Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי האופציה הידנית אינה אפשרית.

אאלץ אם כך לבחור בין סיד (המקבלת לרוב ביקורות טובות יותר מהאחות), לאון, 3, ואוקטביה - בהנחה שבעיית הגיר של הקונצרן נפתרה. האם היא אכן נפתרה???

שתי האחרונות מנצחות לסירוגים במבחני רכב (מעניין שדי מתעלמים מהלאון במבחנים המשווים). כך שכנראה זה יהיה הכיוון.

פורסם

מגיר בעייתי לגיר בעייתי...

השנים שאת מדברת עליהן הן לא שנים טובות לגיר הDSG 7. גם אם היו מתחייבים בפני שאין לגיר בעיות ולא יהיו לא הייתי לוקח את הסיכון.

עשו הרבה כדי לפתור את הבעיות בגיר הזה, והאמת שלאחרונה אני רואה פחות שרשורים שנוגעים אליו. עדיין אם מסתכלים על הנזק הכספי במקרה של תקלה לא חושב שהייתי נכנס לזה באופן אישי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לצערי האופציה הידנית אינה אפשרית.

אאלץ אם כך לבחור בין סיד (המקבלת לרוב ביקורות טובות יותר מהאחות), לאון, 3, ואוקטביה - בהנחה שבעיית הגיר של הקונצרן נפתרה. האם היא אכן נפתרה???

שתי האחרונות מנצחות לסירוגים במבחני רכב (מעניין שדי מתעלמים מהלאון במבחנים המשווים). כך שכנראה זה יהיה הכיוון.

האם מה שחשוב לך זה מבחני הרכב או שקט תחזוקתי?

פורסם (נערך)

כמו בכל דבר בחיים חשוב לי השילוב. אין מכונית מושלמת ולכן צריך למצוא את השילוב האופטימלי (הלעתים סובייקטיבי).

הפוקוס מאוד מהנה לנהיגה (ביחס למשפחתיות וזאת הסיבה שרכשתי את הדור הראשון) אך נראה שאכן אוותר עליה עקב בעיות אמינות הגיר. מהצד השני יש את הקורולה ששנים רבות הייתה אמינה כמו מקרר אך גם מהנה כמוהו (למרות שהדגם האחרון השתפר מאוד).

אגב, farkash7, כתבת: "

השנים שאת מדברת עליהן הן לא שנים טובות לגיר הDSG 7". אני מתייחסת לשנתון 2013, האם גם הוא נכלל לדעתך בשנתון הלא מוצלח?

עריכה אחרונה על ידי danaob
פורסם

אני אהיה גלוי, מעולם לא החזקתי רכב של VAG בעל הגיר הנ"ל. המידע שאני מוסר לך מגיע רק ממעקב אחר הפורום.

יש כל מני תאוריות, חלק טוענים שמ2013 הוכנסו שיפורים רבים שפתרו את הבעיות. בפועל אף אחד לא יכול לתת לך תשובה חד משמעית. רוב השרשורים שתראי כאן באתר יהיו כאלה שיגידו שאין להם בעיות, וכאלה שיגידו שיש. מה שכן שמתי לב אליו הוא שאלה שאומרים שאין בעיות ב99% מהמקרים לא עברו את ה100 אלף ק"מ או אפילו התקרבו לכך, לכן אי אפשר לקחת את מה שהם אומרים כמדד. מצד שני אלה שכן נתקלו בבעיות גם לא היו קרובים ל100 אלף ק"מ, וזו בדיוק הבעיה. אנשים נתקלו בבעיות גם לאחר תקופת שימוש קצרה מאוד, ולכן אני מסיק שלא, הבעיה לא נפתרה.

אישית לא הייתי רוכש DSG 7 מ2013.

כאן שרשור מאוד רלוונטי.

אני מבין אותך. מקריאה של הביקורות מתקבל הרושם שהם רכבים מוצלחים יותר. האמת שבצדק. לאבא שלי יש כרגע אופל אסטרה 1.4 טורבו, ואין מה לעשות העסק מתפקד טוב יותר ממנוע בלי טורבו. יחד עם גיר שכשהוא עובד טוב הוא מצויין(DSG במקרה הזה) מתקבלת יחידת הנעה מוצלחת בהרבה מ1.6 אוטומט קונבנציונלי.

הבעיה שבמקרה של VAG משומשת יש לזה מחיר, והוא יכול להיות גבוה.

האופציות ה"רגילות" לא יתנו לך את אותה רמת ביצועים+חסכון. מה שכן אפשר לצפות לפחות הפתעות(אף פעם אי אפשר לדעת כן?).

אפשר אולי לחשוב על משהו באמצע. אופל אסטרה סטיישן 1.4T. תיתן לך גם ביצועים לא רעים, וגם רכב די איכותי עם גיר אוטומטי רגיל.

רק אציין שהנסיון שלי עם הרכב מועט מאוד, הוא אצלנו חודשיים, והוא גם רכב מהשכרה. כדאי לברר לגביו ולראות שבאמת אין הפתעות מיוחדות.

אישית אני חושב שהוא רכב נהדר, תא נוסעים מעט מיושן, אבל פרט לכך מדובר ברכב טוב.

לגבי הקיא והיונדאי לא מכיר, אבל עושה רושם שהן פחות אפרוריות מהקורולה, במיוחד בגירסאות הסטיישן.

פורסם

VAG גם ידועים במחירי הטיפולים המטורפים. לפני שנתיים ראיתי בידיעות אחרונות השוואת מחירי טיפולים של מוסכים מורשים. נחשו למי העלות הגבוהה ביותר לטיפול - סקודה אוקטביה...

פורסם (נערך)

מחירי הטיפולים בצ'מפיון אכן לרוב גבוהים יותר. זה לא מה שהיה מפיל מבחינתי את העסקה. יש לרכבים האלה ערך מוסף שבעיני אנשים רבים מצדיק את העלות הנוספת.

יש גם מוסכים לא רשמיים מצויינים. תוכלי למצוא כאן בפורום המלצות רבות על "מוסך-רון".

הבעיה היא בתקלות בלתי צפויות (או צפויות תלוי את מי שואלים). כששומעים מאנשים מה העלויות של תיקונים לDSG או למנוע TSI שהתפגר אני מקבל חלחלה רק מהמחשבה שזה יפול עליי ביום בהיר אחד ללא התראה.

יש סיכוי שאני קיצוני, אבל זו דעתי. אולי כדאי להמתין לעוד דעות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• תוכן חדש...