Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר הרבה אנשים עם בעיות חום ונזילות זה נסדק מהר כי זה פלסטיק, זה לא מחזיק מעמד לתקופה ארוכה כמו המקורי הרי אתה קונה ולא באמת רואה חתימת תוצרת. אם תקנה מקורי מבין אותך ומקובל עליי אבל בנינו 95% בלי להגזים קונים תחליפי שזה...... בלי להגיד.

היה לי אחד בסיטרואן זה היה יפה וטוב עד שהפקק החליט להיכנע וזה השפריץ את המים למטה למזלי זה היה אחרי נסיעה והאוטו היה בחניה (מה שכן באסה כי אין ליסוע).

תראה מלא יגידו שאני טועה אני מכבד זאת בכיף אחרי הכול לומדים מניסיון אפילו רכבים חדשים זה ככה.

אני המום מחבר שיש לו רכב 2014 שזה חדש מהחברה סיאט ליאון הייתה לו בעיה המזגן בדקו בחברה החליפו חיישן וזה לא עבד אז אמרו לו תראה כנראה המדחס הלך נצטרך להחליף. נכון שזה באחריות אבל שנתיים רק וזה נגמר ? יופי של איכות כי הרי אחריות מחושבת לפי בואי מסויים ותוקף היצרן יודע להעריך בדיוק כמה זה יחזיק מעמד.

חזרה לנושא אתה תקבל בכל מקרה שנה אחריות ואחרי ? ואם הרדיאטור יגמור משהו אחר (הם לא אשמים) אבל יכלו להודיע מראש ולהציע החלפה אבל, ישראלים אוהבים כסף אז זו כניסה נוספת למוסך.

החליפיים זולים יחסית אבל לא מחזיקים הרבה זמן. השבוע הלך לי ראדיאטור שנקנה אצל אבי פארטס אחרי שלוש שנים כשבכל הזמן היה נוזל קירור איכותי. הפלסטיק פשוט נקרע.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלוש שנים לרדיאטור חליפי זה טוב רק שתדע לעתיד שאפשר להחליף את החלקים שעשויים מפלסטיק במידה ותרצה זה פשוט לא משתלם כי מחיר התיקון מתקרב בדר"כ למחיר של רדיאטור חדש חליפי.

פורסם

ראדיטור מקורי החזיק כמעט 10 שנים וגם לא נקרע בצורה שהחליפי הזה נקרע. באמצע נסיעה ללא התראה בנזילה מאוד חזקה .

הדגש פה זה גם האופן שבו הוא כשל כשזה מתחיל בנזילה קטנה הסיכון הוא קטן יותר כשהפלסטיק נקרע זה בעיה שיכולה ברוב המקרים לגמור את המנוע.

המחיר הוא שליש מהמקורי ומפתה אבל צריך לדעת שיש סיבה למה המקורי יקר יותר...

פורסם

ברור מדובר בסחורה סינית,למה ציפית שזה יחזיק אותו זמן כמו מהמפעל בקוריאה?

זה לא סיכון לקנות חליפי זה פשוט מצריך ממך לתקן תקלה בראשיתה ולא למשוך אותה עד הרגע.

פורסם

אני החלפתי שני רדיאוטרים בבאלנו הראשון הראה סימני גסיסה אחריי שנתיים אז הלכתי להחליף אותו נדיר שרדיאוטר מתפוצף בצורה לא מבוקרת תמיד יש נזילות קטנות שאחריהם מופיעה מה שאתה אתה מתאר.

או שבמערכת שלך היה יותר מידי לחץ או שלא שמת לב לסימני הגסיסה.

פורסם

יש לי פיגו 205 שנת 97 , מילאו אותה כל השנים במי ברז, כל המיכל עיבוי היה חום כהה, פירקתי את המיכל (כדי שהחומצה לא תחדור למערכת) ומילאתי אותו בחומצת מלח ל20 דקות ושטפתי יצא כמו חדש, חיברתי את המיכל הנקי שוב לרכב ואז מלאתי במיכל חומץ ומים והשארתי ככה עוד חצי שעה , ולבסוף פתחתי את הצינור התחתון של הרדיאטור , שכל המים עם החלודה ייצאו , ואז החדרתי צינור למיכל העיבוי והעברתי מים רגילים דרכו עד שהמים יצאו נקיים מהצינור הפתוח, מידי פעם סגרתי את הפתח של הרדיאטור ביד כדי שהמים ישטפו גם את רדיאטור החימום וגם את המעברים במנוע, ושהכל התנקה , פירקתי את הרדיאטור וניקתי אותו ידנית ומילאתי אותו בנוזל קירור ירוק של prestone , הרכב מאז גמע למעלה מ100.000 ק״מ כולל נסיעות לאילת וכ״ו ללא שום התחממויות .

נ.ב בלי קשר למצב הרכב אני מטפל בו בחלקים מקוריים עוד הרבה לפני שקוראת תקלה

פורסם

שטיפת הרדיאטור במיים זורמים. מילוי מיים מזוקקים או רכים. לתת למערכת לעבוד לשטיפה של כל מעברי המיים במנוע עד כמה שניתן. ריקון ומילוי נוזל קירור איכותי. אני ממליץ על נוזל של eneos צבעו ירוק והוא בעל תכונוץ סיכה והגנה. ולעקוב אלר נזילות.בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם (נערך)

יש הרבה שטועים בזה שנוזל הקירור עושה פריצת מים ברדיאטור ישן , ההיפך הוא הנכון ואני אסביר.

ברדיאטורים ישנים נוצרים או עקב בלאי טבעי או מהזנחה ממי ברז, חורים קטנים שבמים רגילים לא תראה סימני נזילה בגלל שהנזילה היא ממש מינורית ,הנזילה נוצרת שיש לחץ במערכת הקירור שבמנוע שהוא חם , וכתוצאה מזה שהרדיאטור ממש חם הנזילה מתאדת ישר ככה שלא תדע מהיכן הנזילה, וכשאתה מכניס נוזל קירור גם שהנוזל מתאדה יש נשאר חותם ירוק של הנוזל ככה שתדע מהיכן יש נזילה .

וזה טעות לחשוב שנוזל הקירור גורם לנזילות, להיפך הוא מראה מהיכן יש נזילה גם שהיא חלשה ביותר

עריכה אחרונה על ידי אסף22
פורסם

הבעיה ברדיאטורים היום היא (במילים פשוטות), המים שמשתמשים בהם הרדיאטור בעלי מוליכות חשמל גבוה (מלוחים) וזה מה שגורם לחלודה.

לכן אפשר להשתמש במים מזוקקים בתכלס אבל היתרון של חומר קירור (ירוק,כתום,אדום) הוא עמידות במעלות יותר גבוהות והוא יכול להחזיק יותר מעמד ברדיאטור שלך.

למה מחליפים נוזל קירור אחרי תקופה מסויימת ? כי זה מתחיל להוליך מעט חשמל ולא מחזיק באותן מעלות (וזה לא אדיאלי לדבר חשוב כזה) אז מחליפים.

פורסם
יש הרבה שטועים בזה שנוזל הקירור עושה פריצת מים ברדיאטור ישן , ההיפך הוא הנכון ואני אסביר.

ברדיאטורים ישנים נוצרים או עקב בלאי טבעי או מהזנחה ממי ברז, חורים קטנים שבמים רגילים לא תראה סימני נזילה בגלל שהנזילה היא ממש מינורית ,הנזילה נוצרת שיש לחץ במערכת הקירור שבמנוע שהוא חם , וכתוצאה מזה שהרדיאטור ממש חם הנזילה מתאדת ישר ככה שלא תדע מהיכן הנזילה, וכשאתה מכניס נוזל קירור גם שהנוזל מתאדה יש נשאר חותם ירוק של הנוזל ככה שתדע מהיכן יש נזילה .

וזה טעות לחשוב שנוזל הקירור גורם לנזילות, להיפך הוא מראה מהיכן יש נזילה גם שהיא חלשה ביותר

נראה שגם אתה לא ממש הבנת מדוע נוזל קירור איכותי ייגרום לנזילה אז קבל הסבר קצר:

בנוזל קירור האיכותי קיימים חומרים שמנוניים והריכוזיות שבו פשוט גורמת לאבנית וקורזיה שסתמו חורים קטנים עם הזמן פשוט להיתקלף ואז מתחילה נזילה. אין ספק שאם קיים לחץ גבוה במערכת החורים האלה עלולים להיחסף גם עם מיי ברז אבל שמערכת הקירור תקינה וחורים וסדקים אלה יהיו סתומים מאבנית אז נוזל קירור איכותי בקלות יכול להסיר את האבנית הזו ובזכות הצבע הירוק כמו שהוספת יהיה ניתן לראות את מקור הנזילה.

פורסם

תודה לכל העונים על הרצון לסייע ועל הזמן שלכם

רציתי לציין מס' דברים נוספים:

בדקתי שוב את הרדיאטור היום, אין חלודה בתוך הרדיאטור, הסתכלתי עם פנס בפקק המילוי

המים לא שמנוניים, אבל בצבע חום בהיר, הצינור העליון של הרדיאטור קשה כאשר לוחצים עליו כשהרכב בטמפ' עבודה

אז אני מניח שגם זה לא ממש תקין, ואולי זה פשוט כי הצינור כבר עייף וישן ?

לפני כמה חודשים, אחרי הקניה, בדקתי במוסך עם מד גזים שמחובר למחשב, כמו זה שבודקים איתו זיהום אוויר אני מניח

אז הוא פשוט פתח את הפקק של הרדיאטור, הצמיד אליו את קצה הצינור לחצי דקה בערך, בזמן המחשב הראה שהכל תקין

אין CO2 או כל דבר אחר שמעיד על ראש מנוע, אותו דבר הוא עשה גם במיכל העודפים עם תוצאה תקינה.

אין טחינה בפקק מילוי השמן, ככה שאני מניח שכרגע הבעיה היא לא אטם ראש מנוע וכו' אלא רק באמת רדיאטור שאכל

מי ברז במשך שנים, אבל עדיין מתפקד טוב.

יש לי גם OBD II, חיברתי אותו כמה פעמים.

המנוע מגיע לטמפרטורה של 88 מעלות אחרי 3 דקות נסיעה, ואז בעצם מתייצב בטמפרטורה הזאת.

בנסיעה בכביש פתוח, מהיר, הטמפרטורה עומדת בין 84 מעלות ל-95 (95 בעיקר בעמידה ברמזור)

ואז המאוורר נכנס לפעולה והטמפרטורה יורדת שוב ל-90 מעלות ואחרי נסיעה מתייצבת על 86 בערך.

אני לא יודע אם זה תקין, אבל בשביל זה אתם כאן :-)

במיכל העודפים אני ממלא פעם בחודש מים כדי שיגיע עד קו האמצע המסומן, כי יש אובדן ממוצע של 150 מ"ל כל 1000 ק"מ נסיעה בערך.

הרדיאטור, לפחות חיצונית ,נראה די טוב, די נקי ולא מפורר או חלוד

אז בינתיים, בהתאם להמלצות שלכם, אני אלך למוסך, שיעשו לי שטיפה של הרדיאטור ומילוי של נוזל קירור איכותי

השאלה איזה? האם ניתן להשיג את ה-FL22 המקורי של מאזדה? או שאפשר להסתפק גם בנוזלים אחרים, ואם כן, מה מומלץ?

ושאלה נוספת, כאשר שוטפים רדיאטור, ומרוקנים הכל, מנקים וממלאים שוב, האם זה גם מחליף את המים שנמצאים

בבלוק המנוע? האם יש צורך באותה הזדמנות להחליף תרמוסטט?

תודה חברים

פורסם

דבר ראשון אתה צריך לבדוק לאיפה נעלם לך כל 1000 קילומטר 150 מל מים למה זה מערכת סגורה לא אמור להתרוקן אפילו מיל אחד

• תוכן חדש...