה בודק. שם לב שאתה כשאתה מגיע לתחנה מופיע מדבקה של משרד הכלכלה.

המצב שהדלק מהול במים, יכול לקרות מאחת הסיבות:

1. חדירה למים למיכלית דלק בנסיעה מהמסוף עד לתחנה.

2. ציפוי של הבאר לא איכותי, ומים באדמה חדרו לבאר.

אמנם, כאשר אני מבל מיכלית לתחנה שבה אני עובד, חובתי לבדוק אם הדלק מהול במים. בתחנה יש חומר שבודק. אין לי ידע על סוג ותכונות החומר, אבל עלי לבדוק. בנוסף בגלל 3 הסיבות שאני רשמתי אני לא חושש לתדלק בכל מקום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דלק יהיה מהול במים רק במקרה שחדרו מים בחורף למיכל ומילאו אותו עד לגובה מסויים שזה כבר מתחיל לחדור לבאר, בדרך כלל בתחנות שמתוחזקות טוב (קל לראות כאלה- בדרך כלל חברה עם שם ותחנה נקיה ומסודרת) שואבים את המים כל פעם שיורד גשם ואין חשש,בטח ובטח בקיץ.

לגבי איכות הדלק, משרד האנרגיה אכן בודק את מדידת הדלק במאשבות ואת איכותו, אבל הוא לא בודק את האוקטן, ואם בודק אז לא את ה 98, ואם בודק אז גם אם יצא 97 וגם אם יצא 95.5 אתה כנראה לא תדע על זה.

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3061 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...