Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקישות מהארד דיסק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה יכול לעזור לך בחלק מהמקרים, לא בכולם. ואני אישית פוסל ומחליף כל דיסק שיש בו סקטור פגום, גם אם הוא תוקן, זה אינדיקציה לבעיות עתידיות ואני לא לוקח סיכון.

ממליץ לך לבדוק ב BIOS שהגדרת ה SMART לדיסק פעילה.

לגבי נושא ההקפאה, ניסיתי את זה פעם, זה לא עבד כל כך, אבל בחקירת הנושא בצורה מעמיקה הבנתי שזה גורם לנזק בלתי הפיך, ולכן זה מוצא אחרון בהנחה שאתה לא תמסור את הדיסק לשחזור.

אם המידע ממש חשוב עד כדי כך שאתה כן תמסור את הדיסק לשחזור, אל תעשה את זה חד משמעית.

הבקר של הדיסק יודע להחליף סקטורים פגומים בחדשים. בכול דיסק קיימת רזרבה של סקטורים במיוחד לפעולה מסוג זה.

אם לאחר ביצוע CHKDSK ממשיכים להופיע סקטורים פגומים בכול הפעלה של המחשב או בכול שבוע בהחלט זו סיבה להחליף את הדיסק. אל תשכח שהפסקת חשמל רגעית עלולה לגרום לסקוטרים פגומים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא אמרתי להחליף, אמרתי להיות בהיכון להחלפה.

נסחפת קצת. אם הדיסק נופל אז קונים דיסק חדש ולא צריך להחזיק דיסק רזרבה.

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה מעוד דומה, דיסק של חבר שהיה מונח על המדף כמה שנים חובר והתחיל לתקתק.

הביוס פעם זיהה את הדיסק ופעם לא.

מכיוון שלא רצה לשלם סכומים מטורפים התחלנו משיטות ביתיות שלא עזרו.

פתחנו את הדיסק בבית והראש היה תקוע, הראש הוזז למקומו אבל הדיסק מיד המשיך לתקתק.

הוחלט שיש תקלה בלוח, הזמנו לוח 1 ל 1 מאייביי ב20$ מהלוח הישן הוצאנו את רכיב הfirmware והלחמנו לחדש, לאחר פתיחה בשנית והחזרת הראש למקום הדיסק חזר לעבוד לאחר גיבוי המידע החשוב הרצתי בדיקת סקטורים נמצאו כ20 סקטורים פגומים סך הכול :)

אודי A4

דימה.

פורסם

מצטרף לקיטורים, דיסק של WD 500GB MY PASSPORT עם התמונות (המגובות למזלי) נדפק, כנראה עי הוצאה לא מבוקרת מהמחשב של ה USB (מיד אחרי התחיל בבעיות) ניסיתי את התיקון האוט' נמוצע, נתקע באמצע, ניסיתץי עי תוכנה של WD לבדוק ת הכונן -לא יכל להשלים את הבדיקה וכנל גם למחוק. יש מה לעשות? אין לי בעיה שימחק הכל פשוט אני צריך כונן, זה או חדש?

האם להשקיע בכונן SSD וזהו? ושאלה מהקוטב השני :) למה בעצם לא לשים הכל דיסק און קי של 64? - אין לי צורך ביותר, (התמונות תפסו לי 50GB) ובכלל נראה לי עדיף לפצל על כמה דיסקאוןקי,לא?

תודה

פורסם

הייתה לי בעיה דומה עם דיסק שקצת נדפק בגלל שליפה לא מבוקרת, לא זוכר אם השתמשתי בכלים של וינדווס או בדיסק לינוקס, אבל זה היה מאד פשוט.

למה אתה חושב ש dok יותר אמין?

50 גיגה? תשים בענן וזהו.

פורסם

אם רכיב פלאש על ה DOK נדפק, סיכויי השחזור גרועים מאוד. דיסק קשיח מכני לרוב עושה סימנים לפני שהוא מת אם זו בעיה מכנית, ובבעיה אלקטרונית הרבה יותר קל לשחזר.

• תוכן חדש...