Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן , הרכב שלי הוא מיצובישי קולט 97 ידנית 1600כבר כ 8 חודשים של השקעה שבינהם הוחלף שונה וחודש המון מהרכב

השלב הבא שלי הוא רבעיית בולמים ולאחר מכן או אפילו באותו זמן תלוי בסכומים הנדרשים לשפר לאט לאט את ההתנהגות בכביש והאחיזה

כרגע כל בור או כל פיפס על הכביש אני שומע ומרגיש מאוד , בולמים חדשים חובה , לפי המלצות הבנתי ש Kyb או מונארו מעולים לרכב כמו שלי , איזה אתם ממליצים ?

ואשמח לשמוע עצות לשיפורים ברכב אשמח אם הם היו מלווים בפירוט כמו מחיר , אולי קישור מאיבי אם זה חלק שכדאי להוסיף ולהחליף ולא יקר

המלצות איפה כדאי להתחיל , מה יקר ומה זול , מה ישפיע ועל מה

סליחה על זה שאני לא מבין גדול אבל אשמח אם היה לי קצת סדר וידע חדש ..

כרגע בשלב הזה אני ויתרתי על שיפורי מנוע , אני כרגע מביא את הרכב למצב שיסע נוח , יציב , טוב

ואחרי שסיימתי עם כל אלו בצורה טובה אני אחשוב על ביצועי מנוע בקטגוריה היקרה , לא שאני שולל דברים שזולים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשמח לעזרה .. או אם יש בעיה מסויימת בכתיבה של השרשור שבגללה אף אחד לא עונה גם אשמח לדעת מה היא :/

פורסם

הוא מתלונן על רעשים, אם אתה רוצה לחדד את התנהגות הכביש, אתה צריך להסתכל לכיוון של קוני ואייבך, הייתי נובר בפורומים בחו"ל כדי למצוא מה הסט-אפ הטוב ביותר עבור הרכב שלך.

מעבר לזה, יתכן ויש כל מיני חלקי גומי במתלה שהגיעו לסופם, אפשר להחליף אותם למחוזקים מה שיחדד מאד את התנהגות הרכב, אך לעיתים על חשבון עידון (תקבל רכב תזזיתי יותר).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שיתחיל מהקל לכבד:

צמיגים, כמו שנאמר כבר.

לחץ אוויר.

בולמים וקפיצים.

החלפת חלקים שחוקים כמו תותבי מתלה.

החלפה לבושינגים מחוזקים זה למי שכבר עשה אופטימיזציה לכל המרכיבים הללו (וליכולות הנהיגה שלו) ועכשיו הגמישות של תותבי הגומי הללו היא מה שעוצר אותו...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אוקיי קודם כל תודה רבה על התשובות

לגבי צמיגים החלפתי צמיגים וגאנטים למידה מעל מה שהייתי (כרגע 14) והורגש עליה משמעותית בייציבות ובאחיזה ובכל הקשור להתנהגות כביש

לגבי לחץ אוויר אני מוודא בתקיפות גבוהה ועכשיו יקרא עוד כדי לדעת במדוייק איזה לחץ אני צריך

לגבי הבולמים אני אחליף למונארו האם אתם חושבים שהם מספיק טובים בשבילי ויחזיקו מעמד ויעשו עבודה טובה ?

לגבי הקפיצים יש לי כמה שאלות , האם יש קפיצי הנמכה במחיר סביר באייבי לרכב שלי ? אשמח לקישור אם מישהו מכיר . הרכב שלי לא הכי נפוץ מבחינת דברים כאלו כמו קפיצי הנמכה ושיפורים למינהם , יש אולי רכב אחר כמו הונדה סיוויק לדוגמא שהקפיצים שמוכרים להם יתאים גם לרכב שלי ?

והאם השמועות האלה ש אם תשים קפיצי הנמכה אז אני יחזור לאותה נקודה שכל בור אני ירגיש והנוחות לא תהיה , כמו שעכשיו אני חווה עם בולמים קשים , גרועים וכנראה ישנים ?

לגבי החלפת גומיות וחלקי גומי שהגיעו לסופם , האם יש סט כזה שאפשר לרכוש ואז ללכת למכונאי להחליף כמה במכה מאשר להתרוצץ גומיה גומיה שאני אפילו לא יודע איך אני מוצא גומיה אחת ואיזה גומיות צריך ויעזור להחליף ..

שוב תודה רבה וסליחה על הבורות ..

פורסם

בוחרים קפיצים ביחס לרכב ויותר חשוב ביחס למנוע שמורכב ברכב, זה קריטי בגלל שכל קפיץ מותאם למשקל הרכב, ויש הבדלים בין קדימה לאחורה. תרכיב קפיץ שלא מתאים לך לרכב ואתה תפגע קשות בביצועים וגם בנוחות.

צריך להחליף גם בולמים בעיקרון. אבל במקומך הייתי מתחיל מבולמים ולא נוגע בקפיצים

תתקין בולמים מקוריים וקפיצים מקוריים, הרכב יהיה נוח הרבה יותר.

במידה ואתה רוצה לשפר התנהגות דווקא הייתי מחפש anti roll bars. במידה וקיים לרכב.

וכן להחליף את כל הבושינגים והגומיות במתלים.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לגבי הנמכה, בהחלט ייתכן שלא תשאיר למתלה מהלך ארוך מספיק כדי לשכך מהמורות, ולכן הגיוני לעשות את זה בשיקול דעת ובמתינות. גם ככה הנמכה של כמה סנטימטרים של מרכז הכובד לא תשנה את ההתנהגות מי-יודע-מה כשלעצמה.

אם הבולמים שלך גרמו להרעה באיכות הנסיעה עם התיישנותם, כנראה שנוצר בהם חיכוך פנימי שמנע מהם לשכך מהמורות. בולם חדש ותקין אמור למנוע את הבעיה הזו.

פורסם
בוחרים קפיצים ביחס לרכב ויותר חשוב ביחס למנוע שמורכב ברכב, זה קריטי בגלל שכל קפיץ מותאם למשקל הרכב, ויש הבדלים בין קדימה לאחורה. תרכיב קפיץ שלא מתאים לך לרכב ואתה תפגע קשות בביצועים וגם בנוחות.

צריך להחליף גם בולמים בעיקרון. אבל במקומך הייתי מתחיל מבולמים ולא נוגע בקפיצים

תתקין בולמים מקוריים וקפיצים מקוריים, הרכב יהיה נוח הרבה יותר.

במידה ואתה רוצה לשפר התנהגות דווקא הייתי מחפש anti roll bars. במידה וקיים לרכב.

וכן להחליף את כל הבושינגים והגומיות במתלים.

לגבי הנמכה, בהחלט ייתכן שלא תשאיר למתלה מהלך ארוך מספיק כדי לשכך מהמורות, ולכן הגיוני לעשות את זה בשיקול דעת ובמתינות. גם ככה הנמכה של כמה סנטימטרים של מרכז הכובד לא תשנה את ההתנהגות מי-יודע-מה כשלעצמה.

אם הבולמים שלך גרמו להרעה באיכות הנסיעה עם התיישנותם, כנראה שנוצר בהם חיכוך פנימי שמנע מהם לשכך מהמורות. בולם חדש ותקין אמור למנוע את הבעיה הזו.

שוב תודה רבה

אז כמו שאמרתם אני כמובן אקשיב לכם תודה אני אתקין סט בולמים חדשים של מונארו החודש כבר בעזרת ה' .

לגבי anti roll bars חיפשתי ולא מצאתי לרכב שלי כזה דבר , אבל לפי הידע המועט שלי זה כמו מוטות מייצבים אני טועה ? גם כרגע אני לא הכי מוצא מוטות מייצבים שמתאימים לרכב שלי אבל לא התעמקתי קשות בחיפוש מיכוון שאני לא יודע איך רושמים מוט מייצב באנגלית והתרגום של גוגל לא הכי עוזר לי

לגבי להחליף את כל הבושינגים והגומיות במתלים , אני לא ככ הבנתי איפה להתחיל , אשמח לדעת האם זה חלקים שנפוצים ואני אלך לחנות חלפים אגיד להם שאני מעוניין להחליף בושינגים וגומיות של המתלים והם ידעו על מה מדובר ויביאו לי ? או מחול ? מה העלות של זה ?

לגבי קפיצי הנמכה , מצאתי באמזון קפיצים שזולים והלוואי שהם גם יחסית טובים ומתאימים לרכב שלי

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00QLTU6GW/ref=pd_aw_sim_sbs_263_2?ie=UTF8&dpID=51JHN%2BFgR9L&dpSrc=sims&preST=_AC_UL100_SR100%2C100_&refRID=051GVKTXXHRTY1VW9WGJ

מה אתם חושבים עליהם ? ואם במידה והם נוראיים , במה זה יתבטא ?

תודה רבה !!

פורסם

לגבי anti roll bars חיפשתי ולא מצאתי לרכב שלי כזה דבר , אבל לפי הידע המועט שלי זה כמו מוטות מייצבים אני טועה ? [...]לא התעמקתי קשות בחיפוש מיכוון שאני לא יודע איך רושמים מוט מייצב באנגלית והתרגום של גוגל לא הכי עוזר לי.

התערבבו לך המונחים:

מוט נגד גלגול - Anti-Roll Bar - הלכה למעשה מדובר בקפיץ (ללא בולם!) לרוחב המתלה. אני דווקא לא בטוח שכדאי להתחיל בהם. קודם תתקין בולמים ואולי גם קפיצים טובים.

מוט מייצב - Strut Bar - חיזוק לשלדה עצמה, שגם היא משמשת כקפיץ נוסף, גם הוא ללא בולם.

לגבי קפיצי הנמכה[...]ואם במידה והם נוראיים , במה זה יתבטא ?

קפיצי הנמכה לא טובים יגרמו לתופעות הבאות:

מתלה שאין לו מספיק מרחב לעבוד ונוטה להגיע לקצה המהלך שלו בנקל.

הורדת מרכז הגלגול - יותר מהעברת המשקל נבלעת בשלדה ויוצרת בה תנודתיות.

בעיה בהעמסה, אפילו של משקלים קטנים, ברכב.

פורסם
התערבבו לך המונחים:

מוט נגד גלגול - Anti-Roll Bar - הלכה למעשה מדובר בקפיץ (ללא בולם!) לרוחב המתלה. אני דווקא לא בטוח שכדאי להתחיל בהם. קודם תתקין בולמים ואולי גם קפיצים טובים.

מוט מייצב - Strut Bar - חיזוק לשלדה עצמה, שגם היא משמשת כקפיץ נוסף, גם הוא ללא בולם.

חן, דווקא לך התערבבו המונחים.

Antiroll bar = מוט מייצב!

Strut bar = מוט גישור!

פורסם

אל תתעסק בקפיצי הנמכה שהם לא Eibach או מקוריים.

אם אתה מתקין Eibach אז תתקין רק Prokit (שחורים) עם בולמים מקוריים במצב חדש.

קפיצים זולים ממותגים אחרים בדר"כ הרבה יותר קשיחים מהמקוריים (ולכן לא יעבדו כלל עם בולמים מקוריים) ומורידים את הרכב יותר ממה שצריך, והם לא מפרסמים נתוני קשיחות של הקפיץ בניגוד לאייבך שהם רק בקצת יותר קשיחים מהמקוריים ולכן הם עוד נוחים יחסית.

תקבל הנמכה של כ 25 מ"מ (תלוי ברכב), הנוחות לא אמורה להיפגע בצורה משמעותית והיציבות תשתדרג עצם היותם פרוגרסיביים.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אוקיי הבנתי תודה רבה

לגבי הקפיצים לאחר מה שעניתם כמובן שכשאני אתקין אני אתקין רק אייבך או סט איכותי אחר שתמליצו , רק הקטע הוא שחיפשתי ולא מצאתי סט שמתאים לרכב שלי , יכול להיות כזה דבר ? יש אולי דגם שהוא כמו הרכב שלי שמתאים ?

ומה המחיר לסט כזה ? אולי כדאי לקנות יד שניה , האם מומלץ ?

לגבי מוט מייצב גם קשה למצוא אבל אני חושב שאפשרי לא התעמקתי ואני חושב שאת זה אשאיר לשלב קצת יותר מאוחר כרגע דבר ראשון בולמים , דבר שני במידה וההוצאה לא ככ גדולה אז כמו שאמרתם על הבושינגים והגומיות מיכוון שכשהייתי מתחת לאוטו על ליפט אז כן ראיתי שהגומיות יבשות חלקן יותר חלקן פחות ולאחר מכן קפיצים אחרי שיסתדר למ כל הראש וימצא בדיוק מה מתאים לי לאחר תשובות שלכם

עדיין מחכה לתשובה לגבי הבושינגים והגומיות

לגבי להחליף את כל הבושינגים והגומיות במתלים , אני לא ככ הבנתי איפה להתחיל , אשמח לדעת האם זה חלקים שנפוצים ואני אלך לחנות חלפים אגיד להם שאני מעוניין להחליף בושינגים וגומיות של המתלים והם ידעו על מה מדובר ויביאו לי ? או מחול ? מה העלות של זה ?

עוד שאלה קטנה שדיי עניינה אותי , אני רואה הרבה שאנשים שמים קויילואוברים , מוכרים וכו , מה זה , מה ההשפעה , כדאי /צריך / משפיע / ?

באמת תודה על כל העזרה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קויילאובר לא משפר נוחות, להפך. קויילאובר זה קפיץ משולב עם בולם שאפשר לכוון את הגובה של הרכב ידנית. אם אתה מעוניין להקשיח ולהנמיך את הרכב תקנה קויילאוברים, אבל זה לא מה שכתבת. סט קויילאוברים איכותיים באמת שניתן לכוון בו גם את הקשיחות של המתלה זה לא סיפור זול בכלל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...