Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוח/ארון חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביב, אני ביצעתי לא מזמן הגדלת חיבור בעבודה (250 אמפר) וחברת החשמל הגדירה לחשמלאי שלי איזו אלקטרודה לתקוע, עד איזה עומק ואיזה כבל לשים ואחרי שעשה עברתי את הביקורת שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
איציק לשאלתך- אכן נדרש מכשיר מיוחד לבדיקת הארקה ורוב החשמלאים לא מחזיקים. למכשיר 3-5 אלקטרודות שתוקעים באדמה במרחקים מוגדרים. בנוסף Loop tester שגם הוא חשוב לבדיקת תקינות ההארקה.

הניסיון שלי עם האלקטרודות שמוכרים לא מזהיר. באדמה קשה לא ניתן להכניס אותן, לעיתים קרובות האורך לא מספיק וחיבור 2 אחת לשניה לא עולה יפה. גם אם הכל הצליח מתקבלת התנגדות הארקה לא טובה. יכול להיות שהבדיקות הפשוטות (למשל עם התקע שוויסבורד מוכר) יעברו, אבל זה לא אומר שההארקה תקנית ותקינה.

במקרה אחד שנדרשתי להשתמש באלקטרודה הכנתי אלקטרודת נירוסטה באורך 2 מטר, עם ראש מקדח וידיה שרותך לה בקצה התחתון, וזנב SDS לפטישון שרותך בקצה העליון. קדחתי אותה פנימה עם פטישון וגם אז הרגשתי שאורך כפול היה עדיף. במקומות שבהם מבוצעת בדיקה מקצועית (מוסדות מסודרים ולא אדם פרטי) לרוב זה לא מספיק ושותלים מוליך הארקה אופקי סביב כל המבנה, כולל חיבורו למספר אלקטרודות בדרך ולעיתים אף ריתוך לזיון המבנה. פחות מזה לא נותן תוצאה שבודק יכול להעביר. בבתים משותפים ישנים נדיר מאד שעושים את זה וכשזה נעשה ועד הבית משלם.

ברוך השם שבבתים מודרניים משתמשים בהארקת יסוד ואיפוס במבנה.

תודה על המידע :mm_yeah:

אגב, האם לדעתך (במקרה של פותח השירשור) היה עדיף להשתמש בצינור מים הראשי לבניין כהארקה (כמו שעושים האינסטלטורים שמחליפים את הצינור הראשי לפלסטיק וסוללים כבל במקביל) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אביב, אני ביצעתי לא מזמן הגדלת חיבור בעבודה (250 אמפר) וחברת החשמל הגדירה לחשמלאי שלי איזו אלקטרודה לתקוע, עד איזה עומק ואיזה כבל לשים ואחרי שעשה עברתי את הביקורת שלהם.

פעם ראשונה שאני שומע על זה. יכול להיות שהם הבינו שעדיף כך מאשר להשאיר את שיקול הדעת לחשמלאי שלרוב לא מבין בזה מספיק. מה היו הדרישות המדויקות? האם לאחר מכן הם ביצעו מדידות או רק בדקו ויזואלית עמידה בדרישות?

תודה על המידע :mm_yeah:

אגב, האם לדעתך (במקרה של פותח השירשור) היה עדיף להשתמש בצינור מים הראשי לבניין כהארקה (כמו שעושים האינסטלטורים שמחליפים את הצינור הראשי לפלסטיק וסוללים כבל במקביל) ?

איציק

שאלה שאין לה תשובה פשוטה. בשורה התחתונה זה מאד תלוי במצב בשטח.

אם תסתכל בהיתרי בניה עדכניים תראה שהרשויות המקומיות מסירות אחריות ומציינות במפורש שאין להשתמש בצנרת המים להארקה. הסיבה דיי הגיונית- הצנרות הראשיות (לפחות עד השעון הראשי) הן צנרות עטופות. את הצינור המגוולוון עוטפות מספר שכבות פלסטיק רציניות (לעיתים שכבת בטון ועליה פלסטיק, תלוי בקוטר). ברור שבמצב כזה יש בידוד כלפי האדמה. בפועל היות והמים עצמם מוליכים מתקבלת הארקה סבירה. מעבר לכך כפי שאתה יודע כל אינסטלטור שמכבד את עצמו כיום יניח צנרת ברזל שאחרי השעון תוך שימוש בצינור סקדיול עטוף (מעטה כחול), כך שגם הצינורות שמובילים לחנוכיות או מבודדים, או לגמרי מפלסטיק.

במקרה של בית ישן מה שהייתי עושה זה מכניס אלקטרודה ארוכה ככל שניתן, מודד בעזרת רב מודד פשוט הפרש פוטנציאלים בין האלקטרודה לחנוכיה ובמידה והפרש הפוטנציאלים זניח הייתי מגשר את האלקטרודה לחנוכיה. בגדול כל אלו פתרונות חפלפ, אבל לך תשקיע במקרה של בין ישן...

בעולם הזה הכל פשטות. קח עוד דוגמה- פציעת אחד העמודים וחיבור הארקה לזיון. מבחינת הארקה כנראה שתתקבל תוצאה טובה. אם תשאל קונסטרוקטור הוא יתנגד בתוקף. כדי לקבל חיבור טוב צריך לרתך. פלדת זיון רגילה אינה מאושרת לריתוך (יש אגב כזו מיוחדת שכן). מעבר לכך זרמי הארקה שיזרמו שם יגרמו לקורוזיה מוגברת של ברזל הזין. בקיצור, הכל פשרה אחת גדולה.

הפתרון המכוסת"ח ביותר הוא להכניס אלקטורה (אחת או שתיים בטור) ולצאת ידי חובה.

פורסם (נערך)

הם התחילו עם בדיקות עם כל מיני מכשירים בין ההארקה לאפס ולפאזות, אחר כך בדקו כל מיני דברים שאני לא מבין בהם ובאו עם הדרישה.

עריכה: אם ביתה לך צנרת עטופה זה היה עוד חצי צרה. רוב הצנרת החדשה היום היא בכלל פלסטיק.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

לא ענית על מה ששאלתי :-)

האם לאחר הביצוע הם בדקו שוב עם מכשירי מדידה או שרק ראו שמה שעשו תאם לדרישות שלהם?

פורסם

אני לא יודע מה הולך אצלך במפעל אבל קשה לי מאד להאמין שהארקה למפעל שלם עם חיבור 3x250 נסמכת על אלקטרודת הארקה אחת. אם אכן זה המצב אז יצאת בזול מאד מהסיפור.

פורסם

אביב - הרי הוא לא התחיל מאפס היה כבר מתקן, כנראה לא קטן. מנחש שהוא מדבר על התוספת למה שהיה כבר קודם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אביב, זו הגדלה מ 120 אמפר.

יש הארקה מרותכת לעמודים אבל היא בת 25 וכנראה לא מספיקה (עמודים טרומיים שיצוקים בתוך יסודות בטון).

• תוכן חדש...