Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בולמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הגענו למצב שבארץ כמעט כולם אומרים שלא צריך להחליף בולמי זעזועים?

בחו"ל ההמלצה היא כל 75K להחליף בולמים ובארץ אפילו מוסכים אומרים שעזוב לא צריך

לענייני אני חושב שיש צורך להחליף בולמי זעזועים אחוריים בסיוויק 2007 שלי עם 120K

מרגיש לי קצת קופצני מאחורה ולא בטוח שארגיש בהבדל אבל אחרי מה שאני קורא בחו"ל אני מבין שזה פשוט סכנה לא להחליף בולמים (בעיקר בנוגע למרחק עצירה)

אנא חוו את דעתכם, האם אני מגזים? האם סתם מבזבז כסף?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לך לאוטו, תן לו דחיפה למטה ותראה איך הוא עולה חזרה.

אם הוא עולה לאט פעם אחת אין טעם להחליף.

אם הוא עולה ויורד כמו קפיץ כמה פעמים סימן שהבולמים עייפים מאד וצריך להחליף.

בגדול אם הבולמים לא נוזלים ועושים את עבודתם נאמנה, אין באמת טעם להחליפם כל X ק"מ ככה סתם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא משנה. הבולם עובד ביחד עם הקפיץ, אבל הוא לא צריך להיות משולב בתוכו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני מספר חודשים היה דיון לגבי החלפת בולמים, אך לא הצלחתי לאתר את הדיון הנ"ל.

הבדיקה של נענוע רכב וקביעת מצב הבולם לפי ההחזר - רלוונטית רק כאשר הבולם מפסיק לעבוד טוטאלית.

במצבי ביניים - ייראה כאילו הבולם תקין, אך מעשית איננו מבצע את תפקידו בצורה מיטבית.

במידה והרכב מרגיש לך קופצני, אני אישית הייתי ממליץ להחליף את הבולמים.

אני מאמין שתרגיש שיפור ניכר לאחר מכן (אני אישית הייתי במצב דומה, ולאחר החלפת כל הבולמים - פשוט תענוג ).

מעבר להרגשה - אי החלפת בולמים מהווה סכנה בטיחותית + זעזועים שהבולם אמרו לספוג -> מועברים למרכב ובסופו של דבר יגרמו נזק לרכב (אם במוקדם ואם במאוחר).

שורה תחתונה - אינך מגזים, וזה לא בזבוז כסף.

פורסם

זאת התרבות תחזוקת רכב בארץ.

רוב האנשים מבזבזים את המינימום האפשרי בתחזוקה של הרכב, עד שכמות התקלות מצטברת, הנוחות נהרסת, צבע מתקלף וכל האוטו שריטות. לא כדאי להתעסק עם הרכב הזה יותר - אז מוכרים.

להחליף בולמים זה מעבר לתחזוקה המינימלית, בטח לא מדובר בתקלה, לכן המוסכים אומרים לך שלא כדאי לעשות זאת.

אם הרכב נשאר אצלך לעוד מספר שנים, אתה יכול להתפנק על בולמים חדשים. זה ישפר את הנסיעה מכל הבחינות.

פורסם

האם יש צורך להתעסק עם הקפיצים או שהבלאי שלהם קטן יותר משל הבולמים?

אני כן מתכוון להשאיר את הרכב עוד הרבה זמן, אני לעולם לא מחכה לרגע האחרון עם משהו (וככה חוסך לי כאבי ראש בטסטים)

פורסם (נערך)
איך הגענו למצב שבארץ כמעט כולם אומרים שלא צריך להחליף בולמי זעזועים?

בחו"ל ההמלצה היא כל 75K להחליף בולמים ובארץ אפילו מוסכים אומרים שעזוב לא צריך

לענייני אני חושב שיש צורך להחליף בולמי זעזועים אחוריים בסיוויק 2007 שלי עם 120K

מרגיש לי קצת קופצני מאחורה ולא בטוח שארגיש בהבדל אבל אחרי מה שאני קורא בחו"ל אני מבין שזה פשוט סכנה לא להחליף בולמים (בעיקר בנוגע למרחק עצירה)

אני חושב שראוי להחליף. הסיבה שעובדי המוסכים ממליצים לא להחליף היא שמבחינתם כל עוד הבולם שמיש לא מחליפים אותו, אלא רק כאשר הוא שבור/עקום/תפוס/מתרוקן מנוזל.

הגישה שציינת מתייחסת לירידה בביצועים של בולם שחוק כעילה להחלפה. ניסויים בלתי תלויים (אם-גם הוזמנו על ידי יצרני בולמים) הראו ירידה של עד 20% בביצועים אחרי נסועה של כשמונים אלף קילומטרים.

משיחה שקיימתי עם מהנדס בולמים בלתי תלוי, מתברר שהירידה בביצועים היא בריסון האטי של המרכב, ולא בריסון המהיר של מהמורות ולכן לא מורגשת בנהיגה רגילה ולא בהכרח במבחן הידני.

מעבר לכך, אם ננקוט בגישת בית הלל וגם נפעיל גישה ביקורתית כלפי המבחנים (והמזמינים אותם), עדיין אני חושב (כמו כמה מאמני נהיגה בארץ) שאפשר להתייחס ל-120 אלף קילומטרים כגבול עליון לתקופת השירות של בולמים על רכב פרטי.

אם מחליפים בולמים בקבועי זמן כאלו, אז שחיקת הקפיצים (והצמיגים) נמוכה יותר, ואין בהכרח להחליף אותם ביחד. כשמושכים מאות אלפי קילומטרים עם הבולמים, גם הקפיצים מספיקים להישחק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טוב, נקנו שני בולמי אחוריים של KYB עבור הסיוויק (אם מישהו יזדקק אז המספר בולם הוא 343479)

מה שמוזר הגיעו ללא הכריות בולם עליונות ואין להם (פרוחזאד) מושג מאיפה להביא כאלו, מה לעשות?

פורסם

מעבר לכך, אם ננקוט בגישת בית הלל וגם נפעיל גישה ביקורתית כלפי המבחנים (והמזמינים אותם), עדיין אני חושב (כמו כמה מאמני נהיגה בארץ) שאפשר להתייחס ל-120 אלף קילומטרים כגבול עליון לתקופת השירות של בולמים על רכב פרטי.

אם מחליפים בולמים בקבועי זמן כאלו, אז שחיקת הקפיצים (והצמיגים) נמוכה יותר, ואין בהכרח להחליף אותם ביחד. כשמושכים מאות אלפי קילומטרים עם הבולמים, גם הקפיצים מספיקים להישחק.

לא חושב שזה נכון,אם בולם לא נוזל ואין ירידה בתגובתו אין צורך בהחלפה סתם כך.אני החלפתי זוג קידמים בגלל שאחת נזל ולא הרגשתי כלום ראיתי שבולם רטוב כאשר בדקתי לחץ בצמיגים.

פורסם
טוב, נקנו שני בולמי אחוריים של KYB עבור הסיוויק (אם מישהו יזדקק אז המספר בולם הוא 343479)

מה שמוזר הגיעו ללא הכריות בולם עליונות ואין להם (פרוחזאד) מושג מאיפה להביא כאלו, מה לעשות?

גם שלי היו של KYB והגיעו ללא הכריות בולם עליונות ,תרכיב מקורים חזרה לאחר פירוק- זה בסדר,לא מחליפים אותם אם הם שלמים.

פורסם
גם שלי היו של KYB והגיעו ללא הכריות בולם עליונות ,תרכיב מקורים חזרה לאחר פירוק- זה בסדר,לא מחליפים אותם אם הם שלמים.

שמת לב במקרה שאצלי מדובר על האחרויים ושמה זה חתיכות גומי קטנות כאלו

מקדימה בכל מקרה אחליף כריות ביחד עם המייסבים בעוד כחודש

פורסם
לא חושב שזה נכון,אם בולם לא נוזל ואין ירידה בתגובתו אין צורך בהחלפה סתם כך.אני החלפתי זוג קידמים בגלל שאחת נזל ולא הרגשתי כלום ראיתי שבולם רטוב כאשר בדקתי לחץ בצמיגים.

שוב, ה"הרגשה" של כל אחד מאיתנו כשלעצמו היא ראיה אנקדוטלית. חלק מן הבעיה כמו שציינתי היא שברוב הזמן אנו לא חשים את מידת הריסון של תנודות המרכב, לא כל שכן את נקודת המעבר בין שיכוך מהיר ואטי, שהם הפרמטרים הראשונים להיפגע.

השחיקה איננה בהכרח תוצאה של דליפה ממשית של נוזל (ועוד לא דיברנו על דליפה לא נראית, למשל בבולמי גז) אלא גם של אבדן התכונות של הנוזל בתוך הבולם, של שחיקת מעברי הנוזל, של שחיקת המובילים ועוד.

יש עוד מבחנים בלתי תלויים רבים עם תוצאות דומות במגוון מצבים. ההבדלים עדיין לא עצומים בשמונים אלף, אבל ב-120 אלף הם כבר הרבה יותר גדולים...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרוב באמת לצערי נוהגים בתחזוקת שבר,אבל אני מכיר די המון אנשים שדווקא ברכבים ישנים מבצעים המון החלפות יזומות ,שעיקרם בבטיחות זה זול ומציל חיים..

אנשים מוזרים ישקיעו בספה 20 אלף שח בשביל פוזה אבל 1000 שח על רכב שיקריהם נוסעים בו חס וחלילה.

סיבה ספה רואים בולמים לא ולעיתים לא מרגישם.

שכן יקר שלי הגיע אלי בוקר אחד וביקש 2 צמיגים לרכב רק לעבור טסט ואני ממש כעסתי עליו. התחננתי הסברתי שום דבר לא עזר לקח מחבר ונשאר עם הטענה שאני קמצן לכו תבינו, הוא נוסע עם 2 ילדים קטנים עם צמיגים שתכף מתפוצצים. וזאת לצערי הגישה, וזו דוגמא קטנה למה שראיתי ...

אז יאלה לשנס מותניים אל תקשיב לכל עצות האחיטופל צריך להחליף מחליפים, ומי שקורא לך פרייאר שיאכל את הכובע.

פורסם (נערך)

טוב חברים, לסיכום תחליפו בולמים בבקשה (גם אם זה רק למקרי תאונה שבה תמנעו ממנה או שתצטרכו להחליף פרטים ופגושים)

לבולם "הישן" שעבר 120K לוקח 15 שניות להיפתח מסגירה מלאה לפתיחה מלאה

לבולם החדש שנקנה היום לוקח 5 שניות להיפתח מסגירה מלאה לפתיחה מלאה

מחר מחרתיים אעלה סרטון של ההחלפה (15 דקות לכל צד) ושל ההבדל בפתיחה בין הישן לחדש

בולמים קדמיים יוחלפו לבד אם מישהו יוכל להשאיל מקווץ קפיצים או שאשלם 300 שקל למוסך

(אשמח לעזרה מחבר כנופיה בחודש הבא אם למישהו יהיה זמן)

עריכה אחרונה על ידי toshigun
  • תוכן חדש...