Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפרט בבקשה מה הדברים החשובים לך ברכב.

כגון נוחות, מנוע, מרחב, תא מטען וכדומה. ותדרג מהגבוה לנמוך.

ותראה מי מהרכבים עונה לך על הצרכים בצורה הטובה ביותר.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

פורסם

שברולט קרוז-יתרונות:

אבזור.

נוחות נסיעה.

מנוע וביצועים.

מרווח בתא הנוסעים ותא מטען גדול. (המרווח יותר גדול מהקורולה).

טויוטה קורולה-יתרונות:

נוחות נסיעה.

אבזור.

מרווח.

שורה תחתונה:

אם אתה נהג זריז ואוהב מרווח תא נוסעים גדול אז לך על הקרוז.

אם אתה נהג רגוע שלא מחפש ריגושים ואוהב מודרניות (לא, השברולט לא מיושנת) אז לך על הקורולה.

בסופו של דבר מדובר בשני רכבים טובים למדי אז אתה צריך לבחור. גם שניהם רכבים יפים יחסית למרות שהקרוז רכב וותיק (אמנם עבר כמה עדכונים ומתיחת פנים קלילה).

פורסם

משני אלה הייתי בוחר בקרוז עקב מנוע טורבו וגיר אוטומט רגיל לעומת רציף ואטמוספרי בקורולה.(זה מבחינת ביצועים).

אלו האופציות היחידות שיש לך?

פורסם (נערך)

מרווח בתא הנוסעים ותא מטען גדול. (המרווח יותר גדול מהקורולה).

אם אתה נהג רגוע שלא מחפש ריגושים ואוהב מודרניות (לא, השברולט לא מיושנת) אז לך על הקורולה.

איזה ריגושים בדיוק מציע הקרוז?

תראו, אני לא מכיר לא את זו ולא את זו באופן אישי, אבל על הנייר, ולמרות היתרון של המנוע טורבו בקרוז (שאמורה להרגיש נמרצת יותר) אין לה שום יתרון בביצועים, ולמעשה הקורולה זריזה ממנה. התא מטען שלהם כמעט זהה (יתרון של כמה ליטרים בודדים לקורולה) אז גם שם אין לה יתרון. לקורולה גם בסיס גלגלים ארוך יותר, והיא יחסית מרווחת מאוד לפי מה ששמעתי אבל אם אתה טוען שהקרוז יותר, כנראה שאתה יודע טוב ממני.

משהו בקרוז לא מסתדר לי. על הנייר יש לה מנוע טורבו 1.4 ו140 והיא אמורה להרגיש זריזה ומהירה, אבל היא לא. לוקח לה 11.5 שניות לבצע את המירוץ הקלאסי ל100 כשאוקטביה 1.2 עם הרבה הרבה פחות כ״ס עושה זאת בכ10 שניות, והמתחרות האטמוספריות של הקרוז (מאזדה 3, אלנטרה, קורולה וכו) לא פחות זריזות ממנה.

אולי זה המשקל ואולי זה הגיר, ואולי שילוב של שניהם?

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
איזה ריגושים בדיוק מציע הקרוז?

תראו, אני לא מכיר לא את זו ולא את זו באופן אישי, אבל על הנייר, ולמרות היתרון של המנוע טורבו בקרוז (שאמורה להרגיש נמרצת יותר) אין לה שום יתרון בביצועים, ולמעשה הקורולה זריזה ממנה.

משהו בקרוז לא מסתדר לי. על הנייר יש לה מנוע טורבו 1.4 ו140 והיא אמורה להרגיש זריזה ומהירה, אבל היא לא. לוקח לה 11.5 שניות לבצע את המירוץ הקלאסי ל100 כשאוקטביה 1.2 עם הרבה הרבה פחות כ״ס עושה זאת בכ10 שניות, והמתחרות האטמוספריות של הקרוז (מאזדה 3, אלנטרה, קורולה וכו) לא פחות זריזות ממנה.

אולי זה המשקל ואולי זה הגיר, ואולי שילוב של שניהם?

מאיפה לקחת 11.5 ? בדקתי במפרט הטכני מהאתר - 10.4, ולקורולה לוקח 11.1 (לא מבין למה דחפת אוקטביה למשוואה. אם אתה רוצה לדעת, אפשר לפתוח נושא אחר). גם המהירות הסופית זה שיקול במדידת הכח של המנוע (204 בקרוז לעומת 190)

ואם כבר משווים, אז על הנייר הנתונים דומים, אבל בפועל אתה תקבל את היכולת של המנוע מהקרוז (שיא המומנט) בטורים נורמליים, בעוד שבקורולה, תקבל אותם בסלד גבוה (רועש וצורך דלק).

מה זה אומר? כאשר צריך מאמץ (בהאצות ובנסיעה בעליה) , הקרוז תאיץ מבלי לעלות לטורים גבוהים, ותהיה יותר שקטה ונעימה.

ולשואל - אם אתה יכול להגיע לסוכנויות ולראות (אפילו לבקש מבחן בעצמך) - עדיף.

רוב הסיכויים שתבחר בקרוז - היא עונה על מה שביקשת.

בהצלחה

פורסם

לקורולה יש גיר רציף מעולה, אני בדרך כלל לא מתחבר לגירים רציפים אבל במקרה הזה טויוטה באמת הצליחו.

ב-90% מהזמן הרכב מרגיש זריז בלי מאמץ מיוחד.

אם כבר הוזכרו משיכות הילוכים וסל"ד גבוה, התיבה של הקרוז נוטה לעשות את זה ו-"להיתקע" לפעמים בהילוך נמוך מדי למרות שהמנוע שלה אמור לספק את כוחו בסל"ד נמוך. גם התגובות שלה להעברות ידניות איטיות.

תא הנוסעים של הקורולה הרבה יותר נעים משל הקרוז, לא חסר לה אבזור גם בדגם הבסיסי, היא נוחה ושקטה מהקרוז ולדעתי היא פשוט בחירה הרבה יותר טובה.

פורסם

מי שנסע בקרוז יודע שהביצועים שלה לא מלהיבים יחסית למנוע טורבו בגלל גיר איטי מאוד. הקורולה רכב מוצלח יותר. בנוסף, בחודשים הקרובים תגיע המחליפה של הקרוז.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הקרוז מרווחת יותר מהקורולה? שהית בשתיהן באמת? באמת? נהגת הקרוז כדי לומר שהיא גם מרגישה זריזה בפועל?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

אין מה להשוות בביצועים. הקרוז לוקח ובגדול. הגיר המעצבן בקורולה שנתקע על סלד בכל האצה ורק כדי להתחיל לנסוע (תחילת נסיעה מעמידה) המנוע נורא רועש וצריך לאמץ אותו קצת. המנוע בקורולה לא כל כך חזק, בואו נהיה כנים. והקרוז כן מרווח יותר מהקורולה. אני נסעתי על הקורולה ואישית פחות אהבתי את הדשבורד הגבוה שקצת קרוב מידי לנוסע ולנהג שמקדימה וזה מקנה תחושה מעט קלסטרופובית.

עריכה אחרונה על ידי kingoftheroad123
  • תוכן חדש...