Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה מכס אשלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

לא מצאתי מחשבון לבעיה הזו, אשמח לעזרתכם

יש לי 2 חבילות שבדרך לכתובת שלי בbuy2.

באחת עכברוש לוג'יטק שעלותו 50$ כולל משלוח בתוך ארה"ב ובשנייה הלבשה תחתונה מויקטוריהס סיקרט ב68$ כולל משלוח בתוך ארה"ב.

סך הכל 118$ עלות המוצרים יחד.

אם אאחד את החבילות אשלם 6$ עבור האיחוד, אשלח במשלוח אווירי ואשלם עליו 30$, ועוד סכום מס לא ידוע כי ערך החבילה עובר את הפטור.

אם אשלח בנפרד אשלם 40$ עבור המשלוח של שתי החבילות אך אמתין זמן רב משום שמדובר במשלוח ימי.

מה דעתכם?

פורסם

לצערי נפלתי במלכודת BUY2, הגיעה לי חבילת בגדים שעלתה 230$ ועלות משלוח אווירי 136$.

אני אנסה לפרק את החבילה ושלוח את חלקה הגדול בימי, אבל יש פריטים שאני צריך באווירי, מקווה שיעבוד.

אחרי הפעם הזאת נראה לי שסיימתי את העסקים שלי איתם.

יש איזשהיא דרך להעביר את החבילות מהם לשיפיטו?

פורסם

עלות מוצרים בארה"ב - 118$

איחוד - 6$

משלוח - 30$

סה"כ = 154$

תחשב כמה זה 17% מהסה"כ - זה מה שתידרש לשלם.

בסוף הפסקתי להתעצל, וחישבתי עבורך - 26.18$ (בערך 100 שח)

פורסם
אתה טועה. דרך ביי2 תשלם רק מיסים רק על ערך המוצר כולל העלות משלוח בארהב, ועוד עמלה מסויימת

על הטיפול לביי2.

בהנחה וזה נכון, אז זה אומר שהם מצהירים סכום שגוי בכוונה, קרי מרמים את רשות המיסים.

במידה ויעלו על זה - גם ביי2 וגם הלקוח ידרשו לשלם קנסות בגין כך.

אם ערך המוצר עולה על 75$, אז משלמים מיסים על ערך מוצר (118$ + 6$) + עלות שילוח (30$).

ציטוט מאתר רשות המיסים :

שיעור המס החל מחושב לפי ערך החבילה בתוספת דמי המשלוח והביטוח אם ישנם. כך, לדוגמא, נעליים שערכן בין 75$ ל-480$ (ללא משלוח וביטוח), יחוייבו במע"מ בשיעור 17% בלבד. נעליים שעלותן 480$ ועלות המשלוח והביטוח עליהן עומדת על 40$, עדיין יחוייבו ב-17% בלבד, אך שיעור זה יחול על ערך הטובין בתוספת דמי משלוח; סך הכל יחול המס על 520$.

https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/yebueshe_guide.aspx

פורסם

מכיר את החוק, אני בטוח ש-ביי2 מכירים את החוק ומספיק חכמים

כדי לא ליפול מול רשות המיסים. בפועל זה מה שהם עושים. ואתה יכול לבדוק בעזרת המחשבון שלהם. שנה את

משקל החבילה כך שהמשלוח עולה 20 דולר או 200 דולר,

וחיוב המיסים נשאר אותו דבר.

פורסם (נערך)
מכיר את החוק, אני בטוח ש-ביי2 מכירים את החוק ומספיק חכמים

כדי לא ליפול מול רשות המיסים. בפועל זה מה שהם עושים. ואתה יכול לבדוק בעזרת המחשבון שלהם. שנה את

משקל החבילה כך שהמשלוח עולה 20 דולר או 200 דולר,

וחיוב המיסים נשאר אותו דבר.

בדקתי לפי הצעתך - ואכן סכום המיסים לא משתנה.

אבל...הסתכלתי בשאלות נפוצות - מה התעריפים לטיפול מוצר שנעצר במכס ? והם כותבים שבמקרה כזה הם נושאים בעלויות בתור שרות.

בקיצור - בוודאות יש כאן רמאות מצידם.

אותך, בתור הלקוח הפשוט, זה לא מעניין -> אתה נדרש לשלם סכום X ידוע וקבוע.

אם אתה מכיר את החוק - אז אתה מסכים שהם מרמים.

הם מרמים את רשות המיסים (הצהרה לא נכונה על עלויות מוצרים) + מרמים את הלקוח (עלויות שילוח/ אולי מצהירים ערך שגוי לצרכי מיסים ולוקחים את הכסף לכיס - אינני יודע בדיוק איך הם משחקים עם זה).

הכל טוב ויפה - עד הרגע שבו מישהו נופל לידיים של רשות המיסים ונדרש להסביר למה הצהרת המכס על החבילה שקרית + תשלום קנס / החרמת חבילה/ דין פלילי.

עריכה : עכשיו ראיתי את "האותיות הקטנות" :

המיסים כוללים את עלויות עמלת הסליקה ועמילות המכס על פי שער המרה הנוכחי. יתכנו שינויים במעמד שחרור החבילה

I rest my case

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

לדעתי אין פה שום מרמה, ביי2 היא חברה ישראלית והתשלום לה עבור המשלוח כבר כולל את המע"מ. אז המע"מ נגבה בנפרד רק עבור עלות החבילה והמשלוח בתוך ארה"ב.

לא מתבסס על מקור מוסמך, רק הגיון שאני מקווה שעוד נשאר לי קצת ממנו...

פורסם

העניין היחידי מבחינתי הוא עניין תשלום מיסים ומע"מ בחבילות מעל $75.

אני למשל משלם $50 מיסים. לא משנה על מה.

העניין הוא האם באמת בארץ המכס לקח מיסים או שהחבילה עברה ללא תשלום ובדיקה?

בדיוק עם אמזון, רק שעם אמזון אם לא לקחו מיסים או פחות ממה ששילמת מראש, אתה מקבל החזר.

עם BUY2USA אף פעם אין החזר.

אז לא ידוע אם לקחו באמת מיסים או לא. לנו אין חשבונית וקבלה על תשלום מיסים בארץ.

פורסם

אין כאן שום רמאות ושום הונאה. נראה לך שחברה כזו תרמה בגלוי את רשות המיסים?

בתור חברת שילוח ישראלית הם חייבים להצהיר על כל החבילות החייבות במכס, ומה ששילמת בתור מיסים

עובר למכס ולא נשאר בקופה.

הפרצה שהם נשענים עליה היא לדעתי כמו שציין טנגה, וזה שהתשלום עבור המשלוח לא נכלל בחישוב הוא

בגלל שהתשלום כביכול מתבצע בארץ ולא בחול. סמכו עליהם שהם מכוסים בנושא משפטית, הם לא יעשו

כזה דבר בלי חוות דעת מקצועית.

וגויה72, הזמנתי עשרות חבילות מהם, וחברים הזמינו גם המון, לאף אחד לא שינו את תשלום המיסים.

אני מניח שההערה הזו היא למקרה בה יש הצהרת שקר של הלקוח, כמו חשבונית שלא תואמת את הערך

האמיתי של התכולה וכדומה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ביי2 רשומה כחברה ישראלית ולכן לא משולם מכס על המשלוח לארץ, הכל חוקי וברור ולא כזה מסובך.

לחברה יש מספר עמילי מכס שתקועים בתחת של המכס, נראה לכם שהם מעלימים מס ועד היום לא עלו על זה?

• תוכן חדש...