Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר נכנסת לסצינה ויש לך רצון להשקיע, לא עדיף להתקדם לרכב שיש לו פוטנציאל? אתה תשבור את הראש ואת הכיס ולא תקבל שום תמורה הגיונית. לא הנאה ולא הנעה.

E46 330CI

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם כבר נכנסת לסצינה ויש לך רצון להשקיע' date=' לא עדיף להתקדם לרכב שיש לו פוטנציאל? אתה תשבור את הראש ואת הכיס ולא תקבל שום תמורה הגיונית. לא הנאה ולא הנעה.[/quote']

כל אחד והטעם שלו לא ? אני רואה ברכב שלי המון המון פוטנציאל ובעוד המון מכוניות אחרות יש , כמובן לפי טעם , אני לא מפסיק לקבל על הרכב שלי מחמאות , עשיתי עליו פרוייקט מ א' קניתי רכב שהצורה שלו היתה נראת לי יפה ולאט לאט התחלתי לשפר לשנות ולהחליף , עד היום הושקע על הרכב כ 9k-10k על שיפור (פחחות,צבע,צמיגים,גנטים,חלקים במנוע,טיפולים וכו,תושבות,פנים הרכב) וכו וכו

סתם בשביל השיתוף ובכלליות בתמונה אחת, זה הרכב שלי היום :

gm5z4gnhygzd.jpg

וזה הרכב שלי יומיים אחרי שקניתי אותו אחרי כמה פינישים קטנים שלי (ו2 מדבקות שאלוהים יודע מה עבר עלי ששמתי אותם) :

zomwd2gekynz.jpg

.

עריכה אחרונה על ידי D.M.C
פורסם (נערך)

אם כבר נכנסת לסצינה ויש לך רצון להשקיע' date=' לא עדיף להתקדם לרכב שיש לו פוטנציאל? אתה תשבור את הראש ואת הכיס ולא תקבל שום תמורה הגיונית. לא הנאה ולא הנעה.[/quote']

יש לי הרגשה שאתה אומר שלרכב הזה אין פוטנצייל שיפורים על סמך כלום.

כאחד שהשקיע הרבה כסף באוטו הזה, וחבר בפורום אנגלי שמתמחה באוטו הזה. אני אומר לך שיש לרכב הזה פוטנצייל עצום.

בארץ אין כ''כ ידע בנושא שיפור של משהו שהוא לא vag או הונדה.

מגם שהתוכנית היפנית- ''the best motoring'' עשו פרק שלם על הרכב הזה והנהגים שם מבינים קצת יותר ממני וממך בכל מה שקשור לנהיגה.

שכחתי לענות לפותח השירשור.

כמו עניתי, יש לרכב פוטנצייל שיפורים אדיר, ואין סוף אפשרות משחק וסטאפים.

אשאל אותך שאלה פשוטה לפני שאכוון אותך, מה אתה מרגיש שחסר לך באוטו?

מה ההכשרה שלך מבחינת נהיגה?

האם אתה מוכן לוותר על נוחות ופרקטיות? ואם כן עד כמה?

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם
יש לי הרגשה שאתה אומר שלרכב הזה אין פוטנצייל שיפורים על סמך כלום.

כאחד שהשקיע הרבה כסף באוטו הזה, וחבר בפורום אנגלי שמתמחה באוטו הזה. אני אומר לך שיש לרכב הזה פוטנצייל עצום.

בארץ אין כ''כ ידע בנושא שיפור של משהו שהוא לא vag או הונדה.

מגם שהתוכנית היפנית- ''the best motoring'' עשו פרק שלם על הרכב הזה והנהגים שם מבינים קצת יותר ממני וממך בכל מה שקשור לנהיגה.

שכחתי לענות לפותח השירשור.

כמו עניתי, יש לרכב פוטנצייל שיפורים אדיר, ואין סוף אפשרות משחק וסטאפים.

אשאל אותך שאלה פשוטה לפני שאכוון אותך, מה אתה מרגיש שחסר לך באוטו?

מה ההכשרה שלך מבחינת נהיגה?

האם אתה מוכן לוותר על נוחות ופרקטיות? ואם כן עד כמה?

אוי , נראה כאילו מצאתי חבר לחיים

שפכתי על האוטו באמת המון המון כסף , אשמח לדעת על איזה פורום אנגלי מדובר אשמח להציץ בו מדי פעם

וגם אחפש את הפרק על הרכב הזה

כרגע חסר לי בעיקר נוחות , אבל לא אכפת לי לאבד אותה , אסביר את עצמי

לגבי יופי חיצוני ופנימי , נשאר לי עוד כמה פריטים ממש קטנים בפנים האוטו (שק לידית הילוכים , אולי קוויק שיפט את זה אבדוק אחרי שהידית הילוכים תגיע) ואז נשאר לי דאבל דין, סאב ומגבר , אבל זה בשלב יותר מאוחר שאסיים הכל

לגבי הנוחות , יש לי כרגע רעידות בהילוך הראשון וחלק מהשני וזה ממש מציק , חוץ ממה שתיארתי לגבי הבולמים שאני מחליף סט למונארו

אני מנסה להפגש עם אחד מחברי הפורום שכרגע קצת עסוק אני מחכה שיתפנה , הוא יעזור לי בכיוון שסטומים יש לי מעט רעש מהם לאחר שיפוץ ראש והחלפת רדיאטור חדש טיימינג וכו והחלפת הבולמים , בעזרת ה' עוד החודש ( אני כבר נטרף)

אז נוחות אני מחפש בקטע הזה , כי כרגע אני בטוח שאני יותר גרוע מפיאט אונו עם קפיצי הנמכה סינים של הונדה בהילוך הראשון והשני שלי (בציניות כמובן)

ולא אכפת לי לאבד אותה הכוונה היא אחרי שבעזרת ה' אני אפתור את מה שתיארתי בקרוב , אם אצטרך לאבד מעט נוחות לטובת ייציבות או כל דבר אחר אז אעשה את זה

אשמח לדבר איתך בוואצפ אם תרצה , נראה לי שיש לנו הרבה נושא משותף , יש גם אולי דברים שאוכל לעזור לך מי יודע ;)

פורסם

דבר ראשון בכייף.

בקישור הבא תוכל לראות את הפרק במלאו (הוא פשוט ערוך ל4 חלקים, אני לא מוצא את הסרט המלא)

בנוגע לפורום:

http://www.coltuk.org/phpbb3/

אני כבר הרבה שנים לא פעיל שם, אך עדיין קורא המון, ולומד המון ממנו, יש שם חברים שעשו פרוייקטים מדהימים.

חשוב לזכור כמה דברים לגביי הקולט:

אוטו נוח הוא לא, גם לאחר שהחלפתי בעבר סט בולמים וקפיצים חדשיים מקוריים עדיין הוא מאוד קשיח. תוסיף לזה תנוחת ישיבה מאוד נמוכה (המרחק בין הישבן לגחון הרכב הוא אפסי) אתה לא תקבל נוחות נסיעה של משפחתית ממוצאת אפילו באותם שנים (לי אישית אין בכלל בעייה עם זה)

על אחת כמה וכמה, אחרי שתשפר אותו, כמעט כל סטאפ שתבחר יגרע בנוחות.

אחת הבעיות הכי גדולות שעומדות בפנייך היא אפטרמרקט מאוד מצומצם בארץ, היבואן של קוני מייבא לקולט סט קפיצים של mad (חברה שמתמחה בעיקר בקפיצים לרכבי העמסה)

וסט בולמים של koni sport הצהובים, הבעייה שהם מביאים רק את הקידמיים, וכנראה שלאחורים צריך להסתפק במקוריים, ובגלל שהרכב יהיה מונמך אז עדיף חדשים.

לגביי יבוא יש אין סוף מבחר, והבעייה היא רק ייבוא, זה משהו שאני בודק כרגע כי איני מרוצה מהסטאפ הנוכחי שלי.

כשיהיה לי מידע חדש אעדכן.

פורסם (נערך)

לא מצליח לערוך דרך הפלא.

לדעתי, אחד החסרונות של הרכב הזה הוא הגיר.

בנסיעה מנהלתית רגילה אין איתו שום בעייה כלל! הוא עובר חלק יותר מהרבה גירים ידניים מודרניים יותר.

הבעייה מתחילה שאתה בכביש מפותל, בעלייה קיצונית או בירידה קיצונית, ורוצה טיפה להנות.

מעבר למומנט מסויים הילוך שני לא קיים בשבילך, וזה לא פעם יגרום לך איבוד של כוח אחריי סיבוב. ניתן לילמוד לפצות על זה מעט בגז בניים.

מעבר לזה משקל נוצה, כוח ממוצע, היגוי חד יחסית עושים אותה מכונה נחמדה לנהיגה, שוב למי שיודע להשתמש בה.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

צודק מאוד במה שאמרתה על ההילוך השני וגם שגז ביניים יפצה על זה

ולא הבנתי , איך הרכב היה מונמך רק עם שתי קפיצים קדמיים ? הקדימה של הרכב היה יותר נמוך מהאחורה ?

לגבי נוחות הישיבה אני דיי מבסוט , היום התחדשתי גם בריפודים דיי ספורטים עם ספוגים ממש נוחים ויפים , אז הישיבה יחסית נוחה

לגבי הקשיחות אני מקווה שהעניין היה מופחת משמעותית אצלי לאחר החלפה של סט בולמים

יש לך טיפים או רעיונות לדברים שעשיתה אצלך והייתה מרוצה וקיבלתה תמורה טובה ?

בכל הקשר האמת , אחיזה , יציבות , מהירות , נוחות , כוח אולי , שימור , כל מה שעולה לך בראש ונראה לך שעשיתה צעד נכון שכדאי להמליץ

כמו שאתה שם לב אני מאוד אוהב את הרכב הזה ומאוד את הרכב שלי , אני פתוח להמון רעיונות

פורסם

בולם אינו קובע את גובה הרכב, בולם כפוף לקפיץ אשר איתו הוא עובד.

אם אתה מחבר קפיצים מונמכים על בולמים מקוריים, אתה למעשה מכניס את הבולמים למצב לחוץ מעט תמידי, ז''א שהם לא יהיו משוחררים אף פעם בגלל שהקפיץ יותר קצר מהם. לדעתי זה משהו שלא יפגע בהתנהגות של הרכב, אך יקדם את הבלאי של הבולם באופן משמעותי, במיוחד עם הוא ישן.

קיימים בולמים מקוריים, אשר מותאמים להנמכה, ולמעשה קצרים וקשיחים יותר.

הבעייה היא שליבואן היחידי בארץ יש כרגע במלאי רק בולמים קידמיים, ואין צפי למתיי יגיעו גם האחורים.

הערה חשובה! החלק הקידמי של הרכב יותר כבד מן הסתם, לכן בלאי של בולמים מקוריים עם קפיצים מונמכים הוא גבוה יותר.

פורסם

אוי סליחה לא שמתי לב שהתכוונתה לבולמים , אני דיברתי על קפיצים ובגלל זה לא הבנתי ושאלתי אם הרכב מקדימה היה נמוך ומאחורה לא

אפשר מידעעל הקפיצים המדוברים ?

מה המחיר שלהם , מאיפה אני יכול לרכוש סט כזה ?

והשילוב היה ככ נורא של קפיצים מונמכים ובולמים מונארו או שפשוט במקום שאני אצטרך להחליף בולמים אחרי 5 שנים אני אצטרך להחליף בולמים אחרי 3 שנים

תודה רבה

לגבי השאלות על החלפת כל הבושינגים והגומיות יש מישהו שיוכל אולי לעזור ? תודה

פורסם

כמו שאמרתי, הקפיצים הם של חברת mad, חברה די מנוסה בתחום עם מגוון רחב של דגמים, בעיקר לרכבים מסחריים.

השילובים העומדים לרשותך הם:

1- ישראלי קלאסי, קפיצי הנמכה על בולם מקורי. יש שתיי בעיות עם שילוב כזה: 1- הבולם רך בצורה יחסית מהקפיץ המוקשח, מה שגורם לך לאי קבלת ביצוע מקסימלי מהקפיץ. 2- בלאי מואץ של הבולם, מכייון שאחרי שתתקין עליו קפיץ הנמוך והקשיח הוא יהיה במהלך תמידי, גם כאשר תהיה סטטי.

2- רצוי, קפים הנמכה עם בולם שמתאים להנמכה, ראה הודעות קודמות, רשמתי לך לגביי סט כזה, סט כזה ישלים לך את פעולת ההנמכה, ולא יצור בלאי מיותר בשום חלק ברכב.

3- רצוי ביותר, קוייאוברים. הבעיות עם האופציה הזו הם המחירים, סט הכי זול שמצאתי ברשת עולה 4.5K לפני משלוח! סט יקר יותר יעבור את 8K בשלווה.

שלחתי לך בפרטי אודות החנות שממנה קניתי ואת המחירים.

פורסם (נערך)

אתה נכנס מהר לפניות (כי יש לך קויילאוברים ב 9K), אבל אתה לא יכול לצאת מהפניות כמו שצריך כי המנוע חלש מדי.

מה עשינו פה ?

אגב אם אין לרכב ARB קידמי או אחורי אז באמת שאני לא מבין איך אפשר לקבל התנהגות ספורטיבית.

גם עם סט קויילאוברים למירוצים, הגאומטריה של מערך המתלים עדיין בתצורת רכב משפחתי.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תחליט, אם הרכב חלש מדיי למה שתצטרך

ARB?

לא תמיד צריך סטאפ מלא כדי לקבל מה שרוצים, ובגלל זה שאלתי אותו מה חסר לו. יש כאלה שסט קפיצים מוקשחים ומונמכים יענו על הדרישות שלהם, ואין איזשהו סט אפ כללי שכולים חייבים

(מה שנהוג בתרבות שיפורי הבתי קפה, אנשים משפרים את הרכב, שמים את כל מה שחברים שלהם שמו, ואז יושבים בבית קפה במפגש סטטי ומספרים עד כמה הרכב שלהם לא סטנדרטי. לא שבאמת הם צריכים משהו ממה שיש להם.)

שוב, הרכב לא חזק בכלל, אבל הוא חזק ממשפחתית ממוצאת מודרנית אפילו, הוא קל בטרוף, ויש לו אפטר מרקט רחב בחו''ל

כדי לסבר לך את האוזן, מעבר לאפורה של מ' המוכרת לכולם מארועי הדראג, יש עוד אחת לבנה מוסבת לאיבו 6.5. אז בסיס יש.

פורסם (נערך)

אתה אומר לי שעל כל שילדה סטאפ של בולמים וקפיצים וזהו יביא להתנהגות טובה יותר ?

מוסבת לאיבו , ענית לי על השאלה.

דראג ? ענית לי על השאלה.

עכשיו כזאת שלא דורשת השקעה של הון עתק ? כזאת שעשו לה רק בולמים וקפיצים ? לא יבוא לשום שיפור, יביא לנהג תחושת ביטחון שיקרית כי זה לא רכב ספורט. כן , כי אין ARB.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בטוח, אבל יש שלדות שבהחלט כן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...