Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יהיה הבדל גדול בין הנפחים 1.6 ל1.4, כמובן שזה משתנה בין רכב לרכב, תלוי איזה רכבים אתה משווה.

תקנו אותי אם אני טועה אבל יש גם גרסת 100 כ"ס לאיביזה? (מנוע 1.4 אטמוספרי)?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יהיה הבדל גדול בין הנפחים 1.6 ל1.4, כמובן שזה משתנה בין רכב לרכב, תלוי איזה רכבים אתה משווה.

תקנו אותי אם אני טועה אבל יש גם גרסת 100 כ"ס לאיביזה? (מנוע 1.4 אטמוספרי)?

אני היה לי סיוויק 2000 עם נפח 1.6 והיה מושלם.

עכשיו אני רוצה איביזה 1.4 לדעתי אלך על זה.

אתה יודע אם רק בגרסת ה-FR יש 1.2 טורבו או יש גם 1.4 עם FR?

מה הרמות גימור יש לך מושג?

פורסם
ממליץ לבדוק צריכת השמן ברכב שלך. אם יוצא לך עשן במאמץ, זה עלול להיות עשן כתוצאה מצריכת שמן גבוהה.

הרכב בן 5 ותודה לאל צריכת השמן רגילה לחלוטין

פורסם
אז מה דעתכם? יש לי כמה שאלות הגבתי 2 תגובות למעלה. תודה

FR מגיעה רק עם 1.2 טורבו, החדשה עם 1.0 טורבו אבל זה לא תקף לגביך.

מנוע 1.4 בא בגרסת רפרנס הכי פשוטה.

פורסם

לא כ"כ מבין על מה מבקשים לבסס פה את הדעות כי מנוע ה-1.2 יהיה אמין פחות.

סדרת מנועי ה-TSI המוגדשים של VAG הגיע לארץ כבר בשנת 2011, והותקנה מאז בעשרות אלפי כלי רכב.

זו בהחלט פרספקטיבת זמן ארוכה דיה כדי ללמד על אמינות המנועים הללו ולמיטב ידיעתי לא היו כל בעיות מיוחדות במנועים אלו בהשוואה למנועים אטמוספריים רגילים.

אני אישית נהנתי מאד לנהוג במשך 3 שנים באוקטביה (שרחוקה מלהיות רכב קל או קטן) עם מנוע כזה שנתן ביצועים כמו שאף מנוע אטמוספרי רגיל בקטגוריה המשפחתית לא היה נותן.

אז באופן חד משמעי, בכל הקשור לכח הזמין והמתפרץ, ולהנאה שבנהיגה לא ניתן להשוות בין המנועים. לא רואה בעיה מיוחדת באמינות.

מנגד השיקול הכספי ברכישה, משמעותי ללא ספק ומנוע 1.4 גם יעשה את העבודה נאמנה ללא חשש ובאופן מספק.

פורסם

לידיעתך , קיט טיימינג דפוק בשנתיים שלוש הראשונות של המנוע בארץ( 2010-2012) וגם בחול, תקלה שנפתרת עי החלפה למעודכן. לאחר מכן אני לא מכיר משהו מעבר לריקול ששמעתי למנוע זה בשני רכבי סיאט לאון.

פורסם (נערך)
לא כ"כ מבין על מה מבקשים לבסס פה את הדעות כי מנוע ה-1.2 יהיה אמין פחות.

סדרת מנועי ה-TSI המוגדשים של VAG הגיע לארץ כבר בשנת 2011, והותקנה מאז בעשרות אלפי כלי רכב.

זו בהחלט פרספקטיבת זמן ארוכה דיה כדי ללמד על אמינות המנועים הללו ולמיטב ידיעתי לא היו כל בעיות מיוחדות במנועים אלו בהשוואה למנועים אטמוספריים רגילים.

אני אישית נהנתי מאד לנהוג במשך 3 שנים באוקטביה (שרחוקה מלהיות רכב קל או קטן) עם מנוע כזה שנתן ביצועים כמו שאף מנוע אטמוספרי רגיל בקטגוריה המשפחתית לא היה נותן.

אז באופן חד משמעי, בכל הקשור לכח הזמין והמתפרץ, ולהנאה שבנהיגה לא ניתן להשוות בין המנועים. לא רואה בעיה מיוחדת באמינות.

מנגד השיקול הכספי ברכישה, משמעותי ללא ספק ומנוע 1.4 גם יעשה את העבודה נאמנה ללא חשש ובאופן מספק.

קודם כל אני מאוד שמח שקיבלתי ממך את התשובה המספקת הנ"ל.

לדעתי אני לא צריך מנוע חזק יותר מאשר 1.4 שיספק אותי ולצרכיי כי אני לא אחד שאוהב לנסוע במהירות מופרזת או "להרגיש" את המנוע בצורה חזקה.

אמנם אני מאוד רוצה רכב אמין, ללא תקלות ואיכותי שיוכל לקחת אותי ממקום למקום בבטחה ובמהירות המותרת אם קצת מעל המותרת 120 מהירות בערך ולא יהיו רעידות או שהאוטו לא ירגיש לי "כבד" מדי . זו הכוונה שלי. מבחינתי שיהיה 1.4 אבל מצד שני אני מתבאס שמנועים של 1.4 בסיאט לא יצרו עם FR לא שמוסיף הרבה ה-FR לעומת גרסת ה"ספורט" תת דגם אחד למטה.

חוץ מזה לדעתי מנועים 1.4 הם גם חזקים לנסיעות ארוכות טווח וגם לקצרות מה שכן אני בוחר ידני גם. וגם לא לשכוח שמנוע 1.4 של איביזה 2014 כמו שאני רוצה לקנות הוא 85 כ"ס.

הוא לא כזה גרוע, נכון? שמעתי ביקורות מאנשים שיש להם מנוע כזה עם כ"ס כזה והם מרוצים. אחד עם איביזה 2007 ואחד עם מכונית אחרת לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי yaron123456
פורסם

לא צריך לחפש הרבה מעבר לפורום כדי לגלות כמות תלונות גדולה בהרבה על מנועי ה-1.2 TSI לעומת ה-1.4 אטמוספרי. בתאוריה תוקן בגרסה החדשה והחלפת מותחני טיימינג, אבל רק זמן יאמר. ל-1.4 יש רקורד אמינות טוב של שנים רבות.

מבחינת ביצועים, יש הבדל גדול מאוד בין השניים. ההבדל הוא בין היכולת לעקיפה זריזה של משאית איטית בעליות לירושלים ללא מאמץ, לבין הצורך לתכנן היטב עקיפה בתנאים קשים יותר, שכן חסר כוח. זה כמובן לא בלתי אפשרי לנהיגה, אבל כמובן ה-1.2 הרבה יותר נעים כשאתה לא צריך להגיש בקשה בכתב שבוע מראש לפני עקיפה.

פורסם

כל התלונות לגבי מנוע ה-1.2 דור ראשון היו בהקשר של הכשל בשרשרת התזמון. הכשל הנ״ל תוקן ע״י היצרן ב-2012, ומעבר לכך לא ידוע על בעיות במנוע הזה. בפאביה החדשה יש מנוע מדור שני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לא צריך לחפש הרבה מעבר לפורום כדי לגלות כמות תלונות גדולה בהרבה על מנועי ה-1.2 TSI לעומת ה-1.4 אטמוספרי. בתאוריה תוקן בגרסה החדשה והחלפת מותחני טיימינג, אבל רק זמן יאמר. ל-1.4 יש רקורד אמינות טוב של שנים רבות.

מבחינת ביצועים, יש הבדל גדול מאוד בין השניים. ההבדל הוא בין היכולת לעקיפה זריזה של משאית איטית בעליות לירושלים ללא מאמץ, לבין הצורך לתכנן היטב עקיפה בתנאים קשים יותר, שכן חסר כוח. זה כמובן לא בלתי אפשרי לנהיגה, אבל כמובן ה-1.2 הרבה יותר נעים כשאתה לא צריך להגיש בקשה בכתב שבוע מראש לפני עקיפה.

אטמוספרי זה רגיל, נכון?

ובוא נודה בזה הרי 1.4 אינו כזה גרוע. אמנם הוא יותר חלש אבל בוא לא נגזים לא צריך באמת לעשות תכנונים ודברים כאלה כדי לעקוף.

היה לי אוטו (של המשפחה) 1.0 בלבד והצלחתי לעלות את ירושלים + לנסוע עד אילת וים המלח ברוך השם ללא כל בעיה של עקיפה או עלייה וירידה.

1.4 מנוע אמין ואני רוצה לנסות לא לבזבז הרבה כסף. לכן אני רוצה ללכת על כיוון זול יותר.

אמנם הייתי רוצה לקנות FR אבל 1.4 נמצא רק ברמת גימור ספורט שזה אחד מתחת ל-FR.

לא שיש הבדל ענק בין הדגמים חוץ מהמנוע.

פורסם

יש לי בבית גם אוקטביה 1200 שלי שהיא רכב ליסינג, וגם פאביה 1400 של בת זוגי, אז אני מכיר היטב את שניהם (אני כמובן מדבר על ה 1200 105 כס). תמיד צריך לתכנן כדי לעקוף, כן? אבל אם למשל אתה תקוע מאחורי משאית שנוסעת 60 בנתיב הימני, והתנועה בנתיב השמאלי צפופה יחסית וזורמת ב 100, יהיה לך הרבה יותר קשה להשתלב עם ה 1400.

פורסם
יש לי בבית גם אוקטביה 1200 שלי שהיא רכב ליסינג, וגם פאביה 1400 של בת זוגי, אז אני מכיר היטב את שניהם (אני כמובן מדבר על ה 1200 105 כס). תמיד צריך לתכנן כדי לעקוף, כן? אבל אם למשל אתה תקוע מאחורי משאית שנוסעת 60 בנתיב הימני, והתנועה בנתיב השמאלי צפופה יחסית וזורמת ב 100, יהיה לך הרבה יותר קשה להשתלב עם ה 1400.

כי הגז שאתה נותן לוקח לו זמן עד שאתה משתלב או נכנס?

נסעתי בצבא על לא מעט קיה ריו האלה המעפנות ואיתה היה לי ממש קשה לנסוע ולעקוף כי נסענו איתה כלכך הרבה כמו קילומטר של מונית בשלוש שנים. ונסעתי על 1600 (אוטו שנת 98') והיה לי בסדר גמור.

אז 1.4 לשנת 2014 יחסית מעולה וחדש אז אין לי סיבה לדאוג. כמה כבר יהיה לי את כל הדברים האלה.

זה גם ידני מה שאני רוצה.

פורסם

לי יש כרגע 1400, 2014 גיר ידני. נסעתי גם על ה-1.2 טורבו.

בסדר, יש הבדל. אבל ה-1.4 ממש לא עגלה, להיפך, זה רכב די מהיר לקבוצה. למעשה מלבד מנועי הטורבו, אין לו ממש מתחרים בסופר מיני, בסעיף מנוע, גיר, ביצועים, יציבות.

בוא לא נשכח שהוא יותר חסכוני מהטורבו 1.2, אמין הרבה יותר, כלומר להניע ולנסוע ללא חשש שמא יחסר גרם שמן, או רינגים, או בוכנות, או כויילים, או מותחן טיימינ, ולא חסר מה. כי אפשר להמשיך.

הרכב מגיע ל-170 די מהר ובלי מאמץ מיותר. יכול לעקוף מהר כל משאית בכל מצב ובכל עלייה. ואחרי ה-120 קמ"ש 2 המנועים צוברים מהירות כמעט באוטו קצב, עם יתרון ממש קל ל-1200.

ואם כבר מדברים על עתיד רחוק יותר, ועל קילומטראגי גבוה, או כמה שנים קדימה, מנוע הטורבו שעבד הרבה, לדעתי יסיים את חייו הרבה לפני ה-1.4.

מנוע ה-1.6 ובהמשך ה-1.4 היו המנועים בין האמינים ביותר של VAG, ו קדמת הטכנולוגיה והרצון להגיע למנועים קטנים עם הספק גבוה, גרמה להפסקת ייצורם.

היצרנים מצהירים על מנועים הללו כחסכוניים בדלק. זה נכון בתנאים קיצוניים שאינם מתקיימים במציאות. כי אם יש טורבו אז "לוחצים" ואז הרכב גם זולל הרבה יותר דלק. בקיצור אתם מכירים מישהוא שיש לו 1.2 טורבו ונוסע נסיעת סבתא?.

כי אני לא.

• תוכן חדש...