Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יותר משנתיים ביצעתי בטפשותי תיקון מסעד יד ברכב שלי אצל "דוקטור עור". התיקון לא צלח ונגרם נזק נוסף למסעד, פניתי אילו מספר רב של פעמים כדי שיתקן אך אע"פ שהתחייב לתקן כל מה שקיבלתי הן הבטחות שיקריות ומגוון אדיר של תירוצים. הגשתי תביעה בבהמ"ש לתביעות קטנות לקבלת עלות הריפוד אך השופטת לחצה לכיוון של התפשרות, הווה אומר כי על "דוקטור עור" לבצע את מה שהיה חייב לבצע בכל מקרה (החלפת הריפוד) והסכמתי.

פה מתחילה הבעייה.

"דוקטור עור" הידוע גם בשם "ד"ר עור" (ובעצם הוא סתם חאפר בשם יעקב בש) קיבל את פסיקת השופטת והיה אמור לבצע את החלפת הריפוד הריפוד נעלם ומה שנשאר לי ביד הוא פסק דין מגוחך שבהמ"ש לתביעות קטנות לא יכול לכפות אותו. הגשתי בקשה בבהמ"ש לתביעות קטנות להוצאת צו עשה שיאפשר לי לקבל את הפיצוי ככסף ולא כשירות אך בהמ"ש סירב (הם טענו כי לאחר קבלת פסק הדין התיק סגור, ולא לאחר ביצוע פסק הדין כפי שהאמנתי)

קיצר, אני צריך לפתוח הליך נפרד בבית משפט שלום של ביזיון בית משפט ואי ביצוע פסק דין.

-מישהו עבר את הסיפור ההזוי הזה בבהמ"ש לתביעות קטנות?

-אשמח לקבל המלצה לעו"ד מבין (וחסכוני) כדי שיוציא צו שכזה.

-האם ניתן להגיש בקשה שכזו בסדר דין מקוצר? לא ניראה לי כי הרמאי יוכל להעלות טענה כלשהי להפרת פסק הדין.

בכל מקרה, גם אם זה לא מתאים לפורום אשמח לקבל יעוץ ממי שהתנסה.

פורסם

מה פירוש "נעלם"? האם סגר את העסק ונסע לחו"ל או שמסנן אותך בטלפון?

מה סכום התביעה המדובר? האם יהיה לך כדאי להשקיע בהוצאות משפטיות שלא ברור אם יושבו לך בהליך של תובענה?

פורסם

לא זה ולא זה.

-לחאפר אין "עסק" או כתובת (לייתר דיוק יש לו כמה אך הן "לא מעודכנות" לדבריו בביהמ"ש) אלא רק טלפון סלולרי לו שלחתי את ההודעות שלהן לא חזר. בכל מקרה זה לא אמור לשנות כי בסיום המשפט הוא קיבל אישית את פסק הדין מודפס ונעלם מאז, ההעלמות/התעלמות מפסק הדין מוטלות לחובתו.

-הנזק שנגרם לי הוא כ 14 אש"ח, שווי הרכב לכשעצמו בתקופה בה הוא גרם לנזק, אולם עקב החוקים המפגרים אני מוגבל לתביעה של עד 49% (זוהי גם השמאות שקיבלתי) כך שמדובר על כ 7000 ש"ח נזק ישיר מגובה במסמכים אך אדרוש גם עוגמת נפש על הסיפור המגוחך הזה שנמשך כמעט 3 שנים.

האם יהיה לך כדאי להשקיע בהוצאות משפטיות שלא ברור אם יושבו לך בהליך של תובענה?
אני מניח כי לא יהיה הליך משפטי מלא כי המשפט בוצע ונגזר גזר הדין, מדובר על בקשה לצו שיאלץ את הנאשם לקיים פסק דין חוקי שנגזר עליו (והמשפט הזה נשמע לי מגוחך) ואני מבקש מבית המשפט לשפות אותי בסכום הזהה לביצוע פסק דין כי לטעמי הנאשם אינו אמין.

נראה לי שכדאי, אם נניח כי ההוצאות יהיו כ 3000 ש"ח אז אפילו אם הסיכוי לקבל את הצו הוא 50% לא אפגע כלכלית. קשה לי לחשוב על איזה טיעון שהנוכל יוכל להעלות להתעלמות מפסק הדין אע"פ שנדרש על ידי לבצע אותו. אולי "הכלב אכל לי את הנייר ולעס לי את הטלפון אז נגרמה לי אמנזייה מההלם"?

פורסם

צריך קודם כל להבין שהליך של ביזיון בית משפט מכוון כלפי עתיד ולא כלפי עבר.

כלומר, ההליך נועד למנוע את המשך הפרת הצו, ולא לתבוע על נזקים בגין ההפרה ממועד הוצאת הצו ועד למועד פתיחת הליך הביזיון. עם זאת, זה לא מונע ממך לדרוש שהוצאות הליך הביזיון יושתו על הנתבע.

כמו כן, התוצאה האופרטיבית של ביזיון עשויה להיות קנס לחובת הנתבע, אבל לא פיצוי לזכות התובע.

אם נגרמו לך נזקים חדשים בשל אי-ביצוע הצו, אין מניעה כעקרון להגיש תביעה חדשה, שעילתה היא אי-ביצוע הצו, ובהנחה שבאפשרותך להוכיח את הנזקים.

מכל מקום, ניתן לבצע צו עשה בהוצאה לפועל. ראה כאן. אם החייב לא יבצע את הצו, רשם ההוצל"פ רשאי להטיל את ביצוע הצו עליך (כלומר, אתה תתקן את המסעד), והוצאות הביצוע יחולו על החייב.

אגב, האם ד"ר עור הוא עוסק מורשה או חברה בע"מ?

תמיד כדאי להיוועץ בעו"ד או מישהו מנוסה (אני לא).

פורסם

בתחילה ביקשתי צוו עשה אולם ביהמ"ש (לתביעות קטונות) דחה את הבקשה בעילה כי אין זה בסמכתו, עו"ד שלי יעץ לי להגיש בדיוק את אותה בקשה תחת הכותרת "בקשה לביזיון בית משפט" בבית משפט השלום בלוד.

הדרישה הראשונית שלי אינה על הנזקים בגין ההפרה שנגרמו לי (אולי אפתח הליך נפרד) אלא מבקשת את קיום הצו (זו הסיבה כי שבתחילה הוגשה בקשה לצו עשה) כך שנראה כי "בקשה לביזיון בית משפט" ישימה במקרה זה.

מכל מקום, ניתן לבצע צו עשה בהוצאה לפועל. ראה כאן. אם החייב לא יבצע את הצו, רשם ההוצל"פ רשאי להטיל את ביצוע הצו עליך (כלומר, אתה תתקן את המסעד), והוצאות הביצוע יחולו על החייב.
תודה רבה, את זה לא ידעתי, מוזר לי כי עו"ד שלי לא העלה אפשרות זו. מה שתמוה הוא כי לא ברור כיצד יחושב הפיצוי הנדרש: השבת המצב לקדמותו בהתאם לפס"ד משמעה תיקון אצל בעל מקצוע בעלות של כ 14 אש"ח בזמן ששמאות הנזק כשלעצמה היא 7 אש"ח. כמו כן, לא ברור אם יש צורך ראשית לבצע את התיקון ווגשת להוצאה לפועל עם החשבונית או שניתן לתבוע בהתאם להצעת מחיר/שמאות.

בכל מקרה, ד"ר עור אינו עוסק מורשה או חברה בע"מ אלא חאפר לא מקצועי ולא רשום (הסימוכין היחידים לעבודתו/"התמחותו" הינם מגנט למקרר...)

צירפתי את המגנט והמכתב לבית המשפט.

57160.doc

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קצר.

הבקשה לביזיון בית המשפט הוחזרה ללא טיפול ובהחלטה נכתב "משניתן פסק הדין סיים בית המשפט מלאכתו וקם מכיסאו. המבקש רשאי לפנות לערכאות הרלוונטיות לאכיפת פסק הדין".

אני מבין שמה שנשאר לי הוא לפנות להוצאה לפועל, תאחלו לי בהצלחה כי אני לא יודע מה עלי לדרוש...

• תוכן חדש...