Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, זקוק לעצתכם/הכוונתכם.

התברר לי לפני כ-3 חודשים כי לחמותי יש מנויים ל3-4 חברות לוטו/טוטו למיניהן וכי היא משלמת

כ-800 ש"ח כל חודש עבורם!

היא די תמימה, והם עובדים עליה כל הזמן בטלפון.

התחלתי לטפל בזה לפני חודשיים, והיא שלחה בקשות ביטול בפקסים לכולם וחשבתי שבזה נגמר העניין -

כמה שהייתי תמים בעצמי :roll:

היום, חלקן אומרות כי היא יכולה לבטל רק פעם בחצי שנה (ובדיוק עכשיו התחדש לה המנוי לעוד חצי שנה - מעניין מאוד), דבר שאני כמעט בטוח שאינו חוקי.

חלקן מטרטרות אותה בכל מיני תרוצים, שיחזרו אליה תוך מספר ימים, שהפקס לא נקלט (לאחר שאמרו שכן), שתשלח מכתב, יונה ושאר המצאות למשיכת זמן.

האם אני יכול לבטל חד-צדדי דרך ישראכרט את החיובים הללו? האם יש עילת תביעה לחברות האלו?

איך אני ממשיך מכאן? מבטל חד צדדי את החיובים ותובע בתביעות קטנות?

ישראכרט יאשרו לי לבטל את החיובים האלו?

האם כדאי לקחת עו"ד שיבצע את כל פעולות הביטול?

אני לא מעוניין להיכנס לסאגה בלתי נגמרת של כמה חודשים של טרטורים וריצות, מעוניין לסיים את זה כמה שיותר מהר.

תודה על העזרה!

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

תדרוש לקבל חוזה שהיא חתומה עליו או הקלטה של שיחה שניהלו עימה בעת רכישת המנוי. זו חובתם לספק דברים אלה על פי החוק. ואז תעבור על כל האותיות הקטנות ותיהיה חכם יותר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

דבר ראשון , לדעתי דבר עם חברת האשראי ,

ושמור את הפקסים עם אישור מסירה .

האם העסקאות הן חודשיות או עסקה בתשלומים ?

אם מדובר בעסקה במסמך חסר , כלומר לא העבירו את הכרטיס בקורא אלא מסרו בטלפון , הרבה יותר קל לבטל.

במקרה קיצוני תמיד אפשר להגיד שהכרטיס אבד/ נגנב / נשבר.

יוציאו כרטיס חדש. (רק צריך לשים לב האם חברת האשראי מעבירה לחברות הללו מידע על כרטיסים חלופיים במקום גנובים )

או אפילו לעבור חברת אשראי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הודעה על אבדן כרטיס או משהו בסגנון - לא תשנה כלום.

לוקחים עמלה, ומנפיקים כרטיס חדש עם אותו מספר.

ביטול חד-צדדי - עלול לתת להם עילה להגשת תביעה כנגדם בגין הפרת עסקה/ חוזה.

חוק הגנת הצרכן מגדיר זאת כעסקה מתמשכת, וקובע מה צריך להיעשות (סעיפים 13ג + 13ד).

http://bit.ly/1RjYhg0

לדעתי, השאלה החשובה היא אחרת - נניח מחר אתה מבטל את העסקה. מה מונע מהם להתקשר יום למחרת לחמותך, ולחדש את העסקה ?

כתבת שהיא תמימה, אז מה ימנע מהם לעבוד עליה עוד פעם ? או, בניסוח אחר - מה ימנע ממנה לעשות שטויות/ טעויות כאלו בעתיד ?

פורסם
עם כל כך הרבה מנויי לוטו אולי היא זכתה במשהו?

אל תהיה אופטימי, הסיכוי שהיא זכתה במשהו הוא אפסי.

הודעה על אבדן כרטיס או משהו בסגנון - לא תשנה כלום.

לוקחים עמלה, ומנפיקים כרטיס חדש עם אותו מספר.

ביטול חד-צדדי - עלול לתת להם עילה להגשת תביעה כנגדם בגין הפרת עסקה/ חוזה.

חוק הגנת הצרכן מגדיר זאת כעסקה מתמשכת, וקובע מה צריך להיעשות (סעיפים 13ג + 13ד).

http://bit.ly/1RjYhg0

הודעה על כרטיס אשראי לא תקין (למשל שבור ) מנפיקים חדש עם אותו מספר, הודעה על גניבה , אובדן , מנפיקים כרטיס חדש עם מספר חדש. חברה שמבצעת גביה בהוראות קבע נרשמת אצל חברת כרטיסי האשראי ומקבלת בכל חודש קובץ עם כל המנויים שלה אשר החליפו כרטיס עקב אובדן / גניבה.

אפשר לבקש מחברת האשראי לא להעביר את הפרטים לחברות הללו בעת הפקת כרטיס חדש.

גם בחוק שהוספת את הקישור כתוב שצריך להודיע להם ואפשר גם בפקס

, ולכן אמרתי דבר ראשון לשמור את הפקסים עם אישורי מסירה. כאשר הפקס מפורט ומכיל את כל הפרטים המזהים.

במקרה של תביעה כזאת , אם תגיע אישה מבוגרת לבית המשפט עם הפקסים הללו , יזרקו את התובעים מכל המדרגות (לפחות ככה אני מקווה )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

fatboy1340 - הם לא מחוייבים לתת לך לשמוע הקלטה, אלא אם כן תגיע איתם לבית משפט ושם הם יהיו מחוייבים להשמיע את ההקלטה.

גויה - שמנפיקים כרטיס חדש במקום אחד שנגנב מוציאים מספר חדש (הרי אם לגנב יש את הכרטיס הישן הוא יעשה שימוש במספר)

פורסם

כמובן שהיא אפילו לא זכתה בשקל אחד בודד.

guya72 - תאמין לי שעכשיו לאחר תדרוך עקשני במיוחד ומעקב שלי יומיומי (למרות שהצעתי זאת לאישתי בעבר וזה נדחה),

זה לא יקרה יותר. אני לא אאפשר זאת. בעבר אכן הצעתי לאישתי שנפקח על ההוצאות שלה בכרטיס האשראי והיא דחתה זאת

באומרה שאמא שלה היא אישה בוגרת היודעת מה היא עושה ואנחנו לא יכולים להתערב לה בחיים. היום היא כבר מבינה שאין ברירה אלא לעשות זאת.

שלחנו פקסים עם בקשת ביטול לכל החברות, חלקן הודיעו כי ביטול יתאפשר רק בעוד חצי שנה (שקר מוחלט), וחלקן דחו

אותנו בכל מיני תירוצים וסירבו להעביר חוזה חתום, תקנון ביטול מנוי או הקלטה של שיחת הטלפון.

כאמור, ניסיתי בטוב בתחילה אך מניסיון של אחרים כאן בפורום ובמקומות אחרים - רק בכוח יילך עם חברות כאלו.

שוב, guya72 אני אשמח אם בביטול חד צדדי הם יתבעו אותנו - לפני שבוע פורסם מקרה דומה, והשופט זרק את החברה

מכל המדרגות ואף חייב אותם בשכר טרחת עו"ד של הנתבעת. לא נראה לי שהן ירצו לתבוע - ברור להן שמה שהן עושות זאת עוולה מדרגה ראשונה - ואני מאוד עדין ומנומס בדבריי.

דרך אגב, guya72 לפי הוראות הגנת הצרכן לאחר שהתקבלה הודעת ביטול אצל החברות הן מחוייבות לבטל עיסקה תוך 3 ימי עסקים (חלקן אמר שהביטול יתאפשר רק עוד חצי שנה - מה שלא חוקי בעליל).

בנוסף, לפני חודש חמותי טענה כי שלחה לכול החברות פקסים עם בקשת ביטול ואף התקשרה לחברות, חלקן אישרו כי קיבלו

את הפקס, אך כעת הן אומרות שלא קיבלו שום דבר.

אני תוהה האם לא כדאי גם לשלוח בקשת ביטול בדואר רשום עם אישור מסירה?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

משלוח בדואר רשום עם אישור מסירה - חובה!!!

לשמור על זה עד למשפט - אם יהיה

פעם בעברי הייתי מקושר עם חברת תיקוני טלפון שפשטה את הרגל. כתבתי לחברת האשראי להפסיק מיידית את התשלומים עקב המצב במשפטי של החברה תוך איזכור מפורש כי אם היא תשוב ותפעל אני מאשר להמשיך ולשלם להם. חברת האשראי הפסיקה מיידית את התשלומים ללא כל ציוץ מהחברה.

פורסם (נערך)

+1 לפניה למועצה הישראלית לצרכנות. הם יפנו בשמך לחברות. הבעיה היא שאין להם "שיניים".

אפשר לפנות בתלונה גם למשרד המסחר - הרשות להגנת הצרכן.

אני סבור שלא ניתן לבטל את חיוב הכרטיס אלא רק במקרה של העדר תמורה. בדוק בחברת האשראי. אבל אפשר לחסום את הכרטיס לפעולות חדשות, כך שחברות אשר קיבלו בעבר את פרטי הכרטיס לא יוכלו לחדש את החיובים.

האם החברות שלחו לחמותך בכתב "טופס גילוי"?

עצם חוסר משלוח של גילוי נאות בכתב מהווה עילה לביטול העסקה.

עסקה מתמשכת על-פי סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן היא עסקה לרכישת מוצר או שירות באופן מתמשך (כולל שינוי או תוספת לעסקה קיימת שאינם מהווים עסקה חדשה), בין אם העסקה מוגבלת בזמן ובין אם לאו, מלבד עסקה לאספקת גז בין צרכן לספק גז.

• ישנם סוגים רבים של מוצרים ושירותים הניתנים במסגרת עסקה מתמשכת: טלפוניה, אינטרנט, כבלים, מנוי לספא, חדר כושר, טיפולי אסתטיקה, עסקת נופש ארוכת טווח העולה על שנה, חברות או מנוי במועדון (כגון: מועדון הנחות, היכרויות ושידוכים, מנוי להגרלות, הימורים וכו') ועוד.
  • עסקה שבה נרכשו מוצרים או שירותים במחיר מוזל או במחיר מבצע לתקופה מסויימת היא "עסקה לתקופה קצובה" ולא "עסקה מתמשכת". בעסקה לתקופה קצובה אסור לבית העסק להמשיך את העסקה אחרי תום התקופה ללא הסכמת הצרכן.
  • החוק מטיל על המוכר בעסקה מתמשכת חובה לגלות את הפרטים הבאים:

1. זכות הצרכן לבטל את העסקה ודרכי ביטולה, לרבות זכותו במקרה של עסקה לתקופה בלתי קצובה, וכן את הצורך במסירת פרט מזהה לשם ביטול העסקה.
  2. בעסקה לתקופה קצובה - את משך העסקה ומועד סיומה.
  3. פירוט תשלומים שעל הצרכן לשלם בשל הביטול (במידה שישנם תשלומים כאלה) לפי תנאי העסקה המתמשכת, ודרך חישוב התשלומים (במידה שנקבעה בחוק או במקום אחר).
  4. הכתובת ומספר הטלפון של העוסק, וכן מספר הפקס וכתובת הדואל שלו, אם קיימים, שבאמצעותם ניתן למסור לו הודעת ביטול.

• במידה שהעסקה המתמשכת נערכה בחוזה בכתב, יכלול העוסק את הפרטים שצויינו לעיל גם בחוזה שנחתם עם הצרכן.
  • במידה שהעסקה המתמשכת נערכה בעל-פה, ימסור העוסק לצרכן, לא יאוחר ממועד אספקת המוצר או השירות, מסמך בכתב הכולל את הפרטים שצויינו לעיל. הפרטים יופיעו בחוזה או במסמך בכתב בסמוך אחד לשני, בהבלטה מיוחדת ובאותיות ברורות וקריאות.
  • במידה שיש למוכר אתר אינטרנט, על העוסק לפרסם באתר את הדרכים לביטול העסקה המתמשכת, וכן את כל שאר הפרטים שאותם הוא מחוייב לגלות לצרכן.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

אלירן - בעת ביצוע עסקה טלפונית, החברה חייבת לשלוח הסכם מודפס ללקוח (בדיוק כפי שCOMMANDER ציין). באם אין חוזה כזה- העסקה לא חוקית.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בדרך כלל חברות העוסקות ב"מכר מרחוק" לא מצטיינות בידיעת החוק ובוודאי שאינן נוהגות על פי חוק.

אני נמצא בהליך של תביעה מול חברה כזו בבית משפט לתביעות קטנות. זה הסיפור הידוע של הונאת קשישים במכירה טלפונית:

החברה אמנם טוענת שיש לה הקלטות של שיחות אבל כאשר שומעים את השיחה בה לכאורה "אישר" הלקוח את העסקה מגלים מיד שלא היה גילוי נאות: הדוברת לא זיהתה את עצמה ואת החברה, העסקה שהוצגה חברות ב"מועדון לקוחות" לתקופה של שנה בה אמור הלקוח לקבל כל 3 חודשים משלוח של מוצר, הייתה למעשה רכישה חד פעמית של חבילת מוצרים באיכות ירודה ומחיר מופקע, לא היה גילוי לגבי אפשרות ביטול העסקה, ועוד. אמנם פניתי לרשות להגנת הצרכן וגם למועצה לצרכנות אבל בסופו של דבר, רק תביעה משפטית תחזיר להורי את כספם.

מציע לכל מי שיש לו הורים מבוגרים לבדוק את חיובי כרטיסי האשראי שלהם. לא מדובר רק במעשי הונאה וחיובי שווא, לאחרונה מצאתי שהורי משלמים לספק האינטרנט שלהם עבור שירותים מיותרים. בשיחת טלפון אחת הורדתי את דמי השימוש החודשיים ב- 50%.

מרבית הקשישים, גם אלה שהם צלולים ודוברי עברית רהוטה לא מצליחים להתמודד עם מוכרים חלקי לשון המפתים אותם ב"מתנות" "זכיות" ו"הגרלות". הם זקוקים להגנת החוק, ובוודאי שצריכים את הגנת בני משפחתם.

פורסם

commander - מחזק לגבי הגנה על הקשישים במשפחות שלנו.

אני מטפל להורי בכל מה שקשור לאינטרנט טלפוניה יס וכו'.

אמרתי לאבא שלי שכל פעם שפונים אליו מספק תקשורת שיפנה אלי לפני כל אישור של עסקה וכך היה:

הציעו לאבא שלי דיל של "פעם בחיים" תשתית + ספק 120 ש"ח ל100 מגה ויקבל בונוס חבילת שיחות ללא הגבלה ב- 45 ש"ח למנוי.

אבא שלי התפתה אבל התקשר אלי לפני ביצוע העסקה ואמרתי לו שיש לו כבר חבילה 100 מגה ב100 ש"ח שחידשתי לו לפני חודש.

ומשלם 19.90 ש"ח לחבילת שיחות, הוא אפילו לא ידע שהוא משלם כל כך נמוך.

נכון זה לא ירושש אותנו ובכל זאת...

ויש עוד מקרים רבים שבהם אפשר לעזור להורים שלכם לחסוך מאות ואלפי שקלים בשנה.

ובקיצור תעזרו להורים שלכם!

פורסם

עקב קוצר זמן שלי, אינני יכול להרחיב לגבי צורת התנהלות רצויה.

אם החברות לא עומדות בדרישות של חוק הגנת הצרכן (בעיקר הסעיפים שציינתי) - קמה לך עילת תביעה כנגדם.

בעקרון, עליך לשלוח מכתב בדואר רשום (כדי שיהיה אישור על מסירת המכתב), ולהודיע על סיום ההתקשרות מולם תוך פרק זמן של X ימים מיום קבלת המכתב במשרדם (כמדומני שחוק הגנת הצרכן דורש התראה של 3 ימים לפני ההתנתקות).

אם לא יתייחסו למכתב, וימשיכו בחיוב - יש לך עילה להגשת תביעה בגין הפרת חוק הגנת הצרכן וכו' וכו' - וניתן לתבוע סכומים לא קטנים.

במידה ואתה מבטל הרשאה לחיוב חשבון לפני שקיבלו הודעה על סיום התקשרות (וקיבלו אפשרות לגבות תשלום יחסי עבור התקופה הזאת) - יש להם עילה להגשת תביעה כנגדך (במקרה וינקטו בצעד כזה - זאת תביעה בבימ"ש שלום -> דבר שיאלץ אותך להיעזר בעו"ד כדי למזער נזקים).

• תוכן חדש...