Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אשמח לקבל מידע על הרכב הנ"ל, כל מידע שיראה לכם לנכון יתקבל בברכה כמו למשל צריכת דלק, עלות טיפולים ואחזקה וכו'..

בנוסף האם כל הb4 מגיעים עם 4x4?

תודה וחג שמח

פורסם

היי

קרא את חוו"ד שלי על הדגמים המאוחרים יותר, מהשנים 2004-5, 2006-7, 2008-9

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?581142-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4&p=4881938&viewfull=1#post4881938

בנוגע לדגם שאתה שאלת, זהו דגם הלגאסי (B4) דור 3, מדובר בדגם שנמכר בין השנים 1999-2003.

הוא נמכר עם 2 מנועים: 2.0 ליטר עם 125 כ"ס ו2.5 ליטר עם 156 כ"ס (נמכרו בודדות בארץ).

מבחינת צריכת דלק - מאמין שה2.0 ליטר עושה 1:7-8 בעיר ו 1:11 בבינעירוני.

מבחינת אמינות - נחשב למאוד אמין בלי בעיות מיוחדות. ראיתי דגמים כאלה עם 400K KM שנוסעות יפה (גיר ומנוע מקוריים שטופלו בזמן).

בשנתונים האלה ובשנתונים החדשים יותר - כולם הגיעו עם הנעה כפולה (4X4), בדגמים הקודמים לדגם הזה היו דגמים עם הנעה קדמית בלבד והיו כאלה עם הנעה כפולה.

אני אצטט את מה שרשמתי בפוסט הקודם, הכל רלוונטי גם לדגם הזה:

מבחינת מרווחי טיפולים ועלויות אחזקה:

כל 10-15K KM החלפת שמן/פילטר שמן (שמן איכותי 120 ש"ח, פילטר שמן מקורי 70 ש"ח)

כל 30K KM החלפת פילטר אוויר (עלות 30 ש"ח) ומצתים (80 ש"ח).

כל 60K KM החלפת שמן דיפרנציאל קדמי ואחורי (עלות 80 ש"ח מקסימום) ושמן גיר (100-200 ש"ח)

כל 80K-100K KM החלפת טיימינג (הקיט עצמו עולה בסביבות ה1000 ש"ח)

סתם לדוגמה - מחיר צלחות קדמיות של ברמבו ורפידות של פרודו עולות 600 ש"ח סה"כ.

כמובן שכל המחירים שציינתי הם עבור החלקים בלבד, אם אתה מעוניין בטיפול במוסך יש להוסיף לכך עבודה ומע"מ.

מלבד זה, לאור שמדובר בהנעה כפולה, היצרן ממליץ לבצע החלפת של כל 4 הצמיגים יחד ולא להחליף צמיג בודד. בתכלס זה לא כזה ביג דיל כי כשמחליפים צמיגים אז מחליפים לרביעייה איכותית ב 1500 ש"ח מקסימום וזהו (חוץ ממקרה שצמיג אחד נהרס משום מה ואז זה בעייתי יותר).

לדגמים הנ"ל אין בעיות מיוחדות חוץ מבלאי רגיל, לפעמים יש בעיית נפילת טורים שנפתרת לאחר ניקוי יסודי של המצערת, קפיצים אחרים שנחלשים והאוטו מאבד קצת גובה.

מבחינת התנהגות - לרכב יש הנעה כפולה קבועה, בדגם האוטומט חלוקת הכח היא 50% קדימה ו50% אחורה בתחילת נסיעה ו 90% קדימה ו10%אחורה בשיוט. בדגמים הידניים החלוקה היא די קבועה - 50:50 עד ל 60:40.

מאוד יציב בנסיעה ובסיבובים, יציב מאוד במהירויות גבוהות. הדגם של ה165 כ"ס בהחלט חזק ומהנה לנהיגה.

לדעתי, החיסרון היחיד של הרכב הזה הוא הגיר בעל 4 הילוכים בלבד, ולפעמים מרגיש ש"חסר" הילוך נוסף. אבל חוץ מזה אני מאוד מרוצה מהרכב.

היתרון הוא שהם נסחרים במחיר מצחיק, תמורה גבוהה עבור קצת כסף, שוק חלש (זה יתרון כשאתה קונה וחיסרון במכירה. בגלל זה צריך לקנות בזול).

חוץ מזה, מדובר ברכב בן 13 כך שכמובן שיש לבדוק שלרכב יש הסטוריית טיפולים מלאה ושהחליפו שמנים ונוזלים בזמן ללא הזנחה.

המנועים האלה ידועים באמינותם כל עוד טופלו יפה, לכן אני מדגיש את זה.

אם יש שאלות נוספות שאל ואעזור לך בכיף, ואם החלטת לרכוש אחת אשמח לבצע לך יישור קו ראשוני (החלפת כל השמנים/פילטרים/מצתים/ניקוי מע' קירור והחלפת נוזל קירור ורכיבים נוספים כדי ליישר קו ראשוני).

שלומי

פורסם

שלומי ראשית תודה רבה לך על התשובה המפורטת והמהירה...רציתי לשאול אותך מה יהיה מחיר הוגן לדעתך לרכב בשנתונים שציינתי, משיטוט ביד 2 כל אחד זורק שם מחיר אחר, ולמודלים האלה מחירון כבר לא כ"כ רלוונטי..

אני מודה לך על ההצעה לביצוע יישור קו כאשר אמצא רכב כזה, אשמח לדעת כמה זה יעלה ומאיפה אתה בארץ?

שוב תודה וחג שמח...

פורסם

היי

לאחר סקירה קצרה ביד2:

על השנתון הישן (דור 3) 2003 אנשים מבקשים בין 12 ל 20. מאמין שאם הם ימכרו, זה יהיה באיזור ה8-13 מקסימום לאחד במצב טוב.

עם כל הכבוד, את שלי (דור 4, שנת 2004 עם היסטוריית טיפולים מהיום ה1, יד1) קניתי אחת ב17K אחרי מיקוח, ואחת סטיישן ב22.

על שנתונים 2004-5 (דור 4) כמו שלי, אנשים מבקשים בין 18 ל 30. מאמין שמחיר הוגן לשנתון כזה במצב טוב הוא 22 מקסימום.

נשבע לך שיש שם רכבים שנמצאים כבר שנה בלוח ועדיין לא מוכרים. השוק חלש ולאנשים קשה לקבל את המציאות.

על שנתונים 2006-7 אנשים מבקשים בין 24 ל40 (חיים בסרט). אני אישית לא ממליץ על השנתונים האלה בגלל צריכת הדלק. נכון, ההספק שם הוא 165 כ"ס אבל הצריכה זוועתית. אם כבר - לקנות כזו ולעשות הסבה לגז ואז הייתי לוקח עכשיו אחת כזאת.

אבל אם כבר אתה מתכנן להוציא בסביבות ה15K וממש ממש רוצה B4 ולא רכב אחר - תקנה שנתונים 2004-5 בסביבות ה20K.

בנוגע למחירים של החלקים לטיפול -

שמן איכותי יעלה 120~

פילטר שמן מקורי 70~

פילטר אוויר 30~

מצתים 80~

נוזל קירור 2 גלונים של וולווליין ב140~

שמן דיפרנציאל קדמי ואחורי 70~

שמן הגה 50~

כמובן שהמחירים האלה יהיו במידה ונבצע את הטיפול לבד (בחירה שלך, אוכל ללמד אותך על האוטו ולעזור לך בביצוע הטיפול). במוסך תצטרך להוסיף שעות עבודה ומע"מ.

שלומי

• תוכן חדש...