Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ברשותי ניסאן אלמרה פרפקט 2002 1800.

שלוש שנים עם הרכב ולא ראיתי מוסך מלבד טיפולים שוטפים

לאחרונה לצערי נגמר המזל הטוב ועקב הזנחה קראו מספר תקלות.

לאחר החלפת רדיאטור ניקוי בית מצערת ובדיקה ממוחשבת

המוסכניק הגיע להחלטה שיש בעיה במחשב ניהול המנוע, תקלה ברכיב שמייצב את הטורים

על אף העובדה שניתן להמשיך ולנסוע כרגיל מלבד העניין עם הדלק שנזלל בטירוף,

אני מרגיש שאני חייב למצוא פיתרון לבעיה אבל גם לא לצאת בנזק כלכלי גדול.

מה עליי לעשות? להחליף את המחשב כולו (נזק כלכלי גדול) או שאולי מישהו מפה מכיר מעבדה שיודעת לטפל במחשבים מהסוג הזה? :-(

פורסם

אולי המנוע צעדים מזייף? או מת?

לא הייתי ממהר לגעת במחשב לפני שהייתי גם מוודא שכל החיישנים תקינים.

זה נשמע מוסך בשיטת מצליח, לא הצליח? בא נחליף עוד משהו. כל עוד הלקוח משלם כולם מרוצים.

לפחות הוא מספיק מקצועי בשביל לא להחליף לך את כל הריפודים כדי לפתור את הבעיה...

פורסם

המוסכניק האחרון שהייתי אצלו מומחה בדיאגנוסטיקה ומכיר את הרכב, בדק לי את כל האופציות אפילו הזמין בית מצערת והחליף בינהם על מנת לבדוק ולסגור פינות.

הבעיה היא כמו שציינתי

מה שאני צריך כרגע זה שתקשרו אותי למישהו שהוא אמין ומקצועי ושיודע לשפץ מחשב.

אני גר בבאר שבע ולפי מה שהבנתי אין פה מישהו כזה.

פורסם

אכן ברוב המקרים כאשר הסל"ד נתקע גבוה ברכב הזה והחלפת מצערת לא פותרת את הבעיה צריך להחליף מחשב מנוע (סט התנעה), או לשלוח את המחשב שלך לשיפוץ, העלויות כמעט אותו הדבר .

יש לציין שיש מקרים בהם צריך להחליף גם מצערת וגם מחשב.

וכמובן שלבסוף יש צרוך לבצע כיוונים ע"י סורק תקלות מקורי.

פורסם (נערך)

מניסיון ברכבים האלו כאשר מחליפים מצערת/מנוע צעדים ולאחר מכן מבצעים לימוד ובזמן הלימוד הסורק תקלות "נתקע" במהלך הלימוד אין מה לעשות הבעיה במחשב.

כמובן שיש צורך לבצע בדיקה לפני שקובעים.

אם אתה מחפש מוסך בב"ש אני ממליץ על המוסך שבו אני עובד "מוסך עמית" מוסך מתמחה לרכבי רנו וניסן.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
מניסיון ברכבים האלו כאשר מחליפים מצערת/מנוע צעדים ולאחר מכן מבצעים לימוד ובזמן הלימוד הסורק תקלות "נתקע" במהלך הלימוד אין מה לעשות הבעיה במחשב.

כמובן שיש צורך לבצע בדיקה לפני שקובעים.

אם אתה מחפש מוסך בב"ש אני ממליץ על המוסך שבו אני עובד "מוסך עמית" מוסך מתמחה לרכבי רנו וניסן.

ממה שאני מבין וההכירות שלך עם התקלה אתם ישר מחליפים אצלכם את המחשב? מה זאת אומרת הסורק תקלות ניתקע במהלך לימוד המצערת? אז ברגע שהוא ניתקע אין מנוס מלהחליף מחשב?

פורסם

לצערי בעיה מוכרת

נוזל קירור חודר למנוע צעדים שורף אותו וזה עושה קצר ונזק למחשב הזרקה.

מחליפים מנוע צעדים קונקטור של המנוע צעדים ומתקנים את המחשב במעבדה

פורסם (נערך)
ממה שאני מבין וההכירות שלך עם התקלה אתם ישר מחליפים אצלכם את המחשב? מה זאת אומרת הסורק תקלות ניתקע במהלך לימוד המצערת? אז ברגע שהוא ניתקע אין מנוס מלהחליף מחשב?

האם קראת לפני שהגבת?

"כמובן שיש צורך לבצע בדיקה לפני שקובעים."

בסורק תקלות המקורי, יש כמה פונקציות של לימוד, לא רק למצערת אלא גם לתזמון הצתה, כיוון סל"ד ועוד.

כאשר המצערת תקולה ולא מאפשרת לימוד תקין, ישנו מחוון התקדמות באחוזים של הפעולת לימוד, כאשר הוא "נתקע" זה אומר שיש בעיה במצערת, אבל לא מחייב שהחלפת מצערת תפתור את הבעיה משום שבזמן שהמצערת מקצרת כמו שדנידין הגיב המחשב ניהול נשרף, למעשה רכיב שאחראי על המנוע צעדים נשרף, ולכן החלפת מצערת לבדה לא תמיד פותרת את הבעיה.

לגבי השאלה השניה שלך, גם כאשר רק המצערת תקולה המחשב גם יתקע בזמן הפעולת לימוד.

המצערת ברכב הזה מורכבת, ממנוע צעדים חשמלי ושסתום תרמי שנפתח כאשר המנוע קר ופותח מעבר אוויר להעלאת הסל"ד בזמן מנוע קר.

קורה לרוב שהיחידה הזו נוזלת, האטם פורץ ונוזל קירור חודר למנוע הצעדים ומקצר, ובנוסף הנוזל חודר לצילינדרים במנוע.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

החלפת המצערת הקיימת במצערת שונה לא שיפרה אתהמצב ואף עשתה יותר גרוע. לכן המצערת המקורית הוחזרה למקומה (לאחר ניקוי).

ממה שהוסבר לי הרכיב שאחרי לייצוב הטורים במחשב נשרף ככל הנראה בגלל כניסת מים.

שאלתי האם הגעה למוסך שהמלצת לי עליו אכן תעזור לי לתקן את הבעיה או פשוט תעשה לי שוב פעם בדיקה כמו במוסך האחרון שהייתי בו ותשלח אותי לדרכי?! /-:

פורסם

אני ממליץ לך להגיע למוסך, כשתגיע אלי למחלקת הדיאגנוזטיקה אדאג לטפל ברכבך כמו שצריך עד שהבעיה תתוקן ותהיה מרוצה.

כמובן שאתייחס לבעיה מההתחלה מ 0 ולא אסתמך על הבדיקות שביצעת במוסך אחר.

• תוכן חדש...