Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון מסך אל.סי.די 50"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תתחיל מבדיקת קצרים , צריך להיות לך סימן של דיודה ברב מודד, אם מצפצף יש קצר.

אם מצאתה קצר במדידה כול שהיא אתה יכול לדלג להבאה, אם אין קצר תעלה לפי 200 > 2000 > 20K והלאה.

תקין אני מנחש סביבות הכמה מאות, אין לי נתון מדוייק בשבילך וגם לא צריך, מה שמעניין זה אם יש קצר או הפרש גדול בין אחד מסלילי היציאה.

אגב השנאים האלא זה תקלה סדרתית בסמסונגים ואחרים שמשתמשים בהם, פשוט זה קורה אחרי האחריות ולא מעניין את אף אחד.

IMG_20151102_231007.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ave

אודי A4

דימה.

פורסם (נערך)

יש צפצוף במדידות ה+ד.

האם יש אפשרות להחליף את הרכיב או להזמין כרטיס חדש מאייביי?

תודה רבה!

על איזה חוטים דקים דיברת שהם אלו שנשרפו ? בתור האינוורטר עצמו?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

בתוך השנאי הכחול, אתה יכול לקרוא את השרשור הזה תקלה דומה http://hwzone.co.il/community/threads/555228-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-Inverter-Transforme-%D7%9C%D7%9E%D7%A1%D7%9A

לא היתי ממהר להזמין משהו ללא בדיקה של הפלורוסנטים עצמם.

מה קורא עכשיו אם אתה מנסה להדליק אותו?

אודי A4

דימה.

פורסם

תנסה להדליק זה לא יזיק וריח כבר לא אמור להיות.

אין לי מושג אני בודק אותם בחיבור לאינוורטר תקין, אכן הם בתוך המסך עצמו וזה סיוט להחליך אותם.

אגב כמה מדדתה בא וב? זה שד מקצר זה בסדר, גם ה יכול להיות בסדר כי זה סליל ראשוני ואין לי מושג אם יש שם התנגדות מספקת בשביל שהרב מודד לא יראה את זה כקצר.

אודי A4

דימה.

פורסם

א וב אותו הדבר

200 = 147-170, מספרים משחקים

2000 = 1040

20K = 1.03

השלב הבא זה לחבר חזרה ולהפעיל? איך לא יהיה ריח? אם התחיל להשרף זה לא ימשיך להשרף?

פורסם

1040 קצת גבוהה.

אמור להיות לכיוון 800-900, יש מצב סטייה של רב מודד.

השאלה מה התחיל להשרף, לפי המדידות זה לא נראה שהשנאי גמור.

יכול להיות שזה המוליך לערוץ 1 הוא נראה שחור, אתה יכול לגרד אותו ולעשות מעקף קטן ליתר בטחון מעבר לזה אני לא רואה משהו חריג שיכול לתת ריח כמו שאתה מתאר.

לגבי אם יהיה ריח או לא זה תלוי אם נשרף עד הסוף או שעדין יש מוליכות.

ליתר בטחון צלם את האזור הזה שנראה בבירור או שתעשה מעקף בשביל להיות בטוח.

IMG_20151102_231007 (1).jpg

אודי A4

דימה.

פורסם

בנושא אחר (אעדכן על זה בהמשך)

יש לי מסך שתיקנתי בעבר ע"י החלפת קבלים וכנראה שלא תיקנתי טוב, הוא נדלק ועובד למשך רבע שעה ואז נכבה ויש רעשי תיקים מהירים, אני נותן לו לנוח ומדליק עוד פעם וחוזר חלילה.

מה יכולה להיות הבעיה? אם זה משהו מסובך אני כבר אזרוק אותו, אני לא רוצה להשקיע.

פורסם

מבלי לפגוע באף אחד, צר לי להגיד לכם אך מבחינה מקצועית השרשור הזה הוא בדיחה מסוכנת. מעבר לעניין המקצועי התשובות לא מותאמות במאומה לרמה המקצועית של השואל. לפותח השרשור- אין שום דרך שתוכל להוכיח שהכרטיסים תקינים לחלוטין. לכל היותר תוכל להוכיח שחלק מהם תקולים, וגם זה דורש ידע ואמצעים שאין לך. בתור תומך נלהב של DYI אני ממליץ לך בחום למסור את המסך לבדיקה מקצועית במעבדה שיש לה אפשרות לעשות אלימינציה של המכלולים השונים. אחרת לא בטוח שההימור ישתלם. במקרה של מסך שפגע בו ברק הסיכויים לרעתך.

פורסם
תתחיל מבדיקת קצרים , צריך להיות לך סימן של דיודה ברב מודד, אם מצפצף יש קצר. - רוב המכשירים שאני מכיר לא מצפצפים במצב בדיקת דידות. למה בכלל לבדוק קצרים במצב של בדיקת דיודות ? טרנזיסטורים ודיודות אפשר לבדוק במצב שציינת.

אם מצאתה קצר במדידה כול שהיא אתה יכול לדלג להבאה, אם אין קצר תעלה לפי 200 > 2000 > 20K והלאה.

תקין אני מנחש סביבות הכמה מאות, אין לי נתון מדוייק בשבילך וגם לא צריך, מה שמעניין זה אם יש קצר או הפרש גדול בין אחד מסלילי היציאה.

אגב השנאים האלא זה תקלה סדרתית בסמסונגים ואחרים שמשתמשים בהם, פשוט זה קורה אחרי האחריות ולא מעניין את אף אחד.

לבדוק מעגל אלקטרוני או שנאי אשר מולחם למעגל בעזרת רב מודד במצב של בדיקת התנגדות זו משימה כמעט בלתי אפשרית אלא אם יש לך שרטוט חשמלי של המעגל.

השנאי הוא חלק מהמעגל ומחובר לעוד רכיבים ככה שבדיקת התנגדות עלולה להטעות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה צודק כמובן , ספציפית את השנאי הזה כן אפשר לבדוק בתוך המעגל.

צד אחד שלו הולך כמעת ישירות למוספטים וצד שני לחיבורים של הפלורוסנטים , חוץ מכמה קבלים.

זה פלוס מינוס הסכמה שלו.https://www.google.co.il/search?q=lcd+inverter+schematic&client=ms-android-htc-rev&hl=en-IL&source=lnms&prmd=ivsn&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI0NPA_KD3yAIVh9UUCh0THAmh&biw=360&bih=561&dpr=3#imgrc=7PBxq0FBnV5ARM%3A

השוני מסתכם בעיקר בזה שיש רק 2 מוספטים ו2 קבלים במקום 4 בכול צד, כמובן שיש רכיב שונה שנותן סינגנל למוספטים.

עקרון העבודה של כולם זהה.

אודי A4

דימה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
תנסה להדליק זה לא יזיק וריח כבר לא אמור להיות.

אין לי מושג אני בודק אותם בחיבור לאינוורטר תקין, אכן הם בתוך המסך עצמו וזה סיוט להחליך אותם.

אגב כמה מדדתה בא וב? זה שד מקצר זה בסדר, גם ה יכול להיות בסדר כי זה סליל ראשוני ואין לי מושג אם יש שם התנגדות מספקת בשביל שהרב מודד לא יראה את זה כקצר.

חיברתי את המסך וחיברתי לחשמל - אין תגובה

שווה להזמין כרטיס או לזרוק כבר לפח?

ציינתי קודם לכן שהבהירות הייתה משחקת לי עוד הרבה לפני שהתחיל כל הסיפור הזה, באחד הפוסטים שפירסמת קראתי שיש מצב שהפלורסנט נדפק והוא זה שגרם לאינוורטר להתחמם עקב כך שאין לו לאן להוציא את הזרם, אני תוהה אם זה הסיפור כאן..

עדכון :

כנראה לא חיברתי טוב את הבקרה של המסך, הוא נדלק ועובד, אם כי הצבעים שלו טיפה נוטים לצהוב

האם להשאיר אותו דולק לאורך זמן? מה יכול לקרות?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

אבל משהו כן שבור

1. הבהירות שיחקה לי וכנראה תמשיך לשחק, זה לא תקין ואמנם החזקתי עם זה זמן מה כמסך משני, אבל כמסך ראשי לאבא שלי אני לא אתן ריצודים.

2. עניין הנשרף/ריח, אם זה לא נקרא שבור, אני לא יודע מה כן, זה כמו להחליף פיוז ברכב במקום לטפל בבעיה עצמה ולחכות עד שישרף שוב, לא טיפלנו בבעיה שבירור קיימת.

פורסם

חיפשתי קצת ברשת ושמתי לב שספציפית לדגם שנאי שלך יש נטייה להשרף בחלק התחתון.

אתה יכול לנסות להלחים החוצה ולבדוק אם זה משם, מעבר לזה לא רואה מאיפה עוד הריח יכול להיות.

יותר מזה אין לי ניחושים וגם אין איך לבדוק כי הוא עובד.

לגבי הבהירות קצת לא ברור מה המקור, מה הדגם המדוייק של המסך נחפש סכמה מדויקת?

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...