Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולה חסכתם לי הרבה כסף.

תחשבו שטנק מלא עולה לי 265 ש"ח בתחנה הזולה לעומת 310 ש"ח בתחנה היקרה.

תודה לכולם

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יחסוך לך עוד, תדלק רק 95 . מניסיון אישי שלי לא הרגשתי בהבדל בין האוקטנים והיה לי רכב ספורט גודש..

זה לא בהרגשה. זה במספרים.

פורסם

כשמדובר בהזרקת דלק ישירה המזריקה את הדלק לתא השריפה ברגע הנכון כשהבוכנה בנקודה מתה עליונה, לאוקטן אין חשיבות רבה כי הדלק מוזרק ברגע שבו בכל מקרה הוא צריך להתלקח. לפיכך העמידות שלו להתלקחות עצמית (קרי אוקטן) שהייתה קריטית במנועי הזרקה עקיפה בעלי יחס דחיסה גבוה פשוט איננו נדרש כאן.

מניסיון אישי שלי, בניסיונות שערכתי במנועים עם יחס דחיסה גבוה והזרקה ישירה לא הבחנתי בשיפור נוכח ועיקר ההבדל שחשתי בו לדעתי פסיכולוגי.

פורסם
זה לא בהרגשה. זה במספרים.

ההבדל במספרים זניח, כמה זה כבר ישפר? 5-10 כ״ס? באמת שאני לא יודע איך אני יתמודד עם תוספת כה גדולה של כוח

*בינינו מה שחשוב זה ההרגשה. מי שקונה רכב כי יש לו נתונים על הנייר יותר טובים הבעיה היא אצלו.

פורסם

חברים, הרגשה או לא, 98 ו 95 מוכחים במספרים על גבי הדיינו ברכבים גודשים בעיקר או במנועים עתירי נפח עם הזרקה ישירה (בודדים).

בתחושה, לא תרגישו עוד 5-10 כ"ס ברכב של 150 כ"ס ומעלה ככל הנראה, וגם לא תוספת של 1-3 קג"מ כשלרכב יש גם ככה מעל 22-24 קג"מ תלוי במנוע ומעלה.

הכל תלוי בתקציב ובתחושה, רוצה להרגיש טוב פסיכולוגית (חייב להסכים שזה המשפר הכי טוב שיש בכל תחום) תדלק 98.

פורסם
כשמדובר בהזרקת דלק ישירה המזריקה את הדלק לתא השריפה ברגע הנכון כשהבוכנה בנקודה מתה עליונה, לאוקטן אין חשיבות רבה כי הדלק מוזרק ברגע שבו בכל מקרה הוא צריך להתלקח. לפיכך העמידות שלו להתלקחות עצמית (קרי אוקטן) שהייתה קריטית במנועי הזרקה עקיפה בעלי יחס דחיסה גבוה פשוט איננו נדרש כאן.

מניסיון אישי שלי, בניסיונות שערכתי במנועים עם יחס דחיסה גבוה והזרקה ישירה לא הבחנתי בשיפור נוכח ועיקר ההבדל שחשתי בו לדעתי פסיכולוגי.

זה פשוט לא נכון.

המנוע לא עובד כל הזמן במוד של הזרקה ישירה. בעומסים גבוהים וכן במצבים רבים אחרים ההזרקה מבוצעת בפעימת היניקה ואז יש רגישות להתלקחות עצמית במנועים בעלי יחס דחיסה גבוה.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

פורסם

^ אכן. רק בשיוט עוברים למוד של בעירה ענייה (עד 1:60 יחס אויר/דלק לעומת 1:15 ) שבה דלק מוזרק קרוב מאד לנקודה המתה העליונה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני בכלל לא מבין מה זה המחירים האלה , אצלי ברכב למשל מאז שהותקנה תוכנת סטייג 1 הרכב מתודלק 98 ומרוויח עוד 15-20 כ"ס.

מעבר לזה המחיר אצלינו (אשדוד) הוא באזור ה 6.15/25 , ויש חברים שמבצעים שם דגימות על בסיס חודשי ב 99% מהזמן עולה כי האוקטן אפילו גבוה יותר ועומד על 99, לכן כל קשר בין מחיר לאיכות הוא מקרי לחלוטין.

צריך לבדוק כל מקרה לגופו , מדובר על שני תכנות דלק דור אלון ודלק מול אורט.

2017 Type R

פורסם

היצרן רשם לתדלק 95 למה לשים 98? כל עוד היצרן לא רושם 98 לא רואה סיבה לתדלק משו אחר

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

בהרבה רכבי פרמיום, מנועים מוגדשים בעיקר ומנועים עתירי נפח, היצרנים ממליצים על דלק "פרמיום" ומעלה, שזה אומר לרוב כ 98 אוקטן כדרישה מומלצת.

אין שום בעיה לתדלק והכל יעבוד עם 95.

היצרן ממליץ לרוב, זה בסדר, לא תמיד חייב לתדלק, הכל בהתאם למדינה ומצב הדלק ואיכות הדלק.

פורסם
בהרבה רכבי פרמיום, מנועים מוגדשים בעיקר ומנועים עתירי נפח, היצרנים ממליצים על דלק "פרמיום" ומעלה, שזה אומר לרוב כ 98 אוקטן כדרישה מומלצת.

אין שום בעיה לתדלק והכל יעבוד עם 95.

היצרן ממליץ לרוב, זה בסדר, לא תמיד חייב לתדלק, הכל בהתאם למדינה ומצב הדלק ואיכות הדלק.

אמרת הכל +1

קובי

:-)

פורסם

אני מסכים שאם היצרן ממליץ על 98 אז כדאי, בספר רכב אצלי אין שום אזכור לזה. והכי מצחיק אותי שרכבים שהם לא פרימיום ולא חזקים במצב סטוק מתדלקים 98. בעיקר סיאט לאון/איביזה

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם
אני מסכים שאם היצרן ממליץ על 98 אז כדאי, בספר רכב אצלי אין שום אזכור לזה. והכי מצחיק אותי שרכבים שהם לא פרימיום ולא חזקים במצב סטוק מתדלקים 98. בעיקר סיאט לאון/איביזה

או שאתה לא יודע לקרוא או שסתם בא לך לדבר באוויר.

אני כתבתי בצורה מאוד ברורה , שאני וכל מי שאני מכיר מתדלקים 98 אחרי שדרוג תוכנה לסטייג 1 או מעל.

ברכב סטוק בודדים האנשים במתדלקים 98.

2017 Type R

• תוכן חדש...