Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני רוצה שלג, מתי ואיפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^^

המצב באוקראינה מול רוסיה כבר התייצב שכבר לא מסוכן לטוס לשם?

אני מדבר על ערים מרכזיות כמו קייב ואודסה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
^^

המצב באוקראינה מול רוסיה כבר התייצב שכבר לא מסוכן לטוס לשם?

אני מדבר על ערים מרכזיות כמו קייב ואודסה.

הייתי לפני חודש בקייב.

הכל רגוע.

המצב לא לגמרי התייצב, אבל בקייב לא מורגש שום דבר.

פורסם (נערך)

אני ינסה לתאר לך כמה יעלו לך 3 יום במוסקבה ותחליט לבד אם שווה לך חרמון.

קודם כול טיסה 260 דולר שזה אלף שקל.

מלון שם זה הוצאה, סביבות 200-300 שקל ללילה במלון נורמלי אבל בחור יחסית רחוק מהמרכז וגם זה מתיחה (רחוק מהמרכז זה 20 דקות במטרו), חברים שם סיפרו על מלון בשם פודושקה שעולה סביבות 35$ לילה אישית לא ניסיתי.

אגב נסיעה במטרו עולה חצי דולר, נסיעה שנייה ב90 דקות הקרובות רבע דולר.

לחלופין דירה זולה 100-200 שקל ללילה תוכל להסתדר, אפשר גם פחות מ100 אבל זה דירות לא משהו, ראה איירבנב.

אוכל ברחוב זול בצורה מחשידה, שווארמה אפשר למצוא החל משקל ועד סביבות הדולר וחצי/שתיים ברחוב, בורגרס באר לדוגמה עלה שנה שעברה 150 רובל שזה סביבות שתיים וחצי דולר.

רמה מעל יהיה האנלוג שלהם לארומה (שקולדניצה), התפריט הרבה יותר גדול ומנה עולה בין 150-300 רובל שזה בין שתיים וחצי ל5 דולר אבל הם קטנות יחסית לכן תחשב כמה מנות.

בסופרים אפשר בכיף לאכול ב20-30$ ליום לזוג , כול עוד אתה לא נכנס לרשתות יוקרה ששם המחירים פי 3 יותר יקרים.

לגבי סקי וכו, אני היתי באתר יקר יחסית (אחד שפוטין היה בוא) נקרא סארוצ'אנא או משהו כזה האתר נמצא 80 ק"מ ממוסקבה והעלות היתה סביבות ה90-100$ ל4 שעות.

לשם הגעתי ברכב , השכרה יצא לי 45$ לפולו קלאסיק שזה באיזה 600 רובל (10$) יותר יקר מהפאביה הבסיסית, את הרכב השארתי בתור פקדון באתר סקי (הם ביקשו או רכב כפיקדון או 500$ פקדון).

דלק תדלקתי באיזה חור סביבות ה40-50 ק"מ מחוץ למוסקבה יצא 3 ליטר בדולר אקא סביבות השקל 30 לליטר.

אגב הרכב נלקח להשכרה במזומן ללא אשראי או פקדון כול שהוא, 45$ בקבלה וקיבלתי מפתחות, זה חברת השכרה מקומית הבינלאומיות הרגילות רצו גם פקדון וגם עלו הרבה יותר.

בכול מקרה יש אתרים הרבה יותר זולים והרבה יותר קרובים שלא צריך רכב וכו, זכור לי שאפשר גם ב50$ לכמה שעות.

החלקה על קרח לדוגמה(אתר זול לא VDNH הידוע) עלה סביבות ה15$ , עדיין זה מחזה מדהים ששוה ביקור, זה איזה רחוב שפשות שפכו מים על הכביש והכול קפא , מעל זה עברה המכונה שמיישרת את הקרח וזה האתר עצמו, חוויה נחמדה לעבור בין חנויות ודוכנים בזמן שאתה בעצם מחליק על הקרח.

כמו שאמרתי, לי הכול יצא 1200$ ל12 יום לכמה ימים בודדים יצא זול יותר.

אני לא חסכתי בכלל טסתי אפילו בלי בגדים להחלפה (קניתי הכול שם) , בין היתר היה לי יציאות לפאבים מסעדות שיצאו כ100$ לערב.

אם אתה טס זוג אז סך הכול מכול אחד יצא לכם ככה 1000 טיסה, 200 דירה , 250-300 לאוכל , סקי 200.

1700 שקל במינימום שזה לא הרבה יותר יקר מצימיר בצפון כמו שאמרתי לך מקודם.

עדיין זה במתכונת של חסכון ממש, אם אתה יכול להתגמש טיפה יותר תוכל גם לעבור במסעדון רציניות :)

העיקר שכמות השלג שתראה שם תספיק לך להרבה זמן , שאני היתי שם הטמפרטורות ירדו למינוס 28 מעלות וירד כול כך הרבה שלג שהראות היתה סביבות המטר וחצי לפרקים (כמובן זה לא נמשך הרבה זמן).

אגב אם אתה רוצה גם קניות בחצי/רבע מחיר מאייביי אז יש לך שוק עצום (בגודל של כמה שכונות אצלינו) נמצא 14 ק"מ מMKAD שזה הכביש שעוקף את מוסקבה, יקח לך פלוס מינוס 45 דקות נסיעה בתחבורה ציבורית מכול מקום במוסקבה.

כנראה שהכול מזוייף שם כי עוד לא ראיתי מעיל קולמביה שעולה באתר הרשמי 300 דולר מתומכר ב9$, כנל ג'נס ליוויס ב14 דולר (אפילו דרך אליאקספרסס מזוייף יוצא כפול מזה).

בשביל לעבור את כול השוק צריך איזה שבוע, יש שם אזורים יותר זולים ויותר יקרים ואפשר למצוא שם הכול התחל מחיות מחמד ובגדים וירקות עד מוצרי חשמל ורכבים ואני לא יהיה מופתע אם משהו ינסה למכור שם טנק או שניים.

בכללי אם אתה טס קרוב לסלבסטר אז יש שם מלא מבצעים של 50% הנחה ברשתות הגדולות שזה יוצא חצי מחיר מהארץ, אלקטרוניקה לצערי יקרה שם יחסית ועדיין הצלחתי לקנות לאמא מתנה טאבלט של אסוס שעולה כאן 1000 ב50$ אבל זה במקרה.

עריכה אחרונה על ידי Ave

אודי A4

דימה.

פורסם

בכל חורף יש כמה ימי שלג בצפון, לדעתי איזור צפון רמה"ג הכי מעניין ובטוח בהקשר הזה.

בפורומים של חובבי מז"א יש הרבה עיסוק בזה כשיש תחזית על שלג והם מנסים לתזמן יציאה

מספיק מאוחר כדי לוודא שיורד שלג - אבל מספיק מוקדם כדי לא להתקע בכביש בדרך בגללו.

אין לי מושג איך מזמינים ככה צימר או איך נערכים וכו' אבל בפורומים הללו תמצא המון מידע.

The first one to get angry loses

פורסם

כל חורף, אבל ממש כל חורף, ולפעמים כמה פעמים באותו החורף, כשיש סערה ומודיעים על חסימות כבישים ברמת הגולן, יש ציר ספציפי שאנחנו עושים אותו עם רכבי שטח (על אספלט). עולים מדרום הרמה עד לאן שרוצים להגיע. תמיד תמיד תופסים שלג. לפעמים סערה גדולה, לפעמים קטנה יותר.אפילו לא מנסים לרדת מהכביש, וזה מספיק אתגרי.

קח לך חבר עם רכב שטח, ותתארגנו על נסיעת שלג שכזו. זה כיף, מרענן, חוויה, נופים שאין דברים כאלה, והמון המון החלקות.

שלא תעיזו לעשות את זה עם רכב פרטי 2X4. כל סערה רואים את האינטיליגנטים שהחליטו להיכנס לשלג עם הפרייבט ממתינים לחילוץ של מפלסות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

מישהו יכול לאשר/להפריך האם יש שלג ברמה? בצפת?

או בקיצור, יש איזה מקום עם קצת שלג על הקרקע שקרוב יחסית לחיפה?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הלילה צפוי שלג משמעותי גם בהרי ירושלים.

באזור חיפה, כל הר מעל 600 מטר צפוי להיות מושלג במערכת הקרובה (הלילה\לפנות בוקר) כמו מירון, בגולן ועוד רבים.

פורסם

באיזור אלרום יש מעט שלג, לדעתי זה הכי טוב שתמצא חוץ מנווה אטיב/ מג'דל שמס.

פורסם

באזור חיפה, כל הר מעל 600 מטר צפוי להיות מושלג במערכת הקרובה (הלילה\לפנות בוקר) כמו מירון, בגולן ועוד רבים.

אין הרבה סיכוי לעננות ממטירה באיזור הצפון, הכל יתרכז (לפחות לפי הצפי במפות) מהמרכז ודרומה.

פורסם

מקפיץ שוב.

יש כאן איזה צפוני אמיתי שיכול להגיד אם יש או אין?

מרום גולן, יער אודם, אולי הר מירון-צפת?

פורסם

במרום גולן יש ממש מעט, כנ"ל באביטל. שלג ממש רק מקו מג'דל שמס

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הר מירון מלא בשלג,תעלה כמה שיותר קרוב ליב''א.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בסוף היינו היום בהר מירון, היה מספיק שלג לשעשע את הילדים.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...