Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת סכינים מחו"ל?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה רוצה גיוטו או סנטוקו? יודע איך לעבוד עם סכין חדה או צריך משהו שאפשר קצת לכסח?

אתה תתפלא איזה סכינים נפלאות אפשר למצוא ב 600 ש"ח. גלובל זה מין כזה קיה פורטה, עושה הכל בסדר, לא מצטיין בכלום

מעדיף סנטוקו, אבל מוכן להתפשר.

חדה בבקשה.

מיועדת להיות הגו-טו דיילי שלי. חיתוך ירקות/בשרים ושימוש יום יומי. לא משהו מורכב מדי. פשוט אני רוצה סכין חדה ואיכותית.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח את התקציב שלך, תחלק אותו לשניים, ותשקיע חצי ממנו באבן השחזה גדולה ככל הניתן, דו-צדדית, מאיכות טובה.

אני עם אותה סכין גרמנית מקרית כבר 12 שנה, לפי קצב ההשחזה שלי יישאר מספיק ״בשר״ בסכין לנין של הנכד שלי.

אין דבר כזה ״סכין חדה״. זה כלי שמטפלים בו כמו שאתה מחליף שמן באוטו.

אתה מכיר את אלה שמחליפים את האוטו בגלל שעוד מעט מגיע טיפול? יש כאלה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי אבן טובה אבל אני כבר לא משחיז, כי הסכינים הנוכחיות שלי כבר די גמורות ועברו הרבה יותר מדי השחזות. נהיה קשה לעבוד איתן כבר.

יש המלצה גם לאבן טובה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בהחלט יש דבר כזה "סכין חדה", זוית ההשחזה בסכינים מהמזרח חדה משמעותית מסכין שף אירופאית. לזו הכוונה. הן חדות יותר ושומרות על חוד למשך יותר זמן, אבל רגישות יותר לצ'יפים וכדומה אצל מי שלא מתורגל בשיטת העבודה.

זו הייתה השאלה. בישראל רצים לקנות סכיני שף יפניות בגלל המוניטין, ואחרי זה מתפלאים שמתחילות להישבר חתיכות שחותכים ירקות על קרש זכוכית....

ניקו- אוסיף פה עוד מעט הודעה עם המלצה לאחת יפנית ואחת אירופאית. אם אתה לא סגור על זה שאתה יכול לעבוד עם יפנית, לך על האירופאית. (המשתמש הביתי כנראה לא ירגיש שום הבדל)

פורסם

מעדיף סנטוקו בגלל צורת הלהב. אני לא אוהב לחתוך בתנועה חצי מעגלית אלא מלמעלה למטה ויותר נוח לי עם הסנטוקו. לא מאוד קריטי לי.

השימושים, כמו שציינתי, לחלוטין ביתיים ומאוד פשוטים.

בהחלט אשמח להמלצה.

עובד עם קרש עץ ולעתים פלסטיק.

לא חותך על שיש וכו'.

כן עובד "עם השפיץ" בחיתוכים עדינים, אבל לרוב מלמעלה למטה.

פורסם

ממליץ לך להסתכל על להב בסגנון DEBA או BUNKA לסכין allaround. הסנטוקו לתחושתי יותר מוגבלת מאשר שתי הצורות

לי יש שני סנטוקו, אחת של yu kurosaki - להב מאוד "דק" אבל מפלדת SG2. אני מאוהב. אכן, יש סכנה לצ'יפינג, אבל סה:כ להב שקל להשחיז

השניה קבלתי מתנה מחבר שחזרת מיפן. להב 6" כבד מפלדה "כחולה סוג 2" (augami super 2), חרא של בלאנס, אבל להב עבה שלא מתרגש מכלום אבל מצריך תחזוקה כי הוא מפלדה פחמנית.

הסנטוקואים פחות נוחים לטעמי לפירוק מאשר סכיני שף ארפואיות סטנדרטיות. זו בדיוק הסיבה שאני אזמין לי בשלב כזה או אחר honesuki.

אגב, אם זו באמת סכין יום יומית, בדוק סכינים של YAXELL. הן עשויות VG10 שהיא פלדת על חלד לא רעה בכלל והמחיר שלהן די טוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
קח את התקציב שלך, תחלק אותו לשניים, ותשקיע חצי ממנו באבן השחזה גדולה ככל הניתן, דו-צדדית, מאיכות טובה.

אני עם אותה סכין גרמנית מקרית כבר 12 שנה, לפי קצב ההשחזה שלי יישאר מספיק ״בשר״ בסכין לנין של הנכד שלי.

ישנן 2 אסכולות...

האחת, כמו שאמרת, להשקיע באבן איכותית (האבנים מצריכות טיפול בפני עצמן, כמו יישור תקופתי, אגב).

השנייה, נייר ליטוש עמיד למים בגרעין גבוה מודבק על גבי משטח ישר, ומשחת ליטוש מרוחה על חתיכת MDF לפיניש עדין.

אתן לכם לנחש במה אני משתמש על סכיני העבודה שלי כדי להביא אותן שוב ושוב לרמת גילוח.

וגם על סכיני המטבח שלי. למרות ששם אני ממש לא משקיע, ויש לי פשוטות בלבד. יש לי גם סיבה טובה לזה, לא אני זה שמשתמש בהן, ורואים את זה על הלהב ועל החוד לצערי הרב.

אגב. קראתי קצת אחורה. לכל מי שמזלזל בזווילינג, רק שתדעו- סכיני הנוער ההיטלראי שלהם עדיין שמורים במצב מצויין ביחס לשנים שעברו מאז נוצרו. יותר משל יצרנים אחרים למיטב הבנתי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בהחלט יש דבר כזה "סכין חדה", זוית ההשחזה בסכינים מהמזרח חדה משמעותית מסכין שף אירופאית. לזו הכוונה. הן חדות יותר ושומרות על חוד למשך יותר זמן, אבל רגישות יותר לצ'יפים וכדומה אצל מי שלא מתורגל בשיטת העבודה.)

בלבלת בין קושי לבין חדות.

הפלדות במזרח **נוטות** להיות קשות יותר (ומכאן הנטייה לשבירה וכיו״ב) אבל גם כאן - כל מקרה לגופו.

יצרנים שמכבדים את עצמם נוטים לרשום בדיוק לאיזו מידת קושי הפלדה מחוסמת. אקדים ואומר - אין מספר קסם, זה בסך הכול עניין של טעם.

ברגע שאתה:

1. למדת להשחיז

2. יש לך אבני השחזה טובות (למשל, אבן יהלום טובה, או אבן-מים סינתטית טובה)

אז לא משנה בכלל איזו סכין יש בבית, מאיפה הגיעה, איזה קושי וכמה עלתה.

אבל אנשים מפחדים ללמוד להשחיז, ורוצים הכול כאן ועכשיו ומיד. לא שופט, זה פשוט ככה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא, לא בלבלתי בין קושי לחדות.

הקשיות זה עניין אחד, אני מדבר על הזוית. זוית החורפה של סכיני מטבח יפניות היא בסביבות ה 17 מעלות, של אירופאיות כ 20-21.

מצד אחד, זה הופך את אלו מהמזרח לחדות יותר. מצד שני, זה אומר שיש פחות פלדה על החורפה- והסכין רגישה יותר לצ'יפים (אפילו אם הייתה באותה קשיות כמו האירופאיות)

אז לא, זה לא רק עניין של "לדעת להשחיז", סכינים אירופאיות יהיו סלחניות יותר לעבודה לא נכונה בגלל השילוב של חיסום לקשיות נמוכה יותר וזוית חורפה קהה יותר.

פורסם

אם אתה מדבר על שימוש ראשוני מהקופסה - ניחא. בסדר.

מה שקובע חדות אמיתית של סכין זה רק החצי מ"מ האחרון בכל מקרה. מהבחינה הזאת, חוד קהה של סכין יפנית יהיה זהה לחוד קהה של סכין מערבית, וזה ממש לא משנה אם שאר השטח מאחורי החוד הקהה הוא בזווית של 21 או 17 מעלות.

חוץ מזה, כבר בהשחזה הרצינית הראשונה אתה לא נשאר עם הזווית המקורית של הלהב, ולא משנה מאיפה הוא הגיע. לסכין טובה, לא משנה מאיפה, לא ממש אכפת אם זה 21 או 17 מעלות, שתי הזוויות יעשו את העבודה באותה מידה, זה רק עניין של טעם.

אנחנו יכולים להתדיין פה עד שייצא עשן לבן, במציאות רוב האנשים לא יודעים להשחיז, לא יודעים שניתן להשחיז, לא רוצים להשחיז ומתייחסים לסכינים כמו אל מוצר צרכני חד פעמי שאתה משתמש בו עד שהוא מפסיק לעבוד, *לכאורה*.

פורסם

האמת שבתור אחד שנהנה לבשל אני משתדל לתחזק את הסכין עם שתול ('לניקיון') דואג מדי פעם להשחיז עם משחיז ביתי (גלגלות) כאשר אני מרגיש שיש צורך, ופעם בשנה +- לוקח להשחזה מקצועית שעולה 30-40 ש''ח...

פשוט כי אני לא מעוניין ללמוד להשחיז לבד. בסהכ אני חושב שעבור המשתמש הממוצע+ מה שאני עושה "עושה את העבודה"

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם (נערך)
אם אתה מדבר על שימוש ראשוני מהקופסה - ניחא. בסדר.

מה שקובע חדות אמיתית של סכין זה רק החצי מ"מ האחרון בכל מקרה. מהבחינה הזאת, חוד קהה של סכין יפנית יהיה זהה לחוד קהה של סכין מערבית, וזה ממש לא משנה אם שאר השטח מאחורי החוד הקהה הוא בזווית של 21 או 17 מעלות.

זה כל כך שגוי שאני לא מצליח אפילו להבין מאיפה קיבלת את הרעיון הזה. יכולת חיתוך נקבעת ע"י גיאומטריה הרבה יותר מע"י המיקרו-בבל (שאגב, יש סכינים שאין להן כזה)

חוץ מזה, כבר בהשחזה הרצינית הראשונה אתה לא נשאר עם הזווית המקורית של הלהב, ולא משנה מאיפה הוא הגיע. לסכין טובה, לא משנה מאיפה, לא ממש אכפת אם זה 21 או 17 מעלות, שתי הזוויות יעשו את העבודה באותה מידה, זה רק עניין של טעם.

שוב, שגוי להחריד.

אם אתה לא מסוגל לשמור על הזוית המקורית, אתה לא יודע להשחיז. כל מה שאתה עושה זה לחרבן את הלהב בנקודה זו.

המלצות בסביבות התקציב: (נשארתי עם החברות המוכרות. יש גם המלצות של חברות שמעולם לא שמעת עליהן, סכינים מעולות ב 30% פחות מחיר, לא נתתי כי כל פעם שאני ממליץ על משהו שלא מוכר לכולם אנשים פשוט מתעלמים מקיומן)

יפני- shun 0718

https://www.amazon.com/Shun-DM0718-Classic-7-Inch-Santoku/dp/B0000Y7KPO/?tag=kitchenknives09-20

אירופאי- צווייליג 7"

https://www.amazon.com/Zwilling-J-Henckels-7-Inch-Santoku/dp/B0000DDVFV/?tag=kitchenknives09-20

הפתעת המאה מבחינת סכינים זולות- ויקטורינוקס

https://www.amazon.com/dp/B01N2RLH89/?tag=kitchenknives09-20

הויקטורינוקס תרצה 80% מהמשתמשים הביתיים פחות או יותר. לא מדובר בסכין זבל, למרות שהמחיר עלול לתת את הרושם הזה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

ועדיין סכין לא מאוד איכותית, בת 10 שנים, שעברה הרבה השחזות (אולי לא טובות) כבר לא מתפקדת טוב. הזווית של הלהב מאוד משנה לחיתוך מדויק ועם השחזה לא טובה אפשר להרוס אותה.

אני משתמש באבן ידנית כזו, לא מכונה, אבל אשמח להמלצה לאחת טובה.

את הסכין, בכל מקרה אחליף.

פורסם

אין דבר כזה להרוס סכין, אלא אם כן חיממת אותה בהגזמה והרסת את החיסום.

אם הזווית כבר לא מדויקת והפכה לאלף ואחת זוויות, משחיזים מהתחלה ומסדרים זווית אחידה.

בסופו של דבר חוד, כל חוד, בכל חומר, הוא נקודת המפגש של שני וקטורים.

פיקה - לא דיברתי בכלל על micro bevel, אבל מכיוון שכל הסיפור הזה הוא שיח של חרשים, עזוב.

אני במקרה משחיז סכיני מטבח ואיזמלים לנגרות כבר עשור, סתם שלא תחשוב שאני איזה חכם-מקלדת.

ההמלצות שנתת הן מעולות אך מתעלמות מהבעיה - המשתמש המצוי חושב שאפשר להרוס סכין.

הנה, זה מופיע לך פה בשרשור.

אפשר להקהות סכין. סכין קהה משחיזים. כל עוד יש חומר (ובסכיני שף יש וואחד שטח) - אפשר תמיד להחזיר לשימוש.

פורסם
זה כל כך שגוי שאני לא מצליח אפילו להבין מאיפה קיבלת את הרעיון הזה. יכולת חיתוך נקבעת ע"י גיאומטריה הרבה יותר מע"י המיקרו-בבל (שאגב, יש סכינים שאין להן כזה)

שוב, שגוי להחריד.

אם אתה לא מסוגל לשמור על הזוית המקורית, אתה לא יודע להשחיז. כל מה שאתה עושה זה לחרבן את הלהב בנקודה זו.

המלצות בסביבות התקציב: (נשארתי עם החברות המוכרות. יש גם המלצות של חברות שמעולם לא שמעת עליהן, סכינים מעולות ב 30% פחות מחיר, לא נתתי כי כל פעם שאני ממליץ על משהו שלא מוכר לכולם אנשים פשוט מתעלמים מקיומן)

יפני- shun 0718

https://www.amazon.com/Shun-DM0718-Classic-7-Inch-Santoku/dp/B0000Y7KPO/?tag=kitchenknives09-20

אירופאי- צווייליג 7"

https://www.amazon.com/Zwilling-J-Henckels-7-Inch-Santoku/dp/B0000DDVFV/?tag=kitchenknives09-20

הפתעת המאה מבחינת סכינים זולות- ויקטורינוקס

https://www.amazon.com/dp/B01N2RLH89/?tag=kitchenknives09-20

הויקטורינוקס תרצה 80% מהמשתמשים הביתיים פחות או יותר. לא מדובר בסכין זבל, למרות שהמחיר עלול לתת את הרושם הזה.

התקציב סבבה, אבל אשמח לנסות אחת זולה קודם. תביא מחברות מעפנות, כל עוד אתה יודע שהן טובות, זורם. אשמח להמלצות.

השימוש לחלוטין ביתי.

תודה רבה!

• תוכן חדש...