Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי mk3 1.8cl. אני מעוניין להחליף מנוע ברכב - חשבתי על vr6/20vt. תוכלו לכוון אותי/לתת המלצות?

מנועי vr6 למיטב הבנתי אין בשפע, הסיכויים למצוא 20vt הם יותר גבוהים אז חשבתי שנלך על דבר כזה.

הבנתי שאם שני המנועים הם באותו הנפח, יהיה אפשרי לאשר אותם ברשיון, האם אני צודק?

תודה.

פורסם

קשה זה ידוע, לא הכל קל בחיים. השאלה היא האם זה אפשרי מבחינת זמינות חלקים בארץ. לא אמרתי שאני מתכנן לעשות את זה בעוד יומיים גם, לאט לאט אני מתכוון ללמוד עוד ועוד..

הבנתי שצריך מנוע, צמות חשמל, מחשב, גיר, ציריות, שטנגות, ברקסים..

אני מתכנן לקנות רכב קומפלט ולפרק ממנו.

רעיון אחר, חשבתי גם על 20vt, אבל הלב אומר לי ללכת על vr6. אני די בצומת דרכים כרגע.

יש המלצות אולי?

פורסם

מבחינת אישור וחוקיות- אל תבנה על זה. סביר להניח שזה לא יקרה. עקרונית לא אפשרי.

לגבי זמינות חלקים וכו'- אני אסכם לך בקצרה- הכל מתחיל ונגמר בכסף. בין הכסף לכסף צריך גם סבלנות, מוטיבציה, תושיה ועוד כמה דברים.

אפשרי להשיג חלקים, ומה שאין בארץ מזמינים מחו"ל, אפשר גם להזמין מנוע, גיר, מחשב, צמה והכל קומפלט, וללכת לבעל מקצוע בעל ניסיון ומוטיבציה שיתאים לך את המנוע ברכב, אפשר גם לעשות הסבה ל 4X4. צריך ידע/ניסיון, רצון וכסף.

יהיה הרבה יותר זול לקנות VR6 מאשר לעשות הסבה מלאה. ומכיוון שזה רכב שקיים וניתן להשיג בארץ- עדיף כך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה מוצא VR6 מושבתת לחלקים, זה הכי טוב. עושים העתק הדבק.

מבחינת חוקיות אין קשר לנפח. צריך לקבל אישור מהמחלקה הטכנית של צ'מפיון והסיכוי שזה יקרה הוא בערך הסיכוי שיחליפו את ביבי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה פשוט תצטרך לבנות את הרכב שלך בתור VR6, כמו שכתבו, העתק הדבק. רק אז תוכל לקבל אישור. אז בתכלס עדיף לחפש VR6 או לפירוק או מחליפה לרכב הקיים שלך. אני בעבר רציתי להסב 306 רגילה ל XSI אז פניתי למחלקה הטכנית של לובינסקי והם נתנו לי רשימה של חלקים שצריך להחליף על מנת לאשר. כמובן שאתה צריך אישור ממוסך מורשה על ההרכבה של המנוע והברקסים- מה שמייקר עוד את העסק. לדעתי אם אתה לא מוצא תורמת שתתן לך לפחות 90% מהחלקים זה ממש יקשה עליך מעבר לקושי הקיים. עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון שמכיוון שמדובר ברכבים ישנים אז אם נניח תביא מנוע מפירוק סביר להניח שהוא יזדקק לרענון ולא בטוח איך הוא עובד, ברקסים אולי גם יצטרכו שיפוץ אם עמדו הרבה זמן, כל חלק גומי\פלסטיק אם הוא מפירוק יש מצב שיזדקק החלפה\שיפוץ.

בקיצור גם אני בעד VR6:) הייתי מחפש אפילו את המודרנים יותר עם ה10 מעלות. אם אני לא טועה בMK3 זה15 מעלות נכון?

פורסם

יש לך רגשות חזקים מאוד כלפי הרכב שלך?

כי אם לא, ואני יודע שזאת עצה לא אהודה כאן, תמכו ותקנה מראש VR6.

לא משנה מה תחליף - הרכב שלך לעולם לא יהיה כמו VR6 שנולדה VR6.

והעלויות יהיו גבוהות יותר ויהיה לך כל כך הרבה כאבי ראש.

יותר קל גם למכור גולף 3 1.8 מקורית

ואז למכור VR6 מקורית.

מאשר למכור גולף 1.8 מוסוות - שלא ברור מי יהיה הקונה שירצה להתעסק עם שיקוץ כזה.

פורסם

טוב אז כנראה את האוטו אשאיר מקורי, עכשיו לגבי 20vt, את זה יהיה יותר קל לאשר לא? הרי זה אותו הנפח בשניהם.

פורסם

כל מכון יכול לבדוק לך איזה דגמים אפשר לאשר, פעם אחרונה שאישרתי מנוע הוציאו לי כמה דפים עם כל דגמי המנוע המאושרים לרכב שלי.

פורסם

ירין: עדיף שתיקנה את ה VR6 הידנית ותהנה מרכב חוקי וחזק מאד.

פוטנציאל השיפורים שלו עצום ואתה יכול לעלות איתו מעל 600 כ"ס

קובי

:-)

פורסם

האמינות של הVR6 כרכב חדש היתה על הפנים, אני לא מוצא סיבה אמיתית להחזיק רכב כזה במיוחד 20 שנה אחרי...

השתלת מנוע היא אף פעם לא צעד כלכלי ובטח לא תיתן לך את המוצר המקורי.

רוצה (אלוהים יודע למה) VR6, תקנה מקורית.

אולי את המנוע אפשר לשפר ל 600 כ"ס, אבל על השלדה הזאת במצבה המקורי לא הייתי עובר את ה 200.

אם כבר VR6 אז את ה 4 MOTION שהחליפה אותה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
האמינות של הVR6 כרכב חדש היתה על הפנים, אני לא מוצא סיבה אמיתית להחזיק רכב כזה במיוחד 20 שנה אחרי...

השתלת מנוע היא אף פעם לא צעד כלכלי ובטח לא תיתן לך את המוצר המקורי.

רוצה (אלוהים יודע למה) VR6, תקנה מקורית.

אולי את המנוע אפשר לשפר ל 600 כ"ס, אבל על השלדה הזאת במצבה המקורי לא הייתי עובר את ה 200.

אם כבר VR6 אז את ה 4 MOTION שהחליפה אותה.

האמינות נבעה ממערכת קירור לקוייה,

שדואגים למערכת טובה - המנוע הזה במיטבו, וכן נעו בעבר מפלצות של מעל 400 כ"ס ומעלה בארץ עם הנעה קידמית (הרבה היו אצל בני דודנו בצפון הארץ)

עוד אחת

הרכבים שהגיעו משנת 2002 - 4motion היו יקרים ופחות טובים בגלל מערכת ההנעה שלהם (עגלות לעומת המקור -במיוחד לאחר תוספת המגדש)

ורוב ה VR6 כולל קורדו שהיו בארץ קיבלו טורבו

ואת המידע כאן אני מוסר מניסיון אישי שלי עם רכב כזה

סתם סרטונים שמצאתי

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

אני אסכם לך מזכרוני את התקלות בשלוש שנותיה הראשונות שאף אחת מהן לא כוללת מנוע.

1. לוח שעונים.

2. משאבת ABS

3. משאבת קלא'ץ

4. מנגנון גג חשמלי שקרס

5. לחיץ חלון חשמלי

וזה לרכב פרימיום חדש!

המנוע היה בסדר מלבד פריצה בין השמן למים דרך הרדיאטור ~ 100 אלף ק"מ... נזק של אלפי שקלים

מזגן... פעמים מדחס!

ועוד זוטות.

וזה לרכב מאוד שמור שבחיים לא קרעו אותו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...