Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם שאלה, להשכיר דירת 3 חד' בבניין בן 50 בלי חניה מסודרת, עם חלונות של שכנים שצמודים לבית שלך, מטבח ישן שלא נראה משהו, רצפה שנראית כמו מתקופת הקומוניזם ברוסיה, חדר מדרגות כולו מאבן מגעיל, ללא ממ"ד, ללא לובי בתמורה נניח ל-4 אלף ש"ח זה מוצדק? עזוב עניין של היצע וביקוש ומחירונים. שואל אם הסכום לדעתך הולם את התמורה.

ולחלופין - דירה בבניין חדש יחסית פשוט, 4 חד' עם ממ"ד, חניה, רצפה סטנדרטית, מטבח סטנדרט של קבלן - בקיצור דירה שאיננה מצחינה. שווה 6500 בחודש? שוב, ללא קשר למחירונים.

בנדל"ן כאמור יש שלושה גורמים שמשפיעים על המחיר, מיקום , מיקום , מיקום.

אז אם אתה מדבר על דירה בירוחם לא שווה

אם אתה מדבר על דירה בשדרות רוטשילד בת"א, שווה עד מאוד.

הנושא של המיקום חסר בשאלה שלך ולכן לא ניתן לענות.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 254
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
מה שאתה לא מבין הוא שזה לא מצב של "אנשים מבקשים מחירון ולכן הם חזירים". המחירון פיקטיבי והוא נבנה בצורה כזו בגלל שאנשים הם חזירים.

כולם חזירים? זה לא אנגרי-בירדס. אף אחד לא מכריח אותך לגור במרכז. אתה החלטת, ויוקר הדיור היה צריך להיות מחושב בהחלטה הזאת.

צריך להתעלם מההיגיון האישי כשמדובר בכלכלה. זה כמו שבשוק הרכב אנשים מוכרים קורולה 98' ב19K. הגיוני לכשעצמו לשלם כזה סכום על גרוטאה? לא. אבל משום מה הרבה אנשים נמשכים לגרוטאה הזאת ויש ביקוש? כן, וזה מה שמעלה את המחיר. אין פה גרם אחד של בייקון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ע"ע כל שרשור "למה אנשים עפים על עצמם" על מיאטה/106/קליאוז/GTI/תקנו מלוי יצחק.

לדעתי SMIRO צודק בדבר אחד, וזה שיש דירות, כמו שהוא וישה העלו פה, שהן לא ראויות למגורים בכלל ועדיין דורשים עליהם סכום מכובד.

גם אני חיפשתי לפני חודשיים דירה לשכור, והייתה דירה אחת שהייתה דמוית צינוק, בה המיטה הייתה תלויה בחצי קומה כזו מעל הסלון. השירוקלחת היו בתוך מקלט, והאסלה הייתה בתוך המקלחון (אפשר לחרבן ולהתקלח בו"ז). כמובן שזה כלל "שימוש בבריכה בחצר".

כשיצאתי משם, רציתי לקחת את הזוג הצעיר שגר שם עכשיו איתי. באמת נהיה לי עצוב שהם גרים בתנאים כאלה.

כמובן שזה לא מייצג, וכמובן שאפילו דירות אלו מושכרות למישהו.

SMIRO הגע לצפון, כאן מקבלים דירת 3 חדרים עם מעלית וממ"ד וחניה, מרפסת ומרפסת שירות, בבניה חדשה יחסית, בכ-3100. יש פה גם גני ילדים (בשביל האשה).

משכנתא זה קל

פורסם
סתם שאלה, להשכיר דירת 3 חד' בבניין בן 50 בלי חניה מסודרת, עם חלונות של שכנים שצמודים לבית שלך, מטבח ישן שלא נראה משהו, רצפה שנראית כמו מתקופת הקומוניזם ברוסיה, חדר מדרגות כולו מאבן מגעיל, ללא ממ"ד, ללא לובי בתמורה נניח ל-4 אלף ש"ח זה מוצדק? עזוב עניין של היצע וביקוש ומחירונים. שואל אם הסכום לדעתך הולם את התמורה.

ולחלופין - דירה בבניין חדש יחסית פשוט, 4 חד' עם ממ"ד, חניה, רצפה סטנדרטית, מטבח סטנדרט של קבלן - בקיצור דירה שאיננה מצחינה. שווה 6500 בחודש? שוב, ללא קשר למחירונים.

תגיד לי, אתה רציני?

אני מבין שאתה בקטע של 'החלטתי ועכשיו אני מסביר' ולא מוכן לשנות את דעתך, אבל רבאק אתה פשוט מתעלם לחלוטין מדברים שכבר נכתבו כאן... התשובה לשאלה שלך נכתבה ע"י כמה וכמה אנשים, גם אני ביניהם:

סמירו זכור לי משרשור אחר שאמרת פעם שכשאתה מחליט משהו אז זה לא הולך להשתנות, כך שבתכלס ברור לי שאין ממש טעם להכנס לזה - אבל זה חזק ממני:

אני חוזר ואומר שאני מסכים איתך שהמחירים מופקעים, ולא מסכים איתך בעליל כשאתה מכנה אנשים פרטיים שחיים כאן 'חזירים' בגלל שהם מתמחרים את הנכס שלהם לפי שווי שוק.

אם אני מקביל את הדוגמא שלך למצב, אז אפשר אולי לטעון שהיבואן חזיר כי הוא מוכר את הרכב בשולי רווח גבוהים, אבל כשהלקוח שקנה את המיאטה מוכר אותה במחירון - הוא חזיר...? אתה מבין מה זה אומר עליך ועל התגובה שלך בנוגע לקורסה שלך שפרסמת במחירון....?

אתה יכול לחלופין לענות על השאלה ששאלתי אותך עם 'מפתח סמירו', זו אותה הגברת בשינוי אדרת.

אבל הכי קל שלא תקרא / תפנים / תתייחס לאף אחד מהשאילתות הנ"ל, זה עלול חלילה לגרום לך לראות שמה שרשמת לא לעניין, ולפוצץ את האקסיומה ההיא של 'הדעה שלי ברזל' ;)

אתה מתוסכל, ובתסכול שלך בשילוב עם ההתעלמות מאיך עובד שוק אתה יוצא נגד מי שלא אשם במצב אלא פשוט חי אותו. אתה עושה את הדבר המיידי והקל ביותר, במקום להבין ולהתרעם על הסיבות שהביאו אותנו לכאן. יורה בש.ג. וכו'.

(אגב, כמו שוגי - איני שייך לחבורת משכירי הדירות)

אני כמובן מסכים איתך, ולראייה למרות שאני במקור מהמרכז אני בחרתי לגור בצפון הארץ.

זה לחלוטין לא קשור לטענה שלך שאני מבקר, ואתה בשיטתיות מתעלם מחלקים של טיעונים.

שאלתי אותך:

הסבר: אם אתה היית משקיע כסף ורוכש דירה, ואז היית משכיר אותה, אני בספק ענק שהיית משכיר אותה לפי 'מפתח סמירו' שגוזר ערך מסויים לפי כמה מאגניבה הדירה. לצורך ההמחשה אם היתה לך דירה שכל אחיותיה ברחוב מושכרות במחיר מופקע של 5K, האם אתה מוכן לומר 'עם יד על הלב' מה שנקרא שהיית משכיר אותה ב3K בגלל ש'וואלה היא לא באמת שווה 5K'...?

אתה מוכן לענות על כך, או שאתה כבר נטוע חזק מדי על העץ?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

השאלה היא איזו דירה? אם זו הייתה דירה חדשה מאובזרת בכל טוב עם ממ"ד וכו' - כן. אם זו הייתה דירה ישנה בבניין ישן אז אחד מהשניים - או שלא, או שכן ואז הייתי יודע שאני עובד על אנשים בעיניים ואני חזיר. השאלה מה היה גובר פה תאוות הבצע או ההיגיון.

ואני אסכם את זה בצורה נקודתית - כל אדם באשר הוא אדם שדורש מחירים גבוהים עבור נכס שבקושי ראוי למגורים, או לחלופין נכס שהוא ממש ממש אבל ממש מעפן (קרי דירה קטנה ישנה בבניין ישן בשכונה ישנה בלי חניה בלי ממ"ד במקום צפוף וכו' ) הוא האימא של החזירים. אתה חולק עליי - הבנתי. וכן, אני קורא לכל אותם האנשים חזירים.

לא אתווכח איתך אם דירת 3 חד' בראשון בבניין בן 10 - 15 שנה עם חניה וממ"ד שווה 4,000 או 4300. אז אם תדרוש 4250 - 4300, ניחא. אבל לדרוש 5? 4700?

דירת 4 חד' חדשה סטנדרטית מהקבלן (AKA מעפנה) אבל בבניין חדש באזור חדש עם ממ"ד וחניה - 6200? 6500? על מה ולמה?

שמאי אני לא אהיה כנראה, אבל אני כן מתלהם על המצב ומביע זאת פה בפורום.

בנימה זו

ad_168181530.jpg

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
בניינים חדשים - מחירים בשמיים, בניינים ישנים ומגעילים - לא מעניין אותי מה המחיר.

מה זה חדש ? בניין בן 10 זה לא טוב ? יש הרבה בניינים בני 15 ומטה עם מה שאתה מבקש בשכ"ד נורמלי.

וכמו שאמרו לך אתה מוזמן להניח את המגאפון. אתה מזלזל בכ"כ הרבה אנשים עם המילים הקשות שלך אז מומלץ להוריד הילוך ולא כי הרמזור הקרוב אדום.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
אני כן מתלהם

אני שמח שיש משהו ששנינו מסכימים עליו :-)

ולכן גם הפסקתי את הדיון כשהבנתי את זה.

אני מקווה שתסלח לי על זה, סליחה, פשוט אתה במצב להוציא קיטור (מקווה שיעזור לך) ולא במצב של להקשיב.

בוא נקפיץ את השרשור עוד 10 שנים :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

השרשור הזה יותר ויותר מזכיר לי את ההבדל בין טיפש למשוגע.

טיפש חושב ש 2+2 שווה 5, משוגע יודע שהתוצאה היא 4 אבל זה משגע אותו....

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סמירו

גילוי נאות

בעל מספר דירות

אחת בצנטרום של הצנטרום של תל אביב 300 מטר מכיכר רבין כ 1000 מטר מהים

הבניין נבנה ב 1950 כלומר 65 שנה. 14 דיירים.

חניה אין , למה ? כי העיריה כיום לא מאשרת , אלא אם תמצא את המאכר המתאים .

אהה כל תושב /שוכר מגיעה לו חניה בלילה חינם אין כסף . לבנין שלנו המרחק "רק " 500 מטר. גם יש אפשרות למנוי במחיר יחסית לא יקר בחניון גן העיר שוב עד 0800.

ממ"ד אין , המרחק למקלט הקרוב כ 200 מטר, אבל נדמה שחדר המדרגות יגן עליך היטב אלא אם מדובר בפגיעה ישירה.

הדירה אחורית אז אין רעש של התנועה ברחוב אבל יש בנין גם בגב שלו וכמובן משמאל ומימין. אבל השנכנים לא רואים אותך כי גדלו עצים .

גודל הדירה 50 מטר. חדר שינה, סלון, מטבח עם פינת אוכל, אמבטיה + שירותים .

עברה שיפוץ יסודי לפני כ 20 שנה. לא רטיבות ,לא עובש, לא מצחינה. בקיצור ראוייה למגורים לפי כל קריטריון.

דירה אחרת בעפולה בירת העמק

בת 40 שנה שטח של כ 120 מ"ר גם עברה שיפוץ לפני כ 20 שנה.

וראוייה למגורי אדם.

חניה מקורה פרטית , מחסן קטן ועוד מחסן של 12 מ"ר

מקלט של הבניין בקומת הקרקע.

6 דיירים בלבד.

כמה לדעתך יש לגבות שכר דירה עבור כל דירה? נמק במידת האפשר כיצד הגעת למחיר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ואם תדע בוודאות שאחד מהם ישלם לך 160 אתה תמכור לו, נכון?

גם אם השני יקרא לך חזיר, נכון?

תגיד, אתה לא יודע לומר טעיתי?

במקרה דנן אני לא אמכור כעת את הרכב גם לא ב160. למה? אין לי טעם. בשביל מה לי למכור? לקנות עוד רכב שהייתי יכול לקנות במקום הקורסה, להשקיע בו מה שהשקעתי ולהגיע למצב שהוא פחות טוב? אני אמכור את הרכב בעוד תקופה כשאחליט שאני רוצה להשתדרג והממון יהיה בידיי.

תגיד מה קורה להבנה שלך?

לא שאלתי אם ממש ממש תמכור.

התכוונתי, לצורך הדיון, להשתמש בדוגמא שאתה נוקט מתחילת השרשור, והיא הרכב שלך.

אם. אם היית עומד בפני מכירת הרכב. וידוע לך שפלמוני מוכן לשלם עליו מחיר "חזירי" של 300,000 ש"ח.

ומישהו אחר היה אומר לך שזה חזירי ודורש שתמכור לו ב50,000 ש,ח.

למי היית מוכר?

לראשון, נכון?

חזיר!!!

ועכשיו לגופו של עניין.

פעם אחרונה שאני מנסה להסביר לך.

אתה החלטת שדירה מעופשת X שווה Y.

השוק החליט שאותה דירה מעופשת [+ מצחינה + חלון לשכנים + קריוקי] שווה Y*2.

זהו. נגמר הדיון.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
השאלה היא איזו דירה? אם זו הייתה דירה חדשה מאובזרת בכל טוב עם ממ"ד וכו' - כן. אם זו הייתה דירה ישנה בבניין ישן אז אחד מהשניים - או שלא, או שכן ואז הייתי יודע שאני עובד על אנשים בעיניים ואני חזיר. השאלה מה היה גובר פה תאוות הבצע או ההיגיון.

ואני אסכם את זה בצורה נקודתית - כל אדם באשר הוא אדם שדורש מחירים גבוהים עבור נכס שבקושי ראוי למגורים, או לחלופין נכס שהוא ממש ממש אבל ממש מעפן (קרי דירה קטנה ישנה בבניין ישן בשכונה ישנה בלי חניה בלי ממ"ד במקום צפוף וכו' ) הוא האימא של החזירים. אתה חולק עליי - הבנתי. וכן, אני קורא לכל אותם האנשים חזירים.

לא אתווכח איתך אם דירת 3 חד' בראשון בבניין בן 10 - 15 שנה עם חניה וממ"ד שווה 4,000 או 4300. אז אם תדרוש 4250 - 4300, ניחא. אבל לדרוש 5? 4700?

דירת 4 חד' חדשה סטנדרטית מהקבלן (AKA מעפנה) אבל בבניין חדש באזור חדש עם ממ"ד וחניה - 6200? 6500? על מה ולמה?

שמאי אני לא אהיה כנראה, אבל אני כן מתלהם על המצב ומביע זאת פה בפורום.

הטעות היסודית שלך היא אי הבנה של תורת המחירים, שזה אגב תחום מעניין שנלמד בתואר ראשון בכלכלה. מדבריך משתמע שאתה חושב שמחיר של משהו (במקרה הזה, שכר דירה) נקבע לפי תחושה. "דירה עם מפרט טוב? מממ... בטח שווה 4300 שקל. דירה עם מפרט רע? הייתי משלם עליה 2000 שקל."

אז זהו, שזה לא עובד ככה בכלל.

הגורם העיקרי שקובע את המחיר הוא המפגש בין עקומת הביקוש לעקומת ההיצע. מוצר עם ביקוש גדול (דירות) מתייקר עד שהמחיר משקף את נקודת האיזון.

להאשים את השוק החופשי זו גם בורות כי בכלכלה מנוהלת מוצרים להם הביקוש גדול והמחיר מפוקח על ידי הממשלה מתפתח מייד שוק שחור, כך שהמוצר אמנם לכאורה עולה פחות אבל לא ניתן להשיג אותו כלל או שניתן להשיג אותו רק אם משלמים מתחת לשולחן תוספת נכבדה לאיזה מעכר.

שלא תבין אותי לא נכון, אני משתתף בצערך ובצערם של רבים על כך ששכירת דירה וקנייתה התייקרו כל כך. גם אני סובל מזה: אם ארצה, למשל, למכור את דירתי כדי לרכוש דירה גדולה יותר אאלץ להוסיף סכום כסף עצום שאין לי. עדיין אני - ורוב המשתתפים בדיון הזה - טוענים שאין טעם להאשים את האזרחים בהתנהגות כלכלית סבירה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...