Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, צריך את עזרתכם.

יש לי ברכב רדיו דיסק של pioneer dehx4750bt וגם רמקולים של pioneer, ושאני שומע מוזיקה, ככל שאני מגביר את הווליום אני שומע רעש מעצבן כזה מהרמקולים, סוג של חריקה כזאת מוזרה, ואני לא מבין ממה זה. זה בעיקר שיש באסים בשיר אז הבאסים כאלה חורקים.. משהו יודע מה הבעיה? אולי משהו בהגדרות של הרדיו דיסק..?

תודה !

פורסם

גם אנחנו לא מבינים ממה זה, כי אין לנו איך לשמוע את מה שאתה שומע.

האם מדובר ברמקולים מקוריים של הרכב או משודרגים (ואם כך, אז מה הדגם)?

האם יש גם מגבר (ואם כן, מה הדגם)?

אם מופעלת אצלך בר"ד פונקציית לאודנס - כבה אותה.

דרך פונקציית HPF Setting שנה ל-80 או אפילו 100 הרץ ובדוק אם התופעה שתיארת חולפת או לפחות פוחתת.

פורסם
גם אנחנו לא מבינים ממה זה, כי אין לנו איך לשמוע את מה שאתה שומע.

האם מדובר ברמקולים מקוריים של הרכב או משודרגים (ואם כך, אז מה הדגם)?

האם יש גם מגבר (ואם כן, מה הדגם)?

אם מופעלת אצלך בר"ד פונקציית לאודנס - כבה אותה.

דרך פונקציית HPF Setting שנה ל-80 או אפילו 100 הרץ ובדוק אם התופעה שתיארת חולפת או לפחות פוחתת.

תודה על התגובה. מדובר ברמקולים משודרגים של חברת pioneer, ואין לי מגבר.

לגבי מה שאמרת לעשות ברדיו דיסק, כיביתי את פונקציית לאודנס, וגם מה שאמרת לגבי הHPF, וזה עבד. אין חריקות וזה נשמע סבבה לגמרי. מה בעצם עשינו פה ? מהי פונקציית לאודנס וה-HPF ? כי אני מבין שיש פה איזשהי בעיה כי זה לא אמור לקרות.. כמובן שמרגישים קצת שהסאונד לא איכותי וחזק בלי הפונקציות האלה.. אבל עדיין זה עדיף על המצב הקודם אז תודה רבה.

אשמח אם תעזור לי עם השאלות ששאלתי.

פורסם

לאודנס מגבירה תחום תדרים מסויים. כפועל יוצא האות הסופי עשוי להתעוות ולגרום לרעשים הנלווים שתיארת או פשוט להישמע רע.

במקרה הגרוע, אתה יכול לנסות את מצב Low שלו.

HPF חותך למעשה תדרים מתחת לנקודת ההגדרה ומאפשר מעבר של תדרים מעל לנקודה (High Pass Filter).

רמקולים פשוטים, בגודל סטנדרטי ובלי התקנה מיוחדת לא מסוגלים לייצר תדרים נמוכים מבלי לעוות אותם או ל"ווברץ".

אתה יכול לנסות נקודות נמוכות יותר ולראות בסופו של דבר מה עובד הכי טוב עבורך.

בכל מקרה, על שני הדברים האלו ועוד רבים אחרים תוכל למצוא חומר באמצעות חיפוש, בין אם פה בפורום או ברחבי הרשת (בעיקר באנגלית).

כמו כן, אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

פורסם

לגבי הHPF, שמתי אותו על 80 וגם על 100 ולא הרגשתי הבדל בחריקות, כנראה הבעיה הייתה בלאודנס.

אם אין הבדל בין 80 ל100 על מה עדיף לשים שיהיה יותר איכותי? בנוסף גם היה לי אפשרות שם באותו שורה של ה80 או 100 היה רשום לי -12 או -24.. מה ההבדל?

עכשיו לגבי מה שאמרת על התדרים, מה בעצם אני אמור לקנות כדי לשפר את זה? אני לא מחפש עכשיו איזה סאונד מטורף ובאסים של מסיבה, רוצה סאונד איכותי וברור זה הכל..

תודה.

פורסם

אם אתה יכול להוריד ל-80 והרמקולים עדין נשמעים טוב, אז אחלה.

כאמור, אתה יכול לנסות גם נמוך מזה. יכול להיות שבווליום שאתה שומע תוכל לרדת נמוך יותר בלי לעוות את הצליל.

אין קשר לאיכות. מדובר בתדרים שהרמקול מוגבל לנגן. טווח שמיעה של בני אדם מוגדר 20 הרץ עד 20 אלף הרץ.

12- או 24- זה הסלופ (slope) או המתלול. 24- יותר תלול.

כאמור, בצע חיפוש על המושגים האלו.

כדי לייצר תדרים נמוכים יותר רוכשים בדר"כ סאבוופר (שאליו נלווה מגבר).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי ברכב רדיו דיסק של פיוניר deh-x4750Bt, וקניתי עכשיו רמקולים קדמיים של קומפוננט פוקל R165s2.

לגבי הרמקולים האחוריים, הם עובדים על הפנים, חורקים ולא נשמעים טוב אז פשוט אני לא משתמש בהם, שמתי בהגדרות של הרדיו דיסק שהסאונד של הרמקולים ייצא רק מקדימה.

עכשיו למרות זאת, הקומפוננט לא נשמעים טוב כל כך..

משהו יכול להמליץ לי מה לשים בהגדרות של הרדיו דיסק כדי להוציא את המיטב? מבחינת הלאודנס, hpf וכו׳..

תודה!

פורסם
נסה להסיק מסוף ההודעה שלי כאן, מה הכיוונים הבסיסיים להתחיל מהם.

יש עוד שרשורים דומים לכך.

תודה הסתכלתי, אני ינסה ליישם. לגבי הHPF, ככל שהמספר שם יותר גבוה זה יותר מכביד על הרמקולים או להפך?

ובעיקרון אם הרמקולים הקדמיים עושים את העבודה, צריך לקנות רמקולים אחוריים?

תודה

פורסם

גבוהה יותר, פחות צלילים נמוכים (באס) ופחות עומס על הרמקולים וההגברה.

בעקרון לא.

וכבר נתתי לך בגדול מענה בשרשורים אחרים שלך, גם בענין עדיפות השדרוג וגם בענין הרעשים מהרמקולים האחוריים שלכאורה הסתדר לך.

פורסם

יש לי ברכב רדיו דיסק של פיוניר deh-x4750Bt, ורמקולים קדמיים של קומפוננט פוקל R165s2.

הרמקולים האחוריים לא עובדים אז העברתי את כל הסאונד שייצא רק מקדימה.

הבעיה היא שמתי שיש באסים בשיר, יש רעש של חריקה כזאת, רעש מעצבן שנשמע רק בבאסים. מה שניסיתי לעשות בשביל לסדר את זה זה לכבות את הלאודנס, ואת הHPF העליתי ל160(זה היה על 80). חייב לומר שזה נשמע יותר טוב אבל עדיין פה ושם יש בקטנה חריקה, ובכללי זה מפריע לי שאני אמור לכבות באסים וכל זה, קניתי רמקולים די טובים למה בכלל אמור להיות בעיות? משהו יודע מה אפשר לעשות?

האם בשביל לשמוע מוסיקה כמו שצריך ובאסים ברגיל אני צריך להשקיע יותר ולקנות עוד דברים או שאפשר לסדר פה משהו?

תודה

:-)

פורסם

הייתי גם מנסה לכוון בעזרת האקולייזר אבל מדובר כאן בסט

בסיסי מאוד מסידרת האודיטור של פוקל כך שפחות או יותר עשיתה את המקסימום

מה שגם הייתי ממליץ אם אתה רוצה באסים טובים להוסיף רמקולים 6X9 במידה וניתן.

פורסם

אומנם לא יצא לי לשמוע את האודיטור, אבל נשמע לי קצת מוזר שהוא לא מצליח לנגן באופן סביר כשהוא חתוך ב-160 הרץ, שנשמע לי כמו חיתוך יחסית גבוה עבור רמקול 6.5.

גם אי אפשר להבין למה אתה מתכוון ב"חריקה" ואם התיאור הזה נאמן למקור.

אולי הרמקול במקרה לא תקין, למרות היותו חדש. אולי הוא לא יושב לגמרי במקום ומשהו מפריע לו לתזוזה. אולי הכל בסדר ופשוט אתה שומע רעשים מהדיפון של הגטס. אולי בכל זאת יש איזשהו כיוון בר"ד שאינו נכון או מתאים או שניתן להשתמש בו כדי לתקן המצב או אולי סיבה אחרת שלא עלתה לי כרגע לראש.

בהתחשב שזו לא פעם ראשונה שאתה מתייחס לבעיה, אולי כדאי לגשת בחזרה למתקין ולהיוועץ עימו (או לגשת לאחד אחר אם יש ספק כלשהו במקצועיות ההתקנה שבוצעה).

ובכל מקרה צריך לבדוק מה מצב האחוריים שלך ו/או לפעול לפי עצת המלך לגבי רמקולים 6X9 (כל עוד לא נכנסים לפרויקט הגברה וסאב שמייקר כמובן את הענין).

• תוכן חדש...