Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם פה גרושים יחסית, תחשוב כמה זול זה שם.

70K גרושים? תוכל להשאיל לי כמה "גרושים" כאלו? במיוחד אם מדברים יחסית כמו שציינת, ויחסית לעולם בישראל הכל עולה פי-2\3, אז זה עדיין מאוד יקר יחסית למחירו בשוק האירופאי, אבל בשביל מחירי המכוניות בארץ זה סביר.

פורסם

אני קפצתי לפתח תקווה בלי לתאם והצליחו לתת לי נסיעת מבחן אם כי קצרה על הסנדרו. לפחות התרשמת מהרכב באולם תצוגה?

לגבי תיבה אוטומטית -Soon/

פורסם

ZX 2.0

ביצעת נסיעת מבחן שזה בסדר גמור.

החלטת לקנות דאציה, שזה רכב עם LOOK ועם מנוע טורבו בעל מומנט עדיף.

ההשוואה אולי לא הייתה במקום, כי יש הפרש של כמעט 11000 שקל! בינהם. אני בטוח שאם היית משווה לאיביזה הידנית החדשה, זו שנמכרת היום ב-73000 שקל,עם המנוע הטורבו החדש, אחרי הורדת המע"ם ומבצע "שקט" שהיה לאחרונה, היית מחליט אחרת.

לא סתם ככל שהסכום גבוה יותר, הרכב טוב יותר. גם ברכבים ה"זולים" הללו.{אם בכלל יש מושג כזה "רכב זול" אצלנו"}.

בכל מקרה ההחלטה היתה לא רעה בכלל.

תתחדש!

פורסם
מה שהוא ^ אמר.

את הספורטאז' של אישתי קניתי שם, וגם שלחתי לשם את גיסי.

אחלה סוכנות.

ולא סתם-מנהל המכירות הוא חבר פורום , ואת הקיה סדאן ידנית קניתי אצלו (המלאי של הדבר הנדיר הזה נגמר לצערי)

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

תתחדשו וסעו בדרכים טובות.

חייב לציין כי בביקור שלי בבלגיה בסוכותלפני שנה ראיתי הרבה מאד דאצ'יות. בבקורים אחרים שלי באירופה בשנה וחצי האחרונות הרבה פחות.

לגבי מימון - כבר סגרתם עסקה, אבל למה להתעקש על מימון באמצעות סוכנות הרכב? האם לא עדיף מימון בהסדר ישיר מול הבנק\חברת ביטוח\קרן פנסיה\קרן השתלמות או כל גורם מלווה אחר, בלי מתווכים ועלויותיהם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדאצ'יה יש הסכם עם הפועלים, פריים מינוס חצי תמורת שעבוד.

לא כזה קל כמו שנשמע לקבל תנאים יותר טובים מזה בבנק אחר

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם תנאים כאלה מובטחים לכל לווה אכן יקשה להתחרות בהם. השאלה היא האם הבנק מסתפק בשעבוד הרכב או שרוצה עוד נתונים לפני שהוא נותן הלואה כה נוחה.

כמובן שהוריו של פות"ש צריכים להיות ערוכים למצב של עלית רבית. לא שמדובר בסכומים כל כך גבוהים - זו אינה הלואה לרכישתדירה - אבל בכל זאת צרך להביא זאת בחשבון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ZX 2.0

ביצעת נסיעת מבחן שזה בסדר גמור.

החלטת לקנות דאציה, שזה רכב עם LOOK ועם מנוע טורבו בעל מומנט עדיף.

ההשוואה אולי לא הייתה במקום, כי יש הפרש של כמעט 11000 שקל! בינהם. אני בטוח שאם היית משווה לאיביזה הידנית החדשה, זו שנמכרת היום ב-73000 שקל,עם המנוע הטורבו החדש, אחרי הורדת המע"ם ומבצע "שקט" שהיה לאחרונה, היית מחליט אחרת.

לא סתם ככל שהסכום גבוה יותר, הרכב טוב יותר. גם ברכבים ה"זולים" הללו.{אם בכלל יש מושג כזה "רכב זול" אצלנו"}.

בכל מקרה ההחלטה היתה לא רעה בכלל.

תתחדש!

בוודאי שמדובר ברכב לוק. אפילו כתבתי זאת. הרכב נוטה לזוויות גלגול גדולות בגלל הגובה שלו וגם יש לא מעט פשרות שעושים כשקונים רכב זול. בהמשך, כשיהיה לי זמן אני אפרט יותר לעומק.

לגבי איביזה, מניסיון לא ממש מוצלח של חבר ובנוסף למוניטין האמינות הממש לא גבוהה של ואג בשנים האחרון, הרכב לא עלה על הפרק (תוסיף שנתיים אחריות לעומת 5 ואתה מקבל מתכון מנצח מצד דאצ'יה, לפחות להורים שלי).

ספריאל,

שתבין שההורים שלי בדקו. בדאצ'יה, אחרי 5 שנים הם הולכים לשלם בערך 3 אלף שקל על ריבית. זהו. 3 אלף! זה תוכנית דרך דאצ'יה (יותר נכון, דרך קרסו מוטורס) שמגיעה דרך בנק הפועלים. בגלל זה היה ממש שווה דרכם.

פורסם

ZX 2.0

מוניטין האמינות המפוקפקת של VAG, מתבססת אך ורק על מנועים בעלי גיר DSG, ושרשרת.

דווקא ה-90 כ"ס החדשה, אינה שייכת לקבוצה הזו. היא הרבה יותר איכותית משני הרכבים הללו, ועם נסיעה וביצועים עדיפים. גם החומרים וההרכבה הם בכמה רמות מעל.

על המזגן המקפיא של האיביזה, כל מילה מיותרת.

מצד שני שנתיים אחריות, זה די מבאס.

בסופו של יום, כפי שצויין, הדאצייה זו קנייה לא רעה.

פורסם

ועדיין, למי שרוצה לקנות רכב לטווח ארוך ולא להחליף כל שנתיים- שלוש, יעדיף 5 שנות אחריות מלאות עם רכב שהאמינות שלו היא סבירה מאשר שנתיים אחריות עם חברה שידועה בבעיות אמינות ושירות לוקה בחסר.

אין ספק שהגרסה הידנית של הסיאט יותר אמינה, אבל במקרה שמשהו שלא אמור לקרות יקרה אחרי שלוש שנים, לא הייתי רוצה להנהל אל מול היבואן הזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
ZX 2.0

מוניטין האמינות המפוקפקת של VAG, מתבססת אך ורק על מנועים בעלי גיר DSG, ושרשרת.

דווקא ה-90 כ"ס החדשה, אינה שייכת לקבוצה הזו. היא הרבה יותר איכותית משני הרכבים הללו, ועם נסיעה וביצועים עדיפים. גם החומרים וההרכבה הם בכמה רמות מעל.

על המזגן המקפיא של האיביזה, כל מילה מיותרת.

מצד שני שנתיים אחריות, זה די מבאס.

בסופו של יום, כפי שצויין, הדאצייה זו קנייה לא רעה.

נכון אתה צודק אבל, חובת ההוכחה היא עליהם עכשיו. הם צריכים להוכיח כרגע ששוב יש להם מוצרים אמינים ושניתן לסמוך עליהם. שנתיים אחריות מוכיחה לאבא שלי (ואני חייב לציין שדיי בצדק) שהיבואן עצמו לא בוטח במוצרים שהוא מוכר ובגלל זה לא נותן אחריות מורחבת. מבחינתו הסיאט ירדה רק על זה.

לגבי הפשרות שיש בדאצ'יה, כמו שכתבתי ההבדל בין הדאצ'יה ל3 הוא כיום 11 אלף שקל. המחיר הרשמי של ה3 עומד על 73-75 אלף שקל, המבצע הנוכחי לא היה לפני כחודש. ככה שהן בהחלט ברות השוואה.

בנוסף כתבתי שיש פשרות שצריך לעשות כשקונים רכב זול כלכך. הדאצ'יה מרגישה עם פחות פשרות ביחס ל3. הפשרות בדאצ'יה הן בעיקר איכות חומרים נמוכה יותר ביחס לקטגוריה (אבל עדיפה על ה-3 ובהחלט לא כזו נוראית לכשעצמה), מיקום מתגי חלונות (הקדמיים הם על הדשבורד והאחוריים הם בין המושבים הקדמיים למטה, אין על הדלתות) והדבר שאותי הכי עיצבן זה כיוון הכסא המעצבן. אי אפשר לעלות את גובה הכסא תוך כדי ישיבה עליו, אתה חייב כאילו לקום מעט כדי להצליח לעשות את זה. מעצבן מאוד אבל כל עוד לא משחקים יותר מידי עם זה אז ניתן לחיות עם זה. וזהו בערך... אלו הפשרות ברכב. כמובן ברגע שנקבל אותו אז אני יפתח פוסט שיהיה ארוך טווח ושם נסקור את הרכב לחיוב ולשלילה ובטח נמצא עוד פשרות אבל אלו דבריחם שנדע רק בהמשך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אחלה סקירה!

גם אני שמתי עין על הסטפווי עוד לפני ששווק בארץ, לאחרונה היתה קצת התלבטות אם לנצל את ימי המכירות של צ'מפיון וללכת על איביזה או לחזור לתוכנית המקור - הסטפווי.

מבחינת מחיר ואחריות אין ספק שהדאצ'יה לוקחת - (10K פחות ואחריות ל5 שנים).

השאלה אם כדאי לחכות לדגם החדש (גיר אוטומטי, מנוע תקן 6,....), בסוכנות לאף אחד אין מושג מי מה מו, מצד שני לא יודע עד כמה זה שידוך טוב הגיר המיושן שהם מתכוונים להכניס למנוע הנ"ל.

פורסם

כמו שאמרת, כרגע לא ברור מתי יגיע הדגם החדש. אבא גם רצה לדעת אם ומתי יגיע לארץ (אבל את זה הוא קרה כבר אחרי ההזמנה. סתם עניין אותו).

בכל מקרה, גם השידוך הנ"ל הוא בסדר ולפחות מבחינת אבי זה אפילו יתרון. גיר רגיל יותר זול ופשוט לתיקון (עם הרכב באמת יהיה בסדר ככל הנראה ישאר יותר מ5 שנים אצלנו, כפי שקרה עם הסובארו). ולכן דווקא דבר כזה זה יתרון.

• תוכן חדש...