Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"מי אמר ש 1.2 הוא לא אמין ולא טוב ?

לאבא שלי הייתה ג'טה 1.4 6.5 שנים בלי תקלה

לאישתי יש איביזה 1.2 כבר 3 שנים (טפו טפו)

לי יש פאביה 1.2 5 שנים (טפו טפו)

אז נכון שהיו תקלות יש תקלות ויהיו תקלות , אבל לא ברמה של להגיד שהרכב לא "אמין"...

אם תשאל אותי , 1.4 או 1.2, הייתי הולך על 1.2 במידה ויש לך את היכולת"

אני מבין שגן המזוכיזם אצלכם בדם.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה היא שהמנוע כבר הוכח כבעל אמינות פחותה, ולכן לטעמי, גם לגרסה החדשה יש לנהוג ב- "כבדהו וחשדהו", במיוחד כאשר עלויות התיקון ממש לא טריוויאליות במקרה של תקלה.

מעבר לכך, בשנתון שהוא רוצה לקנות, כנראה נכלל מנוע מהדגם הקודם.

איפה זה "הוכח"? מלבד כשל המותחן (אשר נבע מכשל נקודתי במותחן אשרנ פתר ע"י היצרן ב-2012), אין למיטב ידיעתי שום בעיה במנוע ה-1.2. בעיית צריכת השמן המופרזת הייתה במנועי 1.8 ואינה רלוונטית במנוע ה-1.2.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הכשל של המותחן לא מספיק?

תקלות הטורבו ב- 1.4? אכילת השמן ב- 1.8? כל אחד מהמנועים בסדרת ה- TSI סבל מבעיה כלשהי.

נפתר או לא, נחכה ונראה. בהתחשב בעלויות התיקון המבהילות במקרה של תקלה, והרקורד הלא מזהיר של המנועים בסדרה, אישית אני מעדיף להיות בצד הבטוח.

ולכן, רכב הליסינג שלי הוא אוקטביה 1.2 כיוון שסה"כ הרכב נהדר, ואילו הרכב הפרטי של בת הזוג הוא 1.4 ותיק. האוקטביה 1.2 הקודמת שלי אגב, בילתה מעל חודש במצטבר במוסכים, עם מספר תקלות בגיר, אבל גם ראש מנוע.

פורסם

כשל של מותחן זאת לא בעיית אמינות - זה כשל בתכנון של רכיב אחד (ולא מנוע) אשר החלפתו פתרה את הבעיה.

הדיון הזה הוא בהקשר של מנוע ה-1.2, אז מה הקשר למנועי 1.4 (אתה מתייחס למנוע כפול המגדשים ולא ל-1.4 טורבו) או 1.8?

מנוע ה-1.2 כבר נמצא הרבה מאד שנים בשימוש (אני מתייחס לדור הראשון) ומשרת מיליוני מכוניות בעולם, כך שקיימת מובהקות סטאטיסטית לכך שהוא אמין.

פורסם

"מי אמר ש 1.2 הוא לא אמין ולא טוב ?

לאבא שלי הייתה ג'טה 1.4 6.5 שנים בלי תקלה

לאישתי יש איביזה 1.2 כבר 3 שנים (טפו טפו)

לי יש פאביה 1.2 5 שנים (טפו טפו)

אז נכון שהיו תקלות יש תקלות ויהיו תקלות , אבל לא ברמה של להגיד שהרכב לא "אמין"...

אם תשאל אותי , 1.4 או 1.2, הייתי הולך על 1.2 במידה ויש לך את היכולת"

אני מבין שגן המזוכיזם אצלכם בדם.

נכון , המזוכיזם בדם

העיקר שתעשה חיים עם ה 1.6 האוטומטית שלך

פורסם

בעלים של פולו 1.2 ובמשפחה יש גם פאביה 1.2 וסקודה סופרב 1.8

מנועים מעולים, מעולם לא היו תקלות

פורסם (נערך)

אני כרגע על 0.25 וטוב לי רוב הזמן.

גם אני בדעה שטורבו זה העתיד אבל להגדיר מנוע כזה עם התיבה האוטומטית הזאת לרכב אמין מצריך להיות FUNBOY של המותג בצורה מוגזמת לפחות לגבי הדור הראשון.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם
אני כרגע על 0.25 וטוב לי רוב הזמן.

גם אני בדעה שטורבו זה העתיד אבל להגדיר מנוע כזה עם התיבה האוטומטית הזאת לרכב אמין מצריך להיות FUNBOY של המותג בצורה מוגזמת לפחות לגבי הדור הראשון.

אנשים קונים אייפון למרות שהוא מתעקם , אי אפשר לחבר אותו למחשב בלי itunes והוא בין היקרים בשוק ...

(ולא , אין לי אייפון)

פורסם
כשל של מותחן זאת לא בעיית אמינות - זה כשל בתכנון של רכיב אחד (ולא מנוע) אשר החלפתו פתרה את הבעיה.

הדיון הזה הוא בהקשר של מנוע ה-1.2, אז מה הקשר למנועי 1.4 (אתה מתייחס למנוע כפול המגדשים ולא ל-1.4 טורבו) או 1.8?

מנוע ה-1.2 כבר נמצא הרבה מאד שנים בשימוש (אני מתייחס לדור הראשון) ומשרת מיליוני מכוניות בעולם, כך שקיימת מובהקות סטאטיסטית לכך שהוא אמין.

כשל תכנוני שגורם להשמדת ראש מנוע, לא מצביע על בעית אמינות? כשלים נוספים בשאר המנועים בסדרה לא מצביעים על בעית אמינות? זו הגדרה מעניינת.

לא הוציאו אפילו ריקול לעניין, מסתובבות כאן המון מכוניות עם חלק בעייתי.

יש לך נתונים סטטיסטיים לגבי אמינות מנועי ה- 1.2 TSI לעומת מנוע ה- 1.4 הוותיק?

מספיק לחפש ברשת פעם אחת - אמינות מנועי פולקסווגן 1.4 8v לעומת אמינות מנועי פולקסווגן 1.2 tsi כדי להתרשם מההבדל הקיצוני בכמות התוצאות המדברת על תקלות. בהתחשב בכך שה- 1.4 נמכר לאורך שנים רבות בכמות גדולה מאוד, בהעדר נתוני תקלות רשמיים, סביר מאוד להסיק שמנוע ה- 1.4 מפגין אמינות טובה יותר מאשר ה- 1.2

פורסם (נערך)

לא הוציאו ריקול כיוון שלא מדובר בתקלה בטיחותית. כן הוציאו קריאת שרות והחליפו ללקוחות אשר התלוננו על בעיה גם מעבר לתקופת האחריות (אם המכוניות טופלו במוסכי רשת היבואן).

אין לי יכולת להשוות את אמינות מנוע ה-1.4 למנוע ה-1.2 המטורבת, אך אני כן יכול לקבוע שמנוע ה-1.2 אמין ומוצלח בזכות עצמו.

המושג אמינות נגזר מ-MTBF-Mean Time Between Failures, מערכת לא אמינה היא כזאת שמופיעות בה תקלות בתדירות גבוהה. במקרה של מנוע ה-1.2 היה רכיב אחד שכשל לאור תכנון מוטעה. ברגע שהרכיב הוחלף ברכיך משופר הבעיה נעלמה.

לשיטתך, טויוטה מייצרת חרא של מנועים כי לפני עשור מנועים התפגרו כתוצאה מתכנון לקוי של מעברי השמן במנוע. במקרה של טויוטה, תכנון המנוע היה כושל והיה צריך להחליף מנוע. כפי שציינתי, עברו מספר שנים והכשלים שהופיעו בתחילת הדרך תוקנו. לא מדובר ביצרן נישה אלא יצרן שמוכר בארץ מעל 20K מכוניות כל שנה. בכמויות כאלו, אם יש בעיות שחוזרות על עצמן (כמו מקרה השרשרת) אז מהר מאד שומעים עליהם.

בקשר לחיפוש שלך באינטרנט, אז רב התלונות שתמצא קשורים מן הסתם לאותו כשל בשרשרת התזמון - שוב לא הוכחה לכלום, חוץ מהעובדה הידועה שהיה כשל בשרשרת שתוקן, so what?

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם

לא הייתי קורה לזה דוגמא טובה,עקב שטיוטה טיפלה בזה יחסית טוב והחליפה מנועים בלי שהיו צריכים לאיים אליהם.

דוגמה טובה יותר זה שרשרת התזמון במנועי פז'ו המטורבתיים.

על סעיף סודיות בחוזה שמעת פעם.

פורסם (נערך)

למה לא דוגמה טובה? כשל של יצרן אחד מול כשל של יצרן אחר. גם ב-VAG החליפו שרשראות ומותחנים בלי לאיים, בתנאי שטיפלת במוסך מרשת היבואן. את הרכב הקודם שלי רכשתי ב-2010 (מהראשונים עם מנוע 1.2) והופיעה לי הכשל בשרשרת לאחר תום האחריות. החליפו לי את השרשרת והמותחן ללא להניד עפעף (פרסמתי זאת בפורום זה - בצע חיפוש). נסעתי 4.5 שנים במכונית הקודמת ואני נוסע כבר מעל שנתיים במכונית הנוכחית שגם לה אותו מנוע.

אפרופו מנוע פרינס של PSA/BMW, זאת דוגמה למנוע בעייתי כיוון ששם יש אוסף של בעיות מערכתיות ובמספר מכלולים. שרשרת ומותחן הם רק אחד מהם, בנוסף היו בעיות במגרש, סלילי הצתה, מחשב ניהול מנוע, היווצרות פיח בשסתומים ועוד.

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם

כמה אכלו זובור אתה זוכר?

את התביעה הייצוגית אתה זוכר?

הבעיה של vag היא לא היצרן אלא היבואן החמדן והקמצן.

אני מכיר בחור שעבד במחלקת התקנות של היבואן הוא סיפר לי שהיבואן היה מקבל גולף gti והיה מפרק חצי מהאבזור ומתקשר ללקוח לשאול אם הוא רוצה להוסיף את התוספות האלו בקבלת הרכב.

פורסם

הדוגמא לא טובה, כיוון שמעבר לכשל הספציפי במנוע הזה, כל טווח המנועים הזה סבל מבעיה כזו או אחרת, בנוסף לגיר הידוע לשמצה. ההתייחסות שלהם לכשל ביזיונית, ולאור כל זה, חובת ההוכחה עליהם. אם אמינות היא פרמטר חשוב, בסבירות גבוהה מאוד ה 1.4 הוא מנוע עדיף.

פורסם

mark,

ההבדל ביני ובינך שאתה מדבר משמועות ואני מדבר מגוף ראשון.

ברגע שיש כשל ידוע, יבואן לא יחליף מכלולים על חשבונו מבלי להזדכות על החלקים והעבודה מול היצרן. לכן, בכל פנייה של לקוח היצרן חייב לאשר את ההחלפה. התנאי של היצרן היא שהמכוניות טופלו במוסכי היבואן - זה תנאי שתקף בכל העולם לא רק בארץ.

• תוכן חדש...