Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת סכינים מחו"ל?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין דבר כזה להרוס סכין, אלא אם כן חיממת אותה בהגזמה והרסת את החיסום.

אם הזווית כבר לא מדויקת והפכה לאלף ואחת זוויות, משחיזים מהתחלה ומסדרים זווית אחידה.

בסופו של דבר חוד, כל חוד, בכל חומר, הוא נקודת המפגש של שני וקטורים.

פיקה - לא דיברתי בכלל על micro bevel, אבל מכיוון שכל הסיפור הזה הוא שיח של חרשים, עזוב.

אני במקרה משחיז סכיני מטבח ואיזמלים לנגרות כבר עשור, סתם שלא תחשוב שאני איזה חכם-מקלדת.

ההמלצות שנתת הן מעולות אך מתעלמות מהבעיה - המשתמש המצוי חושב שאפשר להרוס סכין.

הנה, זה מופיע לך פה בשרשור.

אפשר להקהות סכין. סכין קהה משחיזים. כל עוד יש חומר (ובסכיני שף יש וואחד שטח) - אפשר תמיד להחזיר לשימוש.

כנראה אני לא יודע להשחיז טוב, שזה הגיוני ולמען האמת אין לי כוח או זמן להתעסק עם זה או ללמוד להשחיז יותר טוב ממה שאני יודע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניקו-

השחזה טובה עולה 30 שקלים, כל עוד אתה לא מתעלל בסכין שלך היא תחזיק זמן מכובד. בשימוש ביתי רגיל לא תצטרך להחשיז מעל פעם בשנה, וסביר להניח שמתחת.

אפשר לקנות שטול על מנת ליישר את הלהב שדרוש (שטול אינו משחיז), רק להימנע משימוש יתר (יש פוזאיסטים שלפני כל שימוש מעבירים על השטול בין אם צריך או לא....)

פשוט ולעניין, סכין מעולה-

https://www.echefknife.com/product/yoshihiro-vg-1-gold-stainless-steel-santoku-multipurpose-chef-knife/

אם בא לך קצת פאנסי שמנסי, תוסיף 10$-

https://www.echefknife.com/product/yoshihiro-vg-10-16-layer-hammered-damascus-stainless-steel/

בגזרת האירופאיות ההמלצות נשארות זהות, פשוט יש הרבה פחות יצרנים מקומיים קטנים שאפשר למצוא אצלם גודיז כאלו.

אין דבר כזה להרוס סכין, אלא אם כן חיממת אותה בהגזמה והרסת את החיסום.

אם הזווית כבר לא מדויקת והפכה לאלף ואחת זוויות, משחיזים מהתחלה ומסדרים זווית אחידה.

בסופו של דבר חוד, כל חוד, בכל חומר, הוא נקודת המפגש של שני וקטורים.

פיקה - לא דיברתי בכלל על micro bevel, אבל מכיוון שכל הסיפור הזה הוא שיח של חרשים, עזוב.

אני במקרה משחיז סכיני מטבח ואיזמלים לנגרות כבר עשור, סתם שלא תחשוב שאני איזה חכם-מקלדת.

ההמלצות שנתת הן מעולות אך מתעלמות מהבעיה - המשתמש המצוי חושב שאפשר להרוס סכין.

הנה, זה מופיע לך פה בשרשור.

אפשר להקהות סכין. סכין קהה משחיזים. כל עוד יש חומר (ובסכיני שף יש וואחד שטח) - אפשר תמיד להחזיר לשימוש.

כמה דברים בנושא:

1- זה שאתה משחיז כבר הרבה זמן לא אומר שאתה עושה את זה נכון עבור כל מה שאתה משחיז. גם השחזה גרועה מאוד תניב סכין שתרגיש חדה מאוד בהתחלה, גם הזוועה שנקראת accusharp עושה את זה נפלא. מה שמשנה זה מה קורה אחר כך.

2- סכין מגיעה עם זוית השחזה כלשהי מהמפעל. זה מה שהיצרן התכוון שהיא תהיה. הקו הוא אחיד מהגב עד החורפה. השחזת לזוית אחרת? הוספת בבל משני (בלי קשר למיקרו), מה שנקרא "לחרבן את הגיאומטריה של הסכין". היא עדיין תחתוך? כן, אם תעשה לה גם קצת סטרופינג בסוף היא גם תגלח שערות אם אתה רוצה. סכין עם בבל משני תישחק בשימוש בצורה שונה, וברוב המקרים ההשחזה תחזיק פחות זמן, בנוסף לפוטנציאל נזק מוגבר לסכין.

3- אפשר להרוס סכין מטבח, חיתוך כוחני על משטח לא נכון ואתה יכול לגרום צ'יפ ענק לסכין. (צריך להיות מוכשר כדי להגיע למצב כזה, אבל ראיתי את זה קורה)

פורסם
אם אתה מדבר על שימוש ראשוני מהקופסה - ניחא. בסדר.

מה שקובע חדות אמיתית של סכין זה רק החצי מ"מ האחרון בכל מקרה. מהבחינה הזאת, חוד קהה של סכין יפנית יהיה זהה לחוד קהה של סכין מערבית, וזה ממש לא משנה אם שאר השטח מאחורי החוד הקהה הוא בזווית של 21 או 17 מעלות.

חוץ מזה, כבר בהשחזה הרצינית הראשונה אתה לא נשאר עם הזווית המקורית של הלהב, ולא משנה מאיפה הוא הגיע. לסכין טובה, לא משנה מאיפה, לא ממש אכפת אם זה 21 או 17 מעלות, שתי הזוויות יעשו את העבודה באותה מידה, זה רק עניין של טעם.

אנחנו יכולים להתדיין פה עד שייצא עשן לבן, במציאות רוב האנשים לא יודעים להשחיז, לא יודעים שניתן להשחיז, לא רוצים להשחיז ומתייחסים לסכינים כמו אל מוצר צרכני חד פעמי שאתה משתמש בו עד שהוא מפסיק לעבוד, *לכאורה*.

אני משחיז את הסכין היפנית, הכבר די הרוסה שלי, לבד, עם תוצאות שיותר טובות מאיך שהתחלתי, אבל לא מי-יודע-כמה.

להשחיז צריך לדעת, ואין איפה ללמוד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא רוצה סדנה, רק הדרכה בקטנה של תחזוקת סכין המטבח שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לו היה מזדמן לי להגיע לאיזור שלך, בכיף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...