Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מלא זמן של חיפושים אחרי הונדה סיוויק 1999 שכולם ממש גמורות מצאתי אחת במצב נורמאלי עם ק"מ 135 אלף יד 4 אוטומט הבחור דרש 12 הורדתי אותו ל9 אלף

לאחר בדיקה זה מה שנמצא ברכב

רעשים במנוע חיצוני מערכת תיומון, נזילות שמן, תושבות מנוע.

מערכת פליטה רועשת

בולמי זעזועים קדמיים חלשים. בולמי זעזועים אחוריים חלשים, נזילות שמן ממערכת הידראולית צינור חיבור להגה.

בוצע תיקון פגיעת חזית הרכב קורת רוחב קדמית סימני הלחמות+ קצה מאחור.

חופש בתמסורת והעברת כח נקישות העברת הילוכים אוטומט + נזילות שמן, שמן כהה.

חלק מהאנשים אומרים לי שזה בסדר ולא נזק גדול מידי במוסך

וחלק אומרים לי שכדאי שלא

ודי ביאס אותי העיניין כי התיאשתי מלחפש תרכב הזה

מה דעתכם? הבדיקה גרועה או בסדר? כמה נזק זה במוסך במידה ואקנה את הרכב ( אני אמור להחזיר לו תשובה עד יום ראשון )

פורסם

חבל שלא באת להתייעץ כאן לפני כן.

בעיניי מוגזם לשלם כל כך הרבה על רכב בן 17. (מה גם שרכב כזה לא לוקחים לבדיקה במכון, אלא בדיקה במוסך ואצל פחח)

יש פה לא מעט דברים לתקן. אבל הדבר המרתיע הגדול - סימני הלחמה וקצה שלדה. נראה שהרכב עבר תאונות לא קלות במיוחד מלפנים ומאחור. זה די דיל ברייקר אם אני הייתי רוכש את הרכב.

בהתחשב בעובדה שהרכב הזה זקוק ליישור קו שיעלה לפחות חצי מעלות הרכישה, אני הייתי מתפשר ומחפש מכונית אחרת, רצוי ידנית (אם אפשר). תקבל רכב מודרני יותר ואולי תצליח למצוא רכב ללא פגיעות רציניות והלחמות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חבל שלא באת להתייעץ כאן לפני כן.

בעיניי מוגזם לשלם כל כך הרבה על רכב בן 17. (מה גם שרכב כזה לא לוקחים לבדיקה במכון, אלא בדיקה במוסך ואצל פחח)

יש פה לא מעט דברים לתקן. אבל הדבר המרתיע הגדול - סימני הלחמה וקצה שלדה. נראה שהרכב עבר תאונות לא קלות במיוחד מלפנים ומאחור. זה די דיל ברייקר אם אני הייתי רוכש את הרכב.

בהתחשב בעובדה שהרכב הזה זקוק ליישור קו שיעלה לפחות חצי מעלות הרכישה, אני הייתי מתפשר ומחפש מכונית אחרת, רצוי ידנית (אם אפשר). תקבל רכב מודרני יותר ואולי תצליח למצוא רכב ללא פגיעות רציניות והלחמות.

היי, תודה על התשובה.

העיניין הוא שאני לא רוצה להשקיע בקניית רכב בסכום יותר גבוה מ10 אלף לא יצא לי לראות הונדות כאלה בפחות מ10 לא בפשפשוק ולא יד שתיים ואני דיי סגור על ההונדה הזאת כי לא עיניין אותי שום רכב אחר שאני יכול לקנות במחיר כזה או פחות..

הסימני הלחמה והשלדה כנראה מתאונה, לפי המילים של הבוחן האוטו עכשיו אחרי התיקון בשילדה בטיחותי לנסיעה ( שאלתי אותו במפורש אם השלדה מספיק חזקה עכשיו ולא פגומה והוא אמר שכן )

למה התכוונתה ליישור קו? (לא מבין הכי גדול במכוניות)

מה סך הכל עלות הנזק המשוארת?

אני מאוד מתלבט , מאוד...

אני ממש נעול על הונדה סיוויק בשנים האלו וחושב מאוד שלא אוכל למצוא אחת נורמאלית מכיוון שהרוב או שעם ק"מ מאוד גבוהה, או שהם על הפנים, או שהם נמצאות בכפרים ושם ביכלל המצב שלהם על הפנים ( אזור הצפון )

פורסם

אתה לא רוצה להשקיע אבל זה מה שיקרה. אתה קונה את הרכב ב9000₪ נניח, אתה תשקיע סכום כסף לא קטן על יישור קו על תיקון התקלות שצצו בבדיקה. וסביר להניח שברכב בן 17 יהיו בלת"מים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כול מי שאמר לך משהו על הרכב, על פי הטופס הזה, לא יודע על מה הוא מדבר.

זה רכב בן 17, והטופס הזה פשוט לא אומר כלום לגבי המצב האמיתי שלו. צר לי להגיד לך.

אתה רוצה חוות דעת אמיתית על הרכב? קח אותו למוסניק שבתקווה יהיה מקצועי ואמין, והוא יגיד לך. אנחנו דרך האינטרנט, לא רואים את הרכב ולא באמת יכולים לעזור לך.

פורסם

הקילומטרז' נמוך מאוד בהתחשב בעבודה שהרכב יד רביעית, זה לכשעצמו היה מדליק נורת אזהרה.

כמו שכתבו לך כאן, מציאה גדולה הרכב הזה לא, יהיו בו תיקונים ובלת"מים כמו בכל רכב שקונים ב 10K ש"ח. בנוסף הרכב צריך לעבור שני טסטים בשנה, אתה מכפיל את הסיכוי שלך להיכשל בטסט הן על דברים מהותיים והן קטנוניים. התאונה שהרכב עבר בעברו לא פוסלת אותו על הסף, אבל יש לבדוק לעומק את משמעותה.

לי נראה שמאיזו סיבה אתה נעול על הרכב הזה, ואם זה הכי נורמלי שמצאת עד עכשיו אז כנראה שניתן לומר לך להתחדש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, הרכב עוד לא בשלב של שני טסטים. רק בגיל 20. הוא כן צריך אישור תקינות בלמים ממוסך מורשה משרד התחבורה לפני טסט.

פורסם
איתמר, הרכב עוד לא בשלב של שני טסטים. רק בגיל 20. הוא כן צריך אישור תקינות בלמים ממוסך מורשה משרד התחבורה לפני טסט.

הקילומטרז' נמוך מאוד בהתחשב בעבודה שהרכב יד רביעית, זה לכשעצמו היה מדליק נורת אזהרה.

כמו שכתבו לך כאן, מציאה גדולה הרכב הזה לא, יהיו בו תיקונים ובלת"מים כמו בכל רכב שקונים ב 10K ש"ח. בנוסף הרכב צריך לעבור שני טסטים בשנה, אתה מכפיל את הסיכוי שלך להיכשל בטסט הן על דברים מהותיים והן קטנוניים. התאונה שהרכב עבר בעברו לא פוסלת אותו על הסף, אבל יש לבדוק לעומק את משמעותה.

לי נראה שמאיזו סיבה אתה נעול על הרכב הזה, ואם זה הכי נורמלי שמצאת עד עכשיו אז כנראה שניתן לומר לך להתחדש.

אני מבין שרכב ב10K זה לא שיא ואני לא יכול לצפות להרבה

אבל זה התקציב שלי, ובתקציב הזה אני לא מצאתי משהו שבאמת התחברתי אליו חוץ מההונדה סיוויק.

אני לא נעול על הרכב כי אם הייתי נעול הייתי כבר חוזר איתו לבית, אמרתי לבחור שאני אחזיר תשובה עד יום ראשון ובגלל זה אני כאן מתייעץ בפורום.

אני מודע לגמרי שיהיו באוטו בלת"מים זה רכב ישן ואני מודע לזה

הרכב עבר טסט לפני שבוע

השאלה שלי בנושא הזה היא האם הנזק עצום ברמה שבאמת אין טעם לקנות את הרכב או שעם השקעה סבירה אפשר ליישר קו ולשמור אותו במצב טוב

כשאני ניגש לקנות רכב כזה אני לא מחפש שלמות כי אני לא אמצא וגם אם כן אז לא ב10 אלף

אז אשמח אם תוכלו לקחת את זה בחשבון ולהגיד לי תשובה בעקבות מה שכתבתי וגם להשערה כלשהי לגבי המחיר של ישור הקו לרכב בעיקרון הדוח של הבדיקה.

תודה על העזרה מראש :)

פורסם

אחזור על מה שכתבו קודמי בפשטות:

יישור קו : טיפול בו מתקנים את הדרוש כדי שהרכב יחזור להיות בטיחותי ותקין (בתקווה).

אתה חייב להכנס עם הרכב למוסך ולבקש הצעת מחיר ל"יישור קו" וגם עיצה לגבי התאונה.

חייבים לתאם את הביקור מראש ולתאם ציפיות.

אחרי בדיקה של שעה הוא יגיד לך "זה יעלה לך ככה וככה".

ייתכן שזה יעלה 1000 ש"ח ויתכן שיעלה 7.

מה 7?! (7 אלף!). אז אתה חוזר למוכר ואומר לו תוריד לי "ככה וככה" או ששלום ולהתראות.

לדעתי אתה ננעלת על רכב שמחירו גם ככה מנופח בשוק אבל בהצלחה.

פורסם

לדעתי רוב הדברים אופייניים לגיל וחלקם (בולמז) לא דורשים טיפול מיידי. פוטנציאל העלויות שאני רואה מהבדיקה:נזילה במסרק, תושבות, מעבר לזה תבדוק את גיל המצטבר מצב צמיגים והברקסים. בקיצור:מציע לא לפסול ולקחת למוסך לבדיקה והצעת מחיר לפני רכישה. מבחינת מחיר-אין לי המלצות(לא מכיר את השוק הזה, אם הקמ אמיתי המחיר נראה לי סביר)

פורסם

טוב תודה על כל התשובות

החלטתי לפסול את הרכב בעקבות ההתיעצות כאן ושיחה עם מוסכניק

יש לכם המלצות לרכבים נוספים שאוכל למצוא במחיר הזה? 10-12 אלף אוטומט

למרות שאני דיי נעול על הונדה אבל אני פתוח להצעות

• תוכן חדש...