Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסירוב הממשלתי הוא אותו סירוב שמהדהד באמירה האומללה "הביטלס ישחיתו את הנוער". ספורט מוטורי הוא כמו זנות - זו תופעה שלא משנה כמה תנסה למגר אותה, היא לא תעלם. מכאן שעדיף למסד אותה.

אתה יכול להגיד אותו הדבר על כל איסור שיש.

אתן לך דוגמה קטנה שגם עושה הרבה רעש - מריחואנה.

לא משנה כמה תנסה למגר זה עדיין יהיה שם.

שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד ספורט מוטורי.

הבעיה במדינה היא שאם אין בעל אינטרס כלשהו שמקושר במקומות הנכונים - זה לא יקרה.

או להיפך, אם יש בעל אינטרס שלא מעוניין שזה יקרה - זה לא יקרה.

פורסם

ההבדל הוא שספורט מוטורי לא עלול להטיל דופי של ממש ביציבות ובסדר הציבורי\ציוויליזטורי. אדרבא, המיסוד של התופעה מאפשר את הכלתה ותחימת גבולות הגזרה שלה.

:idea:
פורסם

אחת הסיבות העיקריות היא... כדורגל.

בארץ יש רק ספורט אחד שהוא חזק באמת. במרבית העולם מרוצי מכוניות הם יותר חזקים מכדורגל, והאחראים על הענף בארץ מפחדים שאם הספורט המוטורי יתחזק, הם יקבלו פחות מהעוגה. כרגע יש להם את הלובי הכי חזק במשרד הספורט, ולכן הסיכוי שדברים ישתנו באופן משמעותי - קטן. תוסיף על זה את כל המאבקים הפנימיים של שלל התאחדויות הספורט המוטורי, ותקבל בעיה שקשה מאוד למצוא לה פתרון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה אנשים יוצאים למחאה על קוטג׳ אבל לא על ספורט מוטורי?

האשמה לא רק על הממשלה והתאחדויות כאלה ואחרות - האשמה היא גם עלינו, חובבי המוטוריקה והספורט המוטורי.

אז היו עצומות, היו כמה חתימות... אז מה? היו.

צריך לצאת לרחובות.

אבל כמו הרבה אחרים, גם אני רק מדבר(למרות שאם באמת תהיה מחאה כזאת אני אבוא), וזאת הבעיה שלנו - רק מדברים.

פורסם
למה אנשים יוצאים למחאה על קוטג׳ אבל לא על ספורט מוטורי?

האשמה לא רק על הממשלה והתאחדויות כאלה ואחרות - האשמה היא גם עלינו, חובבי המוטוריקה והספורט המוטורי.

אז היו עצומות, היו כמה חתימות... אז מה? היו.

צריך לצאת לרחובות.

אבל כמו הרבה אחרים, גם אני רק מדבר(למרות שאם באמת תהיה מחאה כזאת אני אבוא), וזאת הבעיה שלנו - רק מדברים.

לפני תרבות מוטורית צריך פה תרבות בינינו כבני אדם ואחרי זה תרבות על הכביש, בנהיגה. אחרי שכל מה שאמרתי יתקיים, נוכל לדבר על תרבות מוטורית שתהיה מושתתת על תרבות נהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה נכון מאוד, אבל עדיין לא נכון כל כך.

תרבות מוטורית וספורט מוטורי יכול להביא מסגרת לאנשים.

מה הכוונה? כמו שיש אנשים בעיתיים שהולכים לאמנות לחימה כזאת ואחרת, אנשים שנמצאים במסגרת שמחנכת אותם, שמביאה להם להוציא את התסכול והעצבים על כרית ולא על אנשים.. ככה גם בספורט מוטורי.

זה כמו שתגיד, שקודם צריך שאנשים לא ירביצו אחד לשני ביניהם בגלל אגו ו"כבוד", ורק אז שיהיה אפשר שיהיו אימוני קראטה.

זה לא נכון כל כך - כי בזכות האימונים האלו אנשים לומדים להתאפק, לשלוט על עצמם ועל הכוח שלהם, יש להם מסגרץ מחנכת שמחנכת גם לחיים האישיים ולא רק לאלימות.

בגלל זה ספורט מוטורי יביא לאנשים את הידע והחינוך, יביא להם את המסגרת ששם יוכלו להוציא את העצבים שלהם על ה"כרית"(כביש), ויביא להם את היכולת לשלוט על כלי הרכב שלהם, ומקום שלא יפגע באנשים.

וכל זה יביא את התרבות והחינוך שמצפים לו.

פורסם

אני חושב שהקישור האוטומטי שאתם עושים בין תרבות מוטורית לספורט מוטורי מוטעה.

אלה שני דברים נפרדים.

תרבות מוטורית יכולה להתקיים גם ללא ימי מסלול וסבבי מירוצים.

זה מתחיל בצורה שבה אנשים נוהגים ביום יום וממשיך להרבה כיוונים אחרים- מפגשי רכב כאלה ואחרים, טיולי נהיגה ועוד.

כל אלה יחד יוצרים תרבות מוטורית.

לצורך העניין, למי מכם שעוקב אחרי הפוסקים שלי על המוטוריקה בהונג קונג, האם יש לכם ספק שיש פה תרבות מוטורית פורחת?

אני מאמין שהפוסטים שלי בהחלט מציגים תרבות מוטורית יפה, וזה מתקיים במדינה שבה לא רק שאין ימי מסלול- אין פה אפילו מסלולון דוגמת כוכב יאיר ויותר מזה- אין פה אפילו מסלול קארטינג אחד.

ועוד לפני שיקפצו ויגידו "אבל אין פה מכוניות כאלה!!"- נכון, אין בישראל את המגוון רכבים שיש פה אבל זה לא משנה דבר כי תרבות מוטורית היא לא פונקציה של רכבים- היא פונקציה של אנשים.

אני חושב שאותם מפגשים שבועיים שמתקיימים בארץ של מועדוני רכב שונים (אלפא, חמש ועוד)- זו תרבות מוטורית!!

מה שפוגע בתרבות המוטורית, הרבה לפני חברי כנסת ולוביסטים זה אותם עסקנים שמייצרים הרבה יותר אש מאשר תועלת ולוקחים את המעט היפה שעוד נותר- והורסים גם אותו.

רוצים תרבות מוטורית?

תתחילו לקיים מפגשים מסודרים, קיימו מפגשים מאורגנים עם מועדונים "מתחרים", תתנהלו בצורה מכובדת- תיצרו תרבות מוטורית.

זה באמת בידיים שלכם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

ברור שתרבות מוטורית יכולה להתקיים בלי ספורט מוטורי. אבל, ספורט מוטורי רק יתרום, ולא קצת, לתרבות.

שוב, חינוך ותרבות זה לא משהו שבא רק מהבית אלא גם ממסגרת ומהסביבה שלך.

ברגע שאתה גודל בסביבה שמועדדת איפוק על הכביש, סביבה שמאפשרת לך להוציא עצבים במקום חוקי,מסגרת שנותנת לך את הכלים לדעת לשלוט בך וברכב שלך - כל זה רק יחזק ויעזור לתרבות, כי אנשים יתלמדו ויתחנכו ולא יעשו שטויות במקום שאסור.

אני לא מאמין שיהיה אפשר להפסיק לגמרי את הבעיות בתרבות, תמיד יהיה את הדפוק שיעשה שטויות, אבל אפשר להפחית ולגדל דור חדש, דור שגודל בסביבה אחרת.

ספורט מוטורי זה לא אומר תרבות מוטורית, אבל הוא בהחלט משפיע על התרבות. לדעתי לפחות.

עריכה אחרונה על ידי SG159
פורסם

ספורט מוטורי לא יתרום לחינוך כמו שצפיה במשחקים של ברצלונה לא תהפוך אותך לשחקן כדורגל.

משחק כדורגל בדיוק כמו מירוץ מכוניות- show.

מי שרוצה ללמוד לנהוג נכון יכול לעשות זאת גם היום ללא מסלול.

מי שרוצה לחנך לתרבות מוטורית יכול לעשות זאת גם היום, לא צריך מסלול בשביל זה.

כל הקטע של הבכי הזה שאם היה מסלול "אנשים היו נוהגים אחרת" די דומה למוטו של אור ירוק "מהירות הורגת".

אני באמת סקרן כמה אנשים פה היו עולים ליום מסלול בידיעה שזה יסתכם בעלות של 1500 שקלים מינימום (לרכב עממי פשוט ) או כמה אלפים בודדים לרכב רציני יותר.

יום מסלול במסלול רציני יגמור לך סט צמיגים וסט בלמים, זה עוד לפני שדיברת על עלול שימוש במסלול, דלק ובהנחה ולא פירקת את הרכב באיזו פניה או שסתם התחיל לנזול לך הבולם.

יום מסלול זה יום שעולה לא מעט כסף ונותן הרבה פאן (בהנחה ולא השתבש משהו בדרך )- זה לא בהכרח מחנך.

חינוך אפשר לקבל בהרבה פחות כסף גם ללא מסלול.

פורסם

עידן, לכל תושב הונג-קונג באשר הוא זה בעיה להגיע ליבשת בשביל יום מסלול או אפילו בשביל קארטינג?

אני כן חושב שספורט מוטורי יכול לעזור ליצור תרבות נהיגה, אבל כמוך אני לא חושב שזה קשר כל כך גורדי כמו שחלק מהמגיבים כאן חושבים. לא במעט מאחר וכמו שאמרת - גם כשיש מסלול, לעלות עליו זה לא בדיוק הוצאה של יום ביומו...

מסלול המירוצים (ולצורך העניין נכליל גם קארטינג) הוא מקום שמובנה על ציות לחוקים, על ריכוז מלא ומוכנות (גופנית, נפשית, מכנית) למשימה, התמדה - ערכים חיוביים לנהיגת כביש, וזה רק מסביב לפעולת נהיגה עצמה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מסלול המירוצים (ולצורך העניין נכליל גם קארטינג) הוא מקום שמובנה על ציות לחוקים, על ריכוז מלא ומוכנות (גופנית, נפשית, מכנית) למשימה, התמדה - ערכים חיוביים לנהיגת כביש, וזה רק מסביב לפעולת נהיגה עצמה.

זה לא ערכים חיוביים לנהיגת כביש, זה אותם ערכים ב-ד-י-ו-ק!

נהיגה במסלול בדיוק כמו נהיגה בכביש ציבורי מושתתת על מכלול חוקים וענישה כנגד אלה שעוברים על החוקים.

במסלול הענישה יכולה להתבטא בקנסות של זמן (הוספת שניות ) או פסילה וכן הלאה.

בכביש הענישה בצורת פגיעה כספית או הרחקה.

יחד עם זאת, הנהיגה במסלול שונה בתכלית מנהיגת כביש- אין רמזורים, אין קו לבן, אין חניה כפולה ליד פיצוציה, אין עיכוב תנועה כדי לדבר עם חבר, אין זכות קדימה, אין הגבלת מהירות (למעט הנפת דגל או פיט), אין הולכי רגל, אין אופניים חשמליות, אין כניסה ברוורס לאין כניסה, אין מצלמות מהירות, אין רכב שנוסע נגד התנועה.

אפשר למנות עוד הרבה דברים שיש בכביש הציבורי ואין במסלול אבל הפואנטה מובנת- נהיגת מסלול לא דומה בכלום לנהיגת כביש ולכן קשה מאוד ללמוד איך לנהוג בכביש ציבורי מנהיגת מסלול.

הרבה יותר קל להיות נהג מסלול מעולה ובו זמנית להיות חרא נהג בכביש הציבורי מאשר ההיפך- זה פשוט סביבה שונה בתכלית (אולי מתקשר לכך שהרבה טייסים מעולים מעידים על עצמם שהם חרא נהגים- קל להם במרחב אוירי מרווח לעומת כביש סואן עם עוד כלי רכב רבים סביבם ).

תרבות מוטורית לא מתחילה במסלול, היא מתפתחת לשם.

• תוכן חדש...