Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין 2 מכוניות i35 דגם סופרים המפואר לבין קיה ספורטאז 1.6 -דגמי 2016.

מה עדיף מבחינת חווית הנהיגה, נוחות,דלק?

הבנתי שלקיה יש אבזור בטיחות מתקדם כרגע, וביונדאי יש את המובילאיי.

מישהו יכול להמליץ?

מה הייתם בוחרים מבין ה-2?

פורסם (נערך)

באתר הרכב icar

מופיע מבחן השוואתי יונדאי טוסון מול קיה ספורטאז'.

מאת: נועם ריין,

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
פורסם

שי שלום,

בשבוע שעבר הושקה האלנטרה החדשה. האם ההשוואה שלך היא מול הדגם היוצא או הדגם הנכנס?

בכל מקרה, גם אתה מבין שמדובר בשני קונספטים שונים שרק אתה, אחרי נסיעת מבחן על שתיהן, ואם מעורבת גם רעייה בתמונה אז גם היא חייבת להיות חלק מההחלטה, רק אז תוכל לבחור למה אתה מתחבר יותר.

הנהיגה בקיה זקופה, והמבט קצת מעל לגג של המכוניות הרגילות. זה בהחלט משרה תחושת בטחון ורוגע ו'פחות הפתעות'.

בהיבט הדינאמי הטהור לא בטוח שהקיה נופלת מהיונדאי בהרבה.

שתי המכוניות מצויידות באביזרי נוחות שפעם היו נחלתן של מכוניות יוקרה.

בין מערכות הבטיחות, המובילאיי היא כאמור מערכת התרעתית. היא לא תתערב בנהיגה, בעוד שהמערכות בקיה הן אקטיביות.

אני לא חושבת שמישהו יוכל לתת לך מענה מוחלט מה עדיף, למעט כאמור התנסות אישית שלך עם שתי המכוניות.

שתיהן מכוניות מצויינות ובכל בחירה שלא תענה לא 'תיפול' על רכב גרוע.

בהצלחה,

מיטל

פורסם

מה הקשר בין רכב משפחתי לבין רכב "שטח"? הם בכלל לא מתחרים באותה קטגוריה. השאלה מה יותר חשוב לך בתור צרכן, מה שטוב לך לא בהכרח טוב למישהו אחר. תכתוב את הצרכים שלך לפי סדר עדיפות.

פורסם
מה הקשר בין רכב משפחתי לבין רכב "שטח"? הם בכלל לא מתחרים באותה קטגוריה. השאלה מה יותר חשוב לך בתור צרכן, מה שטוב לך לא בהכרח טוב למישהו אחר. תכתוב את הצרכים שלך לפי סדר עדיפות.

ספורטאג זה לא רכב שטח.. אולי שבילי קקל..

פורסם (נערך)

אכן שתי קטגוריות שונות שלכל אחת מאפיניים משלה:

i 35 -רכב משפחתי אמין יושב נמוך על הכביש . לדעתי, יש טובות ומשתלמות ממנו (גם מבחינת איכות, אבזור, צריכת דלק וכו)

ואילו ה ספורטאז' - קרוסאובר אמין שיושב גבוה על הכביש, שקיבל מחמאות אינסוף לגבי האבזור שלו, בייחוד אבזור הבטיחות. זה לא אוטו שטח, לא גיפ - זה לא הייעוד שלו. כולה מרווח גחון משופר בהשוואה למשפחתיות מה שמעניק לו ולאחרות בסגמנט יכולת סבירה בשבילי קקל ותו לו. יתרון נוסף זה המחיר המצוין שבו הוא נמכר. צפה לצריכת דלק מעט גבוהה יותר. אני לא בטוח שזו תהיה הבחירה הראשונה שלי אבל בהחלט רכב ראוי שראוי לשקול אותו שמתומחר מצוין והתמורה גדולה.

בכדי להגיע להתחלה של כיוון אתה חייב לנהוג על שתיהן ולהחליט ראשית איזה סגמנט אתה מעדיף: משפחתי ( i 35, אוקטוביה, קורלה, מזדה 3 וכו) או קרוסאובר "גדול" כמו ספורטז, טוסון, אוטלנדר, ראב 4, cx5. (ולא קטן כמו ג'וק, cx3, קפצור, סוזוקי קרוסאובר)

מהניסיון שלי: שמתרגלים לרכב גבוה קשה לחזור לרכב נמוך. החיים הרבה יותר נעימים וקלים (גב, מטען, שדה ראייה ועוד) למעלה. וזה לא קשור לפוזה. אלה שקונים גבוה לא מחפשים בהכרח פוזה ולעשות רושם על השכנים זה שטויות.

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

תודה על התגובות. אני יודע שהקטגוריות שונות, אני מתייחס לספורטאז כרכב קרוסאובר, לא חיפשתי מראש רכב שטח.

השאלה שלי מבחינת נוחות נהיגה, צריכת דלק בין השניים עד כמה שונה? איך ירידת הערך של 2 הרכבים? יש הבדל?

אגב,אני מתייחס לi35 הדגם שיוצא.

פורסם (נערך)

זה יתמצת לך את ההבדלים ששאלת עליהם:

35 - http://www.kvishim.co.il/cars/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i35/

ספורטז - http://www.kvishim.co.il/cars/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%90%D7%92/

אמינות - אין הבדל מהותי

צריכת דלק - ה 35 תהיה חסכונית יותר

סחירות - לשתיהן לא תהיה בעיה להימכר ולשמור על ערכן היחסי (למרות ההצפה של המכוניות האלה בשוק)

נוחות נסיעה - לדעתי מאוד אינדבדואלי. ה 35 תהיה יותר "ספורטיבית" יותר מדויקת אבל נמוכה. הקיה תהיה אולי מעט מגושמת ופחות "ספורטיבית" אבל תנוחת הישיבה הגבוהה בעיני עדיפה.

יש לך ילדים קטנים עם כסאות בטיחות? הגב כבר מתחיל לחרוק קצת? - אם ענית כן לשתי השאלות האלה - קח את הספורטז!

הרשת מלאה בכתבות על שתי המכוניות האלה.

בין שני הדגמים האלה (ולא אחרים) היתי בוחר את הקיה, ללא ספק. התמורה הרבה יותר גדולה.

שוב סע על השניים - יהיה לך הרבה יותר קל להחליט.

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

אני לא באמת מכיר את הi35 אבל בסה"כ מכל מה שקראתי עליה מדובר במכונית טובה מאד.. יחד עם זאת, אני מרגיש מאד בנוח להגיד שהספורטאז' 1.6 תהיה תמורה הרבה יותר טובה לכסף (החל מנוחות ועד לתוספת הסופר חשובה של הדגם החדש - מערכת הבטיחות החדישה). בכל אופן, כשלקחתי בעצמי את גרסאת ה1.6 של הספורטאז' לנסיעת מבחן אני התרשמתי מאד לטובה, ואני ממליץ לך לעשות את זה גם כן (תקח גם את היונדאי) כי רק ככה תדע אם מכונית בשבילך או לא.

פורסם

בין ה I35 הדגם היוצא לבין הספורטאז' הדגם החדש - הייתי בוחר בקיה. ללא ספק בכלל. ההבדלים בצריכת הדלק אם בכלל יתקזזו לדעתי בביקוש העתידי שיהיה לקיה, ואביזרי הבטיחות שרק הם לבד 'שוברי שוויון' בכלל היו גורמים לי לבחור בקיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
באתר הרכב icar

מופיע מבחן השוואתי יונדאי טוסון מול קיה ספורטאז'.

מאת: נועם ריין,

התשובות לשאלות כאלה תמיד נכונות רק לזמן הקרוב לכתיבה שלהם כי כל רגע יכול לצוץ דגם חדש או חידוש אחר מכל סוג שהוא אבל כרגע על בטוח הספורטאז' הוא קניה הרבה יותר טובה כי יש לו יתרונות ברורים וחדים בכל נושא המערכות המתקדמות שבו.

ומה הקשר למובילאיי? את מערכת שהתקנתי בעת רכישת הרכה שלי בכמה מאות שקל בודדות והיא לא חלק אינגרלי מהרכב כמו המערכות שז הספורטאז'. המובילאיי הוא שיקול לכלום בנושא הזה.

• תוכן חדש...