Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בולמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצם זה שהוא נפתח לבד זה בגדר נס רפואי, סימן שמצבו לא היה כלכך נורא. לרוב בקילומטראז כזה כבר לא נשאר בבולם לחץ גז לפתיחה עצמית.. כל השאר בפרטי.

יום טוב גם לך

פורסם

אצלי הכל הוחלף באופן עצמי, אצל הבן דוד תמורת 500 ש"ח

הקדמיים לא עלו בכלל, האחוריים חצי תפקדו.

וזה אחרי 12 שנה ו 130 אלף ק"מ בלבד.

המקוריים הישנים עדיין מאופסנים אצלי בבית בבית למי שאוהב נוסטלגייה.

והפלא הגדול הוא שהבולם הקדמי עם סימול של VW,

האחורי הוא של מותג של יונדאי אם אני לא טועה :)

אותו מפעל מייצר ליונדאי ול VW.

פורסם
איך הגענו למצב שבארץ כמעט כולם אומרים שלא צריך להחליף בולמי זעזועים?

בחו"ל ההמלצה היא כל 75K להחליף בולמים ובארץ אפילו מוסכים אומרים שעזוב לא צריך

לענייני אני חושב שיש צורך להחליף בולמי זעזועים אחוריים בסיוויק 2007 שלי עם 120K

מרגיש לי קצת קופצני מאחורה ולא בטוח שארגיש בהבדל אבל אחרי מה שאני קורא בחו"ל אני מבין שזה פשוט סכנה לא להחליף בולמים (בעיקר בנוגע למרחק עצירה)

אנא חוו את דעתכם, האם אני מגזים? האם סתם מבזבז כסף?

אין טעם להחליף בולם זעזועים כאשר הוא לא שבור או נוזל (בולם זעזועים זה לא עסק זול, לא במחיר ולא בעלות ההחלפה)

אתה יכול לנסוע גם 300,000 ק"מ והבולם יהיה תקין

פורסם
אין טעם להחליף בולם זעזועים כאשר הוא לא שבור או נוזל (בולם זעזועים זה לא עסק זול, לא במחיר ולא בעלות ההחלפה)

אתה קראת במקרה את כל השרשור

אתמצת לך את זה שללא עומס לבולם הישן לקח פי 3 יותר זמן להיפתח מאשר לחדש (אין לי מושג אם בכלל יפתח תחת עומס)

הבולמים שלי יחסית מאוד יקרים (500ש"ח בספר של KYB לפני מע"מ) קניתי זוג אחורי מפרוחזאד (הפרסי) ב-700 כולל מע"מ

הכלים בשביל זה הם בסיסיים ביותר (לחלק האחורי): אלן 5 או 6, בוקסה 14 ומפתח רינג 14

העבודה: 10-15 דקות לכל צד (וזה פעם ראשונה שעשיתי את זה)

למי שקשה לשלם 1500 שקל פעם ב-7-8 שנים שלא יחזיק רכב לפי דעתי (צמיגים העיקר יותר יקר ומחליפים כל 3)

או למי שפדנט זה יעלה לו 2000 עם כל התושבות ותותבים בחלקי הפרונט

בולמים יצילו אתכם מתאונה במקרה של בלימת חירום, תראו את הסרטונים ותבינו שכבר ב-50 קמ"ש בולם שחוק ב-50% יגדיל את טווח העצירה בערך ב5-7 מטר ואני לא רוצה לחשוב מה יהיה עם בולם שעבר 300 אלף

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון חבר. ברכב שלי היו בולמים אחוריים שלמים לחלוטין שלא נזלו בכלל ונראו ויזואלית תקינים אבל היו עתיקים ומי יודע מתי הוחלפו אם בכלל (היו מקוריים)

כשהורידו אותם מהרכב היה אפשר לסגור אותם עם היד כמעט בלי כח בכלל.

בכל שיבוש בכביש האוטו קפץ כאילו עושים סקס מאחורה, בסיבובים האוטו רכן כאילו זה מתקן בסופרלנד. לא אידאלי בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בולמים יצילו אתכם מתאונה במקרה של בלימת חירום, תראו את הסרטונים ותבינו שכבר ב-50 קמ"ש בולם שחוק ב-50% יגדיל את טווח העצירה בערך ב5-7 מטר ואני לא רוצה לחשוב מה יהיה עם בולם שעבר 300 אלף

בנוסף, כשמסתכלים על ניסויים כאלו צריך לזכור גם שבחלקם רק זוג אחד של בולמים שחוק. אם שניהם היו שחוקים - ההבדל היה גדול יותר.

עדיין, ההבדלים שראיתי ברוב המבחנים הם בסדר גודל של 10%, שזה יחסית גבולי. לכן, לטעמי אפשר להקל קצת מן ההמלצה של יצרני הבולמים, אבל בוודאי שאי אפשר להחליף בקבועי זמן כפולים ויותר מכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...