Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוח/ארון חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני אציין שאני הולך להזמין חשמלאי לביקור, אני לא מתכוון להתעסק עם זה.

אבל אני רוצה להיות מוכן עם שאלות והתשובות.

אם זה אפשרי להבחין מהתמונות , מה הולך לי בלוח חשמל.

1. קודם כל, יש לי שתי שעונים, אחד לכל הבית, והשני פעיל רק

לדוד מים.

2. אין לי ראשי. הפחת הוא משמש גם כראשי.

3. שמתי לב שכולם 10 אמפר.

4. גם לדוד יש 10A משום מה.

יש לציין שאין בעיות ושום דבר לא מקפיץ ואין נפילות מתח.

uploadfromtaptalk1450599848891.jpguploadfromtaptalk1450599864087.jpguploadfromtaptalk1450599882047.jpg

פורסם

פחת לא תקני

כל הרכיבים למעט מא״ז אחד של שניידר סינים זבל

אין מפסק ראשי (פחת לא מחליף מא״ז ראשי כי אין לו הגנה תרמית)

לוח ישן שנראה כמו הצרות שלי.

הלוח מונח ישירות על ארון עץ ללא גב חסין אש (״גב אסבסט״)

יש להחליף את כל הלוח ללוח תקני.

מעבר לזה יש סיכוי לא רע שאין לך כלל הארקה בבית.

פורסם

תודה אביב,

לגבי הארקה , זה מחובר על הקו מים. יש שם אחד מחובר על הקו שלי. השאלה אם זה שייך לדירה שלי או לא , את זה אני לא יודע, איך בודקים?

דרך אגב, בשביל לעשות שם סדר צריך ניתוק מחברת חשמל לדירה ?

צריך להגיע טכנאי ומעניין לדעת.

פורסם

עדכון:

הגיע החשמלאי בדק את הלוח, לבנתיים הוחלף פחת חדש ומא"ז ראשי של ABB .

אין ארקה לדירה !!!

לפני שנתיים הוחלפה צנרת המים בבנין לצנרת פלסטיק ומאז אין הארקה בבנין , מסתבר שאף דייר לא מוכן לשלם בשביל ביצוע העבודה .

אני הולך לברר כמה עולה אלקטרודה נחושת וכבל ונעביר לאדמה ויישירות אלי ללוח. למזלי אני קומה ראשונה\קרקע.

תודה.

פורסם

כן יש שם 2 של 16 אמפר, מטבח ומחסן.

אם כבר היית מחליף הכל, עוד כמה עשרות שקלים אבל לפי מה שנראה זה רק הצרות הקטנות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ראיתי פה ושם בניינים ישנים שעברו מצנרת מתכת חלודה לפלסטיק.

האינטלטור בעצמו חיבור כבל 10 ממ"ר (צבע צהוב ירוק - להארקה) בין הצינור הראשי שמגיע מהאדמה (ברזל), היכן שממוקם המונה הראשי של הבניין, ועד לצנרת הברזל של השעונים של הדירות, באמצעות חיבור מתאים (צריך לקנות סוף חוט מתאים עבור הכבל + 2 אומגות עם ברגים [יש סט כזה בכל טמבוריה טובה] שמתהדקות על הצינור ברזל.

דירות שהחליפו צנרת העבירו מהצנרת ברזל של השעונים ללוח החשמל שלהם. לפי מה שראיתי זה עבד טוב.

דבר עם החשמלאי שלך ושאל מה הוא אומר על הפתרון הנ"ל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חשבנו על זה, הבעיה עד המונה הראשי של הבניין יש כמה עשרות מטרים וגם שם לאורך הדרך חלק מפלסטיק חלק מתכת.

יותר פשוט לי למשוך 5 מטר מהלוח לאדמה.

פורסם

השאלה היא האם מה שאתה תעשה בעצמך (אלקטרודה לאדמה) יהיה אפקטיבי יותר \ טוב יותר מהצינור המתכתי של הצנרת העירונית, או לא.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ראיתי פה ושם בניינים ישנים שעברו מצנרת מתכת חלודה לפלסטיק.

האינטלטור בעצמו חיבור כבל 10 ממ"ר (צבע צהוב ירוק - להארקה) בין הצינור הראשי שמגיע מהאדמה (ברזל), היכן שממוקם המונה הראשי של הבניין, ועד לצנרת הברזל של השעונים של הדירות, באמצעות חיבור מתאים (צריך לקנות סוף חוט מתאים עבור הכבל + 2 אומגות עם ברגים [יש סט כזה בכל טמבוריה טובה] שמתהדקות על הצינור ברזל.

דירות שהחליפו צנרת העבירו מהצנרת ברזל של השעונים ללוח החשמל שלהם. לפי מה שראיתי זה עבד טוב.

דבר עם החשמלאי שלך ושאל מה הוא אומר על הפתרון הנ"ל.

איציק

שלה כבדה

פורסם
השאלה היא האם מה שאתה תעשה בעצמך (אלקטרודה לאדמה) יהיה אפקטיבי יותר \ טוב יותר מהצינור המתכתי של הצנרת העירונית, או לא.

איציק

תאמת, אני לא יודע . אולי שינוי מזערי לטובת הצנרת העירונית. אין לי מושג.

בכל מקרה היום נקנתה האלקטרודה (45ש"ח) ועוד כמה אביזרים סה"כ 150 ש"ח .

פורסם
תאמת, אני לא יודע . אולי שינוי מזערי לטובת הצנרת העירונית. אין לי מושג.

בכל מקרה היום נקנתה האלקטרודה (45ש"ח) ועוד כמה אביזרים סה"כ 150 ש"ח .

יפה מאוד.

תעדכן איך התבצע התהליך ואם הכל עובד כמו שצריך.

אגב, איך אתה בודק את ההארקה אכן תקינה ב 100% כמו שצריך להיות בתקן ? הבנתי שיש מכשירים מיוחדים לזה אבל לא נכנסתי לעובי העניין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה, נעדכן. אצלי החשמלי בדק עם רב מודד בין אפס/ארקה או בין הפאזה/ארקה.

הבנתי ממנו שאמורים להיות ערכים נמוכים.

לשכן שלי יש מכשיר מגניב בצבע צהוב מסוג תקע לבדיקת ארקה.

כזה:

פורסם

איציק לשאלתך- אכן נדרש מכשיר מיוחד לבדיקת הארקה ורוב החשמלאים לא מחזיקים. למכשיר 3-5 אלקטרודות שתוקעים באדמה במרחקים מוגדרים. בנוסף Loop tester שגם הוא חשוב לבדיקת תקינות ההארקה.

הניסיון שלי עם האלקטרודות שמוכרים לא מזהיר. באדמה קשה לא ניתן להכניס אותן, לעיתים קרובות האורך לא מספיק וחיבור 2 אחת לשניה לא עולה יפה. גם אם הכל הצליח מתקבלת התנגדות הארקה לא טובה. יכול להיות שהבדיקות הפשוטות (למשל עם התקע שוויסבורד מוכר) יעברו, אבל זה לא אומר שההארקה תקנית ותקינה.

במקרה אחד שנדרשתי להשתמש באלקטרודה הכנתי אלקטרודת נירוסטה באורך 2 מטר, עם ראש מקדח וידיה שרותך לה בקצה התחתון, וזנב SDS לפטישון שרותך בקצה העליון. קדחתי אותה פנימה עם פטישון וגם אז הרגשתי שאורך כפול היה עדיף. במקומות שבהם מבוצעת בדיקה מקצועית (מוסדות מסודרים ולא אדם פרטי) לרוב זה לא מספיק ושותלים מוליך הארקה אופקי סביב כל המבנה, כולל חיבורו למספר אלקטרודות בדרך ולעיתים אף ריתוך לזיון המבנה. פחות מזה לא נותן תוצאה שבודק יכול להעביר. בבתים משותפים ישנים נדיר מאד שעושים את זה וכשזה נעשה ועד הבית משלם.

ברוך השם שבבתים מודרניים משתמשים בהארקת יסוד ואיפוס במבנה.

פורסם (נערך)

אז היום יש לי ארקה בדירה.

הכל הלך חלק עד שהגעתי לאדמת לס. לקח קצת יותר זמן, אבל בסופו של דבר כל המטר וחצי נכנס לאדמה, 12 מטר של כבל 10 מ"מ מהארון לאדמה.

משהו שקרה הערב,

במקרה הלך הפחת אצל גיסתי לפני שעה בערך.

התקשרה לחברת החשמל , שלחו לה טכנאי והחליפו לה פחת חדש בעלות של 52₪.

פעם ראשונה שאני שומע על שירות כזה.

עריכה אחרונה על ידי dmxsir

• תוכן חדש...