Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אחרי שחפרתי שעות בפורום ושיגעתי את השכל לכמה אנשים נחמדים, עדיין לא היה ברור לי איך עושים את זה. למרות שאני עוסק בדיטיילינג כבר כמה שנים, מרוב בלבול הפכתי להיות כזה מטומטם עד שהתחלתי לשאול איך משתמשים עם אופטימום ONR, כשאני בעצמי הוא זה שגילה את סוד החומר המדהים הזה לפורום, כשלא הכירו אותו וחשבו שזה סוג של שמן נחשים (למזלי היה איזה מקצוען שהכיר את החומר ואמר שמדובר במשהו טוב).

החבר'ה כאן השתדלו להפחיד ככל יכולתם, מהנזקים שעלול אדם לא מקצוען לעשות לרכב עם הציפוי. במיוחד לרכב חדש, חראם על הרכב שיצטרך אחר כך פוליש ועוד הוצאות ובזבוז זמן, כי הרכב יראה כמו אוסף של כתמי שמן.

אז דיברתי עם דיטיילר נחמד מהפורום, שהוא גם סופר מקצוען, והוא הפחיד אותי עם סכום כסף מעל 2000 ש"ח (לרכב חדש כמובן. רכב ישן זה הרבה יותר). כמעט התייאשתי, אבל סיכמתי שהוא יגיע אלי לבית. כשהרכב הגיע, התברר שהאיש עסוק (ברוך ה', שתהיה לו הרבה עבודה אינשללה) ואפילו זמן בשבילי אין לו. זה אני שצריך להגיע אליו, ולהשאיר את הרכב 3 ימים. סיוט.

פתאום נתקלתי באיזה שרשור נחמד שכתב בחור נחמד, וטען שהלך לו יפה מאוד עם הציפוי וזה בכלל לא סיפור. נזכרתי

שראיתי, שהיה נראה כל כך פשוט, וחשבתי לעצמי שאולי באמת הבחור צודק...

מפה לשם השגתי את החומר ב-300 שקל, 20 מ"ל לגירסה הישנה שלפי ההבטחות אמורה להחזיק כל החיים, השגתי מקום סגור ב-200 שקל, וביצעתי את הציפוי, שיצא מושלם יותר ממושלם, בלי טיפה אחת של מריחות לאורך כל הרכב (ומדובר ברכב גדול).

אחרי ביצוע הציפוי נסעתי נסיעה בין עירונית של שעה, כצפוי נדבקו לפרונט כל מיני מרעין בישין. חרקים ומעצבנים אחרים. התזה של קוויק דיטיילר (הנוזל הירוק של אופטימום) וניגוב קליל עם מטלית ווקס, העיפו אותם בקלות מדהימה, מה שהוכיח שהיישום כבר עובד.

ללא ספק, הפרוייקט לא היה יוצא לדרך לולא העזרה של ל', חבר פורום יקר שהיה איתי בקשר לאורך כל הדרך ונתן טיפים מועילים. הייתי בקשר גם עם א' שהוא אחלה בחור והפרוייקטים שלו התפרסמו כאן והם מדהימים.

איך עשיתי את זה

את הבוקר פתחתי בריצה קלה, וכנהוג אצל הדתיים, מקווה ותפילת שחרית, מפה לשם הגעתי ליבנה רק בשעה 11:30, שם חיכה לי החומר וחניה סגורה ונחמדה.

החניתי את הרכב בחניה הסגורה והתזתי עליו מים עם צינור, כדי להעיף את האבק שהצטבר מאז שקניתי את הרכב בשבוע שעבר.

לאחר מכן מילאתי דלי עם מים וסבון כלים של פיירי, ועברתי על הרכב בעדינות עם כפפה נהדרת של מגווירס.

שוב שטיפה עם צינור, והתחלתי פלסטלינה. היתה לי פלסטלינה איכותית שקניתי לפני כמה שנים, וסיככתי כל הזמן ע"י השפרצה בלתי פוסקת של קוויק דיטיילר שהכנתי מהנוזל הירוק של אופטימום. הצטבר מידי פעם מראה שחור על הפלסטלינה, ולשתי אותה מחדש.

לאחר מכן התזתי על הג'אנטים חומר לניקוי של סונקס, חיכיתי 5 דקות עד שגמרו לדמם על החניה והעברתי שוב צינור על הרכב.

שוב שטיפה של הרכב עם כפפת מגווירס (שנשטפה בינתיים) וסבון כלים של פיירי, להוריד את הווקס של אופטימום שסיכך את הפלסטלינה.

לאחר מכן ייבוש עם מגבת הובר מדהימה, שספגה את כל הרכב בדממה עם טפיחות קלות. לא היה אפילו סימן אחד של ניגוב.

(בעצתם של כמה חברים, למרות הסווירלס הקלים שהיו ברכב - דילגתי על שלב הפוליש לרכב החדש והשארתי את זה לימים "יפים" יותר, אם הרכב יתמלא שריטות רציניות).

השעה כבר 13:30, עברו שעתיים מתחילת העבודה.

עכשיו, אחרי שהרכב התייבש היטב, התחלתי לעבוד על הציפוי. ללא חלוקה עם סרט דבק, עבדתי על כל חלק ברכב בנפרד. את מכסה המנוע חילקתי לשניים. כל דלת בנפרד, וכו'.

ריססתי IPA (אלכוהול מדולל במים) על הפאנל, ייבשתי עם מטלית מיקרופייבר ייעודית, ועברתי מיד ליישום החומר אופטי קוט, כשאני מיישם אותו עם ספוג של מזרון דק, מורח שתי וערב, חלק מהחומר מתאדה אבל בכל זאת יש סימנים פה ושם, אותם אני מנגב עם מטלית מיקרופייבר אחרת, שקיבלתי עם הווקס של מגווירס. אני עובר שוב ושוב עם המטלית על כל הפאנל, מוודא שלא נשארה שום מריחה.

כך עברו להם שעתיים נוספות, עד שהרכב כולו, כולל הג'אנטים והפלסטיקים, התכסה בציפוי נחמד. על המכסה מנוע עברתי פעמיים. פעם ראשונה בהססנות וקמצנות, פעם שניה בנדיבות ובכיף. נשארו לי 5 מ"ל לעת הצורך.

4 שעות, תם ונשלם. ועכשיו לתמונות...

הג'אנט מדמם:

[ATTACH=CONFIG]457607[/ATTACH]

אחרי שטיפה קלה:

[ATTACH=CONFIG]457608[/ATTACH]

הרכב ברחיצה עם פיירי:

[ATTACH=CONFIG]457609[/ATTACH]

הרכב אחרי רחיצה עם פיירי:

[ATTACH=CONFIG]457611[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457612[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457613[/ATTACH]

בהודעה הבאה, תמונות אחרי הציפוי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

להודעה הקודמת (בתמונות המוקטנות שצורפו) השתרבבו שתי תמונות אחר הציפוי...

אחרי ציפוי מכסה מנוע:

[ATTACH=CONFIG]457615[/ATTACH]

אחרי יישום ציפוי על צד שמאל:

[ATTACH=CONFIG]457616[/ATTACH]

אחרי יישום מאחור:

[ATTACH=CONFIG]457617[/ATTACH]

אחרי יישום על הגג:

[ATTACH=CONFIG]457618[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457619[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457620[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]457620[/ATTACH]

פורסם

שתי התמונות האחרונות - אחרי יישום מלפנים.

ועוד:

[ATTACH=CONFIG]457621[/ATTACH]

הג'אנט אחרי ציפוי:

[ATTACH=CONFIG]457622[/ATTACH]

הרכב עומד בשמש, אחרי הציפוי:

[ATTACH=CONFIG]457623[/ATTACH]

אחרי ניקוי צמיגים עם G6:

[ATTACH=CONFIG]457624[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457625[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457626[/ATTACH]

אחרי שעה נסיעה:

[ATTACH=CONFIG]457627[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]457628[/ATTACH]

בלילה:

[ATTACH=CONFIG]457629[/ATTACH]

פורסם

נראה מעולה! כל הכבוד!.

דרך אגב לא צריך לתת לאוטו זמן מסויים לעמוד ללא נסיעה כדי לתת לחומר להתייצב?.

רק דבר אחד הציק לי טיפה לקרוא, אתה חייב להסכים שבנאדם בלי רקע שהיה מנסה לעשות דבר כזה הרכב שלו כנראה היה נראה כמו כתמים של שמן ואם יש משהו שאני אוהב אצל החברה כאן זה שהם לא מייפים את הדברים ודווקא מוכנים לעזור עד הסוף אבל לא לקחת אחריות על משהו שהם לא בטוחים שאותו בנאדם יצליח לעשות לבד.

ראה את הבחור עם הפוסו, זאת הסיבה שלא אומרים כאן לכולם "זה שטויות וכל אחד יכול" , פייר כל אחד יכול אבל עדיף קצת ניסיון

פורסם

וואו, יצא מטורף, לדעתי לא נופל מפרויקטים שמעלים פה המומחים. כמו שאני אומר תמיד, גם ככה הרכבים שלנו הם DAILY, אף אחד לא מעמיד אותם בסלון, או בתערוכות. אני בעד עבודה עצמית וגם אם ישתברב איזה פספוס קטן, אין על הסיפוק שאחרי עבודה כזו.

ולפותח השירשור שאפו, אדם ללא ניסיון, הוכחת שעם ידיים טובות, אפשר להגיע לתוצאות מושלמות.

תתחדש על הרכב, וכל פעם שהוא ינצנץ בחניה תוכל לדעת בגוואה שאתה הוא זה שהפך אותו לכזה, ובנינו זה הכי כיף, בשביל זה בדיוק נועד הפורום, לקבץ את כל חובבי התחום, ולתרום כל אחד מהידע והניסיון שלו לטובת הכלל.

פורסם

יפה מאוד.

האם בחרת בציפוי הזה בגלל הזמינות? מחיר? קלות היישום והסלחנות של החומר בהשוואה למוצרים אחרים?

אני אשמח לדעת כמה שכבות ביצעת על החישוקים, והאם אתה חש שיפור ניכר בניקוי הגלגלים.

אצלי קיימת תופעה של אבק בלמים מוגבר (רפידות?), ומספיקה תקופה קצרה במיוחד כדי לגלות שכל עבודת הנקיון ירדה לטמיון. קל וחומר אם מדובר ב"טיול", אני חוזר עם גלגלים עם ציפוי "פלסטידיפ".

M-TECH E46

פורסם (נערך)

תתחדש!

לא העמקתי בתמונות, סומך עלייך שחיפשת high-spots, ושיטחת אותן לפני האיחוי, כידוע רק פוליש מוריד את הנ״ל.

פחות אהבתי את כל הפתיח -המאוד- ציני שלך, נעזרת בחברים לא מעט, מרגיש קצת מיותר ולא במקום, אבל כמובן שזכותך.

לי זה קצת מרגיש כמו שרשור ״נה לכם״.

All in all, בחרת במוצר מעולה, תהנה מהתוצאה.

עריכה: מאיפה רכשת את החומר?

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

יצא ממש יפה,תתחדש על האוטו ושמח מאוד שעשית ציפוי למרות הכול.

נראה מהמם שמור עליו, וצריך עוד כמה תמונות באור יום מחוץ למערה שבא עשית את העבודה

פורסם

תודה רבה לכולם על הפרגונים החמים!

מכל מלמדיי השכלתי, אולי הייתי קצת ציני בגלל שהפחידו אותי אבל למדתי הרבה מחברי הפורום על אופן ביצוע הציפוי (וגם ממך שיפופו) ועל כך אני מלא תודה והערכה.

כמו שציינתי היו ממש מעט שריטות (אולי 2-3 שריטות עדינות לאורך כל הרכב הענק) וגם סווירלים עדינים פה ושם. למרות זאת יעצו לי לוותר על פוליש כי המצב ממש לא נורא ואפשר לחיות עם זה בכיף.

אני הולך לשטוף את הרכב לפי כל הכללים שלמדתי, בלי ליצור סווירלים, אבל אם אחרי הכל בעוד שנתיים שלוש יהיו סווירלים ושריטות, אולי אקנה גם מכונה טובה ואתמקצע גם בפוליש....

פורסם

תודה רבה....

לאחר לילה שלם הרכב התכסה בשכבת אבק, כצפוי מצבע שחור. למרות זאת רואים חזק את הברק.

אגב, שוב פעם נדהמתי מהקלות שבה ירדו לכלוכים שנדבקו בלילה.

[ATTACH=CONFIG]457649[/ATTACH]

פורסם

לשאלות,

רכשתי את החומר מחבר פורום שמכר לי ב300 וגם נתן לי מקום נחמד לעבוד בו. מדובר בגירסה הישנה שכבר לא ניתן להשיג.

בחרתי בחומר בגלל קלות הביצוע ובגלל העמידות לטווח ארוך והחיבה שלי לחברת אופטימום, שיש לה מוצרים מעולים. החומר עוד לא התקשה וכבר קיבלתי המון מחמאות מחברים וידידים. אחד אמר שעוד לא יצא לו לראות רכב עם כזה ברק.

לזה ששאל על החישוקים, יישמתי שכבה אחת ואת התוצאות נבחן בעוד שבוע שבועיים מן הסתם.

• תוכן חדש...