Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לעניין. נושא שמאוד מעניין אותי הוא התחלת נסיעה, הרגל שלי מהצבא הוא להרים את הרגל מהקלאצ' ורק לקראת סוף הזינוק שאני יודע כבר שהרכב נכנס להילוך אני נותן קצת גז.

חבר אמר לי שטוב יותר לתת גז ביחד עם הקלאצ' כדי לא להעמיס על הגיר. אני טענתי שאם אני אשלב גז בכל פעם אני לאט לאט אשרוף את הקלאצ'.

מה ההתנהגות הנכונה בתחילת נסיעה? לתת לאוטו לזחול ולקראת הסוף לתת גז? או באמת לשלב גז תוך כדי הרמת הרגל מהקלאצ' כדי להטיב איתו?

שאלה שניה.

הגעתי למסקנה שנתוני היצרן של צריכת הדלק של קאיה פיקנטו הם רמאות אחת גדולה.

עפ"י הנתונים של הרכב שלי (2012, ידני מנוע 1000) - הוא אמור לעשות 1:22.

וכמובןןן שאני לא מאמין לנתוני המעבדה אז הייתי בטוח שאעשה לפחות 1:16 או 1:17 בנסיעה רגועה וחסכונית.

אממה, אני לא מצליח לעשות יותר מ1:12! ואני נכנס לקרוא באינטרנט אודות צריכת הדלק של הרכב מאנשים שקנו את הרכב ואני רואה אותו דבר, בעיקר ביטויים שלרכב תאבון של משאית.

א. האם יש פתרון לבעיה הזאת?

ב. יש פה אפשרות לתבוע את החברה? הרי הסתמכתי על נתונים שהוצגו לי מהאתר הרישמי, לבסוף אני רואה שהנתונים חורגים ב50%. (לוקח בחשבון שהרכב שלי צריך להיות במצב פיקס בשביל לתבוע)

ג. אם אתקשר לשירות לקוחות אולי יוכלו לתת פתרון? פיצוי? משהו שיכל להטיב עימי?

אני באמת לא יודע מה לעשות בנושא הדלק עם האוטו הזה.

תודה רבה לעונים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי השאלה הראשונה- אתן למומחים ממני לענות לך, אני כבר שנים על אוטומט.

לגבי השאלה השנייה- אתה מכיר מותג רכב אחר שנתוני צריכת הדלק שלו אכן זהים לנתונים הכתובים באתר הרשמי? אני מאמין שלא, כי אין כזה. אני בכל אופן הייתי מגדיר את צריכת הדלק של הפיקנטו כסבירה ביחס לאחרות בקטגוריה.

פורסם
לגבי השאלה הראשונה- אתן למומחים ממני לענות לך, אני כבר שנים על אוטומט.

לגבי השאלה השנייה- אתה מכיר מותג רכב אחר שנתוני צריכת הדלק שלו אכן זהים לנתונים הכתובים באתר הרשמי? אני מאמין שלא, כי אין כזה. אני בכל אופן הייתי מגדיר את צריכת הדלק של הפיקנטו כסבירה ביחס לאחרות בקטגוריה.

אני מסכים איתך שאין צורך לקחת ברצינות את צריכת הדלק של החברה. ובהחלט אני לא מצפה בחלומות הורודים שלי להגיע ל1:20. דמיינתי את עצמי עומד על 1:17-18 במקרה הכי חסכוני שיש. לצערי אני נוהג כ"כ חסכוני ומגיע ל1:12, משהו פה לא בסדר זו רמאות.

ואני בדקתי גם באינטרנט ונכנסתי לעוד תגובות של אנשים ועוד ביקורות, וכל ביקורת ותגובה אנשים טוענים שצריכת הדלק פסיכית! מדוע רכב מיני, ידני, מנוע 1000 צריך לצרוך 1:12?

אין אפשרות לעשות משהו? מבחינה משפטית, לדבר עם שירות לקוחות, להטיב עם צריכת הדלק איכשהו?

פורסם

אני עם סיטיגו ידני כבר 3 שנים

אתמול בדיוק תדלקתי 35 ליטר על נסיעה של 600 ק"מ, כלומר 17 ק"מ לליטר

נסיעה משולבת עם קצת יותר דגש על בינעירוני, מלא האצות ולא מעט רגל כבדה על הגז. וכמובן כל הזמן מזגן.

נשמע הזוי הצריכה של הפיקנטו, מזל שלא הלכתי על האוטו הזה שעשיתי את הקנייה.

למרות כל מגרעותיו לפחות בצריכת דלק הסיטיגו עדיף בהרבה כנראה.

פורסם

חבר שלך צודק, אבל הוא לא מבין למה, אין קשר לעומס על הגיר.

היכולת של המנוע לדחוף את הרכב קשורה לנתוני המומנט שלו, לך יש אוטו קטן עם מומנט קטן - ולכן המנוע צריך לעבוד קצת קשה יותר.

בלאי לקלאץ' הוא כל מצב שבו הדוושה לחוצה, כאשר היא לחוצה עד הסוף יש בלאי לקפיצים וכאשר הקלאץ' מחובר חלקית הרפידה שלו נשחקת (כמו הבלמים). מה שאתה עושה, זה לדרדר את הרכב עם קלאץ' ורק בסוף לתת גז? ואתה לא מרגיש שאתה קצת חונק את הרכב ומתקשה לצאת מהמקום? מה אתה עושה בזינוק בעלייה?

בנהיגה שלי, אני לא חושב יותר מדי על חסכון - אבל עם הזמן מצאתי את הsweet spot של שילוב הגז והקלאץ' כך שהמעבר מקלאץ' לחוץ למשוחרר יהיה קצר יותר וכך הבלאי יקטן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חיסכון זה לא הצד החזק של הפיקנטו,אתה לא הראשון שמתלונן.

אתה מקבל כזאת צריכה באיזה מסלול? עירוני?משולב?בין עירוני?

איך אתה מחשב את צריכת הדלק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה, אני לא מתמצא בעניין הטכני אך אני שנים נהגתי על ידני עם שילוב קצת גז (מניח משהו כמו 1200 סלד) בשילוב עם ה - sweet spot בקלאץ כמו ש shellcase אמר. אם זכרוני אינו מטעה אותי אז גם המורה לנהיגה שלי בזמנו לימד אותי שככה נכון להתחיל נסיעה. בלי קשר את מניח שאתה מכיר את הנעילת בלם שיש ברכב על מנת לעזור לך להתחיל נסיעה בזינוק בעליה.

בנוגע לצריכת דלק. הייתה בבעלותי פיקנטו 2013 ידני כשנה וחצי וטיילנו ביחד כ 15 אלף ק"מ. כמובן הנסיעה החסכונית ביותר שהייתה לי איתה זה לאילת (4 אנשים עם מזגן וציוד יצא כמעט כמעט 1-20!). הצריכה הממוצעת שהייתה לי בנסיעה של 70% בין עירוני ו 30% עירוני הייתה עומדת על משהו כמו 1-16/17 ובתקופה האחרונה שלנו ביחד שהייתה כמעט 90% בעיר עם מזגן תמיד דלוק הייתה 1-12. כמובן שנתוני היצרן שקריים ביותר ואם אתה רוצה לקרא קצת יותר על תביעה שהייתה (יכול להיות שהיא עדיין פעילה) תכנס לקבוצה בפייסבוק שנקראת "קיה פיקנטו החדשה" והיה שם מישהו שהריץ תביעה ייצוגית או משהו כזה.

בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך ש 1-12 נשמע קצת מבאס לרכב קטן , אבל אם תסתכל על מכלול הדברים כמו אמינות, אבזור, אחריות, טיפולים וביטוח זולים אל מול רכבים אחרים בקטגוריה תמצא שאומנם זה לא עושה 1-19 בעיר כמו שכתבו אבל עדיין אתה מקבל תמורה טובה מאוד למחיר. יש גבול דק מאוד בין רכב עם מנוע קטן לבין רכב עם מנוע קטן מידי שגורם לו להתאמץ ולכן הצריכה קצת פחות טובה. אני לדוגמא עברתי לסוויפט אוטומט וכרגע אני מגרד את ה 1-10 עם מזגן בעיר עם נסיעה מאוד מאוד רגועה.

אז חביבי הכל יחסי בחיים ויש לך אחלה רכב, תהנה ממנו ותאמין לי שיום יבוא ותחליף אותו ועוד תגעגע לצריכה דלק "האיומה שלו".

שיהיה לך חג שמח!

פורסם (נערך)

אלכס איך זה יחסי?

שרכב מפואר עם מנוע 1.8 נתן לי בעיר עם מזגן 1/10 ומחוץ לעיר 1/13.

בעיני זה לא יחסי, וכל ההוצאות הנלוות אצלכם קטנות כי גם הרכב נותן קצת. (מזגן חלש וצפיפות).

לעניין הנהיגה, כל עוד אתה מרגיש שהמנוע לא נחנק ומגיע לסלד נמוך מידי, זה טוב רק תדאג לא לתת יותר מידי גז כי אז אתה שוחק יתר על המידה.

בנהיגה נכונה גם אם תעלה בטעות עוד קצת סלד הקלאץ׳ יספוג את זה, לא צריך להלחץ מהמכלול הזה כל עוד אתה נוהג נכון ולפי כל ההמלצות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

ניר זה בדיוק הפואנטה, שאתה מדבר על רכב פאר. אני מדבר על רכב בין הזולים שניתן כיום לקנות בשוק ולכן יש להבין שקונים פיקנטו 1.0 ידנית ולא רכב פאר עם מנוע 1.8. הדגש פה הוא לא על גודל המנוע ביחס ישר לצריכת דלק, אלא שצריך להבין שבסופו של דבר מדובר ברכב קטן וזול שהוא יחסית חסכוני כמו רוב המכוניות הקטנות. כמו TSI יש מנוע 1.2 יחסית קטן אבל ביצועים וצריכת דלק שלא מתקרבים למנוע 1.2 רגיל.

ודווקא המזגן בפיקנטו היה ממש ממש טוב.

פורסם

אוראל יש יותר מידי פרטים שחסרים

איפה אתה נוסע בדרך כלל? בעיר? כביש מהיר? בפקקים או לא? עם מזגן?

בדרך מהירה לדוגמא מה המהירות שיוט שלך?

עקרונית לגביי השאלה של התחלת הנסיעה זה תלוי בשיפוע שהרכב נמצא בו ואל תשכח שיש לך רק מנוע 1000,

זה לא מנוע ענק עם כוח שאתה יכול להתחיל לנסוע עליו רק על קלאצ׳ (לא אומר שלא אפשרי) אישית חושב שהמנוע סתם מתאמץ במצב כזה

לגביי נתוני היצרן, ברור שאי אפשר לסמוך עליהם

הם עושים את זה בתנאים שמריצים רק בירידות ובדרך כלל בדרך מהירה בלבד בלי מזגן ועם חלונות סגורים כדי שלא יהיה גרר... לא ממש רלוונטי לתנאי היום יום

עכשיו בקשר לשאלה שלך,

הרכב לדעתי לא חסכוני כי לקחת רכב עם מנוע מאוד קטן, מספיק שאתה מוסיף מזגן לנסיעה והיא כבר פחות חסכונית, כי יש יותר עומס על המנוע

באופן כללי כשאתה מאיץ אתה מאמץ יותר את המנוע מאשר מישהו עם מנוע 1600 וזה עם ה 1600 יאיץ גם יותר מהר ובפחות מאמץ

אני יכול להגיד שהיה לי סטארלט ידנית

שנת 93, מנוע 1300

והייתי נוהג בכלל לא חסכוני והייתי מגיע איתה ל 1:12, לדעתי הנהיגה שלך לא כל כך חסכונית

אם תרצה ממש לבדוק את זה מדוייק

יש שעון וואקום שאפשר להתקין, שכשאשר אתה מאיץ יותר מידיי המחוג מגיע לתחום אדום ואז תוכל לבדוק ב 100% אם הנהיגה שלך חסכונית או לא,

אם תרצה שלח לי בפרטי ואני יכול לבדוק עם מישהו שיתקין לך כזה שעון

פורסם
אוראל יש יותר מידי פרטים שחסרים

איפה אתה נוסע בדרך כלל? בעיר? כביש מהיר? בפקקים או לא? עם מזגן?

בדרך מהירה לדוגמא מה המהירות שיוט שלך?

עקרונית לגביי השאלה של התחלת הנסיעה זה תלוי בשיפוע שהרכב נמצא בו ואל תשכח שיש לך רק מנוע 1000,

זה לא מנוע ענק עם כוח שאתה יכול להתחיל לנסוע עליו רק על קלאצ׳ (לא אומר שלא אפשרי) אישית חושב שהמנוע סתם מתאמץ במצב כזה

לגביי נתוני היצרן, ברור שאי אפשר לסמוך עליהם

הם עושים את זה בתנאים שמריצים רק בירידות ובדרך כלל בדרך מהירה בלבד בלי מזגן ועם חלונות סגורים כדי שלא יהיה גרר... לא ממש רלוונטי לתנאי היום יום

עכשיו בקשר לשאלה שלך,

הרכב לדעתי לא חסכוני כי לקחת רכב עם מנוע מאוד קטן, מספיק שאתה מוסיף מזגן לנסיעה והיא כבר פחות חסכונית, כי יש יותר עומס על המנוע

באופן כללי כשאתה מאיץ אתה מאמץ יותר את המנוע מאשר מישהו עם מנוע 1600 וזה עם ה 1600 יאיץ גם יותר מהר ובפחות מאמץ

אני יכול להגיד שהיה לי סטארלט ידנית

שנת 93, מנוע 1300

והייתי נוהג בכלל לא חסכוני והייתי מגיע איתה ל 1:12, לדעתי הנהיגה שלך לא כל כך חסכונית

אם תרצה ממש לבדוק את זה מדוייק

יש שעון וואקום שאפשר להתקין, שכשאשר אתה מאיץ יותר מידיי המחוג מגיע לתחום אדום ואז תוכל לבדוק ב 100% אם הנהיגה שלך חסכונית או לא,

אם תרצה שלח לי בפרטי ואני יכול לבדוק עם מישהו שיתקין לך כזה שעון

לגבי התחלת נסיעה, הובהר לי הנושא ואני מודה לכולם :) ההרגל שלי לנסיעה רק עם קלאצ' הוא מהצבא מהדיפנדרים הנהדרים שהיו אצלנו.

בקשר לדלק:

אני נוסע רוב הזמן בדרכים בין עירוניות, בהתחלה בלי פקקים ואז נכנס לקטע של 15 דק' בערך של פקקים (כביש 5).

מהירות השיוט הרגילה שלי- 85-90, הסלד הוא 2500 במצב הזה, זה נוח לי וזה שקט, אין לי לאן למהר גם ככה.

מזגן, בעקרון המזגן מקפיא, בדר"כ בבוקר אין טעם להפעיל את המזגן בכלל, אחרי צהריים, שם אותו על רמה 1-2. (הנסיעה היא כחצי שעה הביתה)

אני נוהג בצורה מאוד רגועה, מעביר הילוכים בזמן, לא מושך וגם לאחר העלאת הילוך הרכב לא מגרגר, מאיץ בהדרגה ולא במכה אחת.

פורסם

דרך אגב

שאלת מה אפשר לעשות

השאלה היא איך אפשר להוכיח את זה

צריך לעשות מבחן בתנאים זהים לאיך שהיצרן עשה אותו ולהוכיח שמה שהם מפרסמים לא נכון

ברגע שאתה עושה את זה, מאוד פשוט

זה נקרא ״פרסום שיקרי״

• תוכן חדש...