Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

קניתי אוטו (סוף סוף!)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי המון חיפושים והמון שאלות שהציפו כל פורום אפשרי,היום בשעה טובה נרכשה הכלה:

 

פיז'ו 106 XSI שנת 96,האוטו צבע כחול,יד רביעית,עם 157K,ללא פגיעות שילדה.

 

בדיקת מכון הראתה שרוב הדברים שצריך לסדר ברכב הם שיגרתיים לרכב בן 10 (רעש מהשסתומים, נזילה פה שם,בקיצור לא משהו מרעיש יותר מדי),הרכב מטופל ונראה שמור פנימית וחיצונית.

 

 

כרגע הרכב עובר טיפול ראשון על ידי (K-44 בגלל הצטברות פיח במערכת הדלק),מחר הוא ייעבור אצל החשמלאי של אבא שלי שיסדר את כל בעיות החשמל (נורות שרופות,פיוזים,ובקיצור יעבור על כל מערכת החשמל),ואני מקווה שכבר ביום רביעי האוטו ייתאשפז לטובת יישור קו בריא.

 

זהו בערך.........:wink:

 

נ.ב

 

אני מחפש את פנסי ערפל מקוריים של ה-XSI,אז אם למישהו יש "ספיירים" והוא מעוניין למסור\למכור אני אשמח.

 

עידן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תהנה, תשמור ותטפל. היא רק תחזיר לך ככה.

 

QUOTE]

 

 

אפרופו לטפל....

 

היום בשעה 8:30 בבוקר התחיל רשמית יישור הקו על הרכב (בעצם הוא התחיל אתמול עם טיפול K-44...).

 

בשלב הראשון התחלתי היום טיפול בנושא המיזוג אויר ברכב,המיזוג ברכב היה זורק אויר ללא חימום או קירור, החל ממחר הוא יחמם בחורף ויקרר בקיץ icon_wink.gif

 

(אגב,הסמיילי מחייך וקורץ,אצלי הקריצה היא בגלל הדמעה בעין על ה-2K שתיקון המיזוג אויר ייעלה לי (היתה נזילה ביחידה הפנימית,למי שלא יודע החלפתה דורשת פירוק הדשבורד כולו).....אבל לא נורא,הכל נלקח בחשבון מראש.

 

דבר נוסף שטופל היום הוא נושא חשמלאות הרכב-המוסך בו אני מבצע יישור הקו מתמחה בחשמלאות רכב, על כן היום נבדקה כל מערכת החשמל לבורייה ותוקנו כל הליקויים הקשורים לעניין,כמו כן על הדרך עם פירוק הדשבורד יוחלפו בו ובלוח השעונים כל הנורות לחדשות,הוחלפה נורת הבלימה בשמשה האחורית,הורכבה ביטנה חדשה בבית הגלגל הקדמי שמאלי (היתה חסרה משום מה).

 

 

בגדול מחר בבוקר אמורים לסיים את הטיפול בנושא מיזוג האויר,ואז ייתחילו לטפל לפי סדר בדברים הבאים:

 

1.מערכת היגוי (חיזוק תפוח באחד הגלגלים,ביטול חופשים,תיקון נזילת שמן הידראולי מתיבת ההגה,כיוון זוויות היגוי, איזון הגלגלים וכו').

2.גיר\קלאץ'-כיוון הקלאץ' (הקלאץ' הוחלף לא מזמן אך מפריד גבוהה מדי).

3.בלמים אחוריים-למרות שהוחלפו לא מזמן הם יצאו מאוד חלשים בבדיקה.

 

4.החלטתי שעל הדרך (לשקט הנפשי שלי) אני ייבצע ביישור הקו גם סיכה למנוע כולל החלפת מסנני דלק\שמן וניקוי מסנן אויר (פילטר פתוח של K&N),החלפת שמן גיר ובלמים.

 

למישהו יש משהו שכדאי להוסיף על הדרך לבצע ? (למרות שאני חושב שזה דווקא אחלה יישור קו....).

 

עידן.

 

 

נ.ב

 

זה הדבר הכי מבאס בעולם לקנות רכב וישר לאשפז אותו במוסך ליומיים יישור קו (הרכב כמובן נשאר במוסך ולא אצלי,כי קצת קשה לנהוג בלי דשבורד והגה),אבל אני חושב שזה יהיה שווה את זה (למרות שזה יישחט לי את הכיס באיזה 5K).

 

 

נ.נ.ב

 

אני יודע שתשאלו אותי "מה עם טיימינג? "....

 

בוצע לפני 30K......

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מזל טוב!!!

 

אתה מזכיר לי את הימים הטובים, אז....שחשבתי שתהיה לי 106XS כי היא עולה "רק" 20 אלף שקל למודל 94...

 

ואז הסבירו לי מה זה להחזיק אוטו.

 

אני מניח שאתה חי את החלום הקטן שלי, הכי חשוב שתנהג בזהירות!

 

אני בינתיים מעדיף להשאר עם רכב טוב ואמין, אין לי תקציב לספורטיבית. מי יודע, אולי יום אחד כשאלך לעבוד בעבודה קבועה, אוכל להרשות לעצמי איזו קופה 1600 ראלי קטנה שתספק את היצרים שלי :)

 

 

תתחדש!

 

 

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

רק עכשיו אני שם לב לאשכול הזה...

אז אני מבין שלא לקחת את האוטו של ידידנו שלומי, אשמח לדעת למה לא...

ובכולפן, מזל"ט ותשמור על האוטו...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

עדכון לגבי יישור הקו:

 

 

דברים שטופלו אתמול והיום:

 

*תוקנה מערכת מיזוג האויר (חימום וקירור,הוחלפה בנוסף יחידת החימום הפנימית)

*תוקנה כל מערכת החשמל של הרכב (קצרים,מגעים רופפים,נורות שרופות,הוחלפו בנוסף כל הנורות בלוח השעונים ובכל המחוונים ברכב)

*הוחלפו רפידות ודסקיות בילום קדמיות.

*נבדקו הבלמים האחוריים ונמצאו תקינים.

*המנוע עבר שטיפה+סיכה+החלפת פילטרים (שמן ודלק).

*הוחלפו המים הירוקים ברדיאטור לחדשים.

*הוחלפו שני מוטות תפוחים למייצב קדמי.

*נבדקו כל הפלאגים (נמצאו תקינים לחלוטין).

*הוחלפה גומייה לאגזוז.

*הוחלף צופר המכונית (הישן גרם לי כמעט לבכות מרחמים עליו...).

*המנוע עבר (עדיין עובר) טיפול ב-K44 לניקוי משקעי פיח.

 

עלות הטיפולים הנ"ל- 2600 ש"ח (מה שמייקר כל כך זה עלות העבודה על פירוק הדשבורד (היה צריך לפרק אותו כדי להחליף את יחידת החימום הפנימית של המזגן).

 

מחר:

 

*הרכב ייעבור כיוון פרונט מלא (טיפול בכל מערכת ההיגוי).

*טיימינג כולל החלפת כל הרצועות,משאבת מים ומותחנים (למרות שהרכב עבר לפני 35K,אני מעדיף להשקיע ולהיות בראש שקט).

*התקנת ביטנה שחסרה באחד הגלגלים.

 

בהמשך:

*ברגע שיהיה מזג אויר נעים יותר אני איישר את הפנס הקדמי (קצת עקום ומעצבן אותי כי אני פרפקטיוניסט) אצל הפחח של אבי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

×
×
  • תוכן חדש...