Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר מספר חודשים שהסאב שלי הפסיק לעבוד לאחר שבהתחלה הוא היה פועל למספר דקות , ולאחר מכן היה מפסיק לזמן מסויים.

מה הדרך הכי טובה לבדוק אם התקלה היא בסאב עצמו ,אולי עם אום מטר?

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מציע קודם לערוך חיפוש, יש הרבה מידע על תיקון ובדיקת סאב וופר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כרגע בדקתי את הסאב בעזרת אום מטר ,והתוצאה לא טובה :-(

ההתנגדות קופצת בין 1.5 אום לבין 2 אום ולא מתייצב.

זה אומר שהסאב הלך לעולמו , ואני צריך לחפש סאב חדש?

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

בדוק עם מכשיר האום מטר נגד או רמקול אחר וראה כי הוא מודד ההתנגדות יציבה.

אולי הבטריה במכשיר חלשה.

נתק את אחד או שני החיבורים בסאב מהמגעים, ובדוק על חיבורי הסאב את ההתנגדות.

לפני הבדיקה - בדוק את מצב החיבורים מלמטה , מההדקים לתוך ממברנת הסאב, אם אין קרעים או חופש.

לחץ קלות על דפנות הסאב באופן שווה, ושחרר מיד.

נסה לשמוע אם הוא משמיע חריקות בתנועה מכיוון הסליל כאשר הוא בתנועה.

אם יש רעשי חיכוך, או הסליל יצא ממרכוז, או הסליל נשרף חלקית .

יש עיוות בממברנה או בטבעת הסראונד, היא חלשה /מעוותת

כעת במצב משוחרר בדוק את ההתנגדות.

אם הוא ממשיך להראות התנגדות לא יציבה אחרי כ 3 שניות של בדיקה - יש בעיה.

במידה והסליל תקין - יש מעבדות היודעות למרכז, או להחליף טבעות סראונד וכו'

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה רבה על ההסבר אייל :-)

אני אבדוק את זה מחר.

פורסם

הסאב הוא Arsenal 12" ,מהסאבים שאליקו מכר לפני מספר שנים.

פורסם (נערך)

אני מוצא ברשת דגמים כאלו של JVC, אבל נראה לי שלא בזה מדובר, נכון (עריכה - כנראה Ascendant Audio)?

אשאל אחרת, כמה סלילים יש לסאב ובאיזה התנגדות? ואם יש שני סלילים האם מדדת כל אחד בנפרד או כשהם מחוברים?

ההתנגדות שאתה מודד עם מולטימטר (DC Resistance) בדר"כ תהיה נמוכה יותר

מההתנגדות המוצהרת של הסאב (Nominal Impedance).

בנוסף כל תזוזה קלה של הממברנה תגרום לשינוי של ההתנגדות הנמדדת.

אבל תכלס אייל הסביר מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אכן מדובר בסאב עם 2 סלילים שמחוברים במקביל.

האמת שאני לא ממש זוכר של מי הסאב הזה , אבל אכן לא מדובר על JVC.

אשתדל מחר לעשות מה שאייל הסביר.

פורסם

אני די משוכנע שמדובר באסנדנט.

אני מניח שמדובר בשני סלילים של 4 אוהם, כאשר מצאתי נתון Re של 3.35 אוהם, מה שאומר שבחיבור מקבילי יוצא 1.675 אוהם.

זה די תואם לתוצאות הבדיקה שלך ומסביר למה המולטימטר התנדנד בין 1.5 ל-2. סביר שהוא פשוט לא רגיש מספיק כדי לאבחן ביניהם.

כך שלפחות במצב סטטי כנראה שהסאב תקין.

בדוק כאמור את כל הצעותיו של אייל ותתחיל מבדיקה פשוטה של כל החיבורים והחיווט על הסאב עצמו.

פורסם

בכל מקרה אשמח לקבל ממכם המלצות לסאב חדש שיכול להשתלב בצורה מתאימה למערכת שאני מתכנן לשדרג בקרוב מאוד.

בדלתות מותקנים לי המיד באס קלארוס 6.5" , על הדשבורד יש לי (לפחות לבנתיים) הטוויטרים C1 של הקלארוס ,לזה אני מוסיף את המידים HAT L3 V1 שיותקנו ליד הטוויטרים.

ה-HU הולך להיות טאבלט של נקסוס 7 עם ממיר לאופטי, שיחובר לפרוססור BIT ONE.

ה-Sundown SAE-1200D ( 300RMS ב-4 אום ) ימשיך להגביר את הסאב.

המיד באס והמידים יוגברו ע"י מגבר 4 ערוצים (100RMS לערוץ) TRU S45.

והטוויטרים ימשיכו להיות מוגברים ע"י הג'נסיס ST60.

איזה סאב לדעתכם יכול להשתלב בצורה הכי טובה במערכת שכזאת (SQ כמובן) ?

פורסם
אני די משוכנע שמדובר באסנדנט.

אני מניח שמדובר בשני סלילים של 4 אוהם, כאשר מצאתי נתון Re של 3.35 אוהם, מה שאומר שבחיבור מקבילי יוצא 1.675 אוהם.

זה די תואם לתוצאות הבדיקה שלך ומסביר למה המולטימטר התנדנד בין 1.5 ל-2. סביר שהוא פשוט לא רגיש מספיק כדי לאבחן ביניהם.

כך שלפחות במצב סטטי כנראה שהסאב תקין.

בדוק כאמור את כל הצעותיו של אייל ותתחיל מבדיקה פשוטה של כל החיבורים והחיווט על הסאב עצמו.

אם אני לא טועה , נדמה לי שמדובר בסאב הזה:

http://www.stereowiseplus.com/2011/01/ascendant-audio-12-arsenal-2-ohm-dvc.html?m=1

פורסם

הוא שאמרתי. השאלה היא רק מה סידור הסלילים אצלך.

כי המספרים מתיישרים יפה עם דואל 4 שמחוברים במקביל.

לא מצאתי את נתוני ה-T/S של הדואל 2 אבל יש להניח שהוא באזור החצי מהנ"ל ואז זה מתיישר אם ביצעת המדידה שלך לכל סליל בנפרד.

סאבים אחרים של אסנדנט עם סלילים שמוצהרים כ-2 אוהם, בעלי נתון Re שבין 1.35 ל-1.5 אוהם.

לגבי ההודעה הקודמת שלך. לא הייתי אומר נואש כבר לגבי הסאב הנוכחי.

ובכל מקרה זה נראה לי מצדיק שרשור נפרד בתוספת תקציב.

פורסם

אז נשמע בעצתך , ונשאר אופטימים לבנתיים :-D

את ההתנגדות מדדתי בטרמינלים של הסאב ,ולא לכל סליל בנפרד.

• תוכן חדש...